Arka për të gjitha Kombet

 

 

A Arka e Zotit ka siguruar për të kapërcyer jo vetëm stuhitë e shekujve të kaluar, por më së shumti Stuhia në fund të kësaj epoke, nuk është një barku i vetëruajtjes, por një anije shpëtimi e destinuar për botën. Kjo do të thotë, mentaliteti ynë nuk duhet të jetë "të shpëtojmë të pasmet tona", ndërkohë që pjesa tjetër e botës shkon larg në një det shkatërrimi.

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Nuk bëhet fjalë për "unë dhe Jezusi", por Jezusi, mua, komshiu im

Si mund të ishte zhvilluar ideja që mesazhi i Jezusit është ngushtë individualist dhe synon vetëm secilin person veç e veç? Si arritëm në këtë interpretim të “shpëtimit të shpirtit” si një ikje nga përgjegjësia për të tërën dhe si arritëm ta konceptonim projektin e krishterë si një kërkim egoist të shpëtimit që hedh poshtë idenë për t’i shërbyer të tjerëve? —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi (Ruajtur në Shpresë), n 16

Gjithashtu, ne duhet të shmangim tundimin për të vrapuar dhe për t'u fshehur diku në shkretëtirë derisa të kalojë Stuhia (përveç nëse Zoti thotë se dikush duhet ta bëjë këtë). Kjo është "koha e mëshirës,” dhe më shumë se kurrë, shpirtrat kanë nevojë për këtë "shijoni dhe shikoni" tek ne jeta dhe prania e Jezusit. Ne duhet të bëhemi shenja të shpresoj ndaj të tjerëve. Me një fjalë, zemra e secilit prej nesh duhet të bëhet një "arkë" për fqinjin tonë.

 

NUK JEMI "NE" DHE "ATA"

Qoftë nga frika apo nga pasiguria jonë, ne shpesh kapemi pas të tjerëve që mendojnë në të njëjtën mënyrë dhe ua kthejmë shpinën të tjerëve që ndryshojnë. Por dashuria është e verbër. Ai i anashkalon gabimet dhe dallimet dhe e sheh tjetrin ashtu si i krijoi Zoti: “sipas imazhit hyjnor…” [1]Gen 1: 127 Kjo nuk do të thotë që dashuria mbikëqyr mëkat Nëse e duam vërtet fqinjin tonë, nuk do të largoheshim nëse ai do të binte në një gropë, as nuk do ta injoronim kur ai tashmë është në fund të saj, në një lloj bote shtirëse "tolerante" ku parajsa dhe ferri nuk ekzistojnë. Por siç thotë Shën Pali, dashuria…

… Mban të gjitha gjërat, i beson të gjitha gjërat, shpreson të gjitha gjërat, i duron të gjitha gjërat. (1 Kor 13: 7)

Ky është mesazhi i pabesueshëm në zemër të historisë së shpëtimit: që Zoti mban mëkatet tona; Ai beson në ne dhe vlerën tonë; Ai na ka dhënë shpresë të re dhe është i gatshëm të durojë të gjitha gjërat - domethënë, të gjitha gabimet dhe papërsosmëritë tona që ne të mund të arrijmë objektin e shpresës sonë, që është bashkimi me Të. Kjo nuk është një ëndërr e lartë ose përrallë. Jezusi e demonstroi këtë dashuri deri në fund, duke i dhënë tërë qenies së Tij, çdo pikë të fundit të gjakut, dhe pastaj ca. Ai na dërgoi Shpirtin e Tij; Ai na dha një Arkë; dhe Ai mbetet po aq afër nesh sa fryma jonë. Por nëse mendojmë se kjo dashuri është menduar vetëm për disa të veçantë, për një "mbetje", atëherë ne kemi zvogëluar zemrën e Zotit për t'u përshtatur në një pamje shumë të ngushtë të botës. Në fakt, Ai

… Dëshiron që të gjithë të shpëtohen dhe të arrijnë ta njohin të vërtetën. (1 Tim. 2: 4)

Por nëse mendimi ynë është i krishterë vs pagan, amerikan kundër mysliman, Evropian kundër Çifut, e zezë vs e bardhë… atëherë ne ende nuk kemi mësuar të duam me dashurinë e Zotit. Dhe ne duhet! I ashtuquajturi Ndriçimi i ndërgjegjes ose do të tkurren më tej zemrat, ose do t'i hapin dyert e tyre me të gjerë. Sepse kur të vijë, do të jetë në mes të kaos dhe trazira, uri dhe murtajë, luftë dhe katastrofë. A do të arrini vetëm për shpirtrat që apelim për ju, ose çdo shpirt Zoti sjell për ju, qofshin ata të plotë apo të thyer, paqësorë apo të shqetësuar, hindu, mysliman, apo ateist?

Gjatë një prej mbrëmjeve kur fola në Kaliforni muajin e kaluar, unë i drejtova njerëzit në një kohë lutjeje dhe dorëzimi Jezusit në Sakramentin e Bekuar. Papritmas, Zoti më ndaloi. E ndjeva duke thënë:

Para se të mund të merrni bekimet e Mia dhe oqeanin e hireve që duhet të ju jap, ju duhet ta falni të afërmin tuaj. Sepse nëse nuk falni, atëherë as Ati juaj Qiellor nuk do t'ju falë.

 

T TO DASHURI EDHE T TO FAL

Ndërsa i drejtoja njerëzit të falnin armiqtë e tyre, ndava me ta historinë e një gruaje me të cilën u luta në një mision në British Columbia, Kanada. Ajo qau teksa tregonte sesi babai i saj e abuzonte në fëmijëri dhe se si ajo nuk mund ta falte. Pikërisht atëherë më erdhi ndërmend një imazh që ndava me të:

Imagjinoni babanë tuaj siç ishte kur ishte fëmijë. Imagjinoni të shtrihet atje në djepin e tij duke fjetur, dhe duart e tij të vogla i dredhur në grushta të shtrënguar, flokët e butë e të butë nëpër kokën e tij të vogël. Shihni atë foshnjë të vogël që fle duke qetë, duke marrë frymë në heshtje, të pafajshme dhe të pastër. Tani, në një moment, dikush e lëndoi atë fëmijë. Dikush i shkaktoi dhimbje atij fëmije që nga ana tjetër ju ka lënduar. A mund ta falni atë foshnjë të vogël?

Në atë moment, gruaja filloi të qajë në mënyrë të pakontrolluar, dhe ne qëndruam atje për një moment dhe qamë së bashku.

Kur mbarova së treguari këtë histori, mund të dëgjoja të tjerët në kishë që fillonin të qanin ndërsa e kuptonin nevojën për të dashur dhe falur ashtu si i ka dashur dhe falur Krishti. Sepse Jezusi tha në kryq:

Atë, fali ata, ata nuk dinë se çfarë bëjnë. (Luka 23:34)

Kjo do të thotë, Babai, nëse ata vërtet më njihnin dhe pranonin, nëse ata do ta dinin dhe do të shihnin gjendjen e vërtetë të shpirtrave të tyre, ata nuk do të bënin atë që po bënin. A nuk është kjo e vërtetë për ndonjë prej nesh dhe për ndonjë nga mëkatet tona? Nëse do t'i shihnim vërtet në dritën e hirit, atëherë do të tmerroheshim dhe do të pendoheshim menjëherë. Arsyeja që shpesh nuk e bëjmë është se ne vazhdimisht i mbyllim zemrat tona ndaj dritës së Tij…

 

DRITA E KRISHTIT

Një të tillë ndriçim e ndërgjegjes është e mundur çdo moment. Sa më shumë që e duam Zotin me zemrën, shpirtin dhe forcën tonë, duke e kërkuar atë në lutje, duke iu bindur vullnetit të Tij dhe duke refuzuar të bëjmë kompromis me mëkatin, drita më hyjnore përmbyt qeniet tona. Pastaj ato gjëra që më parë kemi bërë, shikuar, thënë ose menduar që janë mëkatare bëhen fyese dhe madje të neveritshme. Ky është veprimi i hirit, i Shpirtit të Shenjtë, në shkallën që ne bashkëpunojmë me impulset hyjnore:

Në qoftë se jetoni sipas mishit, ju do të vdisni, por nëse me anë të frymës i vrisni veprat e trupit, ju do të jetoni. (Rom 8:13)

Një shpirt i tillë është i mbushur me dritë dhe më pas është i aftë t'i tërheqë të tjerët drejt së njëjtës liri. Dhe kjo liri rrjedh brenda dhe jashtë Arka e Madhe, Arka e dashuri E vërtetë nga e cila duhet të shtrihemi te të tjerët.

Është nga dashuria e Zotit për të gjithë njerëzit që Kisha në çdo epokë merr si detyrimin ashtu edhe energjinë e dinamizmit të saj misionar, “sepse dashuria e Krishtit na nxit”. Në të vërtetë, Perëndia «dëshiron që të gjithë njerëzit të shpëtohen dhe të arrijnë në njohjen e së vërtetës»; dmth, Zoti dëshiron shpëtimin e secilit nëpërmjet njohjes së së vërtetës. Shpëtimi gjendet në të vërtetën. Ata që i binden nxitjes së Shpirtit të së vërtetës janë tashmë në rrugën e shpëtimit. Por Kisha, së cilës i është besuar kjo e vërtetë, duhet të dalë për të përmbushur dëshirën e tyre, për t'u sjellë atyre të vërtetën. —Katekizmi i Kishës Katolike, 851

Por ne mund ta bëjmë këtë vetëm nëse njohim përballë tjetrit të njëjtën trashëgimi që ndajmë, dhe kështu, të njëjtin fat:

Të gjithë kombet formojnë përveç një bashkësie. Kjo është kështu sepse të gjitha burojnë nga një rezervë që Zoti u krijoi njerëzve gjithë tokën, dhe gjithashtu sepse të gjithë ndajnë një fat të përbashkët, domethënë Zotit. Providenca e tij, mirësia e dukshme dhe planet e tij shpëtuese shtrihen për të gjithë kundër ditës kur të zgjedhurit janë mbledhur së bashku në qytetin e shenjtë —Katekizmi i Kishës Katolike, 842

 

EKUMENIZMI I V TRRTET

Uniteti i vërtetë, i vërtetë ekumenizëm, fillon me dashuri por duhet të përfundojë në të vërtetën. Lëvizja sot për të bashkuar të gjitha fetë së bashku në një besim homogjen që në thelb është pa dogmë ose substancë jo të Zotit. Por uniteti përfundimtar i të gjitha kombeve nën flamurin e Krishtit, është.

… [Ati] na ka bërë të njohur misterin e vullnetit të tij në përputhje me favorin e tij që ai vendosi tek ai si një plan për plotësinë e kohërave, për të përmbledhur të gjitha gjërat në Krishtin, në qiell dhe në tokë. (Ef 1: 9-10)

Kështu, plani i Satanait është të imitojë këtë "përmbledhje të të gjitha gjërave", jo në Krishtin, por në imazhin e vetë dragoit: një kishë e rreme.

Unë pashë protestantë të ndriçuar, plane të formuara për përzierjen e besimeve fetare, shtypjen e autoritetit papnor ... Unë nuk pashë asnjë Papë, por një peshkop që bënte sexhde përpara Altarit të Lartë. Në këtë vizion pashë kishën e bombarduar nga anije të tjera… Ajo ishte e kërcënuar nga të gjitha anët… Ata ndërtuan një kishë të madhe ekstravagante që do të përqafonte të gjitha besimet me të drejta të barabarta… por në vend të një altari ishin vetëm neveri dhe shkretim. E tillë ishte kisha e re që do të ishte - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774-1824 e.s.), Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich, 12 Prill 1820

Prandaj, duke ulur rampin e Arkës për të gjithë kombet, ne nuk flasim këtu për kompromentimin e besimit që na është dhënë, por për ta shtrirë atë gjithnjë e më tej, nëse është e nevojshme, duke dhënë jetën tonë për hir të të tjerëve.

 

MARY, MODEL DHE ARK

Nëna jonë e Bekuar që bën pjesë në këtë Arka e Madhe është një paraprakisht, nënshkruaj model e planit të Zotit për të "për të bashkuar të gjitha gjërat në të, gjërat në qiell dhe gjërat në tokë." Ky unitet i dëshiruar i të gjithë popujve nënvizohet në shfaqjet e saj në atë që ajo është shfaqur në të gjithë botën, nga Amerika në Egjipt në Francë në Ukrainë, e kështu me radhë. Ajo është shfaqur në mesin e popullatave pagane, myslimane dhe protestante. Maria është një pasqyrë e Kishës që i shtrin krahët për çdo komunitet në çdo komb. Ajo është një shenjë dhe model i asaj që është dhe do të jetë Kisha, dhe si të shkojmë atje: përmes një dashurie që nuk njeh kufij ose kufij, por kurrë nuk komprometon të vërtetën.

Më 31 maj 2002, z. njohja zyrtare u dha nga i zakonshmi vendas për shfaqjet e Nënës së Bekuar në Amsterdam, Holandë nën titullin "Zoja e të gjithë kombeve". [2]shih www.ewtn.com Nga mesazhet e saj të dhëna në 1951, ajo thotë:

Të gjitha kombet duhet të nderojnë Zotin...të gjithë njerëzit duhet të luten për Frymën e Vërtetë dhe të Shenjtë... Bota nuk shpëtohet me forcë, bota do të shpëtohet nga Fryma e Shenjtë... Tani Ati dhe Biri duan t'u kërkohet të dërgojnë Shpirtin … Shpirti i së Vërtetës, i cili vetëm mund të sjellë paqen!…Të gjitha kombet rënkojnë nën zgjedhën e Satanait…Koha është serioze dhe e ngutshme… Tani Shpirti do të zbresë mbi botë dhe kjo është arsyeja pse unë dua që njerëzit të luten për ardhjen e Tij. Unë jam duke qëndruar mbi rruzullin tokësor sepse ky mesazh ka të bëjë me të gjithë botën… Dëgjo, njerëz! Ju do të ruani paqen nëse besoni në Të!… Le të kthehen të gjithë njerëzit në Kryq…Zëri vendin tuaj në këmbët e Kryqit dhe merrni forcë nga Sakrifica; paganët nuk do t'ju pushtojnë… Nëse e praktikoni dashurinë në të gjithë përsosjen e saj midis jush, 'të mëdhenjtë' e kësaj bote nuk do të kenë më mundësi t'ju bëjnë keq... thuani lutjen që ju kam mësuar dhe Biri do ta plotësojë kërkesën tuaj … Ndërsa tapeti i borës shkrihet në tokë, kështu do të vijë fryti [Paqja] që është Fryma e Shenjtë në zemrat e të gjithë kombeve që e thonë këtë lutje çdo ditë!…Ju nuk mund ta vlerësoni vlerën që do të ketë kjo lutje… Thoni lutjen …Ajo është dhënë për të mirën e të gjitha kombeve… për kthimin e botës… Bëni punën tuaj dhe kujdesuni që ajo të bëhet e njohur kudo… Biri kërkon bindje!… Trinia e Bekuar do të mbretërojë përsëri mbi botën!” —Nga mesazhet e vitit 1951 të Zonjës së të gjitha Kombeve drejtuar Ida Peerdman, www.ladyofallnations.org

Ne mund të largohemi nga Arka nëpërmjet dashurisë, shërbimit, faljes dhe të folurit të Fjalës së së vërtetës që “na çliron” – dhe kjo lutje për kthimin në besim të të gjitha kombeve:

 

Zoti Jezus KRISHT,
Biri i babait,
Dërgoni tani shpirtin tuaj
MBI TOKN.
L LN THE T SP JET SHPIRTI I SHENJT
NE ZEMRAT E TE GJITHA KOMBEVE,
QAT MUND T BE RUAHEN
NGA DEGJENERIMI, FATKEQSIA DHE LUFTA.
MUND ZOTYN E T ALL GJITHA KOMBEVE,
ZONA E BIRGJIRS SSS BESUAR,*
Jini avokati ynë.
AMEN.

— Lutja e dhënë nga Zoja e të Gjithë Kombeve, e miratuar nga peshkopi lokal i Amsterdamit në formën e mësipërme (*Shënim: rreshti "kush ishte dikur Maria" [3]“Ne mund të përdorim analogjitë e thjeshta, “Papa Gjon Pali II, i cili dikur ishte Karol” ose “Papa Benedikti XVI, që dikur ishte Jozefi”, apo edhe shembujt e shkrimeve të shenjta, “Shën. Pjetri, i cili dikur ishte Simon, ose "Shën. Pali që dikur ishte Sauli.” Një shembull tjetër analog do të ishte më poshtë. Ann, një grua e re, martohet me John Smith dhe bëhet grua dhe nënë e shumë fëmijëve me titullin e ri "Znj. Smith.” Në këtë rast do të kishit një titull të ri me një rol të ri bashkëshorte dhe nënë e shumë njerëzve, por e njëjta grua. Kështu ndodh edhe me “Zonjën e të Gjithë Kombeve, që dikur ishte Maria” – titull i ri, rol i ri, e njëjta grua”. - fragment nga Motherofallpeople.com iu kërkua të ndryshohej nga Kongregacioni për Doktrinën e Besimit. Asnjë arsyetim specifik, teologjik apo baritor, nuk është dhënë deri më tani në lidhje me ndalimin e klauzolës. “Virgjëresha e Bekuar Mari” u fut në formularin zyrtar. Shikoni artikujt këtu këtu.)

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Gen 1: 127
2 shih www.ewtn.com
3 “Ne mund të përdorim analogjitë e thjeshta, “Papa Gjon Pali II, i cili dikur ishte Karol” ose “Papa Benedikti XVI, që dikur ishte Jozefi”, apo edhe shembujt e shkrimeve të shenjta, “Shën. Pjetri, i cili dikur ishte Simon, ose "Shën. Pali që dikur ishte Sauli.” Një shembull tjetër analog do të ishte më poshtë. Ann, një grua e re, martohet me John Smith dhe bëhet grua dhe nënë e shumë fëmijëve me titullin e ri "Znj. Smith.” Në këtë rast do të kishit një titull të ri me një rol të ri bashkëshorte dhe nënë e shumë njerëzve, por e njëjta grua. Kështu ndodh edhe me “Zonjën e të Gjithë Kombeve, që dikur ishte Maria” – titull i ri, rol i ri, e njëjta grua”. - fragment nga Motherofallpeople.com
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT dhe tagged , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.