Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).Vazhdo te lexosh

Përgatitja për epokën e paqes

Foto nga Michał Maksymilian Gwozdek

 

Burrat duhet të kërkojnë paqen e Krishtit në Mbretërinë e Krishtit.
OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 1; 11 dhjetor 1925

Shenjta Mari, Nëna e Zotit, Nëna jonë,
na mëso të besojmë, të shpresojmë, të duam me ty.
Na trego rrugën drejt Mbretërisë së tij!
Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvin 50

 

ÇFARË në thelb është "Epoka e Paqes" që po vjen pas këtyre ditëve të errësirës? Pse teologu papnor për pesë papë, përfshirë Shën Gjon Palin II, tha se do të jetë "mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes?"[1]Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35 Pse i tha Qielli Elizabeth Kindelmann nga HungariaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35

Mposhtja e Shpirtit të Frikës

 

"Frika nuk është një këshilltar i mirë. ” Ato fjalë nga Peshkopi Francez Marc Aillet kanë jehuar në zemrën time gjatë gjithë javës. Sepse kudo që kthehem, takoj njerëz që nuk po mendojnë dhe veprojnë në mënyrë racionale; të cilët nuk mund të shohin kontradiktat para hundëve të tyre; të cilët u kanë dhënë "shefave të tyre mjekësorë" të pazgjedhur kontroll të pagabueshëm mbi jetën e tyre. Shumë po veprojnë në një frikë që është shtyrë në to përmes një makine të fuqishme mediatike - ose frika se do të vdesin, ose frika se do të vrasin dikë thjesht duke marrë frymë. Ndërsa Peshkopi Marc vazhdoi të thotë:

Frika… çon në qëndrime të këshilluara keq, vendos njerëzit kundër njëri-tjetrit, gjeneron një klimë tensioni dhe madje dhune. Ne mund të jemi në prag të një shpërthimi! - Peshkopi Marc Aillet, dhjetor 2020, Notre Eglise; countdowntothekingdom.com

Vazhdo te lexosh

Zhveshja e Madhe

 

IN Prilli i këtij viti kur kishat filluan të mbyllen, "tani fjala" ishte me zë të lartë dhe të qartë: Dhimbjet e punës janë realeUnë e krahasova atë me kohën kur prishet uji i nënës dhe ajo fillon të lindë. Edhe pse kontraktimet e para mund të jenë të tolerueshme, trupi i saj tani ka filluar një proces që nuk mund të ndalet. Muajt ​​në vijim ishin të ngjashëm me nënën që po vinte çantën, voziste drejt spitalit dhe hynte në dhomën e lindjes për të kaluar, më në fund, lindjen e ardhshme.Vazhdo te lexosh

Agimi i Shpresës

 

ÇFARË do të jetë epoka e paqes? Mark Mallett dhe Daniel O'Connor shkojnë në detajet e bukura të Epokës së ardhshme siç gjenden në Traditën e Shenjtë dhe në profecitë e mistikëve dhe shikuesve. Shikoni ose dëgjoni këtë transmetim emocionues në internet për të mësuar rreth ngjarjeve që mund të shfaqen gjatë jetës tuaj!Vazhdo te lexosh

Paralajmërime në erë

Zoja e Vuajtjeve, pikturë nga Tianna (Mallett) Williams

 

Tri ditët e fundit, erërat këtu kanë qenë të pandërprera dhe të forta. Gjatë gjithë ditës së djeshme, ne ishim nën një "Paralajmërim të Erës". Kur fillova ta rilexoj këtë post vetëm tani, e dija se duhej ta ribotoja atë. Paralajmërimi këtu është vendimtar dhe duhet të kihet kujdes për ata që "po luajnë në mëkat". Ndjekja e këtij shkrimi është “Ferri i Liruar“, E cila jep këshilla praktike për mbylljen e çarjeve në jetën shpirtërore të dikujt, në mënyrë që Satanai të mos mund të marrë një fortesë. Këto dy shkrime janë një paralajmërim serioz rreth heqjes dorë nga mëkati… dhe shkuarjes në rrëfim ndërsa akoma mundemi. Botuar për herë të parë në 2012Vazhdo te lexosh

Ora e Shpatës

 

A Stuhi e Madhe për të cilën fola Spirale drejt syrit ka tre komponentë thelbësorë sipas Etërve të Hershëm të Kishës, Shkrimin e Shenjtë dhe të konfirmuar në zbulesa profetike të besueshme. Pjesa e parë e Stuhisë në thelb është e krijuar nga njeriu: njerëzimi korr atë që ka mbjellë (shih. Shtatë vulat e revolucionit) Pastaj vjen Syri i Stuhisë e ndjekur nga gjysma e fundit e Stuhisë e cila do të kulmojë në Vetë Perëndinë drejtpërdrejt ndërhyrë përmes a Gjykimi i të Gjallëve.
Vazhdo te lexosh

Demaskimi i Skeptikëve të Mrekullisë së Diellit


Skena nga Dita e 13-të

 

A shiu përplasi tokën dhe zhyti turmat. Duhet të dukej si një pikëçuditje për talljen që mbushi gazetat laike për muaj më parë. Tre fëmijë çobanë pranë Fatimas, Portugali pohuan se një mrekulli do të ndodhte në fushat Cova da Ira në mesditë të asaj dite. Ishte 13 tetor 1917. Deri në 30, 000 deri në 100, 000 njerëz ishin mbledhur për ta parë atë.

Në radhët e tyre përfshiheshin besimtarë dhe jobesimtarë, zonja të vjetra të devotshme dhe djem të rinj tallës. —Pr. John De Marchi, Prifti dhe studiuesi italian; Zemra e Papërlyer, 1952

Vazhdo te lexosh

Po nese…?

Çfarë është rreth kthesës?

 

IN një të hapur letër për Papën, [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! I përshkrova Shenjtërisë së Tij bazat teologjike për një "epokë paqeje" në krahasim me herezinë e Millenarianizmit. [2]shih Millenarianism: Çfarë është dhe nuk është dhe Katekizmi [CCC} n.675-676 Në të vërtetë, Padre Martino Penasa shtroi pyetjen mbi themelin e shkrimeve të shenjta të një epoke historike dhe universale të paqes kundër mijëvjeçarizmit në Kongregacionin për Doktrinën e Besimit: “In iminente una nuova epoka di vita cristiana?"(" A është e afërt një epokë e re e jetës së krishterë? "). Prefekti në atë kohë, Kardinal Joseph Ratzinger u përgjigj, "Pyetje për të gjitha llojet e diskutimit të diskutimeve, Santa Fee dhe nuk ju shqiptojnë shqiptimet në modo përcaktime"

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Arka e Madhe


Shikoni lart nga Michael D. O'Brien

 

Nëse ka një Stuhi në kohën tonë, a do të sigurojë Zoti një "arkë"? Përgjigja është "Po!" Por mbase asnjëherë më parë të krishterët nuk kanë dyshuar në këtë dispozitë aq shumë sa në kohën tonë, ndërsa po tërbohet polemika mbi Papa Françeskun dhe mendjet racionale të epokës sonë post-moderne duhet të ndeshen me mistiken. Sidoqoftë, këtu është Arka që Jezusi po na ofron në këtë orë. Unë gjithashtu do të trajtoj "çfarë të bëj" në Arkë në ditët në vazhdim. Botuar për herë të parë më 11 maj 2011. 

 

JEZUSI tha se periudha para kthimit të Tij përfundimtar do të ishte "siç ishte në ditët e Noeut… ” Kjo do të thotë, shumë do të ishin të pavëmendshëm stuhia duke u mbledhur rreth tyre:Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete". [1]Matt 24: 37-29 Shën Pali tregoi se ardhja e "Ditës së Zotit" do të ishte "si një hajdut natën". [2]1 Këta 5: 2 Kjo Stuhi, siç mëson Kisha, përmban ato Pasioni i Kishës, i cili do të ndjekë kokën e saj në kalimin e saj përmes një i korporatës "Vdekja" dhe ringjallja. [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 675 Ashtu si shumë nga "udhëheqësit" e tempullit dhe madje edhe vetë Apostujt dukej se nuk kishin dijeni, madje deri në momentin e fundit, se Jezusi duhej të vuante dhe vdiste me të vërtetë, po aq shumë në Kishë duken të pavëmendshëm ndaj paralajmërimeve të qëndrueshme profetike të papëve dhe Nëna e Bekuar — paralajmërime që shpallin dhe sinjalizojnë një

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 37-29
2 1 Këta 5: 2
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Në prag

 

 

Një nga funksionet kryesore të këtij apostoliti shkrimor është të tregojë se Zoja dhe Kisha janë vërtet pasqyra të një një tjetër - domethënë, sa autentike e ashtuquajtura "zbulesë private" pasqyron zërin profetik të Kishës, veçanërisht atë të papëve. Në fakt, për mua ka qenë një hapje e shkëlqyeshme e syve për të parë se si pontifikët, për më shumë se një shekull, kanë paralelizuar mesazhin e Nënës së Bekuar të tillë që paralajmërimet e saj më të personalizuara janë në thelb "ana tjetër e medaljes" paralajmërimet e Kishës. Kjo është më e dukshme në shkrimet e mia Pse nuk Bërtasin Papët?

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

trëndafil i kuq

 

NGA një lexues në përgjigje të shkrimit tim në Shenjtëria e Re dhe Hyjnore:

Jezu Krishti është Dhurata më e madhe nga të gjithë dhe lajmi i mirë është se Ai është me ne tani për tani me gjithë plotësinë dhe fuqinë e Tij përmes banimit të Frymës së Shenjtë. Mbretëria e Zotit tani është brenda zemrave të atyre që kanë lindur përsëri ... tani është dita e shpëtimit. Tani për tani, ne, të shpenguarit jemi bij të Zotit dhe do të shfaqemi në kohën e caktuar… nuk kemi nevojë të presim që të përmbushen të ashtuquajturat sekrete të ndonjë shfaqjeje të pretenduar ose të kuptuarit të Luisa Piccarreta-s për të Jetuar në Hyjnore Do në mënyrë që ne të bëhemi të përsosur perfect

Vazhdo te lexosh

Çelësi i Gruas

 

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim, 21 nëntor 1964

 

KETU është një çelës i thellë që zhbllokon pse dhe si Nëna e Bekuar ka një rol kaq të shkëlqyeshëm dhe të fuqishëm në jetën e njerëzimit, por veçanërisht të besimtarëve. Sapo dikush ta kuptojë këtë, jo vetëm që roli i Marisë ka më shumë kuptim në historinë e shpëtimit dhe praninë e saj më të kuptueshme, por besoj se do t'ju lërë të dëshironi të kapni dorën e saj më shumë se kurrë.

Kryesorja është kjo: Maria është një prototip i Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Pse Mary?


Madona e Trëndafilave (1903), nga William-Adolphe Bouguereau

 

Duke parë busullën morale të Kanadasë që humbet gjilpërën e saj, sheshi publik Amerikan humbet paqen e tij dhe pjesët e tjera të botës humbin ekuilibrin e tyre ndërsa erërat e Stuhisë vazhdojnë të marrin shpejtësinë… mendimi i parë në zemrën time këtë mëngjes si një kyç për të kaluar këto kohë është "Rruzarja ”. Por kjo nuk do të thotë asgjë për dikë që nuk ka një kuptim të duhur, biblik të 'gruas së veshur me diell'. Pasi ta lexoni këtë, gruaja ime dhe unë duam t'i bëjmë një dhuratë secilit nga lexuesit tanë ...Vazhdo te lexosh

Mosha e Ministrive po përfundon

posttunamiAP Photo

 

A Ngjarjet që ndodhin përreth globit kanë tendencë të shkaktojnë një spekulim të panumërt dhe madje panik midis disa të krishterëve që Tani eshte koha për të blerë furnizime dhe për tu drejtuar kodrave. Pa dyshim, vargu i katastrofave natyrore rreth globit, kriza ushqimore e afërt me thatësirën dhe shembjen e kolonive të bletëve dhe rënia e afërt e dollarit nuk mund të ndihmojnë por t’i japin pauzë mendjes praktike. Por vëllezër dhe motra në Krishtin, Perëndia po bën diçka të re mes nesh. Ai po përgatit botën për një cunami i Mëshirës. Ai duhet të shkundë strukturat e vjetra deri në themelet dhe të ngrejë të reja. Ai duhet të heqë atë që është prej mishi dhe të na rikthejë në fuqinë e Tij. Dhe Ai duhet të vendosë brenda shpirtrave tanë një zemër të re, një lëkurë të re vere, të përgatitur për të marrë verën e re që do të derdhë.

Me fjalë të tjera,

Mosha e Ministrive po mbaron.

 

Vazhdo te lexosh

Mbështjell shpatën

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Tretë të Kreshmëve, 13 Mars 2015

Tekste liturgjike këtu


Engjëlli në majë të Kalasë së Shën Anxhelos në Parco Adriano, Romë, Itali

 

KETU është një tregim legjendar i një murtaje që shpërtheu në Romë në 590 pas Krishtit për shkak të një përmbytjeje, dhe Papa Pelagius II ishte një nga viktimat e shumta të tij. Pasardhësi i tij, Gregori i Madh, urdhëroi që një procesion të shkonte nëpër qytet për tre ditë rresht, duke iu lutur ndihmës së Zotit kundër sëmundjes.

Vazhdo te lexosh

Lutuni më shumë, flisni më pak

pa fjale2

 

Mund ta kisha shkruar këtë gjatë javës së kaluar. Botuar për herë të parë 

A Sinodi mbi familjen në Romë vjeshtën e kaluar ishte fillimi i një stuhie sulmesh, supozimesh, gjykimesh, ankesash dhe dyshimesh kundër Papa Françeskut. I lashë gjithçka mënjanë dhe për disa javë iu përgjigja shqetësimeve të lexuesve, shtrembërimeve të medias, dhe veçanërisht sidomos shtrembërimet e kolegëve katolikë që thjesht duhej adresuar. Falë Zotit, shumë njerëz ndaluan panikun dhe filluan të luteshin, filluan të lexojnë më shumë se çfarë ishte Papa në të vërtetë duke thënë më shumë sesa ato që ishin titujt. Në të vërtetë, stili bisedor i Papa Françeskut, vërejtjet e tij jashtë prangave që pasqyrojnë një njeri që është më i kënaqur me bisedat në rrugë sesa fjalimet teologjike, ka kërkuar një kontekst më të madh.

Vazhdo te lexosh

Ylli udhëzues

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

IT quhet "Ylli udhëzues" sepse duket se është fiksuar në qiellin e natës si një pikë referimi e pagabueshme. Polaris, siç quhet, nuk është asgjë më pak se një shëmbëlltyrë e Kishës, e cila ka shenjën e saj të dukshme në papati

Vazhdo te lexosh

Kur qan një nënë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 shtator 2014
Përkujtimore e Zojës së Dhembjeve

Tekste liturgjike këtu

 

 

I qëndroi dhe shikoi se lotët i rridhnin në sy. Ata i ranë në faqe dhe i formuan pika në mjekër. Ajo dukej sikur zemra e saj mund të thyhej. Vetëm një ditë më parë, ajo ishte shfaqur paqësore, madje e lumtur por tani fytyra e saj dukej se tradhtonte trishtimin e thellë në zemrën e saj. Mund të pyesja vetëm "Pse…?", Por nuk kishte përgjigje në ajrin me aromë trëndafili, pasi Gruaja që po shikoja ishte një statujë e Zojës së Fatimes.

Vazhdo te lexosh

Antidoti i Madh


Qëndro në tokë

 

 

HAVE kemi hyrë në ato kohëra të paligjshmëri kjo do të kulmojë në "atë të paligjshëm", siç përshkroi Shën Pali në 2 Thesalonikasve 2? [1]Disa Etër të Kishave panë Antikrishtin duke u shfaqur para “epokës së paqes” ndërsa të tjerët drejt fundit të botës. Nëse dikush ndjek vizionin e Shën Gjonit në Zbulesë, përgjigjja duket se është që të dy kanë të drejtë. Shiko La Dy eklipset e fundits Isshtë një pyetje e rëndësishme, sepse vetë Zoti ynë na urdhëroi të "shikojmë dhe të lutemi". Edhe Papa Shën Piu X ngriti mundësinë që, duke pasur parasysh përhapjen e asaj që ai e quajti "një sëmundje e tmerrshme dhe me rrënjë të thella" që po tërheq shoqërinë drejt shkatërrimit, domethënë, “Braktisje”

… Mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Disa Etër të Kishave panë Antikrishtin duke u shfaqur para “epokës së paqes” ndërsa të tjerët drejt fundit të botës. Nëse dikush ndjek vizionin e Shën Gjonit në Zbulesë, përgjigjja duket se është që të dy kanë të drejtë. Shiko La Dy eklipset e fundits

Luani i Judës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU është një moment i fuqishëm i dramës në një nga vizionet e Shën Gjonit në Librin e Zbulesës. Pasi dëgjoi Zotin duke ndëshkuar shtatë kishat, duke paralajmëruar, nxitur dhe përgatitur ato për ardhjen e Tij, [1]krh. Zb 1:7 Shën Gjonit i tregohet një rrotull me shkrim në të dy anët që është vulosur me shtatë vula. Kur e kupton se «askush në qiell, në tokë ose nën tokë» nuk është në gjendje ta hapë dhe ta shqyrtojë atë, ai fillon të qajë me bollëk. Por pse Shën Gjoni qan për diçka që nuk e ka lexuar ende?

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Zb 1:7

Profecia e Bekuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 dhjetor 2013
Festa e Zojës së Guadalupe

Tekste liturgjike këtu
(Zgjedhur: Zbulesa 11: 19a, 12: 1-6a, 10ab; Judith 13; Luka 1: 39-47)

Kërce për Gëzim, nga Corby Eisbacher

 

NDONJEHERE kur jam duke folur në konferenca, unë do të shikoj në turmë dhe do t'i pyes, "A doni të përmbushni një profeci 2000 vjeçare, këtu, tani?" Përgjigja është zakonisht e ngazëllyer po! Atëherë unë do të thoja: "Lutuni me mua fjalët":

Vazhdo te lexosh

Koha e Varrit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu


Artist i panjohur

 

KUR engjëlli Gabriel vjen te Maria për të njoftuar se ajo do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë të cilit "Zoti Perëndi do t'i japë fronin e Davidit, babait të tij", [1]Luka 1: 32 ajo i përgjigjet shpalljes së tij me fjalët, "Ja, unë jam shërbyesja e Zotit. Më bëftë sipas fjalës sate". [2]Luka 1: 38 Një homologe qiellore e këtyre fjalëve është më vonë verbale kur Jezusit i afrohen dy të verbër në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Luka 1: 32
2 Luka 1: 38

Të mbijetuarit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë disa tekste në Shkrime që, pa dyshim, janë shqetësuese për t'u lexuar. Leximi i parë i sotëm përmban njërën prej tyre. Flet për një kohë që vjen kur Zoti do të lajë "papastërtitë e bijave të Sionit", duke lënë pas një degë, një popull, të cilët janë "shkëlqimi dhe lavdia" e Tij.

… Fryti i tokës do të jetë nder dhe shkëlqim për të mbijetuarit e Izraelit. Ai që do të mbetet në Sion dhe ai që do të mbetet në Jeruzalem do të quhen të shenjtë: të gjithë të shënuar për jetë në Jeruzalem. (Isaia 4: 3)

Vazhdo te lexosh

Kompromisi: Braktisja e Madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 Dhjetor 2013
E diela e parë e Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

 

A libri i Isaisë - dhe kjo Ardhje - fillon me një vizion të bukur të një Dite që vjen kur "të gjithë kombet" do të derdhen drejt Kishës për t'u ushqyer nga dora e saj me mësimet jetëdhënëse të Jezusit. Sipas Etërve të hershëm të Kishës, Zoja e Fatimës dhe fjalët profetike të papëve të shekullit 20, ne mund të presim me të vërtetë një "epokë paqeje" që do të vijë kur ata "do të rrahin shpatat e tyre në plugje dhe heshtat e tyre në grepa krasitje" (shih I dashur At i Shenjtë… Ai po Vie!)

Vazhdo te lexosh

Dhurata e Madhe

 

 

IMAGINE një fëmijë i vogël, i cili sapo ka mësuar të ecë, duke u dërguar në një qendër tregtare të zënë. Ai është atje me nënën e tij, por nuk dëshiron t’i marrë dorën. Sa herë që ai fillon të endet, ajo butësisht zgjat dorën e tij. Po aq shpejt, ai e tërheq atë dhe vazhdon të shigjetojë në çdo drejtim që dëshiron. Por ai është i pavëmendshëm për rreziqet: turmat e blerësve të nxituar që mezi e vërejnë; daljet që çojnë në trafik; burimet e bukura, por të thella të ujit, dhe të gjitha rreziqet e tjera të panjohura që i mbajnë prindërit zgjuar natën. Ndonjëherë, nëna - e cila është gjithmonë një hap pas - arrin poshtë dhe kap pak dorë për ta mbajtur atë të mos hyjë në këtë dyqan apo në atë dyqan, të mos vrapojë në këtë person ose në atë derë. Kur ai dëshiron të shkojë në drejtim tjetër, ajo e kthen atë, por përsëri, ai dëshiron të ecë vetë.

Tani, imagjinoni një fëmijë tjetër i cili, kur hyn në qendër tregtare, ndjen rreziqet e së panjohurës. Ajo e lë nënën me dëshirë ta marrë atë për ta udhëhequr. Nëna di se kur duhet të drejtohet, ku të ndalet, ku të presë, sepse ajo mund të shohë rreziqet dhe pengesat përpara dhe merr rrugën më të sigurt për të voglin e saj. Dhe kur fëmija është i gatshëm të merret, nëna ecën drejt përpara, duke marrë rrugën më të shpejtë dhe më të lehtë për në destinacionin e saj.

Tani, imagjinoni që ju jeni një fëmijë, dhe Mary është nëna juaj. Pavarësisht nëse jeni protestante apo katolike, besimtare apo jobesimtare, ajo është gjithmonë duke ecur me ju… por a po ecni me të?

 

Vazhdo te lexosh

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

 

Shenjtëria e Tij, Papa Françesku:

 

I dashur At i Shenjtë,

Përgjatë pontifikatës së paraardhësit tuaj, Shën Gjon Pali II, ai vazhdimisht thirri ne, të rinjtë e Kishës, për t'u bërë "rojet e mëngjesit në agimin e mijëvjeçarit të ri". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Nga Ukraina në Madrid, Peruja në Kanada, ai na bëri me shenjë që të bëhemi "protagonistë të kohërave të reja" [2]POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com që shtriheshin drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)
2 POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com

E mundur… apo jo?

APTOPIX E PUNA E VITIKAN TU E DielëFoto me mirësjellje The Globe and Mail
 
 

IN në dritën e ngjarjeve historike të kohëve të fundit në papat, dhe kjo, dita e fundit e punës së Benediktit XVI, dy profeci aktuale në veçanti po marrin tërheqje mes besimtarëve në lidhje me papën tjetër. Unë jam pyetur rreth tyre vazhdimisht personalisht, si dhe me email. Kështu që, unë jam i detyruar që më në fund të jap një përgjigje në kohë.

Problemi është se profecitë e mëposhtme janë diametralisht të kundërta me njëra-tjetrën. Njëri ose të dy, pra, nuk mund të jenë të vërtetë.

 

Vazhdo te lexosh

Paralajmërim nga e kaluara

Auschwitz "Kampi i Vdekjes"

 

AS lexuesit e mi e dinë, në fillim të vitit 2008, unë pranova në lutje se do të ishte "viti i shpalosjes" Se do të fillonim të shihnim kolapsin e rendit ekonomik, pastaj shoqëror, pastaj politik. Shtë e qartë, gjithçka është në orar për ata që kanë sy për të parë.

Por vitin e kaluar, meditimi im mbi "Misteri Babilonia”Vuri një perspektivë të re për gjithçka. Ai i vendos Shtetet e Bashkuara të Amerikës në një rol shumë qendror në ngritjen e një Rendi të Ri Botëror. Mistiku i ndjerë Venezuelës, Shërbëtori i Zotit Maria Esperanza, perceptoi në një farë niveli rëndësinë e Amerikës - se ngritja ose rënia e saj do të përcaktonte fatin e botës:

Ndjej që Shtetet e Bashkuara duhet të shpëtojnë botën -Ura për në Parajsë: Intervista me Maria Esperanza të Betania, nga Michael H. Brown, f. 43

Por në mënyrë të qartë korrupsioni që shkatërroi Perandorinë Romake po shkrin themelet e Amerikës - dhe ngritja në vend të tyre është diçka e njohur çuditërisht. Krejt e frikshme e njohur. Ju lutemi, merrni kohë për të lexuar këtë postim më poshtë nga arkivat e mi të nëntorit 2008, në kohën e zgjedhjeve Amerikane. Ky është një reflektim shpirtëror, jo politik. Do të sfidojë shumë, do të zemërojë të tjerët dhe shpresojmë se do të zgjojë shumë më tepër. Ne gjithmonë përballemi me rrezikun që e keqja të na mundë nëse nuk qëndrojmë vigjilentë. Prandaj, ky shkrim nuk është një akuzë, por një paralajmërim ... një paralajmërim nga e kaluara.

Unë kam më shumë për të shkruar mbi këtë temë dhe se si, çfarë po ndodh në Amerikë dhe në botë në përgjithësi, u paratha nga Zoja e Fatimës. Sidoqoftë, në lutje sot, ndjeva që Zoti më tha të përqendrohesha në javët e ardhshme Vetëm për të bërë albumet e mia. Se ata, në një farë mënyre, kanë një pjesë për të luajtur në aspektin profetik të shërbesës sime (shih Ezekiel 33, veçanërisht vargjet 32-33). Do të bëhet vullneti i tij!

Së fundmi, ju lutem më mbani në lutjet tuaja. Pa e shpjeguar atë, mendoj se mund ta imagjinoni sulmin shpirtëror ndaj kësaj ministrie dhe familjes time. Zoti ju bekoftë. Ju të gjithë qëndroni në peticionet e mia të përditshme.

Vazhdo te lexosh

Ndërsa Ne Afrohemi

 

 

KETO Shtatë vitet e kaluara, e kam ndjerë Zotin duke krahasuar atë që është këtu dhe duke ardhur në botë me një uragan Sa më shumë që njeriu i afrohet syrit të stuhisë, aq më të forta bëhen erërat. Po kështu, sa më afër që të jemi Syri i Stuhisë- atë që mistikët dhe shenjtorët i kanë referuar si një "paralajmërim" ose "ndriçim i ndërgjegjes" globale (ndoshta "vula e gjashtë" e Zbulesës) - ngjarjet më intensive botërore do të bëhen.

Ne filluam të ndiejmë erërat e para të kësaj Stuhie të Madhe në 2008 kur filloi të shpalosej kolapsi ekonomik global [1]shih Viti i Shpalosjes, lumë votash &, Falsifikimi që vjen. Ajo që do të shohim në ditët dhe muajt përpara do të jenë ngjarje që zhvillohen shumë shpejt, njëra mbi tjetrën, që do të rrisin intensitetin e kësaj Stuhie të Madhe. Është konvergjenca e kaosit. [2]cf. Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit Tashmë, ka ngjarje të rëndësishme që ndodhin në të gjithë botën që, nëse nuk po i shikoni, siç është kjo ministri, shumica do të jenë të pavëmendshme ndaj tyre.

 

Vazhdo te lexosh

Kaq pak kohë ka mbetur

 

Të Premten e parë të këtij muaji, gjithashtu Festa e Shën Faustinës, nëna e gruas time, Margaret, ndërroi jetë. Tani jemi duke u përgatitur për varrimin. Faleminderit të gjithëve për lutjet tuaja për Margaret dhe familjen.

Ndërsa shikojmë shpërthimin e së keqes në të gjithë botën, nga blasfemitë më tronditëse kundër Zotit në kinema, te shembja e afërt e ekonomive, te spektri i luftës bërthamore, fjalët e këtij shkrimi më poshtë rrallë janë larg zemrës sime. Ata u konfirmuan përsëri sot nga drejtori im shpirtëror. Një prift tjetër që unë njoh, një shpirt shumë i lutur dhe i vëmendshëm, tha pikërisht sot se Ati po i thotë: "Pak e dinë se sa shumë pak kohë ka në të vërtetë".

Përgjigja jonë? Mos vononi konvertimin tuaj. Mos vononi të shkoni në Rrëfim për të filluar përsëri. Mos e shty pajtimin me Zotin deri nesër, sepse siç shkruajti Shën Pali, "Sot është dita e shpëtimit."

Botuar për herë të parë më 13 nëntor 2010

 

VON këtë verë të kaluar të vitit 2010, Zoti filloi të flasë një fjalë në zemrën time që mbart një urgjencë të re. Beenshtë djegur në mënyrë të vazhdueshme në zemrën time derisa u zgjova këtë mëngjes duke qarë, pa mundur ta mbaj më atë. Unë fola me drejtorin tim shpirtëror i cili konfirmoi atë që ka rënduar në zemrën time.

Siç e dinë lexuesit dhe shikuesit e mi, unë jam përpjekur t'ju flas përmes fjalëve të Magjistraturës. Por në themel të gjithçkaje që kam shkruar dhe folur këtu, në librin tim dhe në transmetimet e mia, janë ato personal udhëzime që i dëgjoj në lutje - që shumë prej jush po i dëgjojnë gjithashtu në lutje. Unë nuk do të devijoj nga rruga, përveçse të nënvizoj atë që tashmë është thënë me 'urgjencë' nga Etërit e Shenjtë, duke ndarë me ju fjalët private që më janë dhënë. Sepse ato në të vërtetë nuk kanë për qëllim të mbahen të fshehura.

Këtu është "mesazhi" siç është dhënë që nga gushti në pasazhe nga ditari im

 

Vazhdo te lexosh

Arti i ri Origjinal Katolik


Zoja e Vuajtjeve, © Tianna Mallett

 

 Ka pasur shumë kërkesa për artin origjinal të prodhuar këtu nga gruaja dhe vajza ime. Tani mund t'i zotëroni ato në printimet tona unike magnetike me cilësi të lartë. Ato vijnë në 8 ″ x10 ″ dhe, për shkak se janë magnetike, mund të vendosen në qendër të shtëpisë tuaj në frigorifer, dollapin e shkollës tuaj, një kuti mjetesh ose një sipërfaqe tjetër metalike.
Ose, inkuadroni këto printime të bukura dhe shfaqi ato kudo që dëshironi në shtëpinë ose zyrën tuaj.Vazhdo te lexosh

Karizmatik! Pjesa VII

 

A pika e tërë këtij seriali mbi dhuratat dhe lëvizjen karizmatike është të inkurajojë lexuesin që të mos ketë frikë nga i jashtëzakonshëm Në zot! Për të mos patur frikë t'i "hapni zemrat tuaja" dhuratës së Shpirtit të Shenjtë të cilin Zoti dëshiron ta derdhë në një mënyrë të veçantë dhe të fuqishme në kohët tona. Ndërsa lexoj letrat e dërguara për mua, është e qartë se Rinovimi Karizmatik nuk ka qenë pa hidhërimet dhe dështimet e saj, mangësitë dhe dobësitë e saj njerëzore. E megjithatë, kjo është pikërisht ajo që ndodhi në Kishën e hershme pas Rrëshajëve. Shenjtorët Pjetër dhe Pal i kushtuan shumë hapësirë ​​korrigjimit të kishave të ndryshme, moderimit të karizmave dhe ripërqendrimit të komuniteteve që lulëzonin përsëri mbi traditën gojore dhe të shkruar që po u dorëzohej atyre. Ajo që nuk bënë Apostujt është të mohojnë përvojat shpesh dramatike të besimtarëve, të përpiqen të mbysin karizmat ose të heshtin zellin e komuniteteve të lulëzuara. Përkundrazi, ata thanë:

Mos e shuani Frymën… ndiqni dashurinë, por përpiquni me padurim për dhuntitë shpirtërore, veçanërisht që të mund të profetizoni… mbi të gjitha, le të jetë e fortë dashuria juaj për njëri-tjetrin… (1 Sel. 5:19; 1 Kor 14: 1; 1 Pjet. 4: 8)

Dua ta kushtoj pjesën e fundit të këtij seriali në ndarjen e përvojave dhe reflektimeve të mia që kur kam provuar për herë të parë lëvizjen karizmatike në 1975. Në vend që të jap të gjithë dëshminë time këtu, unë do ta kufizoj atë në ato përvoja që dikush mund t'i quajë "karizmatike".

 

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa VI

pentekost3_FotorRrëshaja, Artist i panjohur

  

PENTEKOSTI nuk është vetëm një ngjarje e vetme, por një hir që Kisha mund ta përjetojë përsëri dhe përsëri. Sidoqoftë, në këtë shekull të kaluar, papët janë lutur jo vetëm për një ripërtëritje në Shpirtin e Shenjtë, por për një "i ri Rrëshajëve ”. Kur dikush merr parasysh të gjitha shenjat e kohërave që e kanë shoqëruar këtë lutje - çelësin midis tyre praninë e vazhdueshme të Nënës së Bekuar që mblidhet me fëmijët e saj në tokë përmes shfaqjeve të vazhdueshme, sikur ajo të ishte përsëri në "dhomën e sipërme" me Apostujt … Fjalët e Katekizmit marrin një sens të ri të menjëhershëm:

… Në "kohën e fundit" Shpirti i Zotit do të rinovojë zemrat e njerëzve, duke gdhendur një ligj të ri në to. Ai do të mbledh dhe do të pajtojë popujt e shpërndarë dhe të përçarë; ai do të transformojë krijimin e parë dhe Zoti do të banojë atje me njerëz në paqe. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 715

Kjo kohë kur Shpirti vjen të "ripërtërijë faqen e tokës" është periudha, pas vdekjes së Antikrishtit, gjatë asaj që Ati i Kishës vuri në dukje në Apokalipsin e Shën Gjonit si “Mijë vjet”Epokë kur Satanai është i lidhur me zinxhirë në humnerë.Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa V

 

 

AS ne shikojmë Rinovimin Karizmatik sot, shohim një rënie të madhe në numrin e saj, dhe ata që mbeten janë kryesisht gri dhe flokë të bardhë. Atëherë, për çfarë ishte Rinovimi Karizmatik nëse shfaqet në sipërfaqe që gazët? Siç shkruajti një lexues në përgjigje të kësaj serie:

Në një moment lëvizja Karizmatike u zhduk si fishekzjarre që ndriçojnë qiellin e natës dhe pastaj bien përsëri në errësirë. Isha disi mëdyshur se një lëvizje e Zotit të Plotfuqishëm do të venitej dhe më në fund do të zbehej.

Përgjigja për këtë pyetje është ndoshta aspekti më i rëndësishëm i kësaj serie, sepse na ndihmon të kuptojmë jo vetëm nga kemi ardhur, por edhe atë që i pret e ardhmja Kishës

 

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa IV

 

 

I janë pyetur më parë nëse jam një "Karizmatik". Dhe përgjigjja ime është: “Unë jam Katolik! ” Kjo është, unë dua të jem plotësisht Katolike, për të jetuar në qendër të depozitimit të besimit, zemrës së nënës sonë, Kishës. Dhe kështu, unë përpiqem të jem "karizmatik", "marian", "soditës", "aktiv", "sakramental" dhe "apostolik". Kjo sepse të gjitha sa më sipër nuk i përkasin këtij apo atij grupi, apo kësaj apo asaj lëvizje, por të i tërë trupi i Krishtit. Ndërsa apostolatët mund të ndryshojnë në fokusin e karizmit të tyre të veçantë, në mënyrë që të jenë plotësisht të gjallë, plotësisht "të shëndetshëm", zemra e dikujt, apostolata e tij, duhet të jetë e hapur për i tërë thesar hiri që Ati i ka dhuruar Kishës.

I bekuar qoftë Zoti dhe Ati i Zotit tonë Jezu Krisht, i cili na ka bekuar në Krisht me çdo bekim shpirtëror në qiej E (Efes. 1: 3)

Vazhdo te lexosh

Vendimi

 

AS turneu im i fundit i ministrisë përparoi, ndjeva një peshë të re në shpirtin tim, një rëndesë zemre ndryshe nga misionet e mëparshme që Zoti më ka dërguar. Pasi predikova për dashurinë dhe mëshirën e Tij, unë e pyeta Atin një natë pse bota… pse ndokush nuk do të dëshironim t'i hapnim zemrat e tyre Jezusit që ka dhënë kaq shumë, i cili kurrë nuk ka lënduar një shpirt dhe që ka hapur dyert e Qiellit dhe ka fituar çdo bekim shpirtëror për ne përmes vdekjes së Tij mbi Kryq?

Përgjigjja erdhi shpejt, një fjalë nga vetë Shkrimet:

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Kuptimi në rritje, siç kam medituar në këtë fjalë, është se ajo është një përfundimtar fjala për kohën tonë, me të vërtetë a vendim për një botë tani në pragun e ndryshimit të jashtëzakonshëm.

 

Vazhdo te lexosh

Një grua dhe një dragua

 

IT është një nga mrekullitë më të mrekullueshme të vazhdueshme në kohët moderne dhe shumica e katolikëve ka të ngjarë të mos jenë të vetëdijshme për të. Kapitulli i gjashtë në librin tim, Përballja përfundimtare, merret me mrekullinë e pabesueshme të imazhit të Zojës së Guadalupe, dhe si lidhet me Kapitullin 12 në Librin e Zbulesës. Për shkak të miteve të përhapura që janë pranuar si fakte, megjithatë, versioni im origjinal është rishikuar për të pasqyruar verifikuar realitetet shkencore që rrethojnë tilmën mbi të cilën imazhi mbetet si në një fenomen të pashpjegueshëm. Mrekullia e tilmës nuk ka nevojë për zbukurim; qëndron më vete si një "shenjë e shkëlqyer e kohërave".

Unë kam botuar Kapitullin e Gjashtë më poshtë për ata që tashmë kanë librin tim. Printimi i Tretë është tani në dispozicion për ata që dëshirojnë të porosisin kopje shtesë, që përfshin informacionin më poshtë dhe çdo korrigjim tipografik të gjetur.

Shënim: shënimet në fund të faqes numërohen ndryshe nga kopja e shtypur.Vazhdo te lexosh

Kur bien kedrat

 

Vajtoni, ju selvi, sepse kedrat kanë rënë,
të fuqishmit janë shkatërruar. Vajtoni, ju lisat e Bashanit,
sepse pylli i padepërtueshëm pritet!
Leh! vajtimi i barinjve,
lavdia e tyre është shkatërruar. (Zek 11: 2-3)

 

ATA kanë rënë, një nga një, peshkop pas peshkop, prift pas prift, ministri pas shërbese (për të mos përmendur, baba pas babait dhe familja pas familjes). Dhe jo vetëm pemët e vogla - udhëheqësit kryesorë të Besimit Katolik kanë rënë si kedrat e mëdhenj në një pyll.

Në një vështrim vetëm gjatë tre viteve të fundit, ne kemi parë një kolaps mahnitës të disa prej figurave më të larta në Kishë sot. Përgjigja për disa katolikë ka qenë të varnin kryqet e tyre dhe të "largoheshin" nga Kisha; të tjerë kanë hyrë në blogosferë për të rrafshuar fuqishëm të rënët, ndërsa të tjerë janë përfshirë në debate arrogante dhe të nxehta në bollëkun e forumeve fetare. Dhe pastaj ka nga ata që qajnë në heshtje ose thjesht janë ulur në heshtje të shtangur ndërsa dëgjojnë jehonën e këtyre dhimbjeve që kumbojnë nëpër botë.

Për muaj me radhë, fjalët e Zojës sonë të Akitës - dhënë njohje zyrtare nga jo më pak se Papa i tanishëm kur ai ishte ende Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit - po përsëriten në mënyrë të zbehtë në pjesën e pasme të mendjes time:

Vazhdo te lexosh

Arka për të gjitha Kombet

 

 

A Arka e Zotit ka siguruar për të kapërcyer jo vetëm stuhitë e shekujve të kaluar, por më së shumti Stuhia në fund të kësaj epoke, nuk është një barku i vetëruajtjes, por një anije shpëtimi e destinuar për botën. Kjo do të thotë, mentaliteti ynë nuk duhet të jetë "të shpëtojmë të pasmet tona", ndërkohë që pjesa tjetër e botës shkon larg në një det shkatërrimi.

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Nuk bëhet fjalë për "unë dhe Jezusi", por Jezusi, mua, komshiu im

Si mund të ishte zhvilluar ideja që mesazhi i Jezusit është ngushtë individualist dhe synon vetëm secilin person veç e veç? Si arritëm në këtë interpretim të “shpëtimit të shpirtit” si një ikje nga përgjegjësia për të tërën dhe si arritëm ta konceptonim projektin e krishterë si një kërkim egoist të shpëtimit që hedh poshtë idenë për t’i shërbyer të tjerëve? —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi (Ruajtur në Shpresë), n 16

Gjithashtu, ne duhet të shmangim tundimin për të vrapuar dhe për t'u fshehur diku në shkretëtirë derisa të kalojë Stuhia (përveç nëse Zoti thotë se dikush duhet ta bëjë këtë). Kjo është "koha e mëshirës,” dhe më shumë se kurrë, shpirtrat kanë nevojë për këtë "shijoni dhe shikoni" tek ne jeta dhe prania e Jezusit. Ne duhet të bëhemi shenja të shpresoj ndaj të tjerëve. Me një fjalë, zemra e secilit prej nesh duhet të bëhet një "arkë" për fqinjin tonë.

 

Vazhdo te lexosh

A do të vrapoj shumë?

 


Kryqëzimi, nga Michael D. O'Brien

 

AS Unë pashë përsëri filmin e fuqishëm Pasioni i Krishtit, Më bëri përshtypje zotimi i Pjetrit se ai do të shkonte në burg, dhe madje do të vdiste për Jezusin! Por vetëm disa orë më vonë, Pjetri e mohoi ashpër tri herë. Në atë moment, unë ndjeva varfërinë time: "Zot, pa hirin tënd, edhe unë do të tradhtoj ty ..."

Si mund t'i jemi besnikë Jezusit në këto ditë konfuzioni, skandal, dhe braktisja? [1]shih Papa, një Prezervativ dhe Pastrimi i Kishës Si mund të sigurohemi se edhe ne nuk do të ikim nga Kryqi? Sepse po ndodh kudo rreth nesh tashmë. Që nga fillimi i këtij shkrimi apostull, unë e kam ndjerë Zotin duke folur për një Shoshimi i Madh e "barërave të këqija nga mesi i grurit". [2]shih Barërat e këqija midis grurit Se në fakt një përçarje tashmë po formohet në Kishë, megjithëse ende jo plotësisht e hapur. [3]cf. Pikëllimi i dhimbjeve Këtë javë, Ati i Shenjtë foli për këtë shoshitje në meshën e së Enjtes së Madhe.

Vazhdo te lexosh