2020: Një perspektivë roje

 

DHE kështu që ishte viti 2020. 

Interestingshtë interesante të lexosh në sferën laike sesa të lumtur janë njerëzit që e lënë vitin pas - sikur 2021 së shpejti do të kthehet në "normal". Por ju, lexuesit e mi, e dini që nuk do të jetë kështu. Dhe jo vetëm sepse udhëheqësit globalë e kanë bërë tashmë njoftuan vetë se ne kurrë nuk do të kthehemi në "normale", por, më e rëndësishmja, Qielli ka njoftuar se Triumfi i Zotit dhe Zojës tonë janë në rrugën e duhur - dhe Satani e di këtë, e di që koha e tij është e shkurtër. Pra, tani po hyjmë në vendimet vendimtare Përplasja e mbretërive - vullneti satanik kundrejt Vullnetit Hyjnor. Sa kohë e lavdishme për të qenë gjallë!Vazhdo te lexosh

Në prag

 

KJO javë, një trishtim i thellë dhe i pashpjegueshëm më pushtoi, ashtu si në të kaluarën. Por unë e di tani se çfarë është kjo: është një pikë trishtimi nga Zemra e Zotit - që njeriu e ka refuzuar Atë deri në pikën që ta sjellë njerëzimin në këtë pastrim të dhimbshëm. Theshtë trishtimi që Zoti nuk u lejua të triumfojë mbi këtë botë përmes dashurisë, por duhet ta bëjë këtë, tani, përmes drejtësisë.Vazhdo te lexosh

Dëshmia juaj

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

A i çalë, i verbër, i deformuar, memec ... këta janë ata që u mblodhën rreth këmbëve të Jezusit. Dhe Ungjilli i sotëm thotë, "ai i shëroi ata". Disa minuta më parë, dikush nuk mund të ecte, një tjetër nuk mund të shihte, një nuk mund të punonte, një tjetër nuk mund të fliste dhe krejt papritur, ata munden. Mbase një moment më parë, ata po ankoheshin: “Pse më ka ndodhur kjo? Çfarë të kam bërë ndonjëherë, o Zot? Pse më ke braktisur ...? " Megjithatë, çaste më vonë, thuhet «ata përlëvdonin Perëndinë e Izraelit». Kjo është, papritmas këto shpirtra kishin një dëshmi.

Vazhdo te lexosh

Paqja në prani, jo mungesa

 

Hidden duket nga veshët e botës është thirrja kolektive që unë dëgjoj nga Trupi i Krishtit, një britmë që po arrin në Qiej: “Baba, nëse është e mundur ma hiq këtë kupë!”Letrat që marr flasin për një tendosje të jashtëzakonshme familjare dhe financiare, humbjen e sigurisë dhe shqetësimin në rritje Stuhia e përsosur që ka dalë në horizont. Por siç thotë drejtori im shpirtëror shpesh, ne jemi në “kamp çizme”, duke u trajnuar për këtë të tanishëm dhe për të ardhur ”ballafaqimi përfundimtar”Me të cilën po përballet Kisha, siç e tha Gjon Pali II. Ajo që duket të jetë kontradikta, vështirësi të pafund, dhe madje një ndjenjë e braktisjes është Shpirti i Jezusit që punon përmes dorës së fortë të Nënës së Zotit, duke formuar trupat e saj dhe duke i përgatitur ata për betejën e epokave. Siç thotë në atë libër të çmuar të Sirach:

Biri im, kur të vish t'i shërbesh Zotit, përgatitu veten për sprova. Ji i sinqertë me zemër dhe i palëkundur, i patrazuar në kohën e fatkeqësisë. Mbërthehu pas tij, mos e braktis; kështu e ardhmja juaj do të jetë e shkëlqyer. Pranoni gjithçka që ju godet, në shkatërrimin e fatkeqësisë jini të durueshëm; sepse në zjarr provohet ari dhe njerëzit e denjë në kasollen e poshtërimit. (Sirach 2: 1-5)

 

Vazhdo te lexosh