Thyerja e vulave

 

Ky shkrim ka qenë në ballë të mendimeve të mia që nga dita kur u shkrua (dhe u shkrua me frikë dhe dridhje!) Perhapsshtë ndoshta një përmbledhje e vendit ku jemi dhe ku do të shkojmë. Vulat e Zbulesës krahasohen me "dhimbjet e lindjes" për të cilat foli Jezusi. Ata janë paralajmërues i afërsisë së "Dita e Zotit ”, e ndëshkimit dhe shpërblimit në një shkallë kozmike. Kjo u botua për herë të parë më 14 shtator 2007. isshtë pika fillestare për Gjyqi shtatë vjeçar seri e cila u shkrua në fillim të këtij viti

 

FESTA E LARTALSIMIT T C KRYQIT T H SHENJT /
Vigjilja e zonjës sonë të hidhërimeve

 

KETU është një fjalë që më ka ardhur, një fjalë mjaft e fortë:

Vulat do të prishen.

Kjo është, vulat e Librit të Zbulesës.

 

FILLON

Siç kam shkruar në 7-7-7, Unë mendoj se ka një domethënie të madhe për motu proprio (lëvizje personale) e Papa Benediktit që lejon ritin latin të meshës të thuhet në të gjithë botën pa kërkuar leje të veçantë. Kjo hyn në fuqi sot. Në thelb, Ati i Shenjtë ka shëruar një plagë përmes së cilës "burimi dhe maja" e Besimit të Krishterë, Eukaristia e Shenjtë, është rilidhur në një mënyrë të caktuar me Liturgjinë Hyjnore të Qiellit. Kjo ka degëzime kozmike.

Mbretëria jote do të vijë, vullneti yt do të bëhet në tokë siç është në Parajsë.

Sepse ku në shumë famulli ka mbretëruar konfuzioni me Tabernakujt e hequr nga shenjtërorja, duke u gjunjëzuar nga adhurimi, Liturgjia i nënshtrohet eksperimentimit dhe një devocion ndaj "Popullit të Zotit" që zëvendëson adhurimin e Pranisë së Vërtetë të Jezuit, Papa Benedikti Summorum Pontificum fillon të rivendosë Krishtin në qendër të universit tonë, në vend të njeriut.

Pas letrave për shtatë kishat në Azi duke i thirrur ata në pendim, Shën Gjonit i jepet një vizion i Liturgjisë Hyjnore që po zhvillohet në Qiell. Fillimisht ka pikëllim sepse Gjoni nuk sheh askënd që mund të sjellë në përfundim planin e Zotit për shpëtim, domethënë këdo që mund ta hapë rrotullën me shtatë vula. A ishte Gjoni duke dëshmuar një kohë në Kishë kur Jezusi nuk ishte qendra e Liturgjive tona siç duhej, qoftë përmes abuzimit ose mungesës së besimit ??

Kam derdhur shumë lot sepse askush nuk u gjet i denjë ta hapte rrotullën ose ta shqyrtonte atë… Pastaj pashë që qëndronin në mes të fronit dhe katër krijesave të gjalla dhe pleqve, një Qengji që dukej se ishte vrarëCame Ai erdhi dhe e mori rrotullën nga e djathta e atij që ishte ulur në fron. (Zbul. 5: 4, 6)

Rrotulla përmban gjykimin hyjnor të Zotit. Dhe i vetmi i vërtetë i drejtë sa për të hapur rrotullën është "Qengji që dukej se ishte vrarë", domethënë Jezu Krishti u kryqëzua dhe u ringjall: Eukaristia e Shenjtë. Kur Jezusi hyn në këtë Liturgji Hyjnore, adhurimi shpërthen në Qiell.

Dhe Qengji është vendosur të hapë vulat

 

DITT E GJIRIT

Vazhdoja të dëgjoja në zemrën time "gjashtë vula". Por në Librin e Zbulesës, ka shtatë.

Ndërsa mendoja për këtë, e ndjeva Zotin duke thënë se Vula e Parë ka tashmë janë thyer:

Pastaj pashë ndërsa Qengji hapi të parën nga shtatë vulat, dhe dëgjova një nga katër krijesat e gjalla të bërtiste në një zë si bubullima, "Eja përpara". (Zbul. 6: 1)

A zë si bubullima...

Atëherë tempulli i Zotit në qiell u hap dhe arka e besëlidhjes së tij mund të shihej në tempull. Kishte shkrepje rrufe, gjëmime dhe lëvozhgat e bubullimës, një tërmet dhe një stuhi breshëri të dhunshme.

Paraqitja e Marisë, Arka e Besëlidhjes së Re, përkoj, besoj, me aktivitetin e rrëmbyeshëm të vulës së parë:

Shikova dhe aty ishte një kal i bardhë dhe kalorësi i tij kishte një hark. Atij iu dha një kurorë, dhe ai hipi fitimtar për të çuar më tej fitoret e tij. (6: 2)

[Kalorësi] është Jezu Krishti. Ungjillori i frymëzuar [St. Gjoni] jo vetëm që pa shkatërrimin e shkaktuar nga mëkati, lufta, uria dhe vdekja; ai gjithashtu pa, në radhë të parë, fitoren e Krishtit.—POPE PIUS XII, Adresa, 15 nëntor 1946; shënimi i Bibla Navarre, “Zbulesa“, F.70

Maria është instrumenti kryesor i Krishtit në kohën tonë për të sjellë Triumfin e Zemrës së Tij të Shenjtë. Ajo është shfaqur në mënyra të papara në këtë brez për të përgatitur rrugën që Biri i saj, Jezusi, të hyjë në zemrat tona në një mënyrë të thellë. Në të vërtetë, shfaqjet e Marisë kanë hapur rrugën për kthimin në besim të qindra mijëra shpirtrave. Ata kanë ndezur një dashuri të re për Jezusin në Eukaristi. Ata kanë prodhuar mijëra apostuj të zellshëm, shpirtra të shenjtëruar dhe kushtuar Jezu Krishtit, Zotit dhe Shpëtimtarit, Mbretit fitimtar, duke hipur mbi kalin e bardhë të pastërtisë dhe duke na shpuar me shigjetat e dashurisë dhe mëshirës së Tij.

Por unë besoj se Vula e Parë mund të mos zbulohet plotësisht; që Kalorësi i këtij kali të bardhë do ta manifestojë veten e tij para botës në një lloj “paralajmërimi” në të cilin do të zbulohet ndërgjegjja e secilit. Do të jetë një fitore me përmasa kozmike.

Një lexues shkroi për përvojën e mëposhtme:

Isha në adhurim pas meshës të Enjten, 28 Qershor, dhe ndërsa isha i gjunjëzuar dhe duke u lutur, po, më shumë duke dëgjuar mendoj - krejt papritur një kalë i bardhë më i mrekullueshëm, më i bukur i fuqishëm që kam parë ose imagjinuar ndonjëherë, i përfshirë në dritë e bardhë, u shfaq para meje (me fytyrë nga unë me kokë). Sytë e mi ishin të mbyllur, kështu që unë mendoj se ishte një iluzion apo diçka…? Ishte vetëm një çast dhe u venit dhe pastaj pak më vonë u zëvendësua nga një shpatë...  

 

Vula e Dytë: Kali i Kuq dhe shpata

Zbulesa 6 flet për një shpatë që po vjen - domethënë, luftë:

Kur ai hapi vulën e dytë, dëgjova krijesën e dytë të gjallë që thërriste, "Eja përpara". Doli një kal tjetër, një i kuq. Kalorësit të tij iu dha fuqia të hiqte paqen nga toka, në mënyrë që njerëzit të masakronin njëri-tjetrin. Dhe atij iu dha një shpatë e madhe. (Zbul. 6: 3-4)

Nuk ka dyshim që Qielli na ka paralajmëruar për këtë "kal të kuq" dhe "shpatë" përmes shfaqjeve moderne të tilla si La Salette dhe Fatima. Kohët e fundit, Papa Benedikti (Kardinali Ratzinger) bëri një vëzhgim të matur në reflektimin e tij mbi vizionin e shikuesve të Fatimes:

Engjëlli me shpatën e ndezur në të majtë të Nënës së Zotit kujton imazhe të ngjashme në Librin e Zbulesës. Kjo paraqet kërcënimin e gjykimit që shfaqet mbi botë. Sot perspektiva që bota mund të shndërrohet në hi nga një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: njeriu me veten e tij, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur. -Mesazhi i Fatimes, Nga Uebfaqja e Vatikanit

Gjatë këtij viti të kaluar, Zoti, përmes një serie fjalësh dhe paralajmërimesh të brendshme, më ka drejtuar mua drejt atij dragoi të kuq të Komunizmi. Dragoi nuk ka vdekur dhe ka gjetur një mënyrë tjetër për të gllabëruar tokën: përmes materializëm (ose pasojat e tij).

Ne e shohim këtë fuqi, forcën e dragoit të kuq… në mënyra të reja dhe të ndryshme. Ekziston në formën e ideologjive materialiste që na tregojnë se është absurde të mendosh për Zotin; është absurde të respektohen urdhërimet e Zotit: ato janë një e mbetur nga një kohë e kaluar. Jeta ia vlen të jetohet vetëm për hir të saj. Merrni gjithçka që mund të marrim në këtë moment të shkurtër të jetës. Konsumerizmi, egoizmi dhe argëtimi vetëm janë të vlefshëm. —POPE BENEDIKTI XVI, Homilia, 15 gusht 2007, Solemniteti i Fjetjes së Zojës së Bekuar Mari

Në të vërtetë, ishte Lenini i Rusisë ai që dikur tha,

Kapitalistët do të na shesin litarin me të cilin do t'i varim.

Janë paratë e "Kapitalistëve" që në fakt e kanë fuqizuar edhe një herë dragoin e kuq Kina komuniste. Nëse ky dragua thjesht do të tregonte muskujt, raftet e dyqaneve në Amerikën e Veriut do të zbrazeshin në thelb. Konsumatorizmi i gjithçkaje “Made në Kinë”Ka konsumuar perendimi.

Dhe nyja shtrëngohet.

Kam shkruar këtu disa kohë më parë për një ëndërr të përsëritur në të cilën pashë

… Yjet në qiell fillojnë të rrotullohen në formën e një rrethi. Atëherë yjet filluan të bien… duke u kthyer papritmas në aeroplanë të çuditshëm ushtarakë. -Shiko Vizione dhe ëndrra

Një ditë të vitit të kaluar, unë e pyeta Zotin se çfarë do të thoshte kjo ëndërr dhe dëgjova në zemrën time: “Shikoni flamurin e Kinës."Kështu që unë e pashë atë në internet ... dhe atje ishte, një flamur me yjet në një rreth.

Për t’u theksuar është ndërtimi i shpejtë i forca ushtarake në Kinë Rusia, si dhe stërvitjet e fundit ushtarake ruse dhe një forcim i marrëdhënieve me Venezuelën dhe Iranin (por më e rëndësishme është rritja e pabesueshme e Kishës nëntokësore në Kinë!)

Alsoshtë gjithashtu e ligjshme të shtrohet pyetja nëse, në një farë mënyre, Vula e Dytë filloi të prishej me shkatërrimin e Qendrës Botërore të Tregtisë dhe "luftën parandaluese" në Irak - ngjarje që kanë çuar në një "luftë globale kundër terror ”me dhunë të përshkallëzuar në shumë kombe dhe që mund të kulmojë në një luftë të re, botërore…?

 

VOLTET E FUNDIT

Pesë Vulat e mëposhtme fillojnë të shpalosen shumë si "pasojat" e një kaosi të luftës botërore ose globale - mundësia për një Rendi i Ri Botëror:

  • Ndodh një mungesë ushqimi (Vula e Tretë).
  • Plagët, uria dhe kaosi u përhapën për shkak të prishjes së civilizimit (Vula e katërt)
  • Përndjekja e Kishës (Vula e Pestë), mbase në një formë paraprake të heqjes së të drejtës për të predikuar moralin e krishterë dhe statusin e lirimit të taksave bamirëse dhe burgosjen për ata që nuk pranojnë t'i binden.
  • Një tërmet masiv i shkaktuar nga shqetësime kozmike… ndoshta Ndriçimi universal vetë (Vula e Gjashtë)
  • Pason heshtja, mbase një pauzë për pendimin, përpara shqetësimeve të fundit (Vula e Shtatë që çon te Shtatë Bori) 

Vula e Shtatë është domethënëse. Besoj se do të shënojë fundin e Koha e hirit (për aq kohë sa çdo mjet i shterueshëm u është shtrirë jobesimtarëve në këtë kohë të tanishme të përgatitjes; vini re, unë them Koha e Hirit, jo domosdoshmërisht Koha e Mëshirës.) Po, edhe kur Vulat janë thyer, Zoti do të zgjasë dorën e shpirtrave, duke i tërhequr ata drejt zemrës së Tij të mëshirshëm edhe kur ata marrin frymën e tyre të fundit në pendim. Zoti dëshiron me një pasion të zjarrtë që secila prej krijesave të Tij të jetojë me Të në Parajsë. Dhe ndëshkimet e Vulave do të jenë si dora e patundur e një Ati, duke përdorur disiplinën si mjetin e fundit për të thirrur pranë vetes bijtë e humbur Prostigalë të botës.

Vula e Shtatë përfaqëson kohën kur Zoti i urdhëron engjëjt e Tij të "vendosin vulën në ballë të shërbëtorëve të Zotit" para se të fillojë një pastrim i madh i tokës. Pastaj do të vijë tingulli i Shtatë Trumpetave dhe finalet Ditët e Drejtësisë perpara se Epoka e Paqes do te filloje. Mjerë ata që nuk pranojnë të hapin zemrën e tyre në atë kohë.  

Unë nuk dua ta dënoj njerëzimin që dhemb, por dëshiroj ta shëroj atë, duke e shtypur në Zemrën Time të Mëshirshme. Unë përdor ndëshkimin kur ata vetë Më detyrojnë ta bëj këtë; Dora ime ngurron të marr shpatën e drejtësisë. Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. (Ditari i Shën Faustinës, 1588)

Importantshtë e rëndësishme të kujtojmë se ne nuk duhet domosdoshmërisht të lexojmë vulat si ngjarje lineare, as si ngjarje të kufizuara në një kohë të veçantë në histori ose në një rajon. Sigurisht, ne tashmë po shohim një shpërthim persekutimesh të dhunshme kundër të krishterëve në vende të tilla si Iraku dhe India, ndër të tjera. Sidoqoftë, besoj se do të shohim edhe më shumë përfundimtar thyerja e këtyre vulave, nëse jo a përfundim prej tyre, mbase shumë shpejt ... Dhe kjo është me të vërtetë ajo që ndiej se Zoti po na përgatit: fundi i një epoke dhe fillimi i një të reje Epoka e Paqes profetizoi gjatë si në Dhiatën e Vjetër dhe në Dhiatën e Re dhe për të cilën flisnin etërit e hershëm të Kishës. 

 

MESAZHI I SHPRESS 

Shtë e qartë se Ati i Shenjtë percepton se ne po jetojmë në kohë të jashtëzakonshme. Por nuk duhet ta humbasim perspektivën: këto nuk janë kohërat e humbjes, por ditët e fitores! Mëshira triumfon mbi të keqen.

Ne e shohim sigurisht që edhe sot dragoi dëshiron të gllabërojë Zotin që e bëri veten Fëmijë. Mos ki frikë për këtë Zot në dukje të dobët; lufta tashmë është fituar. Edhe sot, ky Zot i dobët është i fortë: Ai është forca e vërtetë.  —POPE BENEDIKTI XVI, Homilia, 15 gusht 2007, Solemniteti i Fjetjes së Zojës së Bekuar Mari

Por kur këto shenja fillojnë të ndodhin, qëndroni në këmbë dhe ngrini kokën sepse shëlbimi juaj është afër. (Luka 21:28)

 

REFERENCA:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.