Përgatituni për Shpirtin e Shenjtë

 

SI Zoti po na pastron dhe po na përgatit për ardhjen e Frymës së Shenjtë, i cili do të jetë forca jonë përmes shtrëngimeve të tanishme dhe të ardhshme… Bashkohuni me Mark Mallett dhe Prof. Daniel O'Connor me një mesazh të fuqishëm në lidhje me rreziqet me të cilat përballemi dhe se si është Zoti duke shkuar për të mbrojtur popullin e Tij mes tyre.Vazhdo te lexosh

Zhveshja e Madhe

 

IN Prilli i këtij viti kur kishat filluan të mbyllen, "tani fjala" ishte me zë të lartë dhe të qartë: Dhimbjet e punës janë realeUnë e krahasova atë me kohën kur prishet uji i nënës dhe ajo fillon të lindë. Edhe pse kontraktimet e para mund të jenë të tolerueshme, trupi i saj tani ka filluar një proces që nuk mund të ndalet. Muajt ​​në vijim ishin të ngjashëm me nënën që po vinte çantën, voziste drejt spitalit dhe hynte në dhomën e lindjes për të kaluar, më në fund, lindjen e ardhshme.Vazhdo te lexosh

Fr. Profecia e pabesueshme e Dolindos

 

NJË ÇIFT ditë më parë, unë u zhvendosa për të ribotuar Një besim i pathyeshëm në Jezusin. Shtë një reflektim mbi fjalët e bukura për Shërbëtorin e Zotit Fr. Dolindo Ruotolo (1882-1970). Pastaj këtë mëngjes, kolegu im Peter Bannister gjeti këtë profeci të pabesueshme nga Fr. Dolindo dhënë nga Zoja në vitin 1921. Ajo që e bën atë aq të mrekullueshëm është se ajo është një përmbledhje e gjithçkaje që kam shkruar këtu, dhe e kaq shumë zërave profetikë autentikë nga e gjithë bota. Unë mendoj se koha e këtij zbulimi është, në vetvete, a fjalë profetike për të gjithë ne.Vazhdo te lexosh

Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten

Kupa e Zemërimit

 

Botuar për herë të parë më 20 tetor 2009. Më poshtë kam shtuar një mesazh të fundit nga Zoja 

 

KETU është një kupë vuajtjeje nga e cila duhet të dehet dy herë në plotësinë e kohës. Ajo është zbrazur tashmë nga Vetë Zoti ynë Jezus, i cili, në Kopshtin e Gjetsemanit, e vendosi atë në buzët e Tij në lutjen e Tij të shenjtë të braktisjes:

Ati im, nëse është e mundur, le të kalojë kjo kupë nga unë; akoma, jo si dua unë, por si do ti. (Mat 26:39)

Filxhani duhet të mbushet përsëri në mënyrë që Trupi i tij, e cila, duke ndjekur Kokën e saj, do të hyjë në Pasionin e saj në pjesëmarrjen e saj në shpengimin e shpirtrave:

Vazhdo te lexosh

Pse nuk Bërtasin Papët?

 

Me dhjetëra abonentë të rinj që vijnë në bord tani çdo javë, po shfaqen pyetje të vjetra si kjo: Pse nuk po flasin Papa për kohët e fundit? Përgjigja do të habisë shumë, do të sigurojë të tjerët dhe do të sfidojë shumë më tepër. Botuar për herë të parë në 21 Shtator 2010, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në Papunë e tanishme. 

Vazhdo te lexosh

Hapja Dyert e Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën e javës së tretë të kreshmës, 14 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

Për shkak të njoftimit të befasishëm nga Papa Françesku dje, reflektimi i sotëm është pak më i gjatë. Megjithatë, unë mendoj se ju do të gjeni përmbajtjen e saj me vlerë të reflektuar në

 

KETU është një ndërtim i caktuar kuptimi, jo vetëm midis lexuesve të mi, por edhe mistikëve me të cilët kam qenë i privilegjuar të jem në kontakt me të, se vitet e ardhshme janë domethënëse. Dje në meditimin tim të përditshëm në masë, [1]shih Mbështjell shpatën Kam shkruar se si vetë Qielli ka zbuluar se kjo brez i tanishëm po jeton në një "Koha e mëshirës". Si për të nënvizuar këtë hyjnore Paralajmërimi (dhe është një paralajmërim që njerëzimi është në kohë të huazuar), Papa Françesku njoftoi dje se 8 Dhjetor 2015 deri më 20 Nëntor 2016 do të jetë një "Jubile i Mëshirës". [2]shih Zenit, 13 Mars 2015 Kur lexova këtë njoftim, fjalët nga ditari i Shën Faustinës më erdhën menjëherë në mendje:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Mbështjell shpatën
2 shih Zenit, 13 Mars 2015

Mbështjell shpatën

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Tretë të Kreshmëve, 13 Mars 2015

Tekste liturgjike këtu


Engjëlli në majë të Kalasë së Shën Anxhelos në Parco Adriano, Romë, Itali

 

KETU është një tregim legjendar i një murtaje që shpërtheu në Romë në 590 pas Krishtit për shkak të një përmbytjeje, dhe Papa Pelagius II ishte një nga viktimat e shumta të tij. Pasardhësi i tij, Gregori i Madh, urdhëroi që një procesion të shkonte nëpër qytet për tre ditë rresht, duke iu lutur ndihmës së Zotit kundër sëmundjes.

Vazhdo te lexosh

E keqja e pashërueshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së parë të kreshmës, 26 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu


Ndërmjetësimi i Krishtit dhe i Virgjëreshës, i atribuohet Lorenzo Monakos, (1370–1425)

 

KUR ne flasim për një "shans të fundit" për botën, kjo është për shkak se ne po flasim për një "të keqe të pashërueshme". Mëkati është ngërthyer aq shumë në punët e burrave, aq shumë ka korruptuar themelet jo vetëm të ekonomisë dhe politikës, por edhe të zinxhirit ushqimor, mjekësisë dhe mjedisit, sa asgjë tjetër nga operacioni kozmik [1]shih Kirurgjia kozmike eshte e nevojshme. Siç thotë Psalmisti,

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Kirurgjia kozmike

Mos u trondit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 janar 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Hilarit

Tekste liturgjike këtu

 

WE kanë hyrë në një periudhë kohe në Kishë që do të lëkundë besimin e shumë njerëzve. Dhe kjo sepse do të shfaqet gjithnjë e më shumë sikur e keqja të ketë fituar, sikur Kisha të jetë bërë krejtësisht e parëndësishme, dhe në fakt, një armik të Shtetit. Ata që i përmbahen të gjithë besimit katolik do të jenë të paktë në numër dhe do të konsiderohen botërisht të vjetruar, të palogjikshëm dhe një pengesë për t'u hequr.

Vazhdo te lexosh

Një shtëpi e ndarë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

“ÇDO mbretëria e ndarë kundër vetvetes do të shkatërrohet dhe shtëpia do të bjerë kundër shtëpisë ". Këto janë fjalët e Krishtit në Ungjillin e sotëm që me siguri duhet të jehojnë në mes të Sinodit të Peshkopëve të mbledhur në Romë. Ndërsa dëgjojmë prezantimet që vijnë se si të merremi me sfidat e sotme morale me të cilat përballen familjet, është e qartë se midis disa prelatëve ka hapësira të mëdha se si të merren me pa. Drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të flas për këtë, dhe kështu do ta bëj në një shkrim tjetër. Por mbase duhet të përfundojmë meditimet e kësaj jave mbi pagabueshmërinë e papatit duke dëgjuar me kujdes fjalët e Zotit tonë sot.

Vazhdo te lexosh

Dëshmia juaj

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

A i çalë, i verbër, i deformuar, memec ... këta janë ata që u mblodhën rreth këmbëve të Jezusit. Dhe Ungjilli i sotëm thotë, "ai i shëroi ata". Disa minuta më parë, dikush nuk mund të ecte, një tjetër nuk mund të shihte, një nuk mund të punonte, një tjetër nuk mund të fliste dhe krejt papritur, ata munden. Mbase një moment më parë, ata po ankoheshin: “Pse më ka ndodhur kjo? Çfarë të kam bërë ndonjëherë, o Zot? Pse më ke braktisur ...? " Megjithatë, çaste më vonë, thuhet «ata përlëvdonin Perëndinë e Izraelit». Kjo është, papritmas këto shpirtra kishin një dëshmi.

Vazhdo te lexosh

Bisha në ngritje

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 nëntor 2013

Tekste liturgjike këtu.

 

A profetit Daniel i është dhënë një vizion i fuqishëm dhe i frikshëm i katër perandorive që do të dominonin për një kohë - e katërta ishte një tirani në mbarë botën nga e cila do të dilte Antikrishti, sipas Traditës. Si Danieli, ashtu edhe Krishti përshkruajnë se si do të duken kohët e kësaj 'kafshe', megjithëse nga këndvështrime të ndryshme.Vazhdo te lexosh

Moving Forward

 

 

AS Ju kam shkruar në fillim të këtij muaji, jam prekur thellë nga shumë letra që kam marrë për të krishterët në të gjithë botën që mbështesin dhe duan që kjo shërbesë të vazhdojë. Unë kam dialoguar më tej me Lea dhe drejtorin tim shpirtëror dhe ne kemi marrë disa vendime se si të veprojmë.

Për vite, unë kam udhëtuar mjaft gjerësisht, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara. Por ne kemi vërejtur sesi madhësitë e turmës janë zvogëluar dhe apatia ndaj ngjarjeve të Kishës është rritur. Jo vetëm kaq, por një mision i vetëm famullitar në SH.B.A. është minimumi një udhëtim 3-4 ditor. E megjithatë, me shkrimet e mia këtu dhe transmetimet në internet, unë kam qenë duke arritur mijëra njerëz në të njëjtën kohë. Ka kuptim, pra, që unë e përdor kohën time me efikasitet dhe mençuri, duke e kaluar aty ku është më fitimprurëse për shpirtrat.

Drejtori im shpirtëror gjithashtu tha që, një nga frutat që duhej të kërkoja si një "shenjë" se unë jam duke ecur në vullnetin e Zotit është që shërbesa ime - e cila ka qenë me kohë të plotë tani për 13 vjet - po siguron për familjen time. Gjithnjë e më shumë, ne po shohim që me turmat e vogla dhe indiferencën, ka qenë gjithnjë e më e vështirë të justifikosh kostot e të qenit në rrugë. Nga ana tjetër, gjithçka që bëj në internet është falas, siç duhet të jetë. Unë kam marrë pa kosto, dhe kështu dua të jap pa kosto. Çdo gjë për shitje janë ato artikuj në të cilët kemi investuar kostot e prodhimit, siç janë libri im dhe CD-të. Edhe ata ndihmojnë pjesërisht për këtë ministri dhe familjen time.

Vazhdo te lexosh

Intervistë e TruNews

 

MALLETT MARK ishte mysafir në TruNews.com, një podcast radio ungjillor, më 28 shkurt 2013. Me drejtuesin, Rick Wiles, ata diskutuan për dorëheqjen e Papës, apostazinë në Kishë dhe teologjinë e "kohërave të fundit" nga një perspektivë katolike.

Një i krishterë ungjillor që interviston një katolik në një intervistë të rrallë! Dëgjoni në:

TruNews.com