Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa IV

 

Ndërsa vazhdojmë këtë seri me pesë pjesë mbi Seksualitetin Njerëzor dhe Lirinë, ne tani shqyrtojmë disa nga pyetjet morale se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar. Ju lutemi vini re, kjo është për lexuesit e pjekur

 

P ANRGJIGJE N TO PYETJE INTIMARE

 

DIKUSH njëherë tha: "E vërteta do të të lirojë -por së pari do të të tërheq".

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa III

 

P ONR dinjitetin e njeriut dhe gruas

 

KETU është një gëzim që ne duhet ta rizbulojmë si të krishterë sot: gëzimi për të parë fytyrën e Zotit tek tjetri - dhe kjo përfshin ata që kanë kompromentuar seksualitetin e tyre. Në kohët tona bashkëkohore, Shën Gjon Pali II, e Bekuara Nënë Tereza, Shërbëtorja e Zotit Catherine de Hueck Doherty, Jean Vanier dhe të tjerë vijnë në mendje si individë që gjetën kapacitetin për të njohur imazhin e Zotit, madje edhe në maskimin shqetësues të varfërisë, thyerjes , dhe mëkatin. Ata panë, si të thuash, "Krishtin e kryqëzuar" në tjetrin.

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa II

 

MBI MIROODSIN DHE ZGJEDHJET

 

KETU është diçka tjetër që duhet thënë për krijimin e burrit dhe gruas që u përcaktua "në fillim". Dhe nëse nuk e kuptojmë këtë, nëse nuk e kuptojmë këtë, atëherë çdo diskutim i moralit, i zgjedhjeve të drejta ose të gabuara, i ndjekjes së projekteve të Zotit, rrezikon ta hedhë diskutimin e seksualitetit njerëzor në një listë sterile të ndalimeve. Dhe kjo, jam i sigurt, do të shërbente vetëm për të thelluar ndarjen midis mësimeve të bukura dhe të pasura të Kishës mbi seksualitetin, dhe atyre që ndihen të huaj nga ajo.

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa I

MBI ORIGJINAT E SEKSUALITETIT

 

Sot ekziston një krizë e plotë - një krizë në seksualitetin njerëzor. Ajo ndjek në vijim të një brezi që është pothuajse tërësisht i pa-katektizuar mbi të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë e trupave tanë dhe funksionet e tyre të krijuara nga Zoti. Seria e mëposhtme e shkrimeve është një diskutim i sinqertë mbi temën që do të mbulojë pyetjet në lidhje me forma alternative të martesës, masturbimit, sodomisë, seksit oral, etj. Për shkak se bota po diskuton këto çështje çdo ditë në radio, televizion dhe internet. A ka Kisha asgjë për të thënë mbi këto çështje? Si reagojmë? Në të vërtetë, ajo e bën - ajo ka diçka të bukur për të thënë.

«E vërteta do të të lirojë», - tha Jezui. Ndoshta kjo nuk është më e vërtetë sesa në çështjet e seksualitetit njerëzor. Kjo seri rekomandohet për lexuesit e pjekur published Publikuar për herë të parë në qershor, 2015. 

Vazhdo te lexosh

Do i Lini të Vdekur?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së nëntë të kohës së zakonshme, 1 qershor 2015
Memoriali i Shën Justinit

Tekste liturgjike këtu

 

Frika, vëllezër dhe motra, po hesht Kishën në shumë vende dhe kështu burgosjen e së vërtetës. Kostoja e trembjes sonë mund të llogaritet në shpirtrat: burrat dhe gratë u lanë të vuajnë dhe të vdesin në mëkatin e tyre. A mendojmë edhe ne në këtë mënyrë, mendojmë për shëndetin shpirtëror të njëri-tjetrit? Jo, në shumë famulli nuk e bëjmë sepse jemi më shumë të shqetësuar me status quo sesa citimi i gjendjes së shpirtrave tanë.

Vazhdo te lexosh

Çfarë do të thotë të mirëpresim mëkatarët

 

A thirrja e Atit të Shenjtë që Kisha të bëhet më shumë një "spital fushor" për të "shëruar të plagosurit" është një vizion baritor shumë i bukur, me kohë dhe i zgjuar. Por çfarë saktësisht ka nevojë për shërim? Cilat janë plagët? Çfarë do të thotë të "mirëpresësh" mëkatarët brenda Barque of Peter?

Në thelb, për çfarë shërben "Kisha"?

Vazhdo te lexosh