Anija e Zezë

 

IT ishte një ëndërr e shpirtit të antikrishtit. Më erdhi në fillim të shërbimit tim në 1994.

Isha në një ambient tërheqjeje me të krishterë të tjerë kur papritmas hyri një grup i të rinjve. Ata ishin të njëzetat, burra dhe gra, të gjithë ata shumë tërheqës. Ishte e qartë për mua se ata po merrnin në heshtje këtë shtëpi tërheqëse. Mbaj mend që duhet t'i kaloja përmes kuzhinës. Ata ishin të buzëqeshur, por sytë e tyre ishin të ftohtë. Kishte një të keqe të fshehur nën fytyrat e tyre të bukura, më të prekshme sesa të dukshme.

Gjëja tjetër që mbaj mend (duket se pjesa e mesme e ëndrrës është fshirë, ose me hirin e Zotit nuk mund ta kujtoj), e gjeta veten duke dalë nga izolimi. Unë u dërgova në një dhomë të bardhë shumë laboratorike klinike, të ndriçuar me ndriçim fluoreshent. Atje, gjeta gruan dhe fëmijët e mi të droguar, të dobësuar dhe të abuzuar.

U zgjova. Dhe kur e bëra, ndjeva - dhe nuk e di se si di - ndjeva frymën e "Antikrishtit" në dhomën time. E keqja ishte aq mbizotëruese, aq e tmerrshme, aq e “mishëruar”, saqë fillova të qaj: “Zot, nuk mund të jetë. Nuk mund të jetë! Jo Zot ””. Asnjëherë më parë ose që atëherë nuk kam provuar një të keqe kaq të pastër. Dhe ishte kuptimi i qartë se kjo e keqe ishte ose e pranishme, ose duke ardhur në tokë

Gruaja ime u zgjua dhe, duke dëgjuar shqetësimin tim, e qortoi shpirtin dhe paqja filloi të kthehej.

Vetëm në prapavijë kuptimi i aspekteve të ndryshme të kësaj ëndrre profetike po bëhet më i qartë nga dita në ditë. 

Fytyrat tërheqëse janë simbole të relativizmi moral, të mbuluara në terma të tillë si "toleranca", "barazia gjinore" dhe "të drejtat". Në sipërfaqe, këto fytyra duket të jenë të arsyeshme, të drejta dhe tërheqëse... por në realitet, ato minojnë ligjin moral dhe natyral. Në sipërfaqe, ata duken të mëshirshëm dhe mosinteresues, por nën të, ata janë intolerantë dhe narcisistë. Në sipërfaqe ata flasin për unitet dhe paqe, por në të vërtetë, fjalët dhe veprimet e tyre nxisin pabarazi dhe ndarje. Ata janë, me një fjalë, fytyrat e paligjshmëri. Fakti që ata po marrin "qendrën e tërheqjes" është simbolike e një "feje" të re në rritje që zhvendos Besimin e vërtetë dhe hesht ata që kundërshtojnë axhendën e tyre (të simbolizuar nga izolimi). 

La Mosha e re e cila po agon do të jetë e mbushur me njerëz nga qenie të përsosura, androgjene, të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror.  -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

Fakti që na duhej t'i kalonim këta të rinj përmes "kuzhinës" tregon këtë ata kishte fituar kontrolluar mbi nevojat themelore të jetës. "Drogimi" dhe drita artificiale mbase sugjerojnë koha të ngritjes së kësaj epoke totalitare. Në të vërtetë, ne jemi dëshmitarë Helmimi i Madh e planetit në një shpejtësi të paparë dhe eksponenciale - dhe po ndodh në të njëjtën kohë kur llambat inkandeshente po hiqen me etapa për dritat LED (të cilat vetë janë të diskutueshme në efektet e tyre mbi shëndetin). 

 

TRE POPA: NJE ALARM

Disa vjet para pensionit të tij, Benedict XVI paralajmëroi se

Religion një fe abstrakte, negative është duke u bërë në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin. -Drita e Botës, Një bisedë me Peter Seewald, f. 52

Në thelb është një

… Diktatura e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Fjala "diktaturë" është e saktë këtu sepse, ndërsa dukej se jemi një shoqëri më e hapur dhe më tolerante, ne në fakt po bëhemi tiranë. Shën Gjon Pali II i pari dha alarmin e atyre ideologëve që kanë filluar të imponojnë mendimet e tyre mbi shpirtin e kombeve.

Ky është rezultati i mbrapshtë i një relativizmi që mbretëron pa kundërshtim: "e drejta" pushon së qeni e tillë, sepse nuk është e themeluar më mirë në dinjitetin e paprekshëm të personit, por i nënshtrohet vullnetit të pjesës më të fortë. Në këtë mënyrë demokracia, në kundërshtim me parimet e veta, në mënyrë efektive shkon drejt një forme të totalitarizmit. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20

Sikur të na tregonte për afërsinë e kohërave tona me ato ngjarje dramatike në Shkrime që përcaktojnë fundin e një epoke dhe mbretërimin e gjatë të Satanait, Gjon Pali II i krahasoi kohët tona drejtpërdrejt me Apokalipsi i Shën Gjonit:

Kjo luftë paralelizon me luftimin apokaliptik të përshkruar në (Zbulesa 11:19 - 12: 1-6). Betejat e vdekjes kundër Jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht ... Sektorët e mëdhenj të shoqërisë janë të hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre me fuqia për të "krijuar" mendimin dhe për t'ia imponuar atë të tjerëve ... "dragoi" (Zbulesa 12: 3), "sundimtari i kësaj bote" (Gjn 12:31) and "babai i gënjeshtrës" (Gjn 8:44), pa pushim përpiqet të zhdukë nga zemrat e njeriut ndjenjën e mirënjohjes dhe respektit për dhuratën origjinale të jashtëzakonshme dhe themelore të Zotit: vetë jetën njerëzore. Sot ajo luftë është bërë gjithnjë e më e drejtpërdrejtë. —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Papa Benedikti gjithashtu tërhoqi një vijë të drejtë nga Zbulesa 12 në kohën tonë:

Kjo luftë në të cilën gjendemi [kundër]… fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në kapitullin 12 të Zbulesës is Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar atë… Unë mendoj se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: janë këto rryma që mbizotërojnë të gjithë, dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë përpara fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten si e vetmja mënyrë të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

Ndërsa ishte ende një kardinal, Benedikti vëzhgoi se si teknologji i ka hapur rrugën totalitarizmit dhe asaj që me të drejtë mund të përshkruhet si Korrëzimi i Madh të njerëzimit.

Kështu që epoka jonë ka parë lindjen e sistemeve totalitare dhe formave të tiranisë të cilat nuk do të ishin të mundshme në kohën para hapit teknologjik përpara Sot kontrolli mund të depërtojë në jetën më të brendshme të individëve Udhëzimi për Lirinë e Krishterë dhe Çlirimi, n 14; vatikan.va

Në të vërtetë, nuk është vetëm eleminimi i Kishës që mbetet një shqetësim i madh, por "e ardhmja e botës është në rrezik", [1]shih Në prag tha ai. Papa Françesku shpjegon pse:

Françesku i Asizit na thotë se duhet të punojmë për të ndërtuar paqen, por nuk ka paqe pa të vërtetën! Nuk mund të ketë paqe të vërtetë nëse secili është kriteri i tij, nëse secili mund të kërkojë gjithmonë ekskluzivisht të drejtat e tij, pa u kujdesur në të njëjtën kohë për të mirën e të tjerëve, të gjithsecilit, në bazë të natyrës që bashkon çdo qenie njerëzore mbi këtë toka. —POPA FRANCIS, Fjalimi drejtuar trupit diplomatik të Vatikanit, 22 mars 2013; CNS

Bota jonë është bërë si një astronaut i patretur nga një satelit, i zhvendosur pa drejtim në errësirë. Mezi ka më njohje të absolutëve moralë. Jeta e njeriut është bërë, siç thotë Françesku, "e disponueshme". Kjo
e cila është e drejtë është bërë e gabuar, dhe anasjelltas- të gjithë po detyrohen të pranojnë këto përkufizime të reja të martesës, seksualitetit, se kush ia vlen të jetosh dhe kush jo, dhe homogjenizimin e kulturave. 

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Kështu, në botën tonë ka pak paqe sepse ne e kemi refuzuar të vërtetën në një shkallë masive. Në të vërtetë, Papa Françesku bëri deklaratën befasuese se ne tashmë kemi hyrë në Luftën e Tretë Botërore.

Njerëzimi duhet të qajë… Edhe sot, pas dështimit të dytë të një lufte tjetër botërore, mbase mund të flitet për një luftë të tretë, njëra luftoi copë-copë, me krime, masakra, shkatërrime. —POPA FRANCIS, përkujtimore e njëqindvjetorit të Luftës së Parë Botërore; Sllovenia, Italia; 13 shtator 2014, bbc.com

Kjo është arsyeja pse unë them që vulat e Zbulesës nuk janë vërtet ndëshkimi i Zotit, por njeriu korr korrjen e plotë të rebelimit të tij. [2]shih Ora e Shpatës Prandaj, nacionalizmi po rritet në forma ekstreme dhe të dhunshme pasi të gjitha format e narcizmit, vetë-përqendrimit dhe vetë-ruajtjes po manifestohen tek individët. Almostshtë pothuajse e pamundur të imagjinohet ndonjë brez tjetër që i përshtatet përshkrimit të Shën Palit për njerëzit në "kohët e fundit" më shumë sesa i joni:

… Në ditët e fundit do të vijnë periudha të stresit. Për burrat do të jenë adhurues të vetvetes, dashamirës të parave, krenarë, arrogantë, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jo të shenjtë, çnjerëzor, të patundur, shpifës, të pabesë, të egër, urrejtës të së mirës, ​​të pabesë, të pamatur, të fryrë me mendjemadhësi, të dashuruar të kënaqësisë sesa të dashuruarve të Zotit. (2 Timoteut 3: 1-4)

E gjithë kjo po e përgatit botën ose për një ringjallje masive dhe kthim te Zoti… ose një mashtrim masiv për të përqafuar një "zgjidhje" satanike për problemet e njerëzimit. Meqenëse aktualisht nuk e shohim botën që kthehet te Krishti për të shëruar hidhërimet tona, dhe në fakt, po e hedh poshtë Atë në Kishën e Tij, do të dukej se ishte kjo e fundit.

Urrejtja ndaj vëllezërve i bën vend Antikrishtit; sepse djalli përgatit paraprakisht përçarjet midis njerëzve, që ai që do të vijë të jetë i pranueshëm për ta. - Shën. Kirili i Jeruzalemit, Mjek i Kishës, (rreth. 315-386), Ligjërata kateketike, Leksioni XV, n.9

Dhe "biri i humbjes" do të vijë duke sjellë

... një fetar mashtrimi që u ofron njerëzve një zgjidhje të dukshme për problemet e tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Po, kjo është ngarkesa e kësaj Anije e Zezë që ka qenë, deri më tani, duke lundruar pothuajse pa zhurmë, vjedhurazi përgjatë Barque of Peter.
Besimi i tij i madh, i lindur mbi flamurin e tij të zi, është fjala "Tolerancë". Në të kundërt, Barque of Peter bën një zhurmë të madhe, një zhurmë të gëzueshme, ndërsa përplaset nga valët e ashpra që e sulmojnë vazhdimisht. E zbukuruar mbi flamurin e saj të bardhë dhe të copëtuar është fjala "E vërteta". Mbushja e velave të saj është era e Shpirtit, që e mbart përtej horizonteve të pamundura… por Anija e Zezë nxitet nga fryma e nxehtë e Satanit - gënjeshtrat satanike që vijnë si një fllad i butë (deri në iluminizëm), por mbajnë forcën të një shakullinë

Kështu, këtu është strategjia e "lojës së fundit" midis këtyre dy anijeve që po lundrojnë paralelisht me njëra-tjetrën:

• Zoti synon një tufë, një bari; Satani planifikon një popull homogjen, androgjen.

• Zoti do të sjellë unitet në larminë e popujve; Satani dëshiron të shkatërrojë diversitetin për të krijuar uniformitet.

• Zoti po planifikon një "epokë të paqes"; Satani po planifikon një "epokë të Ujorit".

• Zoti do ta arrijë këtë përmes pastrimit të ndërgjegjes së popullit të Tij; Satanai premton t'i drejtojë njerëzit në një "gjendje të lartë ose të ndryshuar të ndërgjegjes".

• Zoti do të adhurohet nga një tokë e re në një epokë të re; Satanai do t'i detyrojë kombet të adhurojnë bishën në një rend të ri botëror.

Sigurisht, unë them se Satani është “duke planifikuar”, por vetëm për aq sa Zoti e lejon Atë.

Edhe demonët kontrollohen nga engjëjt e mirë që të mos dëmtojnë aq sa do. Në të njëjtën mënyrë, Antikrishti nuk do të bëjë aq shumë dëm sa do të dëshironte. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologica, Pjesa I, Q.113, Art. 4

 

Mashtrimi i madh

Vëllezër dhe motra, Satani ka pasur mijëra vjet për të studiuar sjelljen njerëzore. Kjo është arsyeja pse Krishti parashikoi dhe paratha me lehtësi se si do të dukeshin këto kohëra, tani rreth 2000 vjet më vonë. Isshtë një Mashtrim i Madh që është duke u bërë që nga Kopshti i Edenit. Në thelb është tundimi shumëvjeçar që njeriu të bëhet zot i vetvetes.

Unë besoj se Robert Hugh Benson e shkruajti atë më shumë se një shekull më parë në Zoti i Botës. Ai pa një mashtrim që po vinte aq i butë, aq tërheqës, saqë edhe disa nga të zgjedhurit do të mashtroheshin. Do të bota, duke u rikuperuar nga lufta bërthamore, katastrofat natyrore, kolapsi ekonomik dhe kaosi i hapur refuzon atë që duket se i jep fund të gjitha me sukses? Mund të jetë, siç supozon Benson

… Pajtimi i botës mbi një bazë tjetër nga ajo e së Vërtetës Hyjnore… po vinte në ekzistencë një unitet ndryshe nga çdo gjë e njohur në histori. Kjo ishte më vdekjeprurëse nga fakti që përmban kaq shumë elemente të së mirës së padiskutueshme. Me sa duket, lufta ishte zhdukur dhe nuk ishte krishterimi ai që e kishte bërë atë; bashkimi tani u pa që ishte më i mirë se përçarja dhe mësimi ishte mësuar përveç Kishës… Miqësia zuri vendin e bamirësisë, kënaqësinë vendin e shpresës dhe diturinë vendin e besimit. -Zoti i Botës, Robert Hugh Benson, 1907, f. 120

Si mund të mos ishte kjo një "e mirë"? Përgjigja u dha nga Papa Françesku: nuk ka paqe pa të vërtetën! Kjo do të thotë, do të jetë një paqe e rremë që nuk mund të zgjasë, e ndërtuar mbi rërat e zhvendosura të relativizmit moral. Sepse gjithmonë fshihet në farën e gënjeshtrës bërthama e vdekjes.

Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur i godet, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Selanikasve 5: 3)

Një lexues francez komentoi në skenën e liderëve botërorë që bashkuan armët në solidaritet kundër terrorizmit në Paris.

Që diçka jashtëzakonisht domethënëse po ndodh këtu, është e qartë nga fakti se kaq shumë krerë shtetesh po konvergojnë në Paris për të marshuar në mbrojtje të… mirë, çfarë? Një humanizëm laik i keq konceptuar dhe i pabazë, me sa mund ta shoh (i cili është i verbër me dashje në lidhje me llumin në të cilin sekularizmi ka sjellë shoqërinë perëndimore) bazuar në bisedat e zbrazëta të 'vlerave të shenjta të Republikës' - një shifër për Iluminizmin. - një lexues në Paris

Po, mos të harrojmë se shumë nga këta udhëheqës që po thonë jo për dhunën islamike janë të njëjtët njerëz që po thonë po aborti, eutanazia, vetëvrasja e asistuar, edukimi i qartë seksual, format alternative të martesës, hapja e kufijve (për ironi) dhe "lufta e drejtë" për hir të "interesave kombëtare" (dmth. vaji). Jo se ky akt publik i guximit është pa meritë. Por kur qëndrojmë për njëri-tjetrin pa qëndruar në këmbë për çdo gjë, qartë kemi filluar të hipim në Anije e Zezë.

[The] New Age ndan me një numër të grupe me ndikim ndërkombëtar qëllimi i zëvendësimit ose kapërcimit të feve të veçanta në mënyrë që të krijohet hapësirë ​​për një fe universale që mund të bashkonte njerëzimin. Lidhur ngushtë me këtë është një përpjekje shumë e bashkërenduar nga ana e shumë institucioneve për të shpikur një Etika Globale. -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 2.5 , Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

Gjithmonë e fshehur në farën e gënjeshtrës është bërthama e vdekjes.

Pse nuk e kuptoni se cfare po them? Sepse nuk duron të dëgjosh fjalën time. Ju i përkisni babait tuaj djallit dhe vullnetarisht i realizoni dëshirat e babait tuaj. Ai ishte një vrasës që nga fillimi dhe nuk qëndron në të vërtetën, sepse nuk ka asnjë të vërtetë në të. (Gjoni 8: 43-44)

Vetëm pajtimi dhe harmonia me Zotin do t'i japë fund sagës së gjatë të luftës dhe mjerimit që njeriu tani po i shkakton vetvetes dhe do të shkaktojë në shkallë më të mëdha në vitet në vazhdim, derisa Zoti të detyrohet të ndërhyjë në një mënyrë vendimtare që do të thyejnë Satanin, dhe përfundimisht të gjithë ata që këmbëngulin në shërbimin e tij. Dhe ne nuk mundemi - ne nuk duhet harroni - që Qielli është plotësisht i angazhuar në këtë Përballje Finale. Ne nuk duhet të kemi frikë, por në të njëjtën kohë, plotësisht të gatshëm për lajthitjen e fortë që përfshin botën në këtë kohë. Mëshira Hyjnore ka shumë surpriza për të ardhur. Shpresoj është domeni i mbetjes së vogël.

Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet me besim te mëshira ime.
-Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi tek Shën Faustina, Ditari, n. 300

 

Botuar për herë të parë në 14 Janar 2015. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Anija e Zezë - Pjesa II

Tsunami Shpirtëror

 

 

 

 

Marku po vjen në Vermont
22 qershor për një tërheqje familjare

Shiko këtu për më shumë informacion.

Marku do të luajë tingëllimin e mrekullueshëm
McGillivray kitarë akustike e bërë me dorë.


Shiko
mcgillivrayguitars.com

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Në prag
2 shih Ora e Shpatës
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.