Falsifikimi që vjen

La Maskë, nga Michael D. O'Brien

 

Botuar për herë të parë, prill, 8 2010.

 

A paralajmërimi në zemrën time vazhdon të rritet për një mashtrim të ardhshëm, i cili mund të jetë në të vërtetë ai që përshkruhet në 2 Thesalëve 2: 11-13. Ajo që pason pas të ashtuquajturës "ndriçim" ose "paralajmërim" nuk është vetëm një periudhë e shkurtër, por e fuqishme e ungjillizimit, por një periudhë e errët kundër-ungjillizimi që, në shumë mënyra, do të jetë po aq bindëse. Një pjesë e përgatitjes për atë mashtrim është të dish paraprakisht se po vjen:

Në të vërtetë, Zoti, Zoti, nuk bën asgjë pa ua zbuluar planin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve… Unë ua kam thënë të gjitha këto që të mos ju rrëzoheni. Ata do t'ju nxjerrin nga sinagogat; në të vërtetë, po vjen ora kur kushdo që të vret do të mendojë se po i ofron shërbim Zotit. Dhe ata do ta bëjnë këtë sepse nuk e kanë njohur Atin, as mua. Por unë jua kam thënë këto gjëra, që, kur të vijë ora e tyre, të kujtoni se ju thashë për to. (Amosi 3: 7; Gjoni 16: 1-4)

Satani jo vetëm që e di se çfarë po vjen, por ka planifikuar për të për një kohë të gjatë. Shtë e ekspozuar në gjuhe duke u përdorurVazhdo te lexosh

Zgjedhja e anëve

 

Kurdoherë që dikush thotë, "Unë i përkas Palit", dhe një tjetër,
"Unë i përkas Apollit", a nuk jeni thjesht burra?
(Leximi i parë masiv i sotëm)

 

ju lutem me shume flas me pak. Këto janë fjalët që Zoja i ka drejtuar Kishës pikërisht në këtë orë. Sidoqoftë, kur kam shkruar një meditim për këtë javë të fundit,[1]shih Lutuni më shumë… Flisni më pak një grusht lexuesish disi nuk ishin dakord. Shkruan një:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Pelini dhe Besnikëria

 

Nga arkivat: shkruar më 22 shkurt 2013. 

 

NJË LETËR nga një lexues:

Jam plotësisht dakord me ju - të gjithë kemi nevojë për një marrëdhënie personale me Jezusin. Unë kam lindur dhe jam rritur katolik, por e gjej veten duke ndjekur kishën Episkopale (Lartë Episkopale) të Dielën dhe duke u përfshirë me jetën e këtij komuniteti. Unë isha një anëtar i këshillit tim të kishës, një anëtar kori, një mësues CCD dhe një mësues me kohë të plotë në një shkollë katolike. Unë personalisht i njihja katër priftërinj të akuzuar me besueshmëri dhe të cilët rrëfyen për abuzim seksual të fëmijëve të mitur card Kardinali dhe peshkopët tanë dhe priftërinj të tjerë të mbuluar për këta burra. Shtrëngon besimin se Roma nuk e dinte se çfarë po ndodhte dhe, nëse nuk e dinte vërtet, turp për Romën dhe Papën dhe curia. Ata janë thjesht përfaqësues të tmerrshëm të Zotit tonë. Pra, unë duhet të mbetem një anëtar besnik i kishës RC? Pse Unë e gjeta Jezusin shumë vite më parë dhe marrëdhënia jonë nuk ka ndryshuar - në fakt ajo është edhe më e fortë tani. Kisha e RC nuk është fillimi dhe mbarimi i gjithë së vërtetës. Nëse ndonjë gjë, kisha ortodokse ka po aq besueshmëri po aq më shumë se Roma. Fjala "katolik" në Creed shkruhet me një "c" të vogël - që do të thotë "universale", nuk do të thotë vetëm dhe përgjithmonë Kisha e Romës. Ekziston vetëm një rrugë e vërtetë drejt Trinisë dhe ajo është ndjekja e Jezusit dhe lidhja me Trinitetin duke hyrë së pari në miqësi me Të. Asnjë nga ato nuk varet nga kisha romake. E gjithë kjo mund të ushqehet jashtë Romës. Asgjë nga këto nuk është faji juaj dhe unë e admiroj ministrinë tuaj, por unë vetëm duhej t'ju tregoja historinë time.

I dashur lexues, faleminderit që ndave historinë tënde me mua. Unë gëzohem që, pavarësisht skandaleve që keni hasur, besimi juaj në Jezusin ka mbetur. Dhe kjo nuk më habit. Ka pasur raste në histori kur katolikët në mes të përndjekjeve nuk kishin më qasje në famullitë e tyre, priftërinë ose Sakramentet. Ata mbijetuan brenda mureve të tempullit të tyre të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Jetuan nga besimi dhe besimi në një marrëdhënie me Zotin, sepse, në thelbin e tij, krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijët e tij, dhe fëmijët që e duan Atë në këmbim.

Kështu, ajo shtron pyetjen, së cilës ju jeni përpjekur t'i përgjigjeni: nëse dikush mund të mbetet i krishterë si i tillë: "A duhet të mbetem një anëtar besnik i Kishës Katolike Romake? Pse? ”

Përgjigja është një "po" kumbuese, pa hezitim. Dhe këtu është arsyeja pse: është çështje e qëndrimit besnik ndaj Jezusit.

 

Vazhdo te lexosh

Skandali

 

Botuar për herë të parë më 25 mars 2010. 

 

PËR dekada tani, siç vura në dukje në Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve, Katolikëve u është dashur të durojnë një rrymë të pafund të titujve të lajmeve që shpallin skandal pas skandalit në priftëri. "Prifti i Akuzuar për…", "Mbulimi", "Abuzuesi u zhvendos nga Famullia në Famulli ..." dhe më tej. Breshtë zemërthyer, jo vetëm për besimtarët laikë, por për bashkë-priftërinjtë. Abuseshtë një abuzim kaq i thellë i pushtetit nga njeriu në persona Christi—personi i Krishtit- ai shpesh lihet në heshtje të shtangur, duke u përpjekur të kuptojë se si kjo nuk është vetëm një rast i rrallë aty-këtu, por me një frekuencë shumë më të madhe se sa ishte imagjinuar më parë.

Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 25

Vazhdo te lexosh

Kur bien kedrat

 

Vajtoni, ju selvi, sepse kedrat kanë rënë,
të fuqishmit janë shkatërruar. Vajtoni, ju lisat e Bashanit,
sepse pylli i padepërtueshëm pritet!
Leh! vajtimi i barinjve,
lavdia e tyre është shkatërruar. (Zek 11: 2-3)

 

ATA kanë rënë, një nga një, peshkop pas peshkop, prift pas prift, ministri pas shërbese (për të mos përmendur, baba pas babait dhe familja pas familjes). Dhe jo vetëm pemët e vogla - udhëheqësit kryesorë të Besimit Katolik kanë rënë si kedrat e mëdhenj në një pyll.

Në një vështrim vetëm gjatë tre viteve të fundit, ne kemi parë një kolaps mahnitës të disa prej figurave më të larta në Kishë sot. Përgjigja për disa katolikë ka qenë të varnin kryqet e tyre dhe të "largoheshin" nga Kisha; të tjerë kanë hyrë në blogosferë për të rrafshuar fuqishëm të rënët, ndërsa të tjerë janë përfshirë në debate arrogante dhe të nxehta në bollëkun e forumeve fetare. Dhe pastaj ka nga ata që qajnë në heshtje ose thjesht janë ulur në heshtje të shtangur ndërsa dëgjojnë jehonën e këtyre dhimbjeve që kumbojnë nëpër botë.

Për muaj me radhë, fjalët e Zojës sonë të Akitës - dhënë njohje zyrtare nga jo më pak se Papa i tanishëm kur ai ishte ende Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit - po përsëriten në mënyrë të zbehtë në pjesën e pasme të mendjes time:

Vazhdo te lexosh

Arka dhe Jo-Katolikët

 

SO, po me jo-katolikët? Nëse Arka e Madhe është Kisha Katolike, çfarë do të thotë kjo për ata që e refuzojnë Katolicizmin, nëse jo vetë Krishterimin?

Para se të shohim këto pyetje, është e nevojshme të trajtojmë çështjen e spikatur të besueshmëri në Kishë, e cila sot, është në rrënime

Vazhdo te lexosh

Dinastia, Jo Demokracia - Pjesa I

 

KETU është konfuzion, madje edhe midis katolikëve, për sa i përket natyrës së Kishës që Krishti krijoi. Disa mendojnë se Kisha duhet të reformohet, për të lejuar një qasje më demokratike ndaj doktrinave të saj dhe për të vendosur se si të merren me çështjet e sotme morale.

Sidoqoftë, ata nuk arrijnë të shohin që Jezusi nuk vendosi një demokraci, por a dinastia.

Vazhdo te lexosh