Ora e Jonait

 

AS Po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar këtë fundjavë, ndjeva pikëllimin e thellë të Zotit tonë - duke qarë, dukej se njerëzimi e ka refuzuar kaq shumë dashurinë e Tij. Për orën tjetër, ne qamë së bashku… mua, duke i lutur me të madhe faljen e Tij për dështimin tim dhe kolektiv për ta dashur Atë në këmbim… dhe Ai, sepse njerëzimi tani ka lëshuar një Stuhi të krijuar nga vetë.Vazhdo te lexosh

Po ndodh

 

PËR vite, kam shkruar që sa më shumë t'i afrohemi Paralajmërimit, aq më shpejt do të zhvillohen ngjarjet kryesore. Arsyeja është se rreth 17 vjet më parë, ndërsa shikoja një stuhi që rrotullohej nëpër preri, dëgjova këtë "fjalë tani":

Një stuhi e madhe po vjen mbi tokë si një stuhi.

Disa ditë më vonë, më tërhoqi kapitulli i gjashtë i Librit të Zbulesës. Ndërsa fillova të lexoja, papritur dëgjova përsëri në zemrën time një fjalë tjetër:

Kjo është stuhia e madhe. 

Vazhdo te lexosh

2020: Një perspektivë roje

 

DHE kështu që ishte viti 2020. 

Interestingshtë interesante të lexosh në sferën laike sesa të lumtur janë njerëzit që e lënë vitin pas - sikur 2021 së shpejti do të kthehet në "normal". Por ju, lexuesit e mi, e dini që nuk do të jetë kështu. Dhe jo vetëm sepse udhëheqësit globalë e kanë bërë tashmë njoftuan vetë se ne kurrë nuk do të kthehemi në "normale", por, më e rëndësishmja, Qielli ka njoftuar se Triumfi i Zotit dhe Zojës tonë janë në rrugën e duhur - dhe Satani e di këtë, e di që koha e tij është e shkurtër. Pra, tani po hyjmë në vendimet vendimtare Përplasja e mbretërive - vullneti satanik kundrejt Vullnetit Hyjnor. Sa kohë e lavdishme për të qenë gjallë!Vazhdo te lexosh

Mposhtja e Shpirtit të Frikës

 

"Frika nuk është një këshilltar i mirë. ” Ato fjalë nga Peshkopi Francez Marc Aillet kanë jehuar në zemrën time gjatë gjithë javës. Sepse kudo që kthehem, takoj njerëz që nuk po mendojnë dhe veprojnë në mënyrë racionale; të cilët nuk mund të shohin kontradiktat para hundëve të tyre; të cilët u kanë dhënë "shefave të tyre mjekësorë" të pazgjedhur kontroll të pagabueshëm mbi jetën e tyre. Shumë po veprojnë në një frikë që është shtyrë në to përmes një makine të fuqishme mediatike - ose frika se do të vdesin, ose frika se do të vrasin dikë thjesht duke marrë frymë. Ndërsa Peshkopi Marc vazhdoi të thotë:

Frika… çon në qëndrime të këshilluara keq, vendos njerëzit kundër njëri-tjetrit, gjeneron një klimë tensioni dhe madje dhune. Ne mund të jemi në prag të një shpërthimi! - Peshkopi Marc Aillet, dhjetor 2020, Notre Eglise; countdowntothekingdom.com

Vazhdo te lexosh

Fr. Profecia e pabesueshme e Dolindos

 

NJË ÇIFT ditë më parë, unë u zhvendosa për të ribotuar Një besim i pathyeshëm në Jezusin. Shtë një reflektim mbi fjalët e bukura për Shërbëtorin e Zotit Fr. Dolindo Ruotolo (1882-1970). Pastaj këtë mëngjes, kolegu im Peter Bannister gjeti këtë profeci të pabesueshme nga Fr. Dolindo dhënë nga Zoja në vitin 1921. Ajo që e bën atë aq të mrekullueshëm është se ajo është një përmbledhje e gjithçkaje që kam shkruar këtu, dhe e kaq shumë zërave profetikë autentikë nga e gjithë bota. Unë mendoj se koha e këtij zbulimi është, në vetvete, a fjalë profetike për të gjithë ne.Vazhdo te lexosh

Rënia ekonomike - Vula e tretë

 

A ekonomia globale tashmë është në mbështetje të jetës; nëse Vula e Dytë do të jetë një luftë e madhe, ajo që ka mbetur nga ekonomia do të shembet - Vula e tretë. Por pastaj, kjo është ideja e atyre që orkestrojnë një Rend të Ri Botëror në mënyrë që të krijojnë një sistem të ri ekonomik të bazuar në një formë të re të Komunizmit.Vazhdo te lexosh

Kur vjen mençuria

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së pestë të kreshmës, 26 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Grua-lutëse_Fotor

 

A fjalët më erdhën kohët e fundit:

Çfarëdo që të ndodhë, ndodh. Njohja për të ardhmen nuk ju përgatit për të; duke e ditur se Jezusi bën.

Ka një hendek gjigant midis njohuri Urtësi. Njohuritë ju tregojnë se çfarë është. Urtësia ju tregon se çfarë të bëni do me të. E para pa këtë të fundit mund të jetë katastrofike në shumë nivele. Për shembull:

Vazhdo te lexosh

Snopokalipsi!

 

 

DJE në lutje, dëgjova fjalët në zemrën time:

Erërat e ndryshimit po fryjnë dhe nuk do të pushojnë tani derisa të pastroj dhe pastroj botën.

Dhe me këtë, një stuhi stuhish na erdhi! Ne u zgjuam këtë mëngjes në brigjet e borës deri në 15 metra në oborrin tonë! Pjesa më e madhe ishte rezultat, jo i reshjeve të dëborës, por erërave të forta dhe të palodhshme. Unë shkova jashtë dhe - në mes duke rrëshqitur malet e bardha me djemtë e mi - këputa disa të shtëna rreth fermës në një celular për t'i ndarë me lexuesit e mi. Unë kurrë nuk kam parë një stuhi ere të prodhojë rezultate si kjo!

Pa dyshim, nuk është aspak ajo që parashikova për ditën e parë të Pranverës. (Shoh që jam rezervuar për të folur në Kaliforni javën tjetër. Faleminderit Zotit….)

 

Vazhdo te lexosh

Jezusi është në varkën tënde


Krishti në Stuhinë në Detin e Galilesë, Ludolf Backhuysen, 1695

 

IT u ndie si kashta e fundit. Automjetet tona janë prishur duke kushtuar një pasuri të vogël, kafshët e fermës janë sëmurur dhe plagosur në mënyrë misterioze, makineritë kanë dështuar, kopshti nuk po rritet, stuhitë e erës kanë shkatërruar pemët frutore dhe apostolti ynë ka mbaruar para . Ndërsa garoja javën e kaluar për të kapur fluturimin tim për në Kaliforni për një konferencë Marian, unë i bërtita në ankth gruas time që qëndronte në rrugë me pemë: A nuk e sheh Zoti se jemi në një rënie të lirë?

U ndjeva i braktisur dhe le ta dijë Zotin. Dy orë më vonë, arrita në aeroport, kalova nëpër porta dhe u vendosa në vendin tim në aeroplan. Shikova nga dritarja ime ndërsa toka dhe kaosi i muajit të fundit binin poshtë reve. "Zot," pëshpërita unë, "te kush të shkoj? Ju keni fjalët e jetës së përjetshme… ”

Vazhdo te lexosh