Trudeau është i gabuar, i vdekur i gabuar

 

Mark Mallett është një ish-gazetar i vlerësuar me çmime në CTV News Edmonton dhe banon në Kanada.


 

JUSTIN Trudeau, Kryeministri i Kanadasë, e ka quajtur një nga protestat më të mëdha të këtij lloji në botë një grup "urrejtës" për tubimin e tyre kundër injeksioneve të detyruara për të mbajtur jetesën e tyre. Në një fjalim të sotëm në të cilin lideri kanadez pati një mundësi për të bërë thirrje për unitet dhe dialog, ai deklaroi prerazi se nuk kishte asnjë interes të shkonte…

…kudo pranë protestave që kanë shprehur retorikë urrejtjeje dhe dhunë ndaj bashkëqytetarëve të tyre. — 31 janar 2022; cbc.ca

Vazhdo te lexosh

Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë

 

Besimtarët e Krishtit janë të lirë të bëjnë të ditur nevojat e tyre,
veçanërisht nevojat e tyre shpirtërore dhe dëshirat e tyre për Pastorët e Kishës.
Ata kanë të drejtë, vërtet nganjëherë detyra,
në përputhje me njohuritë, kompetencën dhe pozicionin e tyre,
për t'u shfaqur Pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet
që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. 
Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ia bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, 
por duke vepruar kështu ata duhet të respektojnë gjithmonë integritetin e besimit dhe moralit,
tregojnë respektin e duhur ndaj Pastorëve të tyre,
dhe merren parasysh të dyja
e mira dhe dinjiteti i përbashkët i individëve.
-Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

 

 

I dashur Peshkopët katolikë,

Pas një viti e gjysmë të jetuarit në një gjendje "pandemie", jam i detyruar nga të dhënat e pamohueshme shkencore dhe dëshmitë e individëve, shkencëtarëve dhe mjekëve që të luten hierarkinë e Kishës Katolike të rishqyrtojë mbështetjen e saj të përhapur për "shëndetin publik masat ”që në fakt po rrezikojnë rëndë shëndetin publik. Ndërsa shoqëria po ndahet midis "të vaksinuarve" dhe "të pavaksinuarve" - ​​me këtë të fundit që vuan gjithçka nga përjashtimi nga shoqëria deri te humbja e të ardhurave dhe jetesës - është tronditëse të shohësh disa barinj të Kishës Katolike duke inkurajuar këtë aparteid të ri mjekësor.Vazhdo te lexosh

Ndjek Shkencen?

 

GJITHË nga klerikët te politikanët kanë thënë vazhdimisht se ne duhet të "ndjekim shkencën".

Por keni bllokime, testim PCR, distancim social, maskim dhe "vaksinim" në të vërtetë keni ndjekur shkencën? Në këtë ekspozim të fuqishëm nga dokumentari fitues i çmimeve Mark Mallett, ju do të dëgjoni shkencëtarë të njohur të shpjegojnë se si rruga në të cilën ndodhemi mund të mos jetë "duke ndjekur shkencën"… por një rrugë drejt hidhërimeve të patregueshme.Vazhdo te lexosh

Demaskimi i fakteve

Mark Mallett është një ish-gazetar fitues i çmimeve me CTV News Edmonton (CFRN TV) dhe banon në Kanada. Artikulli vijues azhurnohet rregullisht për të pasqyruar shkencën e re.


KETU mbase nuk është ndonjë çështje më e diskutueshme sesa ligjet e detyrueshme të maskave që përhapen në të gjithë botën. Përveç mosmarrëveshjeve të mprehta mbi efektivitetin e tyre, çështja po ndan jo vetëm publikun e gjerë por kishat. Disa priftërinj i kanë ndaluar famullitarët të hyjnë në shenjtëroren pa maska ndërsa të tjerët madje kanë thirrur policinë në kopenë e tyre.[1]27 Tetor 2020; lifesitenews.com Disa rajone kanë kërkuar që mbulesat e fytyrës të zbatohen në shtëpinë e dikujt [2]lifesitenews.com ndërsa disa vende kanë mandatuar që individët të mbajnë maska ​​ndërsa ngasin vetëm në makinën tuaj.[3]Republika e Trinidad dhe Tobago, looptt.com Dr. Anthony Fauci, duke drejtuar përgjigjen e SHBA COVID-19, shkon edhe më tej duke thënë se, përveç maskës së fytyrës, "Nëse keni syze ose mburojë të syve, duhet ta përdorni"[4]abcnews.go.com apo edhe vish dy.[5]webmd.com, 26 janar 2021 Dhe demokrati Joe Biden deklaroi, "maskat shpëtojnë jetë - periudhë",[6]usnews.com dhe se kur të bëhet President, i tij veprimi i parë do të jetë për të detyruar veshjen e maskave në të gjithë bordin duke pretenduar, "Këto maska ​​bëjnë një ndryshim gjigant".[7]brietbart.com Dhe se ai e bëri. Disa shkencëtarë brazilianë pretenduan se refuzimi në të vërtetë për të veshur një mbulesë fytyre është një shenjë e një "çrregullimi serioz të personalitetit".[8]the-sun.com Dhe Eric Toner, një studiues i vjetër në Qendrën Johns Hopkins për Sigurinë Shëndetësore, deklaroi qartë se veshja e maskave dhe distancimi social do të jetë me ne për "disa vite".[9]cnet.com siç bëri një virolog spanjoll.[10]marketwatch.comVazhdo te lexosh

Feja e Scientism

 

shkencëtarizëm | ˈSʌɪəntɪz (ə) m | emër:
besimi i tepruar në fuqinë e njohurive dhe teknikave shkencore

Ne gjithashtu duhet të përballemi me faktin se qëndrime të caktuara 
që rrjedhin nga mentalitet të "kësaj bote të tanishme"
mund të depërtojnë në jetën tonë nëse nuk jemi vigjilentë.
Për shembull, disa do të donin që vetëm kjo është e vërtetë
e cila mund të verifikohet nga arsyeja dhe shkenca 
-Katekizmi i Kishës Katolike, n. 2727

 

SHVRBTAR të Zotit, Sr Lucia Santos dha një fjalë më të madhe në lidhje me kohët e ardhshme që ne tani po jetojmë:

Vazhdo te lexosh

Mosmarrëveshje të pabesueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu


Krishti në tempull,
nga Heinrich Hoffman

 

 

ÇFARË do të mendonit nëse mund t'ju tregoja kush do të jetë Presidenti i Shteteve të Bashkuara pesëqind vjet nga tani, duke përfshirë cilat shenja do t'i paraprijnë lindjes së tij, ku do të lindë, si do të quhet, nga çfarë linje familjare do të rrjedhë, si do të tradhtohet nga një anëtar i kabinetit të tij, për çfarë çmimi, si do të torturohet , mënyra e ekzekutimit, ajo që do të thonë ata përreth tij, madje edhe me kë do të varroset. Shanset për të marrë të drejtën e secilit prej këtyre projeksioneve janë astronomike.

Vazhdo te lexosh

Matja e Zotit

 

IN një shkëmbim letrash së fundmi, një ateist më tha,

Nëse do të më tregohej provë e mjaftueshme, nesër do të filloja të dëshmoja për Jezusin. Nuk e di cilat do të ishin ato prova, por jam i sigurt se një hyjni e gjithëfuqishme, e gjithëdijshme siç është Zoti do ta dinte se çfarë do të duhej për të më besuar. Kjo do të thotë që Zoti nuk duhet të dëshirojë që unë të besoj (të paktën në këtë kohë), përndryshe Zoti mund të më tregojë provat.

A është që Zoti nuk dëshiron që ky ateist të besojë në këtë kohë, apo është që ky ateist nuk është i përgatitur të besojë në Zot? Kjo është, a po i zbaton ai parimet e "metodës shkencore" ndaj Vetë Krijuesit?Vazhdo te lexosh

Një ironi e dhimbshme

 

I kanë kaluar disa javë duke dialoguar me një ateist. Ndoshta nuk ka ndonjë ushtrim më të mirë për të ndërtuar besimin e dikujt. Arsyeja është se irracionalitet është një shenjë e vetë të mbinatyrshmes, sepse konfuzioni dhe verbëria shpirtërore janë shenjat dalluese të princit të errësirës. Ka disa mistere që ateisti nuk mund t’i zgjidhë, pyetjet që ai nuk mund t’i përgjigjet dhe disa aspekte të jetës njerëzore dhe origjinën e universit që nuk mund të shpjegohen vetëm nga shkenca. Por këtë ai do ta mohojë duke injoruar temën, duke minimizuar pyetjen në fjalë, ose duke injoruar shkencëtarët që hedhin poshtë pozicionin e tij dhe duke cituar vetëm ata që e bëjnë. Ai lë shumë ironi të dhimbshme në vazhdën e "arsyetimit" të tij.

 

 

Vazhdo te lexosh