Anti-Mëshira

 

Një grua pyeti sot nëse kam shkruar ndonjë gjë për të sqaruar konfuzionin rreth dokumentit post-Sinodal të Papës, Amoris Laetitia. Ajo tha,

Unë e dua Kishën dhe gjithmonë planifikoj të jem katolike. Megjithatë, unë jam hutuar për Inkurajimin e fundit të Papa Françeskut. Unë i di mësimet e vërteta mbi martesën. Mjerisht unë jam një katolik i divorcuar. Burri im krijoi një familje tjetër ndërsa ishte ende i martuar me mua. Ende dhemb shumë. Ndërsa Kisha nuk mund të ndryshojë mësimet e saj, pse nuk është bërë e qartë apo e deklaruar kjo?

Ajo është e saktë: mësimet mbi martesën janë të qarta dhe të pandryshueshme. Konfuzioni i tanishëm është me të vërtetë një pasqyrim i trishtueshëm i mëkatshmërisë së Kishës brenda anëtarëve të saj individualë. Dhimbja e kësaj gruaje është për të një shpatë me dy tehe. Sepse ajo është prerë në zemër nga pabesia e burrit të saj dhe më pas, në të njëjtën kohë, prerë nga ata peshkopë që tani po sugjerojnë se burri i saj mund të jetë në gjendje të marrë Sakramentet, edhe kur është në një gjendje shkeljeje bashkëshortore objektive. 

E mëposhtmja u botua në 4 Mars 2017 në lidhje me një ri-interpretim të ri të martesës dhe sakramenteve nga disa konferenca të peshkopit dhe "anti-mëshirës" që shfaqet në kohën tonë our

 

A orë e "betejës së madhe" për të cilën Zoja dhe papët kanë paralajmëruar për shumë breza - një Stuhi e Madhe që po vinte në horizont dhe po afrohej vazhdimisht -tani eshte ketu. Isshtë një betejë e mbaruar vërteta. Sepse nëse e vërteta na çliron, atëherë gënjeshtra skllavëron - e cila është "loja përfundimtare" e asaj "kafshe" te Zbulesa. Por pse është tani "këtu"?

Sepse të gjitha trazirat, imoraliteti dhe shqetësimet në botë - nga luftërat dhe gjenocidet te lakmia dhe Helmimi i Madh... kanë qenë vetëm "shenja" të një kolapsi të përgjithshëm të besimit në të vërtetën e Fjalës së Zotit. Por kur ajo shembje fillon të ndodhë brenda vetë Kishës, atëherë ne e dimë se “përballja përfundimtare midis Kishës dhe Kishës antikisha, të Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit ” [1]Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës në Kongres, raportoi fjalët si më sipër; krh. Katolike Online is i pashmangshëm. Për Shën Palin ishte e qartë se, para "ditës së Zotit" që fillon një triumf të Krishtit në Kishën e Tij dhe një epokë të paqes, [2]shih Faustina dhe Dita e Zotit vetë Kisha duhet të pësojë një "braktisje" të madhe, një largim të tmerrshëm të besimtarëve nga vërteta. Atëherë, kur durimi në dukje i pashtershëm i Zotit do të vonojë për sa kohë të jetë e mundur pastrimin e botës, Ai do të lejojë një "mashtrim të fortë"

… Për ata që po zhduken sepse nuk e kanë pranuar dashurinë për të vërtetën që të mund të shpëtohen. Prandaj, Zoti po u dërgon atyre një mashtrim të fortë, në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje, të dënohen. (2 Sel. 2: 10-12)

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelimit [apostazisë] dhe se në fakt një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: "Dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet". - Imzot. Charles Pope, "A janë këto bandat e jashtme të një gjykimi që vjen?", 11 nëntor 2014; blog

Ky "mashtrim i fortë" po merr shumë forma që, në thelbin e tyre, duken si "të drejtë", "të drejtë" dhe "të mëshirshëm", por në fakt janë djallëzore sepse mohojnë dinjitetin dhe të vërtetën e qenësishme për personin njerëzor: [3]shih Korrektësia Politike dhe Braktisja e Madhe

• E vërteta e qenësishme që të gjithë jemi mëkatarë dhe që, për të marrë jetën e përjetshme, duhet të pendohemi nga mëkati dhe të besojmë në Ungjillin e Jezu Krishtit.

• Dinjiteti i qenësishëm i trupit, shpirtit dhe shpirtit tonë që janë bërë në shëmbëlltyrën e Zotit, dhe për këtë arsye, duhet të rregullojë çdo parim dhe veprimtari etike në politikë, ekonomi, mjekësi, arsim dhe shkencë.

Kur ai ishte ende një kardinal, Papa Benedikti paralajmëroi për këtë

… Shpërbërja e imazhit të njeriut, me pasoja jashtëzakonisht të rënda. —Maj 14 maj 2005, Romë; Kardinali Ratzinger, në një fjalim mbi identitetin evropian.

… Dhe pastaj vazhdoi t'i binte borisë pas zgjedhjes së tij:

Errësira që ngërthen Zotin dhe errëson vlerat është kërcënimi real për ekzistencën tonë dhe për botën në përgjithësi. Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbeten në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera që vendosin bëma të tilla teknike të pabesueshme brenda mundësive tona, nuk janë vetëm përparim, por edhe rreziqe që na vënë ne dhe botën në rrezik. —POPA BENEDIKT XVI, Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 7 Prill 2012

Ky mashtrim i fortë, a Tsunami shpirtëror që po përshkon botën dhe tani Kisha, me të drejtë mund të quhet "i rremë" ose "anti-mëshirë", jo sepse dhembshuria është e gabuar, por e zgjidhje. Dhe kështu, aborti është "i mëshirshëm" për prindin e papërgatitur; eutanazia është "e mëshirshme" për të sëmurët dhe vuajtjet; ideologjia gjinore është "e mëshirshme" për ata që janë të hutuar në seksualitetin e tyre; sterilizimi është "i mëshirshëm" për ata në kombet e varfëra; dhe zvogëlimi i popullsisë është "i mëshirshëm" për një planet të sëmurë dhe "të mbipopulluar". Dhe këtyre tani ne shtojmë maja, xhevahiri i kurorës së këtij mashtrimi të fortë dhe është ideja se është "e mëshirshme" të "mirëpresësh" mëkatarin pa i thirrur ata në konvertim.

Në Ungjillin e sotëm (tekste liturgjike këtu), Jezui pyetet se pse ha me «mbledhësit e taksave dhe mëkatarët». Ai përgjigjet:

Ata që janë të shëndetshëm nuk kanë nevojë për mjek, por të sëmurët kanë nevojë. Unë nuk kam ardhur të thërras të drejtin në pendim, por mëkatarët.

Nëse nuk është e qartë në këtë tekst që Jezusi "i mirëpret" mëkatarët në praninë e Tij pikërisht për t'i sjellë ata te pendimi, atëherë ky tekst është:

Tagrambledhësit dhe mëkatarët po afroheshin për ta dëgjuar, por farisenjtë dhe skribët filluan të ankohen duke thënë: "Ky njeri i mirëpret mëkatarët dhe ha me ta". Prandaj atyre u drejtoi këtë shëmbëlltyrë. “Cili njeri midis jush që ka njëqind dele dhe humbet njërën prej tyre nuk do të linte nëntëdhjetë e nëntë në shkretëtirë dhe të shkonte pas të humburit derisa ta gjente? Dhe kur e gjen, e vë mbi supe me shumë gëzim dhe, me të mbërritur në shtëpi, thirr miqtë dhe fqinjët e tij dhe u thotë atyre: 'Gëzohuni me mua sepse i gjeta delet e mia të humbura. Unë po ju them, në të njëjtën mënyrë do të ketë më shumë gëzim në parajsë për një mëkatar që pendohet sesa mbi nëntëdhjetë e nëntë njerëz të drejtë që nuk kanë nevojë për pendim ". (Luka 15: 4-7)

Gëzimi në Qiell nuk është sepse Jezusi i mirëpriti mëkatarët, por sepse një mëkatar u pendua; sepse një mëkatar tha: "Sot, unë nuk do të bëj më atë që bëra dje".

A gjej kënaqësi në vdekjen e të pabesit? A nuk gëzohem kur kthehen nga rruga e tyre e keqe dhe jetojnë? (Ez 18:23)

Atë që kemi dëgjuar në atë shëmbëlltyrë, më pas e shohim të shpaloset në kthimin në besim të Zakeut. Jezusi e mirëpriti këtë mbledhës të taksave në praninë e tij, por ishte jo derisa u largua nga mëkati i tij, dhe vetëm atëherë, që Jezusi të deklarojë se është i shpëtuar:

"Shih, gjysmën e pasurive të mia, Zot, unë do t'ua jap të varfërve dhe nëse kam zhvatur nga dikush do t'ia kthej katër herë". Dhe Jezusi i tha: “Sot shpëtimi erdhi në këtë shtëpi… (Luk 19: 8-9)

Por tani shohim që shfaqen a roman version i këtyre të vërtetave ungjillore:

Nëse, si rezultat i procesit të dallimit, ndërmerret me 'përulësi, diskrecion dhe dashuri për Kishën dhe mësimet e saj, në një kërkim të sinqertë të vullnetit të Zotit dhe një dëshirë për t'i bërë një përgjigje më të përsosur ndaj saj', një i ndarë ose i divorcuar personi i cili po jeton në një marrëdhënie të re arrin, me një ndërgjegje të informuar dhe të ndriçuar, të pranojë dhe të besojë se ai ose ajo janë në paqe me Zotin, ai ose ajo nuk mund të përjashtohet nga pjesëmarrja në sakramentet e Pajtimit dhe Eukaristisë. - Peshkopët e Maltës, Kriteret për Zbatimin e Kapitullit VIII të Amoris Laetitia; ms.maltadiocese.org

… Për të cilën "mbikëqyrësi" i ortodoksisë në Kishën Katolike, Prefekti i Kongregatës për Doktrinën e Besimit, tha:

...nuk është e drejtë që kaq shumë peshkopë po interpretojnë Amoris Laetitia sipas mënyrës së tyre të të kuptuarit të mësimeve të Papës. Kjo nuk qëndron në vijën e doktrinës katolike ... Këto janë sofistikime: Fjala e Zotit është shumë e qartë dhe Kisha nuk e pranon sekularizimin e martesës. - Kardinali Müller, Herald katolik, 1 shkurt 2017; Raporti Katolik i Botës, 1 shkurt 2017

Kjo ngritje e dukshme e "ndërgjegjes" si gjykata supreme në rendin moral dhe "që jep vendime kategorike dhe të pagabueshme në lidhje me të mirën dhe të keqen"[4]Verifikimi i Shkëlqimitn 32 po krijon, në fakt, një rregull i ri të divorcuar nga e vërteta objektive. Kriteri përfundimtar i shpëtimit të dikujt është ndjenja e të qenurit "në paqe me Perëndinë". Shën Gjon Pali II e bëri të qartë gjithsesi, se "Ndërgjegjja nuk është një aftësi e pavarur dhe ekskluzive për të vendosur se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe". [5]Dominum et Vivificantemn 443 

Një kuptim i tillë nuk do të thotë kurrë kompromis dhe falsifikim i standardit të së mirës dhe së keqes për ta përshtatur atë me rrethana të veçanta. Quiteshtë mjaft njerëzore që mëkatari të pranojë dobësinë e tij dhe të kërkojë mëshirë për të dështimet; cfare eshte i papranueshëm është qëndrimi i dikujt që e bën dobësinë e tij kriterin e së vërtetës për të mirën, në mënyrë që ai të ndihet i justifikuar nga vetja, madje pa pasur nevojë të kërkojë Zotin dhe mëshirën e tij. Një qëndrim i këtij lloji prish moralin e shoqërisë si një e tërë, pasi inkurajon dyshimin në lidhje me objektivitetin e ligjit moral në përgjithësi dhe një refuzim të absolutitetit të ndalesave morale në lidhje me aktet specifike njerëzore dhe përfundon duke ngatërruar të gjitha gjykimet rreth vlerat. -Shkëlqimi Veritatis, n 104; vatikan.va

Në këtë skenar, Sakramenti i Pajtimit në thelb është bërë i diskutueshëm. Atëherë emrat në Librin e Jetës nuk përbëhen më nga ata që i qëndruan besnikë urdhërimeve të Zotit deri në fund, ose nga ata që zgjodhën të martirizohen sesa të mëkatonin kundër Më të Lartit, por nga ata që ishin besnikë sipas tyre ideal Sidoqoftë, ky nocion është një anti-mëshirë që jo vetëm neglizhon domosdoshmërinë e kthimit në besim për shpëtim, por fsheh ose shpërfytyron Lajmin e Mirë se çdo shpirt i penduar bëhet një "krijim i ri" në Krishtin: "e vjetra ka ndërruar jetë, ja , e reja ka ardhur. ” [6]2 Kor 5:17

Do të ishte një gabim shumë serioz të konkludohej ... se mësimi i Kishës është në thelb vetëm një "ideal", i cili duhet të përshtatet, proporcionohet, të diplomohet në të ashtuquajturat mundësi konkrete të njeriut, sipas një "Balancimi i mallrave në fjalë". Por cilat janë "mundësitë konkrete të njeriut"? Dhe për cilin njeri po flasim? Të njeriut të dominuar nga epshi apo të njeriut të shpenguar nga Krishti? Kjo është ajo që është në rrezik: realiteti i shpengimit të Krishtit. Krishti na ka shpenguar! Kjo do të thotë se ai na ka dhënë mundësinë për të realizuar të gjithë të vërtetën e qenies sonë; ai e ka liruar lirinë tonë nga dominimi i konkuptimit. Dhe nëse njeriu i shëlbuar ende mëkaton, kjo nuk është për shkak të një papërsosmërie të veprës shëlbuese të Krishtit, por për shkak të vullnetit të njeriut për të mos përfituar nga hiri që rrjedh nga ajo vepër. Urdhri i Zotit natyrisht që proporcionohet me aftësitë e njeriut; por aftësive të njeriut të cilit i është dhënë Shpirti i Shenjtë; të njeriut që, megjithëse ka rënë në mëkat, gjithmonë mund të marrë falje dhe të shijojë praninë e Shpirtit të Shenjtë. OPPOPE JOHN PAUL II, Shkëlqimi Veritatis, n 103; vatikan.va

Ky është mesazhi i pabesueshëm i i vërtetë Mëshirë hyjnore! Që edhe mëkatari më i madh mund të marrë falje dhe të shijojë praninë të Shpirtit të Shenjtë duke iu drejtuar burimit të Mëshirës, Sakramenti i Pajtimit. Paqja me Zotin nuk është një supozim subjektiv, por është objektivisht i vërtetë vetëm kur, përmes rrëfimit të mëkateve, një njeri bën paqe me Zotin përmes Krishtit Jezus i cili bëri "paqen me anë të gjakut të kryqit të tij" (Kol 1:20).

Kështu, Jezusi nuk i tha shkelësit të kurorës: “Shko tani dhe vazhdo të bësh shkelje kurorësh if ju jeni në paqe me veten dhe Zotin. ” Përkundrazi, “shko dhe mos mëkato më". [7]krh. Gjoni 8:11; Gjoni 5:14 

Dhe bëje këtë sepse e di kohën; është ora tani që ju të zgjoheni nga gjumi. Sepse shpëtimi ynë është më afër tani sesa kur besuam për herë të parë; nata është avancuar, dita është afër. Le të hedhim pastaj veprat e errësirës dhe të vëmë armaturën e dritës; le të sillemi siç duhet si gjatë ditës, jo në orgji dhe dehje, jo në shthurje dhe shthurje, jo në rivalitet dhe xhelozi. Por vishni Zotin Jezu Krisht dhe mos bëni asnjë kujdes për dëshirat e mishit. (Rom 13: 9-14)

Dhe nëse e bëri, nëse nuk bëri "asnjë dëshirë të dëshirave të mishit", atëherë i gjithë Qielli u gëzua për të.

Sepse ti, o Zot, je i mirë dhe falës, me bollëk mirësie për të gjithë ata që të thërrasin. (Psalmi i sotëm)

Por nëse ajo nuk e bëri, duke supozuar tragjikisht se kur Jezusi tha "As unë nuk të dënoj ty" që Ai donte të thoshte se Ai nuk e dënoi atë veprimet, atëherë mbi këtë grua - dhe të gjithë ata që do ta çonin atë dhe të tillë mendje të një mendje të gabuar ... gjithë Qielli qan.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Lexoni vazhdimin e këtij shkrimi: Mëshira autentike

Tsunami Shpirtëror

Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

Për ata që janë në mëkatin e vdekshëm

Ora e paligjshmërisë

Antikrishti në Kohët Tona

Kompromisi: Braktisja e Madhe

Antidoti i Madh

Anijet e zeza anije - Pjesa I   Pjesa II

Uniteti i rremë - Pjesa I   Pjesa II

Përmbytja e Profetëve të Rremë - Pjesa I   Pjesa II

Më shumë për Profetët e Rremë

 

 

  
Ju bekoj dhe faleminderit për të
lëmoshën tuaj në këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës në Kongres, raportoi fjalët si më sipër; krh. Katolike Online
2 shih Faustina dhe Dita e Zotit
3 shih Korrektësia Politike dhe Braktisja e Madhe
4 Verifikimi i Shkëlqimitn 32
5 Dominum et Vivificantemn 443
6 2 Kor 5:17
7 krh. Gjoni 8:11; Gjoni 5:14
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, GJYKIMET E MADHE.