Ka vetëm një bark

 

…si magjisteri i vetëm dhe i vetëm i pandashëm i Kishës,
Papa dhe peshkopët në bashkim me të,
mbaj
 përgjegjësia më e rëndë se asnjë shenjë e paqartë
ose mësim i paqartë vjen prej tyre,
duke i ngatërruar besimtarët ose duke i përgjumur ata
në një ndjenjë të rreme sigurie. 
- Kardinali Gerhard Müller,

ish-prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit
Gjërat e para20th prill, 2018

Nuk bëhet fjalë për të qenë "pro" apo "kundër" Papa Françeskut.
Është çështje e mbrojtjes së besimit katolik,
dhe kjo do të thotë të mbrosh zyrën e Pjetrit
të cilën Papa ia ka dalë. 
- Kardinali Raymond Burke, Raporti Botëror Katolik,
Janar 22, 2018

 

PARA ai ndërroi jetë, gati një vit më parë në ditën e fillimit të pandemisë, predikuesi i madh Rev. John Hampsch, CMF (rreth 1925-2020) më shkroi një letër inkurajimi. Në të, ai përfshiu një mesazh urgjent për të gjithë lexuesit e mi:Vazhdo te lexosh

Mbetur në Shkëmb

JEZUSI paralajmëroi se ata që e ndërtojnë shtëpinë e tyre mbi rërë do ta shohin atë të shkërmoqet kur të vijë stuhia… Stuhia e Madhe e kohërave tona është këtu. A jeni duke qëndruar në "shkëmb"?Vazhdo te lexosh

Një mbytje e shkëlqyer e anijes?

 

ON 20 tetor, Zoja thuhet se iu shfaq shikuesit brazilian Pedro Regis (i cili gëzon mbështetjen e gjerë të Kryepeshkopit të tij) me një mesazh të fortë:

Të dashur fëmijë, Anija e Madhe dhe një mbytje e madhe e anijes; ky është shkaku [i] vuajtjeve për burrat dhe gratë me besim. Ji besnik ndaj Birit Tim Jezusit. Pranoni mësimet e Magjistarit të vërtetë të Kishës së Tij. Qëndro në shtegun që të kam treguar. Mos lejoni që të ndoteni nga bataku i doktrinave të rreme. Ju jeni Zotërimi i Zotit dhe vetëm Ai duhet të ndiqni dhe t'i shërbeni. - Lexo mesazhin e plotë këtu

Sot, në këtë prag të Përkujtimit të Shën Gjon Palit II, Barque of Peter u drodh dhe u rendit ndërsa doli titulli i lajmeve:

“Papa Françesku bën thirrje për ligjin e bashkimit civil për çiftet e të njëjtit seks,
në ndryshim nga qëndrimi i Vatikanit ”

Vazhdo te lexosh

Marrëdhënia personale me Jezusin

Marrëdhënia personale
Fotografi i panjohur

 

 

Botuar për herë të parë më 5 tetor 2006. 

 

ME shkrimet e mia të vonshme mbi Papën, Kishën Katolike, Nënën e Bekuar dhe të kuptuarit se si rrjedh e vërteta hyjnore, jo përmes interpretimit personal, por përmes autoritetit mësues të Jezusit, kam marrë email-et dhe kritikat e pritura nga jo-katolikët ( ose më mirë, ish-katolikë). Ata e kanë interpretuar mbrojtjen time ndaj hierarkisë, të vendosur nga Vetë Krishti, me kuptimin që unë nuk kam një marrëdhënie personale me Jezusin; se disi besoj se jam shpëtuar, jo nga Jezusi, por nga Papa ose një peshkop; se nuk jam i mbushur me Shpirt, por një "shpirt" institucional që më ka lënë të verbër dhe pa shpëtim.

Vazhdo te lexosh

A mund të na tradhtojë Papa?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

Lënda e këtij meditimi është aq e rëndësishme, saqë po ua dërgoj këtë lexuesve të mi të përditshëm të Tani Word dhe atyre që janë në listën postare të Ushqimit Shpirtëror për Mendim. Nëse merrni dublikata, kjo është arsyeja. Për shkak të temës së sotme, ky shkrim është pak më i gjatë se zakonisht për lexuesit e mi të përditshëm ... por unë besoj se është e nevojshme.

 

I nuk mund të fle natën e kaluar. Unë u zgjova në atë që Romakët do ta quanin "ora e katërt", atë periudhë kohe para agimit. Fillova të mendoj për të gjitha postat elektronike që po marr, thashethemet që po dëgjoj, dyshimet dhe konfuzionet që po zvarriten… si ujqërit buzë pyllit. Po, i dëgjova qartë paralajmërimet në zemrën time menjëherë pasi Papa Benedikti dha dorëheqjen, se ne do të hynim në konfuzion i madh. Dhe tani, ndjehem pak si një bari, tension në shpinë dhe në krahë, stafi im i ngritur ndërsa hijet lëvizin për këtë tufë të çmuar që Zoti më ka besuar të ushqej me "ushqim shpirtëror". Ndihem mbrojtës sot.

Ujqërit janë këtu.

Vazhdo te lexosh

Përmbushja e Profecisë

    TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 4 Mars 2014
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Kazimirin

Tekste liturgjike këtu

 

 

A përmbushja e Besëlidhjes së Zotit me njerëzit e Tij, e cila do të realizohet plotësisht në Festën e Dasmës së Qengjit, ka përparuar gjatë mijëvjeçarëve si një spirale që bëhet gjithnjë e më e vogël me kalimin e kohës. Në Psalmin sot, Davidi këndon:

Zoti ka bërë të njohur shpëtimin e tij; ai ka parë drejtësinë e tij përpara kombeve.

E megjithatë, zbulesa e Jezusit ishte ende qindra vjet larg. Atëherë, si mund të njihej shpëtimi i Zotit? Dihej, ose më saktë parashikohej, përmes profeci

Vazhdo te lexosh

Mbrojtësi dhe mbrojtësi

 

 

AS Kam lexuar homazhin e instalimit të Papa Françeskut, nuk mund të mos mendoja për takimin tim të vogël me fjalët e pohuara të Nënës së Bekuar gjashtë ditë më parë ndërsa po lutesha përpara Shenjtërimit të Bekuar.

Ulur para meje ishte një kopje e Fr. Libri i Stefano Gobbi Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, mesazhe që kanë marrë Imprimatur dhe mbështetje të tjera teologjike. [1]Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë". U ula përsëri në karrigen time dhe pyeta Nënën e Bekuar, e cila gjoja i dha këto mesazhe të ndjerit Fr. Gobbi, nëse ka ndonjë gjë për të thënë për papën tonë të ri. Numri "567" më doli në kokë, dhe kështu iu ktheva. Ishte një mesazh i dhënë për Fr. Stefano në Argjentinë në 19 Mars, Festa e Shën Jozefit, saktësisht 17 vjet më parë deri më sot që Papa Françesku merr zyrtarisht vendin e Pjetrit. Në kohën kur kam shkruar Dy shtylla dhe Helmuesi i Ri, Nuk kisha një kopje të librit para meje. Por unë dua të citoj këtu tani një pjesë të asaj që thotë Nëna e Bekuar atë ditë, e ndjekur nga fragmente të homazheve të Papa Françeskut të dhëna sot. Nuk mund të mos ndiej që Familja e Shenjtë po mbështjell krahët me të gjithë ne në këtë moment vendimtar në kohë

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë".

E mundur… apo jo?

APTOPIX E PUNA E VITIKAN TU E DielëFoto me mirësjellje The Globe and Mail
 
 

IN në dritën e ngjarjeve historike të kohëve të fundit në papat, dhe kjo, dita e fundit e punës së Benediktit XVI, dy profeci aktuale në veçanti po marrin tërheqje mes besimtarëve në lidhje me papën tjetër. Unë jam pyetur rreth tyre vazhdimisht personalisht, si dhe me email. Kështu që, unë jam i detyruar që më në fund të jap një përgjigje në kohë.

Problemi është se profecitë e mëposhtme janë diametralisht të kundërta me njëra-tjetrën. Njëri ose të dy, pra, nuk mund të jenë të vërtetë.

 

Vazhdo te lexosh

Një Papë i Zi?

 

 

 

Qysh prej kohës Papa Benedikti XVI hoqi dorë nga zyra e tij, unë kam marrë disa posta elektronike që pyesnin për profecitë papale, nga Shën Malakia te zbulesa private bashkëkohore. Më të dukshmet janë profecitë moderne që janë plotësisht kundër njëra-tjetrës. Një "shikues" pretendon se Benedikti XVI do të jetë papa i fundit i vërtetë dhe se çdo papë në të ardhmen nuk do të jetë nga Zoti, ndërsa një tjetër flet për një shpirt të zgjedhur të përgatitur për të udhëhequr Kishën përmes shtrëngimeve. Unë mund t'ju them tani që të paktën një nga "profecitë" e mësipërme bie ndesh me Shkrimin e Shenjtë dhe Traditën. 

Duke pasur parasysh spekulimet e shfrenuara dhe konfuzionin e vërtetë që përhapet në shumë lagje, është mirë të rishikoni këtë shkrim çfarë Jezusi dhe Kisha e Tij kanë mësuar dhe kuptuar vazhdimisht për 2000 vjet. Më lejoni të shtoj vetëm këtë prolog të shkurtër: nëse do të isha djalli - në këtë moment në Kishë dhe në botë - do të bëja çmos për të diskredituar priftërinë, për të minuar autoritetin e Atit të Shenjtë, për të mbjellë dyshime në Magjisteri dhe për t'u përpjekur të bëj besimtarët besojnë se ata tani mund të mbështeten vetëm në instiktet e tyre të brendshme dhe zbulesën private.

Thjesht, kjo është një recetë për mashtrim.

Vazhdo te lexosh

Të Shtunën

 

SOLENITETI I ST. Peter dhe Paul

 

KETU është një anë e fshehur e këtij apostoli që herë pas here i hapet rrugë kësaj kolone - shkrimi i letrës që shkon andej-këndej midis meje dhe ateistëve, jobesimtarëve, dyshuesve, skeptikëve dhe natyrisht, Besnikut. Për dy vitet e fundit, unë kam biseduar me një Adventist të Ditës së Shtatë. Shkëmbimi ka qenë paqësor dhe i respektueshëm, edhe pse hendeku midis disa prej besimeve tona mbetet. Më poshtë është një përgjigje që i shkrova atij vitin e kaluar në lidhje me pse Shabati nuk praktikohet më të Shtunën në Kishën Katolike dhe përgjithësisht në të gjithë Krishterimin. Pika e tij? Se Kisha Katolike ka thyer Urdhërimin e Katërt [1]formula tradicionale Kateketike e rendit këtë urdhërim si të Tretë duke ndryshuar ditën në të cilën izraelitët "e mbajtën të shenjtë" të Shtunën. Nëse është kështu, atëherë ka arsye për të sugjeruar se Kisha Katolike është nuk Kisha e vërtetë siç pretendon ajo, dhe se plotësia e së vërtetës qëndron diku tjetër. 

Ne e fillojmë dialogun tonë këtu rreth asaj nëse Tradita e krishterë është e bazuar vetëm në Shkrime pa interpretimin e pagabueshëm të Kishës

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 formula tradicionale Kateketike e rendit këtë urdhërim si të Tretë