Anija e Zezë - Pjesa II

 

LUFTËRAT dhe thashethemet e luftërave ... E megjithatë, Jezusi tha se këto do të ishin vetëm "fillimi i dhembjeve të lindjes". [1]krh. Mat 24:8 Atëherë, çfarë mund të jetë punë e vështirë? Jezusi përgjigjet:

Pastaj ata do t'ju dorëzojnë në mundime dhe do t'ju vrasin; dhe të gjithë kombet do t'ju urrejnë për hir të emrit tim. Dhe atëherë shumë do të bien, dhe do të tradhtojnë njëri-tjetrin dhe do të urrejnë njëri-tjetrin. Dhe shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do t'i mashtrojnë shumë. (Mat 24: 9-11)

Po, vdekja e dhunshme e trupit është një travest, por vdekja e shpirt është një tragjedi. Puna e madhe është lufta e madhe shpirtërore që është këtu dhe po vjen

 

LINDJA NJ A BOT NEW E RE D REND

Kjo është luftë midis lindjes së të gjithë Popullit të Zotit (hebrenj dhe johebrenj) kundër lindja e një Rendi të Ri Botëror pa zot. Isshtë lufta e ideologjitë, të mësimeve të Kishës Katolike kundrejt humanizmit laik që është fryt i iluminizmit - "paganizmit të ri". Në fund të fundit është një luftë midis dritë errësirë, E vërtetë falsitet. Dhe në këtë luftë, Jezusi thotë se Kisha përfundimisht do të "urrehet nga të gjithë kombet" dhe se një kishë e rreme do të ngrihej dhe "do të humbte shumë". Kjo është përballja madhështore e hollësishme në Zbulesë e simbolizuar nga Gruaja kundër dragoit.

… Dragoi qëndroi para gruas që do të lindte, për të gllabëruar fëmijën e saj kur ajo të lindte. Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri. (Zbul. 12: 4-5)

Unë do të shkruaj më shumë për këtë lindje të Popullit të Zotit së shpejti. Por tani për tani, ne duhet ta njohim këtë shenjë të dytë që Shën Gjoni përshkroi: këtë «dragoi të madh të kuq» që ngrihet. Ai dëshiron të kontrollojë gjithçka. Në prill të vitit 2007, më kujtohet se po lutesha para Sakramentit të Bekuar dhe të kisha përshtypje e veçantë e një engjëlli në mes të qiejve që rri pezull mbi botë dhe bërtet, [2]shih Kontrolli! Kontrolli!

“Kontrolloni! Kontrolloni! ”

Që atëherë, ne i kemi parë liritë tona të varura fjalë për fjalë nga një fije. Ndërsa një kolaps ekonomik afrohet rrezikshëm (shih 2014 dhe Bisha në rritje), [3]krh. "Profeti i bankës qendrore ka frikë nga lufta QE duke e shtyrë sistemin financiar botëror jashtë kontrollit", www.telegraph.co.uk qeveritë tani janë të gatshme të kapin llogaritë bankare private, kontrollin e internetit, nëse jo rrugët e qytetit tonë, me krizën e duhur. Shumica e njerëzve janë të pavëmendshëm për ligjet dhe masat që po vihen në vend që i japin kontroll më të madh, në mos absolut, asaj që Papa Françesku i quan "perandoritë e padukshme" që kontrollojnë telat e çantave të botës. [4]shih Antikrishti në Kohët Tona

Ne jemi në prag të një transformimi global. E tëra që na duhet është kriza e duhur e madhe dhe kombet do të pranojnë Rendin e Ri Botëror. —David Rockefeller, një anëtar i shquar i shoqërive sekrete duke përfshirë Illuminati, Skull and Bones dhe The Bilderberg Group; duke folur në KB, 14 shtator 1994

 

KOLONIZIMI IDEOLOGJIK

Por Anija e Zezë, kisha e rreme që tani po lundron, është ai që shkon shumë më thellë dhe më gjerë: është kontrolli i menduar.

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Gjatë udhëtimit të tij të fundit në Filipine, Papa Françesku qortoi me guxim "kolonizimin ideologjik" që po ndodhte në të gjithë botën. Kjo do të thotë, ndihma e huaj shpesh i jepet një kombi me kusht që të përqafojë një ideologji: që të ofrojë "kujdes shëndetësor riprodhues" (dmth. Kontrollin e lindjeve, abortin sipas kërkesës, sterilizimin) ose legalizimin e formave alternative të martesës. Papa Françesku e ekspozon këtë manipulim kokë më kokë:

Ata i prezantojnë njerëzve një ide që nuk ka asnjë lidhje me kombin. Po, me grupe njerëzish, por jo me kombin. Dhe ata e kolonizojnë popullin me një ide e cila ndryshon, ose dëshiron të ndryshojë, një mentalitet ose një strukturë. —POPA FRANCIS, 19 janar 2015, Agjencia e lajmeve katolike

Ai përdori si shembuj imponimin e "teorisë gjinore" në Afrikë dhe lëvizjet rinore nën Musolinin dhe Hitlerin ku ideologjitë u detyruan mbi popullatën. Duke konfirmuar atë që kam shkruar në Misteri Babilonia në lidhje me Perëndimin dhe Amerikën në veçanti, Papa Françesku u bëri një referencë të fuqishme atyre që "kolonizojnë" me këto ideologji:

… Kur kushtet vijnë të imponuara nga kolonizuesit perandorak, ata kërkojnë t'i bëjnë këta popuj të humbin identitetin e tyre dhe të bëjnë një uniformitet. Ky është globalizimi i sferës - të gjitha pikat janë në distancë të barabartë nga qendra. Dhe globalizimi i vërtetë - më pëlqen ta them këtë - nuk është sfera. Shtë e rëndësishme të globalizohemi, por jo si sfera; përkundrazi, si poliedri. Gjegjësisht se secili popull, çdo pjesë, ruan identitetin e tij pa u kolonizuar ideologjikisht. Këto janë kolonizimet ideologjike. —POPA FRANCIS, 19 janar 2015, Agjencia e lajmeve katolike

Kjo është një përmbledhje e përmbledhur e mësimeve shoqërore katolike mbi unitetin midis kombeve. Por sot, Anija e Zezë ndan thesaret e saj prej ari vetëm me ata që lidhin vullnetin e tyre të lirë dhe ndërgjegje ndaj saj të ashpër, duke humbur kështu shpirtin e tyre individual ose kombëtar. Ndërsa shumë janë të fiksuar në referencën e Francis për katolikët që nuk janë të detyruar të 'shumohen si lepuj', ne duhet t'i kushtojmë vëmendjen tonë më të madhe paralajmëruesit serioz që Francis po vë në vërejtjet e tij të sinqerta për gazetarët e globit në të njëjtën intervistë.

 

FEJA DHE ARSYEJA

Një nga gënjeshtrat e mëdha të përhapura nga Anija e Zezë në kohën tonë, e ndezur vetëm nga vrasës të çmendur në emër të Islamit, është nocioni që Fe shkakton luftëra. Në të vërtetë, ne dëgjojmë ateistët e rinj që përplasin këtë melodi pa pushim para syve të thjeshtë. Sidoqoftë, Papa Françesku me të drejtë vë në dukje (me siguri për veshët e shurdhër) se:

Nuk është feja që shkakton fanatizëm… por "harresa e njeriut ndaj Zotit dhe dështimi i tij për t'i dhënë lavdi, që shkakton dhunë". —POPE FRANCIS, fjalim në Parlamentin Evropian, 25 nëntor 2014; brietbart.com

Kjo është një deklaratë shumë e thënë, sepse supozon të vërtetën e parë dhe më themelore se njeriu është në thelb një "qenie fetare", [5]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28 evidencuar herë pas here nëpër breza, kultura dhe mijëvjeçarë.

Dëshira për Zotin është e shkruar në zemrën e njeriut, sepse njeriu është krijuar nga Zoti dhe për Zotin; dhe Zoti nuk pushon së tërhequri njeriun drejt vetes. Vetëm tek Zoti do të gjejë të vërtetën dhe lumturinë që nuk ndalet së kërkuari: Dinjiteti i njeriut qëndron mbi të gjitha në faktin se ai thirret në bashkësi me të Zoti Kjo ftesë për të biseduar me Zotin i drejtohet njeriut sapo të krijohet. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 27

Mbaj mend që kam lexuar shumë vite më parë të një eksperimenti Komunist, ku një djalë u vu në izolim të plotë nga bota e jashtme, në mënyrë që ta izolonte nga çdo gjuhë apo nocion i Zotit. Por një ditë, mbajtësit e tij hynë në dhomën e tij për të gjetur djaloshin e ri në gjunjë duke u lutur.

Whenshtë kur ne fillojmë të injoroj zëri i hyjnores, që dhuna në të gjitha format e saj shpërthen mbi ne: dhuna e Islamit ose dhuna e abortistit janë simptoma të së njëjtës sëmundje - ndarja e besimit dhe arsyes.                          

Ndërsa ne gëzohemi për mundësitë e reja të hapura për njerëzimin, ne gjithashtu shohim rreziqet që vijnë nga këto mundësi dhe duhet të pyesim veten se si mund t'i kapërcejmë ato. Ne do të kemi sukses ta bëjmë këtë vetëm nëse arsyeja dhe besimi bashkohen në një mënyrë të re —POPE BENEDICT, Ligjëratë në Universitetin e Regensburgut, Gjermani; 12 shtator 2006; vatikan.va

Moreshtë më se ironike që humanistët laikë akuzojnë katolikët se janë të mbyllur për arsye. Sepse shpesh janë humanistët dhe ateistët e rinj që vazhdimisht bëjnë anën e arsyes për të mbështetur ideologjitë e tyre. [6]shih Ironia e dhimbshme Për shembull, ish-karrigia e evolucionit në Universitetin e Londrës shkroi se evolucioni është i pranuar

… Jo sepse mund të provohet se dëshmia logjike koherente është e vërtetë, por sepse e vetmja alternative, krijimi i veçantë, është qartësisht i pabesueshëm. —DMS Watson, Whistleblower, Shkurt 2010, Vëllimi 19, Nr. 2, f. 40

Nipi i Thomas Huxley, i cili ishte kolegu i Charles Darwin, tha:

Unë mendoj se arsyeja pse ne kërceu në origjinën e specieve ishte sepse ideja e Zotit ndërhynte në zakone tona seksuale. -Whistleblower, Shkurt 2010, Vëllimi 19, Nr. 2, f. 40

Shën Pali përshkruan këtë «eklips të arsyes». [7]shih Në Eve

Që nga krijimi i botës, natyra e tij e padukshme, domethënë, fuqia dhe hyjnia e tij e përjetshme, është perceptuar qartë në gjërat që janë bërë… Duke pretenduar se ishin të mençur, ata u bënë budallenj dhe shkëmbyen lavdinë e Zotit të pavdekshëm me imazhe që i ngjan njeriut të vdekshëm ose zogjve ose kafshëve ose zvarranikëve. Prandaj Perëndia i dorëzoi në epshet e zemrave të tyre në papastërti, në çnderimin e trupave të tyre midis tyre ... (Rom 1: 20-24)

Një shembull tjetër i këtij eklipsi të arsyes në kohën tonë është promovimi i "martesës" homoseksuale si ekuivalente e martesës "tradicionale" duke anashkaluar të dhënat biologjike dhe sociologjike. Për shembull, ka një imponim në rritje për agjensitë katolike të birësimit për të birësuar çifte homoseksuale. Mantra e vazhdueshme e lëvizjes LGBT, natyrisht, është se këto identitete gjinore janë "të natyrshme". Sidoqoftë, meqenëse dy burra (ose dy gra) nuk mund të krijojnë fëmijë në mënyrë të natyrshme ndërmjet njëri-tjetrit, prandaj është nuk e natyrshme të kesh fëmijë në këtë rregullim. Kështu, argumenti "natyror" bie në fytyrën e tij, dhe megjithatë, janë katolikët ata që gjithnjë e më shumë "urrehen nga të gjithë kombet" për këmbënguljen që njerëzimi të drejtohet nga ligji natyror, dhe jo thjesht tekat e brezit aktual - sidomos ajo të gjykatësve ideologjikë. [8]shih Anija e Zezë - Pjesa I Tsunami Moral

 

EKUMENIZMI I FALAS

Dhe kështu ne shohim sulmin e Anijes së Zezë mbi Tarkën e Pjetrit - mbi çdo qenie njerëzore në fakt - që është e dyfishtë. Njëra, është "kolonizimi ideologjik" i botës përmes një globalizimi që po përhapet si një Tsunami shpirtëror. Siç tha Benedikti XVI, kjo është me të vërtetë ngritja e "një feje abstrakte, negative [që] po bëhet në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin". [9]shih Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52 E dyta është izolimi, dhe pastaj homogjenizimi i feve.

Ka pasur një shkrirje të qetë, por të qëndrueshme të fesë me humanizmin laik. Në fakt, ne kemi qenë dëshmitarë në vetëm disa dekada të shkurtra, pothuajse të gjitha fetë e zakonshme që u përkisnin relativistëve. Si rezultat, a lëvizje e re ekumenike ka filluar. Këtu, unë nuk jam duke folur për bashkimin e kishave mbi besimin tonë të përbashkët në Jezu Krishtin, [10]shih Vala që vjen e unitetit por përkundrazi një e zakonshme besimi në tolerancë.

Në këtë drejtim, Papa Emeritus Benedikti XVI ka dalë përsëri nga heshtja relative për të adresuar një 'problem që sot shqetëson thellësisht të gjithë ne'. [11]krh. mesazh për Universitetin Pontifical Urbaniana për përkushtimin e tij të sallës së madhe Benediktit XVI; lexoni vërejtjet, 21 tetor 2014; chiesa.espresso.repubblica.it Dhe kjo është shfaqja e kësaj Anije të Zezë në lidhje me bashkimin e të gjitha feve të botës në një.

A nuk do të ishte më e përshtatshme që fetë të takoheshin me njëra-tjetrën në dialog dhe t'i shërbenin së bashku çështjes së paqes në botë? … Sot shumë, në të vërtetë, janë të mendimit se fetë duhet respektojnë njëri-tjetrin dhe, në dialog midis tyre, bëhen një forcë e përbashkët për paqen. Në këtë mënyrë të të menduarit, shumicën e kohës ekziston një supozim se fetë e ndryshme janë variacione të një realiteti të vetëm dhe identik; se "feja" është një zhanër i zakonshëm që merr forma të ndryshme sipas kulturave të ndryshme, por megjithatë shpreh të njëjtin realitet. Çështja e së vërtetës, e cila në fillim i zhvendosi të krishterët më shumë se të gjithë të tjerët, vihet këtu në kllapa… Ky heqje dorë nga e vërteta duket realiste dhe e dobishme për paqen midis feve në botë. Dhe megjithatë kjo është vdekjeprurëse për besimin… - mesazh në Universitetin Pontifical Urbaniana për kushtimin e sallës së madhe Benediktit XVI; lexoni vërejtjet, 21 tetor 2014; chiesa.espresso.repubblica.it

Dhe me të vërtetë, ky është qëllimi i plotë i "dragoit të madh të kuq", një model demonik që ka shpërthyer virtualisht së pari konceptin e mëkatit, dhe së dyti, konceptin e absolutëve moralë.

Nuk ka nevojë të kesh frikë të thirrësh agjentin e parë të së keqes me emrin e tij: Të Keqin. Strategjia që ai përdori dhe vazhdon të përdorë është ajo e mos zbulimit të tij, në mënyrë që e keqja e implantuar prej tij që nga fillimi të mund të marrë zhvillimin e saj nga vetë njeriu, nga sistemet dhe nga marrëdhëniet midis individëve, nga klasat dhe kombet - ashtu si edhe të bëhet gjithnjë e më shumë një mëkat "strukturor", gjithnjë e më pak i identifikueshëm si mëkat "personal". Me fjalë të tjera, në mënyrë që njeriu të ndihet në një farë kuptimi të “çliruar” nga mëkati, por në të njëjtën kohë të zhytet gjithnjë e më thellë në të. —POPA JOHN PAUL II, Letër Apostolike, Dilecti Amici, Për të Rinjtë e Botës, n. 15

E shihni, vëllezër dhe motra? A e shihni se si është bota braktisja e Barque of Peter si një i vjetër, i pavlefshëm, dhe i rrezikshëm anije? Si janë ngritur profetët e rremë en masse të deklarojë një rend të ri dhe më të mirë botëror - pa Kishën? Mos gaboni në admirimin e medias ndaj Papa Françeskut si admirim për të atë që ai po predikon. [12]shih "Kini kujdes nga dy fytyrat e Papa Françeskut: ai nuk është asnjë liberal", telegraph.co.uk, 22 janar 2015

Mbretërit në tokë ngrihen dhe princat komplotojnë së bashku kundër Zotit dhe kundër të vajosurit të tij: "Le të thyejmë prangat e tyre dhe të heqim zinxhirët e tyre nga ne!" (Psalmi 2: 2-3)

… Ata nuk e pranojnë "Ungjillin e Jetës" por le të drejtohen nga ideologji dhe mënyra të të menduarit që bllokojnë jetën, që nuk e respektojnë jetën, sepse ato diktohen nga egoizmi, interesi vetjak, fitimi, fuqia dhe kënaqësia, dhe jo nga dashuria, nga shqetësimi për të mirën e të tjerëve. Isshtë ëndrra e përjetshme për të dashur të ndërtojmë qytetin e njeriut pa Zot, pa jetën dhe dashurinë e Zotit - një Kullë e re e Babelit God Zoti i Gjallë zëvendësohet nga idhuj njerëzorë të shpejtë që ofrojnë dehje të një flake lirie, por në fundi sjell forma të reja të skllavërisë dhe vdekjes. —POPA BENEDICT XVI, Homily at Mesha Evangelium Vitae, Qyteti i Vatikanit, 16 qershor 2013; Madhështor, Janar 2015, f. 311

 

T BE JENI SHENJ OF KONTRAKTIMI, JO E KONTRATUESHME

Sot ekziston një problem serioz që lind midis besimtarëve dhe vjen nga shpirtra me qëllime të mira, por tepër të zellshme që nuk e njohin sesi kisha e rreme Kisha e vërtetë po kulmojnë pikërisht në mënyra paralele. Siç e përmenda në Pjesa I, Satani ka parashikuar fundin e kësaj epoke dhe epokën e re që do të vijë mijëvjeçarë, dhe kështu ai engjëll i rënë ka qenë duke komplotuar një epokë të falsifikuar që duket shumë si e vërteta (si një përgjigje ndaj planit Hyjnor). [13]shih Falsifikimi që vjen Dhe, të jem i sinqertë, po mashtron disa nga besimtarët, por në një mënyrë tjetër. Nuk është se ata po bien për kishën e rreme, por duke hedhur poshtë Kishën e vërtetë. Ata e shohin çdo formë të ekumenizmit si një mashtrim; ata ngatërrojnë mëshirën me herezinë; ata e shohin bamirësinë si kompromis; ata e shohin Papa Françeskun si një profet të rremë, ashtu si Krishti u konsiderua një profet i rremë sepse ai nuk u fut në "kutinë".

Kam njerëz që shkruajnë duke thënë: “Ju jeni kaq i verbër! A nuk mund ta shihni se si Papa Françesku po na çon në një kishë të rreme !! ” Dhe përgjigjja ime është: “A nuk mund ta shihni se si Krishti vazhdon të na udhëheqë me të vërtetë pavarësisht dobësisë së barinjve të Tij? Ku është besimi juaj në Krishtin? " Disa nga sulmet më të zhurmshme dhe të padobishme ndaj ministrisë sime nuk janë nga ateistët, por katolikët të cilët ulen në fronet si farisenjtë e lashtë. Besimi i tyre është në letrën e ligjit sesa në Shpirtin e dashurisë. Nuk ka rëndësi që Papa Françesku nuk e ka ndryshuar doktrinën (dhe, në fakt, riafirmoi mësimin moral të besimit shumë herë); ai nuk flet si a papa, dhe për këtë arsye ata arsyetojnë, ai nuk mund të jetë një. Kini kujdes, vëllezër dhe motra, sepse edhe këta janë profetë të rremë që padashur përfundojnë duke i shërbyer princit të përçarjes.

Përgjigja nuk është të gjykosh ata që kanë hipur në Anijen e Zezë ose ata që hedhin gurë në Tarkën e Pjetrit, por përkundrazi, të bëhesh një fener që tregon përsëri rrugën për në Anijen e Krishtit. [14]shih Një përrallë për pesë papët dhe një anije e madhe Si Me jetë që i përshtatet vullnetit të Zotit në çdo aspekt, jetë që sjell frytin e mbinatyrshëm të gëzimit dhe paqes që është e parezistueshme, madje edhe për mëkatarin më të thekur. [15]shih Bëhu Besnik Ky konformim, i cili rrjedh nga yni Vërtetim, është që të bëhet dashuria dhe drita e Krishtit në këtë errësirë ​​të tanishme. Në lidhje me këtë, Papa Françesku, në mënyrën e tij të një niveli "rruge", po i tregon Kishës atë që duhet të bëjmë: të duam dhe të mirëpresim çdo person që takojmë pa përjashtim, dhe megjithatë të flasim të vërtetën. 

Dhe pastaj e lëmë Ai që është Dashuri dhe e Vërtetë të bëjë pjesën tjetër.

 

Ju bekoj për mbështetjen tuaj!
Ju bekoj dhe faleminderit!

Kliko për të: ABONOHU

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 24:8
2 shih Kontrolli! Kontrolli!
3 krh. "Profeti i bankës qendrore ka frikë nga lufta QE duke e shtyrë sistemin financiar botëror jashtë kontrollit", www.telegraph.co.uk
4 shih Antikrishti në Kohët Tona
5 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28
6 shih Ironia e dhimbshme
7 shih Në Eve
8 shih Anija e Zezë - Pjesa I Tsunami Moral
9 shih Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52
10 shih Vala që vjen e unitetit
11 krh. mesazh për Universitetin Pontifical Urbaniana për përkushtimin e tij të sallës së madhe Benediktit XVI; lexoni vërejtjet, 21 tetor 2014; chiesa.espresso.repubblica.it
12 shih "Kini kujdes nga dy fytyrat e Papa Françeskut: ai nuk është asnjë liberal", telegraph.co.uk, 22 janar 2015
13 shih Falsifikimi që vjen
14 shih Një përrallë për pesë papët dhe një anije e madhe
15 shih Bëhu Besnik
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.