Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa I

E PËRULUR

 

Publikuar për herë të parë më 20 nëntor 2017…

Këtë javë, unë jam duke bërë diçka ndryshe - një seri me pesë pjesë, bazuar në Ungjijtë e kësaj jave, se si të filloni përsëri pasi të keni rënë. Ne jetojmë në një kulturë ku jemi të ngopur në mëkat dhe tundime, dhe ajo po merr shumë viktima; shumë janë të dekurajuar dhe të rraskapitur, të shtypur dhe duke humbur besimin e tyre. Është e nevojshme, pra, të mësosh artin e fillimit përsëri…

 

PSE a ndiejmë fajin dërrmues kur bëjmë diçka të keqe? Dhe pse është e zakonshme për çdo qenie njerëzore? Edhe foshnjat, nëse bëjnë diçka gabim, shpesh duket se "thjesht e dinë" se nuk duhet ta kenë.

Përgjigja është sepse çdo person i vetëm është krijuar në shëmbëlltyrën e Zotit, i cili është Dashuria. Kjo do të thotë, natyrat tona u bënë të duan dhe të dashurohen, dhe kështu, ky "ligj i dashurisë" është shkruar në zemrat tona. Kurdoherë që bëjmë diçka kundër dashurisë, zemrat tona janë thyer në një shkallë ose në një tjetër. Dhe ne e ndiejmë atë. Ne e dimë atë. Dhe nëse nuk dimë si ta rregullojmë atë, vihet re një zinxhir i tërë efektesh negative që, nëse lihen të pakontrolluar, mund të ndryshojnë nga thjesht të qetë dhe pa paqe te kushtet serioze mendore dhe shëndetësore ose skllavëria ndaj pasioneve të dikujt.

Sigurisht, ideja e "mëkatit", pasojat e tij dhe përgjegjësia personale, është diçka që kjo gjeneratë ka pretenduar se nuk ekziston, ose që ateistët e kanë hedhur poshtë si një konstrukt shoqëror të krijuar nga Kisha për të kontrolluar dhe manipuluar masat. Por zemrat tona na tregojnë ndryshe ... dhe ne e injorojmë ndërgjegjen tonë në rrezik të lumturisë sonë.

Shkruani Jezus Krishti.

Në ungjillëzimin e konceptimit të Tij, Engjëlli Gabriel tha, “Mos ki frikë." [1]Luka 1: 30 Në njoftimin e lindjes së Tij, engjëlli tha, “Mos ki frikë." [2]Luka 2: 10 Në përurimin e misionit të Tij, Jezusi tha, “Mos ki frikë." [3]Luka 5: 10 Dhe kur Ai njoftoi vdekjen e Tij të afërt, Ai tha përsëri: “Mos lejoni që zemrat tuaja të shqetësohen ose të kenë frikë ". [4]John 14: 27 Keni frikë nga çfarë? Frikësuar nga Zoti - frikë nga Ai që ne gjithashtu njohim, thellë në zemrat tona, po na vëzhgon dhe para të cilit jemi përgjegjës. Që nga mëkati i parë, Adami dhe Eva zbuluan një realitet të ri që nuk e kishin provuar kurrë më parë: frikën.

… Burri dhe gruaja e tij u fshehën nga Zoti Perëndi midis pemëve të kopshtit. Pastaj Zoti Perëndi e thirri njeriun dhe e pyeti: Ku je? Ai u përgjigj: “Unë të kam dëgjuar në kopsht; por kisha frikë, sepse isha lakuriq, kështu që u fsheha ". (Zanafilla 3: 8-11)

Pra, kur Jezusi u bë njeri dhe hyri në kohë, Ai në thelb po thoshte, “Dil nga prapa pemëve; dilni nga shpella e frikës; dil dhe shiko që unë nuk kam ardhur të të dënoj, por të të çliroj nga vetvetja ". Në kundërshtim me tablonë, njeriu modern e ka pikturuar Zotin si një perfeksionist të zemërueshëm intolerant, i cili është gati të shkatërrojë mëkatarin, Jezusi zbulon se Ai ka ardhur, jo vetëm për të hequr frikën tonë, por vetë burimin e kësaj frike: mëkati, dhe të gjitha pasojat e saj.

Dashuria ka ardhur për të dëbuar frikën.

Nuk ka frikë në dashuri, por dashuria e përsosur e largon frikën sepse frika ka të bëjë me ndëshkimin, dhe kështu ai që ka frikë nuk është akoma i përsosur në dashuri. (1 Gjonit 4:18)

Nëse ende keni frikë, ende të shqetësuar, ende të mbartur nga fajet, kjo zakonisht ndodh për dy arsye. Njëra është që ju ende nuk e keni pranuar se jeni me të vërtetë një mëkatar dhe si i tillë, jetoni me një imazh të rremë dhe realitet të shtrembëruar. E dyta është se ju ende u nënshtroheni pasioneve tuaja. Dhe kështu, ju duhet të mësoni artin e fillimit përsëri ... dhe përsëri dhe përsëri.

Hapi i parë për t'u çliruar nga frika është thjesht të pranosh vetë rrënjën e frikës tënde: se me të vërtetë je mëkatar. Nëse Jezusi do të thoshte "e vërteta do të të çlirojë," e vërteta e parë është e vërteta e Kush je tidhe kush nuk je. Derisa të ecni në këtë dritë, ju do të qëndroni gjithmonë në errësirë, e cila është terreni për frikën, trishtimin, detyrimin dhe çdo ves.

Nëse themi: "Ne jemi pa mëkat", mashtrojmë veten dhe e vërteta nuk është në ne. Nëse i pranojmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë dhe do t'i falë mëkatet tona dhe do të na pastrojë nga çdo keqbërje. (1 Gjonit 1: 8-9)

Në Ungjillin e sotëm, dëgjojmë të verbërin që bërtet:

"Jezus, Bir i Davidit, ki mëshirë për mua!" Dhe ata që ishin përpara e qortuan duke i thënë të heshtë; por ai bërtiti edhe më shumë: "Bir i Davidit, ki mëshirë për mua!" (Luka 18: 38-39)

Ka shumë zëra, mbase edhe tani, që ju tregojnë se kjo është marrëzi, e kotë dhe humbje kohe. Se Zoti nuk ju dëgjon as nuk i dëgjon mëkatarët si ju; ose mbase që në të vërtetë nuk je një person aq i keq. Por ata që i dëgjojnë zëra të tillë me të vërtetë janë të verbër, sepse "Të gjithë kanë mëkatuar dhe nuk kanë arritur lavdinë e Perëndisë". [5]Rom 3: 23 Jo, ne tashmë e dimë të vërtetën - thjesht nuk e kemi pranuar vetveten.

Ky është momenti, atëherë, kur ne duhet t'i hedhim poshtë ato zëra dhe, me gjithë forcën dhe guximin tonë, të bërtasim:

Jezus, Bir i Davidit, ki mëshirë për mua!

Nëse e bëni, çlirimi juaj tashmë ka filluar

 

Sakrifica e pranueshme nga Zoti është një frymë e thyer;
një zemër e thyer dhe e penduar, o Zot, ti nuk do të shfytesh.
(Psalmi 51: 17)

Vazhdon…

 

LIDHJE ME LIDHJE

Lexoni Pjesët e tjera

 

Nëse dëshironi të mbështesni nevojat e familjes tonë,
thjesht klikoni në butonin më poshtë dhe përfshini fjalët
"Për familjen" në seksionin e komenteve. 
Ju bekoj dhe faleminderit!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Luka 1: 30
2 Luka 2: 10
3 Luka 5: 10
4 John 14: 27
5 Rom 3: 23
Postuar ne BALLINA, FILLIMI përsëri, LEXIMET masive.