Ajo që është e ndërtuar në rërë


Katedralja Canterbury, Angli 

 

KETU është një Stuhi e Madhe duke ardhur, dhe tashmë është këtu, në të cilën ato gjëra të ndërtuara në rërë po shemben. (Botuar për herë të parë më 12 tetor 2006.)

Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia, por nuk vepron sipas tyre, do të jetë si një budalla që ndërtoi shtëpinë e tij mbi rërë. Shiu ra, përmbytjet erdhën dhe erërat frynë dhe përplasën shtëpinë. Dhe ajo u shemb dhe u shkatërrua plotësisht. (Mateu 7: 26-27)

Tashmë, erërat shtytëse të sekularizmit kanë tronditur disa emërtime kryesore. Kisha e Bashkuar, Kisha Anglikane e Anglisë, Kisha Lutherane, Episkopalia dhe mijëra konfesione të tjera më të vogla kanë filluar të shpellen si ujërat e furishme të përmbytura e relativizmit moral funt në themelet e tyre. Leja e divorcit, kontrolli i lindjeve, aborti dhe martesa homoseksuale ka gërryer besimin kaq drastik sa shirat kanë filluar të lajnë një numër të madh të besimtarëve nga dyshekët e tyre.

Në Kishën Katolike ka edhe dëme të mëdha. Siç kam shkruar në Përndjekja (Tsunami Moral), shumë teologë, studiues, lapeople, murgesha, madje edhe klerikë në radhë të larta u janë nënshtruar valëve të kësaj Stuhie. Por ajo që është ndërtuar në shkëmbin e Pjetrit është në këmbë. Për Krishtin premtoi se dyert e ferrit nuk do të mbizotëronin ndaj Kishës që Ai vetë do të ndërtonte. 

Ndonjëherë gjendet një gabim midis katolikëve që quhet "triumfalizëm", një lloj ngazëllimi i tepruar mbi të vërtetën ose të vërtetat e Besimit Katolik. Dëshira ime është ta shmang këtë gabim, duke bërtitur në të njëjtën kohë nga çatitë atë që vetë Krishti na urdhëroi të bëjmë: predikoni Ungjillin! Jo vetëm pjesë e Ungjillit, por gjithë Ungjilli i cili përfshin thesarin e mrekullueshëm të spiritualitetit, teologjisë morale dhe mbi të gjitha Sakramentet, të cilat na janë kaluar nëpër epoka. Çfarë do të na thotë Krishti në Ditën e Gjykimit nëse e kemi mbajtur thesarin të mbyllur sepse nuk dëshironim të lëndonim ndjenjat e dikujt? Se i fshehëm Sakramentet poshtë një shporte nga frika se mos duken jo-ekumenike? Se ne pushuam së ftuari të tjerët në Banketin Eukaristik sepse kishte rrjedhje serioze në çati?

A nuk mund të shohim me sytë tanë se çfarë po ndodh me ato shtëpi të ndërtuara në rërë, edhe sikur ato janë shtëpi për të cilat kishin qëndruar shekuj? Qëndrueshmëria e papatit, veçanërisht në këtë shekull të kaluar të luftës, trazirave dhe apostazisë është sigurisht një dëshmi e së vërtetës së Mateut 16:18! 

Dhe unë po të them, ti je Pjetri, dhe mbi këtë shkëmb do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj. 

E megjithatë, e di që po përpiqem të ngre zërin tim të vogël mbi trenin e zhurmshëm të mediave të njëanshme, propagandës anti-katolike dhe po, mëkateve tona, të transmetuara me ngjyra televizive për të parë të gjithë. Mjerisht, a nuk ka qenë Kisha një kontradiktë që nga fillimi? Pjetri, Papa i parë, e mohoi Krishtin. Apostujt e tjerë ikën nga Krishti në Kopsht. Paul dhe Barnabas kishin mosmarrëveshje të thella. Pjetri u ndëshkua nga Pali për hipokrizi. Korintasit ishin përçarës… dhe vazhdimisht. Në të vërtetë, ne ndonjëherë jemi armiku ynë më i keq.

Akoma, Krishti e dinte që do të ishte kështu. Duke folur në mënyrë profetike, Ai iu kthye Simon Pjetrit përpara se të hynte në Pasionin e Tij dhe tha,

Simon, Simon, ja Satanai ka kërkuar që të shoshë të gjithë ju si grurë, por unë jam lutur që vetë besimi juaj të mos dështojë; dhe pasi të kthehesh mbrapa, duhet të forcosh vëllezërit e tu.  (Lluka 22: 31-32)

Dhe kështu sot, Satanai vazhdon të shoshë të gjithë ne si gruri. E megjithatë, dëgjoj Krishtin duke i thënë edhe një herë Pjetrit, në pasardhësin e tij Papa Benedikti XVI, "Ju duhet të forconi vëllezërit tuaj." E shihni, ne do të gjejmë forcë tek ky Papë, do të gjejmë siguri dhe strehim nga stuhi e Hutimit, sepse është Vetë Krishti që e urdhëroi Pjetrin "të ushqejë delet e mia". Për të na ushqyer me E vërtetë gjë që na çliron.

Nuk është qëllimi im të drejtoj gishtat, por përkundrazi të shtrij dorën, të ftoj këdo që do të dëgjojë të vijë në tryezën e familjes ku Krishti do të na ushqejë. Kisha Katolike nuk është e imja. Nuk është e Papës. Christshtë e Krishtit. Shtë Kisha He e ndertuar mbi shkemb.

Dhe ai shkëmb, tha ai, ishte Peter.

Nën stafin e këtij bariu, Papa Benedikti, është vendi më i sigurt për të qenë në mes të këtij stuhi në rritje. Krishti e bëri atë të tillë.

Për atë që është ndërtuar mbi rërë po shkatërrohet.

Udhëheqësit e Kishës së Anglisë paralajmëruan dje se thirrja e Zotit "Ai" i inkurajon burrat të rrahin gratë e tyre… Rekomandimi—i miratuar plotësisht nga Kryepeshkopi i Canterbury Dr. Rowan Williams, vë një pikëpyetje mbi një pjesë të madhe të mësimit dhe praktikës së krishterë… Ai hedh dyshime mbi nëse lutja kryesore e krishterë duhet të vazhdojë të njihet si Lutja e Zotit dhe të fillojë “Ati ynë”. Rregullat gjithashtu vënë në pikëpyetje rolin e Biblës duke kërkuar riinterpretime të historive në të cilat Zoti përdor dhunë.  -Daily Mail, MB, 3 tetor 2006

Nga Katolikët Online:

Presidenti i ri i Shkollës Episkopale të Hyjnisë është haptazi homoseksual dhe një avokat i hapur i abortit dhe i të drejtave të “LGBT” (Transeksualëve Lesbike Gay Biseksualë)… [Nga një predikim në blogun e saj]: “Kur një grua dëshiron një fëmijë, por nuk mund të përballojë një… ose akses në kujdesin shëndetësor, ose kujdesin ditor, ose ushqimin e duhur… Aborti është një bekim." -Katolike Online, Prill 2, 2009

Nga lajmet Telegrafi të Anglisë:

Katedralja e Canterbury është duke u copëtuar në tegela, me copa murature duke rënë nga muret e saj dhe një të pestën e shtyllave të saj të brendshme prej mermeri të mbajtura së bashku me shirit ngjitës. -10th prill, 2006

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, PSE KATOLIKE?.

Komentet janë të mbyllura.