Ndihmësit e Bekuar

KRESHME RETREAT
Dita 6

mary-nëna-e-zotit-mbajtja-e-shenjtë-zemër-bible-rruzare-2_FotorArtist i panjohur

 

DHE kështu, jeta shpirtërore ose "e brendshme" konsiston në bashkëpunimin me hirin në mënyrë që jeta hyjnore e Jezusit të mund të jetojë brenda dhe përmes meje. Pra, nëse krishterimi konsiston në formimin e Jezusit tek unë, si do ta bëjë të mundur këtë Zot? Këtu është një pyetje për ju: si e bëri të mundur Zoti hera e parë që Jezusi të formohet në mish? Përgjigja është përmes Fryma e Shenjtë Mary.

Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryti i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti më i lartë i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Mari më e shenjtë… sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin. - Kryepeshkopi Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, faqe 6

Nëpërmjet Sakramenteve të Pagëzimit dhe Konfirmimit, në veçanti, ne marrim Shpirtin e Shenjtë. Siç shkruajti Shën Pali:

Dashuria e Zotit është derdhur në zemrat tona përmes Frymës së Shenjtë që na është dhënë. (Rom 5: 5)

Së dyti, Maria u dha secilit prej nesh në këmbët e Kryqit nga Vetë Jezusi:

"Grua, ja djali yt". Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Duke punuar së bashku, këta dy artizanë mund të riprodhojnë Jezusin tek ne në shkallën në të cilën ne bashkëpunojmë me ta. Dhe si bashkëpunojmë? Duke hyrë në një marrëdhënie personale me të dy. Po, ne shpesh flasim për një marrëdhënie personale me Jezusin - por çfarë ndodh me Personin e Tretë të Trinisë së Shenjtë? Jo, Shpirti nuk është një zog ose një lloj "energjie kozmike" ose forcë, por një hyjnor i vërtetë person, dikush që gëzohet me ne, [1]krh. Unë Thesali 1: 6 pikëllohet me ne, [2]shih Ef 4:30 na meson, [3]krh. Gjoni 16:13 na ndihmon në dobësinë tonë, [4]krh. Rom 8: 26 dhe na mbush me vetë dashurinë e Zotit. [5]krh. Rom 5: 5

Dhe pastaj është Nëna e Bekuar, e dhënë secilit prej nesh si një nënë shpirtërore. Edhe këtu, është çështje për të bërë pikërisht atë që bëri Shën Gjoni: «Që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij». Kur Jezusi na jep Nënën e Tij, Ai është i trishtuar kur e lëmë atë jashtë derës së zemrave tona. Për amësinë e saj ishte mjaft e mirë për Të, kështu që me siguri — Zoti e di — është mjaft e mirë për ne. Dhe kështu, thjesht, ftojeni Marinë në shtëpinë tuaj, në zemrën tuaj, si Shën Gjoni.

Në vend që të hyj në teologjinë e rolit të Marisë në Kishë - diçka që unë kam bërë tashmë përmes shkrimeve të shumta (shih kategorinë MARY në shiritin anësor), dua thjesht të ndaj me ju atë që më ka ndodhur që kur e ftova këtë Nënë në jetën time.

Akti i dorëzimit të nënës së Marisë në mënyrë që ajo dhe Fryma e Shenjtë të mund të mësojnë, përsosin dhe formojnë Jezusin brenda, quhet "shenjtërim". Thjesht do të thotë t’i përkushtohesh Jezusit përmes Maria, pikërisht në mënyrën se si Jezusi ia kushtoi njerëzimin e Tij Atit përmes së njëjtës Grua. Ka shumë mënyra për ta bërë këtë - nga një lutje e thjeshtë… deri te hyrja në një "tërheqje" personale 33 ditore përmes shkrimeve të St. Louis de Montfort, ose më të njohura sot, 33 ditë në lavdi në mëngjes nga Fr. Michael Gaitley (për një kopje, shko te myconsecration.org).

Disa vjet më parë, bëra lutjet dhe përgatitjet, të cilat ishin të fuqishme dhe prekëse. Ndërsa dita e shenjtërimit afrohej, unë mund ta kuptoja se sa e veçantë do të ishte kjo dhurim i vetvetes për Nënën time shpirtërore. Në shenjë të dashurisë dhe mirënjohjes sime, vendosa t’i dhuroj Zojës një tufë me lule.

Ishte diçka e një çasti të fundit minute Unë isha në një qytet të vogël dhe nuk kisha ku të shkoja përveç dyqanit lokal të drogës. Ata thjesht ndodhën që po shisnin disa lule "të pjekura" në një mbështjellje plastike. "Na vjen keq Mami ... është më e mira që mund të bëj."

Shkova në Kishë dhe, duke qëndruar përpara një statuje të Marisë, i bëra shenjtërimin tim asaj. Pa fishekzjarre. Thjesht një lutje e thjeshtë përkushtimi… mbase si angazhimi i thjeshtë i Marisë për të bërë punët e përditshme në atë shtëpi të vogël në Nazaret. I vendosa paketën time të papërsosur me lule te këmbët e saj dhe shkova në shtëpi.

Unë u ktheva më vonë atë mbrëmje me familjen time për meshën. Ndërsa u mbushëm me tigan, unë hodha një vështrim te statuja për të parë lulet e mia. Ata ishin zhdukur! E kuptova që rojtari mbase u hodhi një vështrim dhe i mbërtheu.

Por kur vështrova statujën e Jezusit aty ishin lulet e mia, të rregulluara në mënyrë të përsosur në një vazo - në këmbët e Krishtit. Madje kishte frymë të foshnjës nga parajsa-di-ku zbukuron buqetë! Menjëherë, unë u mbush me një kuptim:

Maria na merr në krahët e saj, ashtu siç jemi, e varfër, e thjeshtë dhe e zhveshur… dhe na paraqet Jezusit të veshur me mantelin e saj të shenjtërisë, duke thënë: “Edhe ky është fëmija im… pranoje atë, Zot, sepse ai është i çmuar dhe i dashur ”.

Ajo na merr për vete dhe na bën të bukur para Zotit. Disa vjet më vonë, lexova këto fjalë të dhëna nga Zoja për Zonjën Lucia të Fatimës:

[Jezusi] dëshiron të vendosë në botë devotshmëri për Zemrën time të Papërlyer. Unë premtoj shpëtim për ata që e përqafojnë atë dhe ata shpirtra do të dashurohen nga Zoti si lulet e vendosura nga unë për të zbukuruar fronin e Tij. -Kjo linjë e fundit thotë: "lulet" shfaqen në tregimet e mëparshme të shfaqjeve të Lucia-s. Krh. Fatima në fjalët e veta të Lucia-s: Kujtimet e motrës Lucia, Louis Kondor, SVD, f, 187, Shënimi 14.

Që atëherë, sa më shumë që dashurohem me këtë Nënë, aq më shumë e dua Jezusin. Sa më shumë t’i afrohem, aq më shumë i afrohem Zotit. Sa më shumë që i dorëzohem drejtimit të saj të butë, aq më shumë Jezusi fillon të jetojë në mua. Askush nuk e njeh Jezu Krishtin siç bën Maria dhe kështu, askush nuk di se si të na formojë në imazhin e Birit të saj Hyjnor më mirë se ajo.

Dhe kështu, për të mbyllur meditimin e sotëm, këtu është një lutje e thjeshtë e kushtimit për Marinë që mund ta bësh tani, duke e ftuar atë në jetën tënde si Mjeshtri yt i përhershëm i tërheqjes.

 

Unë, (Emri), një mëkatar pa besim,

rinovohu dhe ratifiko sot në duart e tua, o Nënë e Papërlyer,

zotimet e Pagëzimit tim;

Unë heq dorë përgjithmonë nga Satani, shkëlqimi dhe veprat e tij;

dhe unë i jap veten plotësisht Jezu Krishtit, Urtësisë së Mishëruar,

ta mbaj kryqin tim pas Tij gjatë gjithë ditëve të jetës sime,

dhe të jem më besnik ndaj Tij sesa kam qenë ndonjëherë më parë.

Në prani të të gjithë oborrit qiellor,

Unë të zgjedh ty këtë ditë, për Nënën dhe Zonjën time

Unë të dorëzoj dhe të shenjtërohem për ty, si skllavi yt,

trupi dhe shpirti im, të mirat e mia, si të brendshme ashtu edhe të jashtme,

dhe madje edhe vlera e të gjitha veprimeve të mia të mira,

e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja; duke të lënë të drejtën e plotë dhe të plotë

për të më hequr dhe gjithçka që më përket mua,

pa përjashtim, sipas kënaqësisë tënde të mirë

për lavdinë më të madhe të Zotit, në kohë dhe në përjetësi. Amen

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Jezusi riprodhohet në ne përmes amësisë së Marisë dhe fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Për Jezusin premtoi:

Avokati, Shpirti i Shenjtë që Ati do të dërgojë në emrin tim - ai do t'ju mësojë gjithçka… (Gjoni 14:25)

 

shpirt

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Unë Thesali 1: 6
2 shih Ef 4:30
3 krh. Gjoni 16:13
4 krh. Rom 8: 26
5 krh. Rom 5: 5
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.