Autori i jetës dhe vdekjes

Nipi ynë i shtatë: Maximilian Michael Williams

 

SHPRESOJ nuk ju shqetëson nëse marr një moment të shkurtër për të ndarë disa gjëra personale. Ka qenë një javë emocionuese që na ka çuar nga maja e ekstazës në buzë të humnerës…

Ju kam prezantuar disa herë vajzën time, Tianna Williams, së cilës vepra arti e shenjtë po bëhet më e njohur në Amerikën e Veriut (e fundit e saj është Shërbëtori i Zotit Thea Bowman, që shihet më poshtë).

Pas vajzës së saj, Klarës, ata nuk kanë mundur të kenë një fëmijë tjetër për pesë vitet e fundit. Ishte kaq e vështirë të shihje Tianën të hynte në një dhomë ku motrat ose kushërinjtë e saj po përqafonin familjet e tyre të porsalindura dhe në rritje dhe të dinte pikëllimin që ajo mbante. Si e tillë, ne ofruam Rruzare të panumërta për të, duke u lutur që Zoti ta bekonte barkun e saj me një fëmijë tjetër. 

Pastaj, vitin e kaluar, ajo u ngjiz papritur. Për nëntë muaj mbajtëm frymën derisa javën e kaluar lindi Maximilian Michael. Ne të gjithë jemi larë me lot gëzimi për atë që është vërtet një mrekulli dhe në dukje një përgjigje te lutja. 

Por mbrëmë, ata lot u ftohën kur mësuam se Tianna papritmas kishte hemorragji. Detajet ishin të pakta; pati një nxitim për në spital… dhe gjëja tjetër që dëgjuam është se ajo po dërgohej me ambulancë në qytet. “Darka jonë e Shën Valentinit” befas u bë e papëlqyeshme ndërsa plagët e vjetra u rihapën - isha 19 vjeç kur pashë prindërit e mi duke kaluar nëpër vdekjen e motrës sime.

Sepse unë e di mirë se Perëndia është autori i jetës dhe i vdekjes; se Ai vepron në mënyra që ne nuk i kuptojmë; që njërit i jep një mrekulli dhe tjetrit i thotë në heshtje “jo”; se edhe jeta më e shenjtë dhe lutjet më të mbushura me besim nuk janë garanci se çdo gjë do të shkojë në rrugën e dikujt – ose të paktën, ashtu siç duam ne. Ndërsa shkonim në shtëpi gjatë natës, u zhyta në realitetin se mund ta humbnim shumë mirë këtë vajzë të çmuar. 

Pas disa orësh pritje, mësuam se Tianna më në fund doli nga operacioni. Ajo ka gjakderdhje nga mitra dhe aktualisht është duke u monitoruar. Në fakt, “ajo ka pasur 5 njësi gjaku, 2 njësi plazma, 4 doza të diçkaje për të ndihmuar me koagulimin dhe 7 njësi zile me laktacion. Gati një zëvendësim total i vëllimit të saj të gjakut”, ka shkruar bashkëshorti i saj Michael pak çaste më parë. 

E gjithë kjo është një kujtesë e shpejtë se sa e shkurtër është jeta. Sa jemi vërtet si bari që mbin në mëngjes dhe kullon natën. Si kjo jetë, që nga Rënia e Adami, nuk është më një destinacion, por një kalim drejt asaj që synohej që në fillim: kungimi me Trininë e Shenjtë në një krijim të përsosur. Teksa shohim kaq shumë vuajtje nëpër botë, rënkimet e këtij krijimi mund të dëgjohen kudo ndërsa drita e Krishtit zbehet dhe errësira e përpjekjeve të liga për të fshirë dritën e së Vërtetës (edhe një herë). Kjo është arsyeja pse ne e quajmë atë "misteri i paudhësisë": është një mister i vërtetë se si vuajtja, në fund, do t'u shërbejë qëllimeve të Perëndisë. Por ai mister i hap gjithmonë rrugë Misterit të plotfuqishmërisë së Zotit, sigurisë së fitores së Tij dhe premtimit se “Të gjitha gjërat shkojnë për mirë për ata që e duan Atë.” [1]krh. Rom 8: 28 

Ju lutem, nëse dëshironi, a mund të bëni një lutje të vogël që vajza ime të shërohet? Në të njëjtën kohë, le të lutemi së bashku që të gjitha vuajtjet kolektive në botën tonë të rënë ta kthejnë disi këtë brez tek Ati, si bij e bija plangprishës…


Me këtë, është koha e vitit kur duhet ta mbyll këtë letër me një thirrje tjetër për mbështetjen tuaj financiare për këtë ministri (jeta duhet të vazhdojë). Tashmë e dini se si e urrej këtë... sa do të doja të isha një biznesmen i pasur në mënyrë të pavarur, i cili nuk do të duhej ta kalonte kapelën. Megjithatë, kjo ministri ka mijëra dollarë shpenzime mujore dhe, për fat të keq, paratë ende nuk rriten në pemë (megjithë përpjekjet e mia më të mira këtu në fermën e vogël). Për më tepër, në këtë periudhë hiperinflacioni, ministritë si e imja janë të parat që e vënë re. Megjithatë, 

… Zoti urdhëroi që ata që predikojnë ungjillin duhet të jetojnë sipas ungjillit. (1 Korintasve 9:14)

Dhe kështu është. Por kjo fjalë është gjithashtu e vërtetë: “Pa kosto keni marrë; ju duhet të jepni pa kosto.” (Mateu 10:8) Siç e kam thënë në të kaluarën, në vend që të shkruaj dhe shitja e librave - të cilat tani mund të jenë në dhjetëra - shkrimet këtu janë pa kosto, si dhe videot që prodhojmë. Kjo vazhdon të jetë një shërbim me kohë të plotë për mua - nga orët e lutjes, kërkimit dhe shkrimit, te prodhimi i videove, te korrespondenca me shpirtra të shumtë përmes emailit dhe mediave sociale. Në fund të këtij shkrimi është një dhuroj butonin. Nëse kjo shërbesë është një hir për ju, nëse është ndonjë ndihmë fare, dhe if nuk është një barrë për ju, ju lutem merrni parasysh të më ndihmoni të vazhdoj këtë punë për të ndihmuar të tjerët si ju si pjesë e lëmoshës suaj për këtë sezon të Kreshmës së ardhshme. Do të doja gjithashtu t'ju falënderoja në këtë kohë për mbështetjen tuaj në të kaluarën, derdhjen e dashurisë, inkurajimit dhe mençurisë. Në fakt, disa nga donatorët më të mëdhenj të kësaj ministrie vjeshtën e kaluar ishin priftërinjtë, besoni apo jo. Nuk mund t'ju them se çfarë do të thotë për mua që të kem lutjet e tyre dhe unitetin e shpirtit, si dhe ato të manastireve të shumta që e mbajnë këtë shërbesë lart me lutjet dhe ndërmjetësimet e tyre soditëse.

Unë bëj thirrje vetëm për mbështetje, më së shumti, dy herë në vit, kështu që tani për tani. Së fundi, apeloj mbi të gjitha për ndërmjetësimin tuaj. Muajt ​​e fundit kanë sjellë disa nga luftimet më intensive shpirtërore në jetën time (dhe dyshoj se shumë prej jush po e kalojnë gjithashtu atë). Por Jezusi është besnik. Ai nuk është larguar kurrë nga ana ime, edhe pse unë e kam lënë të Tijin ndonjëherë për "fajin tim, fajin tim më të rëndë". Ju lutemi, lutuni që unë të mund të ngulmoj deri në fund, dhe duke ecur në garën e mirë, edhe unë mund të shpëtoj.

 

Si do të kthehem te Zoti?
për të gjitha të mirat që ka bërë për mua?
Unë do të marr kupën e shpëtimit,
dhe unë do të thërras emrin e Zotit.
 Unë do t'i plotësoj zotimet e mia ndaj Zotit
në prani të gjithë popullit të tij.
(Psalmi i sotëm)

 

 

Faleminderit shumë që më ndihmoni të ndihmoj shpirtrat…

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 8: 28
Postuar ne BALLINA, LAJME.