Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

 

Botuar për herë të parë më 20 mars 2011.

 

Kurdoherë Unë shkruaj për “ndëshkimet"Ose"drejtësia hyjnore, "Unë gjithmonë ankohem, sepse kaq shpesh këto terma keqkuptohen. Për shkak të vetë plagës sonë, dhe kështu pikëpamjeve të shtrembëruara të "drejtësisë", ne projektojmë idetë e gabuara për Zotin. Ne e shohim drejtësinë si "goditje prapa" ose të tjerët që marrin "atë që meritojnë". Por ajo që shpesh nuk e kuptojmë është se "ndëshkimet" e Zotit, "ndëshkimet" e Atit, rrënjosen gjithmonë, gjithmonë, gjithmonë, ne dashuri.Vazhdo te lexosh

Gruaja në shkretëtirë

 

Zoti ju dhëntë një Kreshmë të bekuar secilit prej jush dhe familjeve tuaja…

 

SI a do të mbrojë Zoti popullin e Tij, Barkun e Kishës së Tij, përmes ujërave të trazuar përpara? Si - nëse e gjithë bota po detyrohet në një sistem global të pazot të kontrolluar — A do të mbijetojë Kisha?Vazhdo te lexosh

Psalmi 91

 

Ju që banoni në strehën e Shumë të Lartit,
që rrinë nën hijen e të Plotfuqishmit,
Thuajini Zotit: "Streha ime dhe kështjella ime,
Perëndia im në të cilin kam besim. "

Vazhdo te lexosh

Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).Vazhdo te lexosh

Mosha e Ministrive po përfundon

posttunamiAP Photo

 

A Ngjarjet që ndodhin përreth globit kanë tendencë të shkaktojnë një spekulim të panumërt dhe madje panik midis disa të krishterëve që Tani eshte koha për të blerë furnizime dhe për tu drejtuar kodrave. Pa dyshim, vargu i katastrofave natyrore rreth globit, kriza ushqimore e afërt me thatësirën dhe shembjen e kolonive të bletëve dhe rënia e afërt e dollarit nuk mund të ndihmojnë por t’i japin pauzë mendjes praktike. Por vëllezër dhe motra në Krishtin, Perëndia po bën diçka të re mes nesh. Ai po përgatit botën për një cunami i Mëshirës. Ai duhet të shkundë strukturat e vjetra deri në themelet dhe të ngrejë të reja. Ai duhet të heqë atë që është prej mishi dhe të na rikthejë në fuqinë e Tij. Dhe Ai duhet të vendosë brenda shpirtrave tanë një zemër të re, një lëkurë të re vere, të përgatitur për të marrë verën e re që do të derdhë.

Me fjalë të tjera,

Mosha e Ministrive po mbaron.

 

Vazhdo te lexosh

Në Ditët e Lotit


Loti duke ikur nga Sodom
, Benjamin West, 1810

 

A valët e konfuzionit, fatkeqësisë dhe pasigurisë po godasin dyert e çdo kombi në tokë. Ndërsa çmimet e ushqimit dhe karburantit rriten dhe ekonomia botërore fundoset si një spirancë në shtratin e detit, flitet shumë për të strehimoret— Strehë të sigurta për të përballuar Stuhinë që po afrohet. Por ekziston një rrezik me të cilin përballen disa të krishterë sot, dhe kjo është të biesh në një frymë vetëruajtëse që po bëhet më e përhapur. Faqet e internetit të mbijetesës, reklamat për pajisjet e emergjencës, gjeneratorët e energjisë, tenxhere me ushqime dhe ofertat prej ari dhe argjendi ... frika dhe paranoja sot janë të dukshme si kërpudha pasigurie. Por Zoti po i thërret njerëzit e Tij në një frymë tjetër nga ajo e botës. Një frymë absolute besim.

Vazhdo te lexosh

Refugjatët dhe vetmitë që vijnë

 

A Mosha e Ministrive po mbaron… Por diçka më e bukur do të lindë. Do të jetë një fillim i ri, një Kishë e restauruar në një epokë të re. Në fakt, ishte Papa Benedikti XVI ai që la të kuptohet për këtë gjë ndërsa ishte ende kardinal:

Kisha do të zvogëlohet në dimensionet e saj, do të jetë e nevojshme të fillohet përsëri. Sidoqoftë, nga ky test do të dilte një Kishë që do të forcohej nga procesi i thjeshtimit që përjetoi, nga aftësia e tij e përtërirë për të parë brenda vetes ... Kisha do të zvogëlohet numerikisht. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Zoti dhe Bota, 2001; intervistë me Peter Seewald

Vazhdo te lexosh