Guri i mullirit

 

Jezusi u tha dishepujve të tij:
“Gjërat që shkaktojnë mëkat do të ndodhin në mënyrë të pashmangshme,
por mjerë ai nëpërmjet të cilit ndodhin.
Për të do të ishte më mirë t'i vihej një gur mulliri në qafë
dhe ai do të hidhet në det
sesa që ai të bëjë të mëkatojë një nga këta të vegjël.”
(Ungjilli i së hënësLk 17:1-6)

Lum ata që janë të uritur dhe të etur për drejtësi,
sepse ata do të jenë të kënaqur.
(Mat 5:6)

 

SOT, në emër të “tolerancës” dhe “përfshirjes”, krimet më skandaloze – fizike, morale dhe shpirtërore – ndaj “të vegjëlve”, po shfajësohen dhe madje po festohen. Nuk mund të hesht. Nuk më intereson se sa "negativ" dhe "i zymtë" apo çfarëdo etiketimi tjetër duan të më quajnë njerëzit. Nëse ka pasur ndonjëherë një kohë që burrat e këtij brezi, duke filluar nga kleri ynë, të mbronin "më të voglin e vëllezërve", është tani. Por heshtja është kaq dërrmuese, aq e thellë dhe e përhapur, saqë arrin deri në thellësi të hapësirës ku tashmë mund të dëgjohet një gur tjetër mulliri që vërshon drejt tokës. Vazhdo te lexosh

Tigri në kafaz

 

Meditimi i mëposhtëm bazohet në leximin e dytë masiv të ditës së parë të Advent 2016. Në mënyrë që të jeni një lojtar efektiv në Kundërrevolucioni, së pari duhet të kemi një të vërtetë revolucion i zemrës... 

 

I jam si tigri ne kafaz.

Përmes Pagëzimit, Jezusi ka hapur derën e burgut tim dhe më ka lënë të lirë… e megjithatë, e gjej veten duke ecur para e mbrapa në të njëjtën rrip të mëkatit. Dera është e hapur, por unë nuk vrapoj drejt e në Shkretëtirën e Lirisë… fushat e gëzimit, malet e mençurisë, ujërat e freskimit… Unë mund t'i shoh ato në distancë, dhe megjithatë mbetem një i burgosur i vullnetit tim . Pse Pse nuk drejtuar? Pse po hezitoj? Pse qëndroj në këtë zhurmë të cekët të mëkatit, të papastërtive, kockave dhe mbeturinave, duke ecur para e mbrapa, prapa dhe prapa?

Pse?

Vazhdo te lexosh

Shërbëtorët e së Vërtetës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së dytë të kreshmëve, 4 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Këtu është HomoKëtu është Homo, nga Michael D. O'Brien

 

JEZUSI nuk u kryqëzua për bamirësinë e Tij. Ai nuk u fshikullua për shërimin e paralitikëve, hapjen e syve të të verbërve ose ringjalljen e të vdekurve. Kështu që, rrallë do të gjesh të krishterë të lënë mënjanë për ndërtimin e një strehe për gratë, për të ushqyer të varfërit ose për të vizituar të sëmurët. Përkundrazi, Krishti dhe trupi i Tij, Kisha, u përndoqën dhe janë persekutuar në thelb për shpalljen e E vërtetë.

Vazhdo te lexosh

Heqja e Frenuesit

 

A Muaji i kaluar ka qenë një nga trishtimet e prekshme ndërsa Zoti vazhdon të paralajmërojë se ka Kaq pak kohë ka mbetur. Kohët janë të trishtueshme sepse njerëzimi është gati të korrë atë që Zoti na ka lutur të mos mbjellim. Sshtë e trishtueshme sepse shumë shpirtra nuk e kuptojnë se janë në greminën e ndarjes së përjetshme nga Ai. Sshtë e trishtueshme sepse ka ardhur ora e pasionit të vetë Kishës kur një Judë do të ngrihet kundër saj. [1]shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI Sshtë e trishtueshme sepse Jezusi jo vetëm që po lihet pas dore dhe harrohet në të gjithë botën, por abuzohet dhe tallet edhe një herë. Prandaj, Koha e kohërave ka ardhur kur e gjithë paligjësia do, dhe po shpërthen në të gjithë globin.

Para se të vazhdoj, meditoni për një moment fjalët e mbushura me të vërtetën e një shenjtori:

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër. I njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot do të kujdeset për ju nesër dhe çdo ditë. Ose ai do t'ju mbrojë nga vuajtjet ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë. Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara. - Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Në të vërtetë, ky blog nuk është këtu për të trembur ose frikësuar, por për t'ju konfirmuar dhe përgatitur që, si pesë virgjëreshat e mençura, drita e besimit tuaj të mos shuhet, por të shkëlqejë gjithnjë e më e ndritshme kur drita e Zotit në botë është errësuar plotësisht, dhe errësira plotësisht e papërmbajtur. [2]krh. Mat 25: 1-13

Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25:13)

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI
2 krh. Mat 25: 1-13

Dashuria dhe e Vërteta

nënë-tereza-john-paul-4
  

 

 

A shprehja më e madhe e dashurisë së Krishtit nuk ishte Predikimi në Mal ose madje shumëzimi i bukëve. 

Ishte në Kryq.

Po kështu, në Ora e Lavdisë për Kishën, do të jetë vendosja e jetës sonë ne dashuri kjo do të jetë kurora jonë. 

Vazhdo te lexosh

Çfarë është e Vërteta?

Krishti Para Ponc Pilatit nga Henry Coller

 

Kohët e fundit, isha duke marrë pjesë në një ngjarje ku një djalë i ri me një foshnjë në krahë më afroi. "A jeni Mark Mallett?" Babai i ri vazhdoi të shpjegojë se, disa vjet më parë, ai u ndesh me shkrimet e mia. "Ata më zgjuan nga gjumi," tha ai. “E kuptova që duhej të merrja jetën time së bashku dhe të qëndroja e përqendruar. Shkrimet tuaja më kanë ndihmuar që nga ajo kohë ”. 

Ata që e njohin këtë faqe të internetit e dinë se shkrimet këtu duket se vallëzojnë midis inkurajimit dhe "paralajmërimit"; shpresa dhe realiteti; nevoja për të qëndruar në tokë dhe megjithatë e përqendruar, ndërsa një Stuhi e Madhe fillon të vërtitet rreth nesh. «Rri i matur» shkroi Pjetri dhe Pali. "Shikoni dhe lutuni" tha Zoti ynë. Por jo në një frymë të zymtë. Jo në frymën e frikës, përkundrazi, parashikimi i gëzueshëm i gjithçkaje që Zoti mund të bëjë dhe do të bëjë, pa marrë parasysh sa e errët bëhet nata. Unë rrëfej, është një akt i vërtetë balancimi për një ditë ndërsa peshoj se cila "fjalë" është më e rëndësishme. Në të vërtetë, unë shpesh mund t'ju shkruaj çdo ditë. Problemi është se shumica prej jush kanë një kohë mjaft të vështirë për të vazhduar siç është! Prandaj po lutem për ri-prezantimin e një formati të shkurtër të transmetimit në internet. më shumë për këtë më vonë. 

Kështu që, sot nuk ishte ndryshe pasi unë u ula para kompjuterit tim me disa fjalë në mendje: "Ponc Pilati… Çfarë është e Vërteta?… Revolucioni Pass Pasioni i Kishës ..." dhe kështu me radhë. Kështu që unë kërkova në blogun tim dhe gjeta këtë shkrim timin nga 2010. Ai përmbledh të gjitha këto mendime së bashku! Kështu që unë e kam ribotuar atë sot me disa komente këtu dhe atje për ta azhurnuar. Unë e dërgoj me shpresë se ndoshta do të zgjohet një shpirt tjetër që është në gjumë.

Botuar për herë të parë më 2 dhjetor 2010

 

 

"ÇFARË është e vërteta? " Kjo ishte përgjigjja retorike e Ponc Pilatit ndaj fjalëve të Jezuit:

Për këtë kam lindur dhe për këtë kam ardhur në botë, për të dëshmuar të vërtetën. Gjithkush që i përket së vërtetës e dëgjon zërin tim. (Gjoni 18:37)

Pyetja e Pilatit është pyetja pika e kthimit, mentesha në të cilën do të hapej dera për Pasionin e fundit të Krishtit. Deri në atë kohë, Pilati rezistoi që Jezusi të dorëzohej për vdekje. Por pasi Jezusi e identifikon veten si burim i së vërtetës, Pilati zhytet në presion, shpella në relativizëm, dhe vendos të lërë fatin e së Vërtetës në duart e njerëzve. Po, Pilati lan duart e vetë së Vërtetës.

Nëse trupi i Krishtit do të ndjekë kokën e tij në Pasionin e tij - atë që Katekizmi e quan «një provë përfundimtare që do shkund besimin nga shumë besimtarë " [1]KKK 675 - atëherë besoj se edhe ne do të shohim kohën kur përndjekësit tanë do të hedhin poshtë ligjin moral natyror duke thënë: "Çfarë është e vërteta?"; një kohë kur bota gjithashtu do të lajë duart e saj nga "sakramenti i së vërtetës",[2]KKK 776, 780 vetë Kisha.

Më tregoni vëllezër dhe motra, a nuk ka filluar kjo tashmë?

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 KKK 675
2 KKK 776, 780

Dinastia, Jo Demokracia - Pjesa I

 

KETU është konfuzion, madje edhe midis katolikëve, për sa i përket natyrës së Kishës që Krishti krijoi. Disa mendojnë se Kisha duhet të reformohet, për të lejuar një qasje më demokratike ndaj doktrinave të saj dhe për të vendosur se si të merren me çështjet e sotme morale.

Sidoqoftë, ata nuk arrijnë të shohin që Jezusi nuk vendosi një demokraci, por a dinastia.

Vazhdo te lexosh