Mëshira autentike

 

IT ishte më dinaku i gënjeshtrave në Kopshtin e Edenit ...

Ju me siguri nuk do të vdisni! Jo, Zoti e di mirë që në momentin që ju hani nga [fryti i pemës së diturisë] sytë tuaj do të hapen dhe do të jeni si perënditë që dinë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe. (Leximi i parë i së dielës)

Satanai joshi Adamin dhe Evën me sofistikën se nuk kishte ligj më të madh se ata. Se e tyre ndërgjegje ishte ligji; se "e mira dhe e keqja" ishte relative, dhe kështu "e këndshme për sytë dhe e dëshirueshme për të fituar mençuri". Por siç e shpjegova herën e kaluar, kjo gënjeshtër është bërë an Anti-Mëshirë në kohën tonë që edhe një herë kërkon të ngushëllojë mëkatarin duke e ledhatuar egon e tij në vend që ta shërojë me balsamin e mëshirës i vërtetë mëshirë.

 

PSE PREFTESIMI?

Siç tregova këtu katër vjet më parë, menjëherë pas dorëheqjes së Papa Benediktit, i ndjeva në lutje këto fjalë për disa javë: "Ju po hyni në kohë të rrezikshme dhe konfuze". [1]shih Si e fshehni një pemë? Dita e ditës po bëhet më e qartë se pse. Mjerisht, paqartësia e dukshme e këshillës papnore Amoris Laetitia po përdoret nga disa klerikë si një mundësi për të propozuar një lloj "anti-mëshirë”Ndërsa peshkopët e tjerë po e përdorin atë si një udhëzim shtesë për atë që mësohet tashmë në Traditën e Shenjtë. Në lojë nuk është vetëm Sakramenti i Martesës, por "morali i shoqërisë si një e tërë". [2]Papa JOHN PAUL II, Verifikimi i Shkëlqimit, n 104; vatikan.va; Shiko Anti-Mëshira për një shpjegim mbi peshën e këtij debati.

Ndërsa vuri në dukje se "gjuha mund të ketë qenë më e qartë", Fr. Matthew Schneider shpjegon se si Amoris Laetitia mund dhe duhet të 'lexohet si një e tërë dhe brenda traditës', dhe si e tillë, në thelb nuk ka asnjë ndryshim në doktrinë (shih këtu) Avokati amerikan i kanunit Edward Peters pajtohet, por gjithashtu vëren se "për shkak të paqartësisë dhe paplotësisë" me të cilën diskuton disa vendime doktrinare / baritore të botës reale, Amoris Laetitia mund të interpretohet nga "shkolla të praktikës sakramentale diametralisht të kundërta", dhe kështu, konfuzioni "duhet të adresohet" (shih këtu).

Prandaj, katër kardinalë hodhën hapin duke i kërkuar Papës Françeskut, privatisht dhe tani publikisht, pesë pyetje të thirrura dubia (Në latinisht për "dyshime") në mënyrë që t'i jepet fund "ndarjes së jashtëzakonshme" [3]Kardinali Raymond Burke, një nga nënshkruesit e dubia; regjistruesi.com që po përhapet. Dokumenti titullohet, "Duke kërkuar qartësi: Një lutje për të zgjidhur nyjet brenda Amoris Laetitia". [4]shih regjistruesi.com Shtë e qartë, kjo është bërë një kriza e së vërtetës, siç i quajti vetë Prefekti për Kongregatën për Doktrinën e Besimit interpretimet subjektive të Amoris Laetitia nga peshkopët: "sofistikime" dhe "kasuistika" që nuk janë "në përputhje me Doktrinën Katolike". [5]shih Papati nuk është një Papë

Nga ana e tij, Papa nuk është përgjigjur në dubia deri tani. Sidoqoftë, gjatë fjalëve përmbyllëse të Sinodit të diskutueshëm për familjen në tetor të 2014, Françesku kujtoi mbledhjen e prelatëve që, si pasardhës i Pjetrit, ai është

… Garantuesi i bindjes dhe i konformitetit të Kishës me vullnetin e Zotit, Ungjillin e Krishtit dhe Traditën e Kishës. —POPA FRANCIS, fjalët përmbyllëse të Sinodit; Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Kështu, siç e kam thënë vazhdimisht për tre vjet, besimi ynë nuk është te njeriu, por te Jezu Krishti, edhe nëse Zoti ynë e lejon Kishën të hyjë në një krizë serioze. Siç tha Papa Innocent III,

Zoti e vë në dukje qartë se pasardhësit e Pjetrit nuk do të devijojnë kurrë në asnjë moment nga besimi katolik, por përkundrazi do t'i kujtojnë të tjerët dhe do t'i forcojnë hezituesit. -Sedis Primatus, 12 nëntor 1199; cituar nga JOHN PAUL II, Audienca e Përgjithshme, 2 dhjetor 1992; vatikan.va; lastampa.it

Kjo eshte,

Papët kanë bërë dhe bëjnë gabime dhe kjo nuk është çudi. Pagabueshmëria është e rezervuar ish katedra ["Nga selia" e Pjetrit, domethënë shpallje të dogmës bazuar në Traditën e Shenjtë]. Asnjë papë në historinë e Kishës nuk ka bërë kurrë ish katedra gabime. —Rev. Joseph Iannuzzi, Teolog, në një letër personale; krh. Kryetari i Shkëmbit

Por ashtu si Pjetri i lashtë dikur solli konfuzion në Kishë, madje duke tundur ipeshkvinjtë e tjerë duke u zhytur në "korrektësi politike", kjo mund të ndodhë edhe në kohën tonë (shih Gal 2: 11-14). Kështu që ne presim, shikojmë dhe lutemi - ndërsa mos hezitojmë të ushtrojmë detyrën tonë të pagëzimit për të predikuar Ungjillin siç na është dhënë përmes Traditës së Shenjtë

 

RREZIKU: korrektësia politike

Ne nuk duhet të mashtrohemi duke menduar se, papritmas, tani është e pasigurt se çfarë mëshirë autentike është Kriza në fjalë nuk është se ne nuk e dimë më të vërtetën, por përkundrazi, se herezitë mund të shkaktojnë dëme të mëdha dhe të çojnë shumë në humbje. Souls janë në rrezik.

Among do të ketë mësues të rremë mes jush, të cilët fshehurazi do të sjellin herezi shkatërruese… Shumë do të ndjekin rrugët e tyre të paarsyeshme dhe për shkak të tyre rruga e së vërtetës do të shahet. (2 kafshëve shtëpiake 2: 2)

Shkrimet në përgjithësi nuk janë aq të vështira për t'u kuptuar dhe kur janë, interpretimi i tyre i duhur është mbrojtur në Traditën Apostolike. [6]Shiko Shkëlqimi i Shpalosur i së Vërtetës Problemi Themelor Edhe në situatën aktuale, mos harroni atë Papati nuk është një Papë-është zëri i Pjetrit gjatë gjithë shekujve. Jo, rreziku i vërtetë për të gjithë ne është se, në klimën aktuale të korrektësisë politike, e cila avullon mbi këdo që propozon absolutet morale, ne mund të bëhemi frikacakë vetë dhe ta mohojmë Krishtin me heshtjen tonë (shih Korrektësia politike dhe Apostazia e Madhe).

Unë mendoj se jeta moderne, përfshirë jetën në Kishë, vuan nga një gatishmëri e rremë për të ofenduar që paraqet si maturi dhe sjellje të mirë, por shumë shpesh rezulton të jetë frikacake. Qeniet njerëzore i detyrohen njëri-tjetrit respekt dhe mirësjellje të përshtatshme. Por ne gjithashtu i detyrohemi njëri-tjetrit të vërtetën - që do të thotë sinqeritet. - Kryepeshkopi Charles J. Chaput, Kapitulli i OFM-së, Rendering Unto Caesar: The Catholic Politik Vocation, 23 shkurt, 2009, Toronto, Kanada

 

ZGJIDHJA E NENOS

Kur Gjon Pagëzori u paraqit në tempull si foshnjë, i ati i tij Zakaria profetizoi mbi të duke thënë…

Will ju do të shkoni përpara Zotit për të përgatitur rrugët e tij, për t'i dhënë popullit të tij njohja e shpëtimit përmes faljes së mëkateve të tyre… (Luka 1: 76-77)

Këtu zbulohet çelësi që hap portën e jetës së përjetshme: falja e mëkateve. Nga ai moment e tutje, Zoti filloi të zbulonte se si Ai do të bënte një "besëlidhje të re" me njerëzimin: përmes sakrificës dhe gjakut të Qengjit të Zotit, Ai do të hiqte mëkatet e botës. Për mëkatin e Adamit dhe Evës krijoi një humnerë midis nesh dhe Zotit; por Jezusi e kalon atë humnerë përmes Kryqit.

Sepse ai është paqja jonë, ai që… prishi murin ndarës të armiqësisë, përmes mishit të tij… përmes kryqit, duke e vrarë atë armiqësi me anë të tij. (Efesianëve 2: 14-16)

Ndërsa Jezusi i tha Shën Faustinës,

… Midis Meje dhe teje ka një humnerë pa fund, një humnerë e cila ndan Krijuesin nga krijesa. Por kjo humnerë është e mbushur me mëshirën Time. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1576

Kështu, mëshira e Jezusit që shpërtheu nga Zemra e Tij është për këtë, dhe vetëm për këtë: për të hequr mëkatet tona në mënyrë që të mund të kalojmë humnerën dhe t'i bashkohemi Atit në një bashkësi dashurie. Sidoqoftë, nëse qëndrojmë në mëkat ose duke refuzuar pagëzimin, ose pas pagëzimit, duke vazhduar në një jetë të mëkatit të vdekshëm, atëherë ne mbetemi në armiqësi me Perëndinë - të ndarë akoma nga humnera.

… Kush nuk i bindet Birit nuk do ta shohë jetën, por zemërimi i Perëndisë mbetet mbi të. (Gjoni 3:36)

Nëse mëshira mbush humnerën, atëherë është përgjigjja jonë falas përmes bindje e cila na mbart mbi vete.

Megjithatë, anti-mëshirë duke dalë në këtë orë sugjeron që ne mund të qëndrojmë në anën tjetër të humnerës - domethënë akoma me vetëdije mbeten in objektivisht mëkat i rëndë - dhe prapëseprapë të jem në bashkësi me Zotin, për sa kohë që ndërgjegjja ime «është në paqe». [7]shih Anti-Mëshira Kjo është, nuk është më Kryqi, por ndërgjegje e cila ura e humnerës. Për të cilën Shën Gjoni përgjigjet:

Mënyra se si mund të jemi të sigurt se e njohim është të mbajmë urdhërimet e tij. Kush thotë: "Unë e njoh", por nuk i zbaton urdhërimet e tij është gënjeshtar dhe e vërteta nuk është në të. (1 Gjonit 2: 3-4)

… Në të vërtetë qëllimi i Tij nuk ishte thjesht të konfirmonte botën në botën e saj dhe të ishte shoqëruesi i saj, duke e lënë atë plotësisht të pandryshuar. —POPA BENEDICT XVI, Freiburg im Breisgau, Gjermani, 25 shtator 2011; www.chiesa.com

Jo, të gjitha janë vërtet të thjeshta, të dashur vëllezër dhe motra:

Askush i lindur nga Zoti nuk bën mëkat; sepse natyra e Zotit qëndron në të dhe ai nuk mund të mëkatojë sepse ka lindur nga Zoti. Me anë të kësaj mund të shihet se kush janë bijtë e Zotit dhe kush janë bijtë e djallit: kush nuk bën mirë nuk është prej Zotit, as ai që nuk e do vëllanë e tij. (1 Gjonit 3: 9-10)

 

Mëshira takon dobësinë

Por pak prej nesh janë "të përsosur" në dashuri! Unë e di që natyra e Zotit nuk qëndron në mua ashtu siç duhet; Unë nuk jam i shenjtë siç është Ai i shenjtë; Unë mëkatoj, dhe jam mëkatar.

Pra, a jam unë një fëmijë i djallit?

Përgjigja e sinqertë është ndoshta. Për Shën Gjonin e kualifikoi këtë mësim kur tha, "Të gjitha keqbërjet janë mëkat, por ka mëkat që nuk është vdekjeprurëse." [8]John 1 5: 17 Kjo do të thotë, ekziston një gjë e tillë si mëkati "venial" dhe "vdekshëm" - mëkati që thyen Besëlidhjen e Re dhe mëkati që vetëm e plagos atë. Kështu, në një nga pjesët më shpresëdhënëse dhe inkurajuese në Katekizëm, lexojmë:

Sin mëkati venial nuk e prish besëlidhjen me Zotin. Me hirin e Zotit është e rikuperueshme nga ana njerëzore. "Mëkati venial nuk e privon mëkatarin nga hiri shenjtërues, miqësia me Zotin, dashuria hyjnore dhe rrjedhimisht lumturia e përjetshme." -Katekizmi i katolikut Kisha, n 1863

Mëshira autentike e bën të njohur këtë mesazh për ata që luftojnë me mëkatin e përditshëm. “Shtë «Lajm i mirë» sepse «dashuria mbulon një mori mëkatesh». [9]krh. 1 kafshë shtëpiake 4: 8 Por anti-mëshira thotë: "Nëse jeni 'në paqe me Perëndinë' për sjelljen tuaj, atëherë edhe mëkatet tuaja të vdekshme bëhen të venialit." Por ky është një mashtrim. Anti-mëshira e shfajëson mëkatarin pa rrëfim ndërsa mëshira e mirëfilltë thotë gjithë mëkati mund të falet, por vetëm kur i pranojmë përmes rrëfimit.

Nëse themi: "Ne jemi pa mëkat", mashtrojmë veten dhe e vërteta nuk është në ne. Nëse i pranojmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë dhe do t'i falë mëkatet tona dhe do të na pastrojë nga çdo keqbërje. (1 Gjonit 1: 8-9)

Dhe kështu, Katekizmi vazhdon të thotë:

Nuk ka kufij për mëshirën e Zotit, por kushdo që qëllimisht refuzon të pranojë mëshirën e tij duke u penduar, hedh poshtë faljen e mëkateve të tij dhe shpëtimin e ofruar nga Shpirti i Shenjtë. Një ngurtësi e tillë e zemrës mund të çojë në impenenencë përfundimtare dhe humbje të përjetshme. -Katekizmi i katolikut Kisha, n 1864

Kështu, mëshira e mirëfilltë zbulon shkallën në të cilën Jezusi ka shkuar - për të mos i mbështjellur egot tona dhe për të na bërë të ndiejmë një kënaqësi të rremë se mëkati ynë nuk është me të vërtetë «jo aq i keq, duke pasur parasysh situatën time të vështirë» - por ta heqësh atë, të lirë dhe të na shërojë nga shpërfytyrimi që shkakton mëkati. Thjesht shiko një kryqëzim. Kryqi është më shumë se një sakrificë - është një pasqyrë për të na pasqyruar natyrën e asaj që mëkati i bën shpirtit dhe marrëdhënieve tona. Sepse, të këmbëngulësh edhe në mëkat venial ...

… Dobëson bamirësinë; ajo shfaq një dashuri të çrregullt për të mirat e krijuara; pengon përparimin e shpirtit në ushtrimin e virtyteve dhe praktikimin e së mirës morale; ai meriton një ndëshkim kohor, [dhe] mëkati venial i qëllimshëm dhe i papenduar na disponon pak nga pak për të kryer mëkat të vdekshëm. “Cila është, pra, shpresa jonë? Mbi të gjitha, rrëfimi. ” -Katekizmi i katolikut Kisha, n 1863; Shën Agustini

Pretendimet kundër mëshirës dikush mund të arrijë në shpëtim duke bërë më të mirën që mundet në situatën aktuale, edhe nëse kjo do të thotë, për kohën, njeriu mbetet në mëkatin e vdekshëm. Por mëshira e mirëfilltë thotë që ne nuk mund të qëndrojmë brenda Ndonjë mëkat - por nëse dështojmë, Zoti nuk do të na refuzojë kurrë, edhe nëse duhet të pendohemi "shtatëdhjetë e shtatë herë". [10]krh. Mat 18:22 për,

… Rrethanat ose qëllimet nuk mund ta shndërrojnë kurrë një veprim të mbrapshtë të keq për shkak të objektit të tij në një akt "subjektivisht" të mirë ose të mbrojtshëm si një zgjedhje. OPPOPE JOHN PAUL II, Shkëlqimi Veritatis, n 81

Anti-mëshira pohon se fajësia në fund të fundit udhëhiqet nga një ndjenjë individuale e "paqes" dhe jo nga standardi objektiv objektiv i së vërtetës së zbuluar ... ndërsa mëshira e mirëfilltë thotë se kur një person nuk është me të vërtetë përgjegjës për gjykimin e tij të gabuar, "e keqja e kryer nga personi nuk mund t'i llogaritet atij ". Anti-mëshira sugjeron që dikush mund të jetë i qetë në mëkat si "ideali" më i mirë që mund të arrihet në atë kohë… ndërsa mëshira autentike thotë, "nuk mbetet më pak një e keqe, një privatësi, një çrregullim. Prandaj, duhet të punohet për të korrigjuar gabimet e ndërgjegjes morale ". [11]shih KKK, n 1793 Anti-mëshirë thotë se, pasi një person ka "informuar ndërgjegjen e tij", ai ende mund të mbetet në mëkatin vdekjeprurës objektiv nëse ndihet se është "në paqe me Zotin"… ndërsa mëshira e mirëfilltë thotë se paqja me Zotin është pikërisht për ndërprerje duke mëkatuar kundër Tij dhe rendit të dashurisë, dhe që nëse dikush dështon, ai duhet të fillojë përsëri dhe përsëri, duke besuar në faljen e Tij.

Mos u konformoni me këtë epokë, por transformohuni nga përtëritja e mendjes tuaj, në mënyrë që të dalloni se cili është vullneti i Zotit, çfarë është i mirë, i këndshëm dhe i përsosur. (Romakëve 12: 2)

 

Rruga e ngushtë

"Por është shumë e vështirë!… Ju nuk e kuptoni situatën time!… Ju nuk e dini se si është të ecësh në këpucët e mia!" Të tilla janë kundërshtimet ndaj disave që përqafojnë interpretimin e pasaktë të Amoris Laetitia. Po, mbase nuk i kuptoj plotësisht vuajtjet tuaja, por ka një që e kupton:

Sepse ne nuk kemi një kryeprift që nuk është në gjendje të simpatizojë me dobësitë tona, por një që është sprovuar në të njëjtën mënyrë në çdo mënyrë, megjithatë pa mëkat. Pra, le të afrohemi me besim në fronin e hirit për të marrë mëshirë dhe për të gjetur hir për ndihmë në kohë. (Heb. 4: 15-16)

Jezusi na tregoi shkallën në të cilën duhet të duam unë dhe ti, në të cilën duhet të shkojmë "Duaje Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd, me gjithë mendjen tënde dhe me tërë forcën tënde". [12]Ground 12: 30

Jezusi, duke qarë me një zë të lartë, tha: "Atë, në duart e tua po bëj shpirtin tim!" Dhe pasi tha këtë, ai dha shpirtin e tij të fundit… kush pretendon se qëndron në të duhet të jetojë ashtu siç jetoi ai. (Gjoni 23:46; 1 Gjonit 2: 6)

Lufta me mëkatin dhe tundimin është e vërtetë; është e zakonshme për të gjithë ne - e zakonshme edhe për Jezusin. Alsoshtë gjithashtu një realitet ekzistencial që na paraqet një zgjedhje themelore:

Nëse zgjidhni, mund të mbani urdhërimet; besnikëria është të bësh vullnetin e Zotit… Para se të jeni zjarr dhe ujë; ndaj gjithçkaje që zgjat, shtrije dorën. Para se të gjithë të jenë jeta dhe vdekja, këdo që ata zgjedhin do t'u jepet atyre. (Sirach 15: 15-17)

Por kjo është arsyeja pse Jezusi dërgoi Frymën e Shenjtë, jo vetëm për të na shndërruar në një "krijim të ri" përmes pagëzimit, por edhe për të ardhur "Në ndihmë të dobësisë sonë". [13]Rom 8: 26 Ajo që duhet të bëjmë është të mos "shoqërojmë" mëkatarët në një ndjenjë false të sigurisë dhe keqardhje për veten, por me dhembshuri dhe durim të sinqertë, duke udhëtuar me ta tek Ati, përgjatë rrugës së Krishtit, përmes mjeteve dhe hireve të fuqishme të Shpirtit të Shenjtë që kemi në dispozicion. Ne duhet të riafirmojmë hirin dhe mëshirën në dispozicion për ne në Sakramentin e Rrëfimit; forca dhe shërimi që na pret në Eukaristi; dhe ushqimin e përditshëm që dikush mund të marrë përmes lutjes dhe Fjalës së Zotit. Me një fjalë, ne duhet të japim mjetet dhe mjetet që shpirtrat të zhvillojnë një autentik spiritualiteti me anë të së cilës ata mund të qëndrojnë në hardhi, i cili është Krishti, dhe kështu "të japin fryte që do të mbeten". [14]krh. Gjoni 15:16

… Sepse pa mua nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

Kjo kërkon një marrje të përditshme të kryqit, heqjen dorë nga vullneti i vet dhe ndjekjen e gjurmëve të Zotit tonë. Kjo nuk mund të ujitet. Pra, për ata që preferojnë "rrugën e gjerë dhe të lehtë", Papa Françesku paralajmëron:

Të shoqërohesh do të ishte joproduktive nëse bëhet një lloj terapie që mbështet vetë-thithjen e tyre dhe pushon së qeni një pelegrinazh me Krishtin tek Ati. -Evangelii Gaudium, n 170; vatikan.va

Sepse siç lexojmë në Ungjill, atje do të jini një gjykim përfundimtar në të cilin të gjithë do të qëndrojmë përpara Krijuesit për t'iu përgjigjur, me sjelljen tonë, se si e donim Atë dhe si e donim të afërmin tonë - nëse e kaluam humnerën nga bindja jonë ose nëse qëndruam lart në ishullin e egos . Prandaj, një mesazh autentik i mëshirës nuk mund ta përjashtojë këtë realitet dhe as realitetin që Ferri është për Realin: se nëse refuzojmë ose injorojmë mëshirën e Krishtit, rrezikojmë të zhytemi në atë humnerë për përjetësinë.

Sa për frikacakët, të pabesët, të prishurit, vrasësit, të pa pastrit, magjistarët, idhujtarët dhe mashtruesit e çdo lloji, pjesa e tyre është në pellgun e zjarrit dhe squfurit, që është vdekja e dytë. (Zbul. 21: 8)

Këto janë fjalë të forta nga goja e Jezusit. Por ata janë zbutur nga këta, të cilët rrjedhin nga një Oqean mëshire autentike, në të cilin mëkatet tona janë si një pikë e vetme:

Askush të mos ketë frikë të më afrohet, edhe pse mëkatet e tij janë si të kuqe flakë… sa më e madhe të jetë mjerimi i një shpirti, aq më e madhe është e drejta e tij për mëshirën Time… Unë nuk mund ta dënoj as mëkatarin më të madh nëse ai i bën një apel ndaj dhembshurisë Sime, por përkundrazi, unë e justifikoj atë në mëshirën time të padepërtueshme dhe të pakalueshme ... Flakët e mëshirës po më djegin - zhurma që duhet harxhuar; Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time Fatkeqësia më e madhe e një shpirti nuk më ndez me zemërim; por përkundrazi, Zemra ime është zhvendosur drejt saj me mëshirë të madhe. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 699, 1182, 1146, 177, 1739

Në të vërtetë, ai që beson në mëshirën dhe faljen e Zotit jo vetëm që do të gjejë hirin në kohë që u nevojitet, moment pas momenti, por vetë do të bëhet enë mëshire autentike përmes dëshmisë së tij. [15]krh. 2 Kor 1: 3-4

Unë jam vetë Dashuria dhe Mëshira. Kur një shpirt më afrohet me besim, unë e mbush atë me një bollëk kaq të hirit, saqë nuk mund të përmbahet brenda vetes, por rrezaton te shpirtrat e tjerë. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1074

Sepse, ndërsa vuajtjet e Krishtit vërshojnë te ne, kështu përmes Krishtit vërshon edhe inkurajimi ynë. (2 Kor 1: 5)

Por ai që i nënshtrohet sofistikës së anti-mëshirës jo vetëm që dëshmon dëshmitarin e tyre si të krishterë në kishën dhe komunitetin e tyre dhe rrezikon të japë skandal, por një sofistikë e tillë denigron edhe dëshminë heroike të burrave dhe grave në kohën tonë që i kanë rezistuar mëkatit - veçanërisht ato çifte që janë ndarë ose divorcuar, por i kanë qëndruar besnikë Jezuit me shumë kosto. Po, Jezusi tha se rruga që të çon në jetë është e ngushtë dhe e ngushtë. Por nëse këmbëngulim, duke besuar në Mëshirën Hyjnore -i vërtetë mëshirë - atëherë ne do ta dimë, edhe në këtë jetë, se "Paqja që tejkalon çdo kuptim". [16]Phil 4: 7 Le të shohim gjithashtu shenjtorët dhe martirët përpara nesh që duruan deri në fund dhe u drejtohemi lutjeve të tyre për të na ndihmuar gjatë Udhës, në atë të Vërtetë, e cila çon në Jetë.

Prandaj, meqenëse jemi të rrethuar nga një re dëshmitarësh aq e madhe, le të heqim qafe veten nga çdo barrë dhe mëkat që na ngjitet dhe të ngulmojmë në drejtimin e garës që qëndron para nesh, ndërsa mbajmë sytë drejt Jezusit, udhëheqësit dhe përsosësit të besim Për hir të gëzimit që i rrinte përpara, ai duroi kryqin, duke përçmuar turpin e tij dhe u ul në vendin e tij në të djathtë të fronit të Perëndisë. Merrni parasysh se si ai duroi një kundërshtim të tillë nga mëkatarët, në mënyrë që të mos lodheni dhe të mos humbni zemër. Në luftën tuaj kundër mëkatit ju ende nuk keni rezistuar deri në derdhjen e gjakut. Ju gjithashtu keni harruar këshillën që ju drejtohet si bij: "Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qorton prej tij ..." Në atë kohë, e gjithë disiplina duket se nuk është një shkak gëzimi por dhimbjeje, megjithatë më vonë ai sjell frytin paqësor të drejtësisë për ata që janë stërvitur prej saj. (krh. Heb. 12: 1-11)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Çfarë do të thotë të mirëpresim mëkatarët

 

 

Bashkohu, shëno këtë Kreshmë! 

Konferenca e Fuqizimit dhe Shërimit
24 & 25 Mars, 2017
me
Fr. Philip Scott, FJH
Eni Karto
Mark Mallett

Kisha e Shën Elizabetës Ann Seton, Springfield, MO 
2200 W. Rruga e Republikës, Pranvera, MO 65807
Hapësira është e kufizuar për këtë ngjarje falas ... kështu që regjistrohuni së shpejti.
www.strengtheningandhealing.org
ose thirrni Shelly (417) 838.2730 ose Margaret (417) 732.4621

 

Një Takim Me Jezusin
Mars, 27, 7: 00 pasdite

me 
Mark Mallett & Fr. Mark Bozada
Kisha Katolike e Shën Jamesit, Catawissa, MO
1107 Summit Drive 63015 
636-451-4685

  
Ju bekoj dhe faleminderit për të
lëmoshën tuaj në këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

  

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Si e fshehni një pemë?
2 Papa JOHN PAUL II, Verifikimi i Shkëlqimit, n 104; vatikan.va; Shiko Anti-Mëshira për një shpjegim mbi peshën e këtij debati.
3 Kardinali Raymond Burke, një nga nënshkruesit e dubia; regjistruesi.com
4 shih regjistruesi.com
5 shih Papati nuk është një Papë
6 Shiko Shkëlqimi i Shpalosur i së Vërtetës Problemi Themelor
7 shih Anti-Mëshira
8 John 1 5: 17
9 krh. 1 kafshë shtëpiake 4: 8
10 krh. Mat 18:22
11 shih KKK, n 1793
12 Ground 12: 30
13 Rom 8: 26
14 krh. Gjoni 15:16
15 krh. 2 Kor 1: 3-4
16 Phil 4: 7
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.