WAM – KEG PLUHURI?

 

A narrativa e medias dhe e qeverisë - kundër ajo që ndodhi në të vërtetë në protestën historike të Konvojës në Otava, Kanada në fillim të vitit 2022, kur miliona kanadezë u mblodhën paqësisht në të gjithë vendin për të mbështetur kamionistët në refuzimin e tyre të mandateve të padrejta - janë dy histori të ndryshme. Kryeministri Justin Trudeau thirri Aktin e Emergjencave, ngriu llogaritë bankare të mbështetësve kanadezë të të gjitha shtresave dhe përdori dhunë kundër protestuesve paqësorë. Zëvendëskryeministrja Chrystia Freeland u ndje e kërcënuar... por po ashtu edhe miliona kanadezë nga qeveria e tyre.Vazhdo te lexosh

WAM – Emergjencë Kombëtare?

 

A Kryeministri i Kanadasë ka marrë vendimin e paprecedentë për të thirrur Aktin e Emergjencave për protestën paqësore të kolonës kundër mandateve të vaksinave. Justin Trudeau thotë se ai "po ndjek shkencën" për të justifikuar mandatet e tij. Por kolegët e tij, kryeministrat provincialë dhe vetë shkenca kanë diçka tjetër për të thënë…Vazhdo te lexosh

Trudeau është i gabuar, i vdekur i gabuar

 

Mark Mallett është një ish-gazetar i vlerësuar me çmime në CTV News Edmonton dhe banon në Kanada.


 

JUSTIN Trudeau, Kryeministri i Kanadasë, e ka quajtur një nga protestat më të mëdha të këtij lloji në botë një grup "urrejtës" për tubimin e tyre kundër injeksioneve të detyruara për të mbajtur jetesën e tyre. Në një fjalim të sotëm në të cilin lideri kanadez pati një mundësi për të bërë thirrje për unitet dhe dialog, ai deklaroi prerazi se nuk kishte asnjë interes të shkonte…

…kudo pranë protestave që kanë shprehur retorikë urrejtjeje dhe dhunë ndaj bashkëqytetarëve të tyre. — 31 janar 2022; cbc.ca

Vazhdo te lexosh

Politika e Vdekjes

 

LORI Kalner jetoi përmes regjimit të Hitlerit. Kur dëgjoi klasat e fëmijëve që filluan të këndonin këngë lavdërimi për Obamën dhe thirrjen e tij për "Ndryshim" (dëgjo këtu  këtu), ajo nisi alarmet dhe kujtimet e viteve të frikshme të transformimit të Hitlerit në shoqërinë e Gjermanisë. Sot, ne shohim frytet e "politikës së Vdekjes", jehonë në të gjithë botën nga "udhëheqësit progresivë" gjatë pesë dekadave të fundit dhe tani duke arritur kulmin e tyre shkatërrues, veçanërisht nën presidencën e "katolikut" Joe Biden ", Kryeministrit Justin Trudeau, dhe shumë udhëheqës të tjerë në të gjithë Botën Perëndimore dhe më gjerë.Vazhdo te lexosh