E keqja e pashërueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së parë të kreshmës, 26 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu


Ndërmjetësimi i Krishtit dhe i Virgjëreshës, i atribuohet Lorenzo Monakos, (1370–1425)

 

KUR ne flasim për një "shans të fundit" për botën, kjo është për shkak se ne po flasim për një "të keqe të pashërueshme". Mëkati është ngërthyer aq shumë në punët e burrave, aq shumë ka korruptuar themelet jo vetëm të ekonomisë dhe politikës, por edhe të zinxhirit ushqimor, mjekësisë dhe mjedisit, sa asgjë tjetër nga operacioni kozmik [1]shih Kirurgjia kozmike eshte e nevojshme. Siç thotë Psalmisti,

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Kirurgjia kozmike

Hidh zemrën tënde

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

MË KUJTOHET duke vozitur nëpër një nga kullotat e vjehrrit tim, e cila ishte veçanërisht me gunga. Ai kishte tuma të mëdha të vendosura rastësisht në të gjithë fushën. "Cilat janë të gjitha këto tuma?" Unë pyeta. Ai u përgjigj, "Kur po pastronim koralet një vit, ne e hodhëm plehun në grumbuj, por kurrë nuk arritëm ta përhapnim atë." Ajo që vura re është se, kudo që ishin tumat, aty ishte bari më i gjelbër; aty ishte rritja më e bukur.

Vazhdo te lexosh