Apokalipsi i Krishtlindjes

 

Brenda rrëfimi i Krishtlindjes qëndron në modelin e koha e mbarimit. 2000 vjet pas tregimit të saj të parë, Kisha është në gjendje të shikojë në Shkrimin e Shenjtë me një qartësi dhe kuptim më të thellë ndërsa Shpirti i Shenjtë zbulon librin e Danielit - një libër që do të vulosej "deri në kohën e fundit" kur bota do të ishte në një gjendje rebelimi - braktisje. [1]shih A po heq velin?

Ndërsa ti Daniel, mbaje sekret mesazhin dhe vulos librin deri koha e fundit; shumë do të bien dhe e keqja do të rritet. (Daniel 12: 4)

Nuk është se po zbulohet diçka "e re", në vetvete. Përkundrazi, tonë kuptimduke shpalosur "detajet" po bëhet më e qartë:

Megjithatë, edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. —Katekizmi i Kishës Katolike 66

Duke paralelizuar rrëfimin e Krishtlindjes me kohën tonë, mund të na jepet një kuptim më i madh i asaj që është këtu dhe që vjen coming

 

PARALELI I PAR

Çelësi për ta kuptuar këtë paralele me kohën tonë qëndron në vizionin e Shën Gjonit në Zbulesën 12 të një "gruaje të veshur me diell" që përpiqet të lindë një fëmijë. [2]shih Të jetosh Librin e Zbulesës

Kjo grua përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Popullin e Zotit të të gjitha kohërave, Kishën që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin. —POPA BENEDIKT XVI në lidhje me Zbulesën 12: 1; Castel Gandolfo, Itali, Gusht. 23, 2006; Zenit

Shën Gjoni gjithashtu flet për një shenjë bashkëkohore

… Një dragua i madh i kuq, me shtatë koka dhe dhjetë brirë, dhe mbi kokat e tij ishin shtatë diadema. (Zbulesa 12: 3)

Dragoi qëndroi përpara gruas për të gllabëruar fëmijën e saj kur ajo të lindte. Sigurisht, Herodi, kurdisi një komplot për të gjetur Mbretin e parathënë dhe për ta vrarë, nga frika se mos e uzurponte fronin e tij. Ai përdori mashtrim, duke gënjyer Njerëzit e mençur për qëllimet e tij. Por Zoti e mbrojti gruan dhe fëmijën e saj duke paralajmëruar Burrat e Urtë në një ëndërr që të mos kthehen tek Herodi.

… Engjëlli i Zotit iu shfaq Jozefit në një ëndërr dhe i tha: “Çohu, merr fëmijën dhe nënën e tij, ik në Egjipt dhe rri aty derisa të të tregoj. Herodi do të kërkojë fëmijën për ta shkatërruar ". (Mat 2:13)

Vetë gruaja iku në shkretëtirë, ku kishte një vend të përgatitur nga Zoti, që atje të mund të kujdesej për dymbëdhjetë e gjashtëdhjetë ditë. (Zbul. 12: 6)

Herodi ndjek Marinë dhe fëmijën e saj:

Kur Herodi kuptoi që ai ishte mashtruar nga magjistarët, ai u tërbua. Ai urdhëroi masakrën e të gjithë djemve në Betlehem dhe në afërsi të tij dy vjeç e poshtë (Mat 2:16)

Dragoi, gjithashtu, ndjek këdo që mban shenjën e Krishtit:

Pastaj dragoi u zemërua me gruan dhe u nis për të luftuar me pjesën tjetër të pasardhësve të saj, atyre që mbajnë urdhërimet e Perëndisë dhe që dëshmojnë për Jezusin. (Zbulo 12:17)

 

PARALELI I DYT

Hijeshimi

Kisha e ngjizi Krishtin, mund të thuash, në Rrëshajët kur, si Maria, ajo u hijesua nga Shpirti i Shenjtë. Për 2000 vjet, Kisha ka punuar në çdo brez për të lindur Jezusin në zemrat e kombeve. Sidoqoftë, dua ta përqendroj këtë analogji në atë periudhë specifike në fundi i agkur Kisha do të duronte ato "dhimbje të lindjes" që tregojnë për një lindje të re në jetën e saj.

Në vitin 1967, Fryma e Shenjtë e mbuloi përsëri Kishën kur një grup i vogël studentësh përjetuan "Rrëshajët" ndërsa duke u lutur para Sakramentit të Bekuar. "Fuqia e Më të Lartit" erdhi mbi ta, [3]krh. Luka 1: 34 dhe kështu u lind një rinovim i Kishës, një lëvizje "karizmatike" që u përhap në të gjithë botën. Ajo u përqafua nga Papët, u inkurajua përmes mësimit të saj zyrtar dhe u mirëprit si dhuratë nga Zoti:

Pavarësisht nëse janë të jashtëzakonshme, të thjeshta dhe të përulura, karizmat janë hire të Frymës së Shenjtë që përfitojnë drejtpërdrejt ose indirekt nga Kisha, të porositura siç janë për ndërtimin e saj, për të mirën e njerëzve dhe për nevojat e botës... Karizmat duhet të pranohen me mirënjohje nga personi që i pranon ato dhe nga të gjithë anëtarët e Kishës gjithashtu. Ato janë një hir i pasur mrekullisht për gjallërinë apostolike dhe për shenjtërinë e të gjithë Trupit të Krishtit -Katekizmi i Kishës Katolike, n 799-800

Ndërsa Maria profetizoi në Magnificat e saj rrëzimin e "të fuqishmit" dhe ekzaltimin e "të përulurit" - diçka që mësoi se do të vinte nëpër shkretëtirë, Kryqi, përmes një shpate që i shponte zemrën e vet - po ashtu, kjo derdhje e Shpirti u shoqërua nga një fjalë profetike në praninë e Papa Palit VI:

Meqenëse të dua, dua të të tregoj se çfarë po bëj sot në botë. Une dua t'ju përgatisë për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë bota, ditë shtrëngimi ... Ndërtesat që janë tani në këmbë nuk do të jenë më në këmbë Mbështetjet që janë atje për njerëzit e mi tani nuk do të jetë atje. Dua që ti të jesh i përgatitur, populli im, të më njohësh vetëm mua dhe të më mbërthehesh e të më kesh në një mënyrë më të thellë se kurrë më parë. Unë do të të çoj në shkretëtirë… Unë do ju zhvesh nga gjithçka nga e cila varet tani, kështu që varet vetëm nga unë. Një kohë e errësira po vjen në botë, por një kohë lavdie po vjen për Kishën time, a koha e lavdisë po vjen për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e Shpirtit tim. Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizimi që bota nuk e ka parë kurrë. Dhe kur nuk ke asgjë përveç meje, do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër e motra dhe dashuri dhe gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Bëhuni gati, njerëzit e mi, dua t'ju përgatis —Ralph Martin, maj, 1975, Sheshi i Shën Pjetrit, Qyteti i Vatikanit

Kjo derdhje e Shpirtit, ndërsa ishte dhënë për Kishën dhe gjithë botën, u përqafua vetëm nga një mbetje brenda Trupit të Krishtit.

Tani në atë rajon kishte barinj që jetonin nëpër fusha dhe mbronin natën kopenë e tyre. Engjëlli i Zotit iu shfaq atyre dhe lavdia e Zotit shkëlqeu rreth tyre dhe ata i zuri një frikë e madhe. Engjëlli u tha atyre: “Mos kini frikë; sepse vini re, unë ju shpall një lajm të mirë për një gëzim të madh që do të jetë për të gjithë njerëzit ". (Luka 2: 8-10)

Kështu gjithashtu, "lavdia e Zotit" e derdhur mbi Kishën ka ardhur në të orën e natës, ndërsa ajo hyn në vigjilencën e Ditës së Zotit në fund të kësaj epoke. [4]shih Edhe dy ditë Errësira është një shpirtërore, një botë e mbështjellë në natën e braktisjes.

Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte shkatërruese gjithnjë e më të dukshme. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Ka ardhur në një kohë kur Zoti i dha nuses së tij një Papë që bërtiti: "Mos ki frikë!" [5]—JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit, 22 tetor 1978, Nr. 5 Sepse, ashtu si Maria, Kisha e di se përmbysja e të fuqishmit do të vijë përmes mençurisë dhe fuqisë së Kryqit - përfundimisht përmes Pasionit të vetë Kishës.

Një mashtrim i madh

Ashtu si Herodi, i cili endi një rrjet gënjeshtra për të kapur brenda tij trupin e Jezusit, ashtu edhe Satanai ka endur, që nga periudha e iluminizmit katër shekuj më parë, një rrjet mashtrimi për të zënë në grackë Trupin e Krishtit përmes sofistikimeve. [6]shih Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit Jezu tha për këtë engjëll të rënë:

Ai ishte një vrasës që nga fillimi… ai është një gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrave. (Gjoni 8:44)

Djalli qëndron në mënyrë që përfundimisht të vrasë shpirtin dhe madje edhe trupin (dmth. Komunizmi, Nazizmi, Aborti, etj.). Unë kam shkruar mjaft për këtë betejë historike midis Gruas dhe dragoit, [7]shih Gruaja dhe Dragoi se si Satani ka mbjellë gënjeshtra filozofike në mënyrë që të largojë mendjet e njerëzve kaq larg nga vullneti i Zotit, saqë ata do të krijojnë dhe madje përqafoj një "kulturë e vdekjes". Po, mos harroni për këtë - betejën midis pasardhësve të Marisë (Kisha) dhe Satanait, që u profetizua që nga fillimi në Zanafilla 3:15.

Ndriçimi

La Ndriçimi i ndërgjegjes Unë kam shkruar për të është një hir për të tërhequr njerëzit nga perandoria e Satanait duke u zbuluar atyre mëshirën dhe dashurinë e Zemrës së Shenjtë. Shenjtorët dhe mistikët e përshkruajnë këtë ngjarje si diçka që është edhe e brendshme dhe e shoqëruar nga një shenjë e jashtme në qiell. A nuk mund të krahasohet kjo me ndriçimin e Yllit të Betlehemit që i çon njerëzit te Mbreti i mbretërve?

… Vini re, ylli që ata kishin parë në ngritjen e tij u paraprinte, derisa erdhi dhe ndaloi mbi vendin ku ishte fëmija. Ata ishin shumë të lumtur kur panë yllin ... (Mat 2: 9-10)

Por jo të gjithë ishin shumë të lumtur kur panë yllin, edhe pse ajo paralajmëronte ardhjen e Shpëtimtarit. Ndriçimi i yllit i ngurtësuar Zemra e Herodit… dhe ushtritë që zbatuan planet e tij vrasëse.

Providenca e Zotit

Në atë profeci në Romë, Zoti flet për zhveshjen e Kishës së Tij, për udhëheqjen e saj në shkretëtirë derisa ajo të ketë asgjë përveç Tij. Ndërsa dhimbjet e lindjes u rritën në Marinë derisa ajo lindi, po kështu u rrit edhe providenca e Zotit në atë kohë. Sigurimi i stallës, dhuratat e Njerëzve të Urtë, ëndrrat mistike që udhëhoqën dhe çuan Marinë dhe Jozefin në vendet e tyre të strehimit ... Po kështu do të jetë për Kishën ndërsa ajo lind "numrin e plotë të johebrenjve": [8]krh. Rom 11:25; krh. Kjo gjeneratë? Zoti do t'i japë asaj një vend strehimi dhe mbrojtjeje nga dragoi:

… Gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe, në mënyrë që të mund të fluturonte në vendin e saj në shkretëtirë, ku, larg gjarprit, ajo u kujdes për një vit, dy vjet e gjysmë viti. (Zbul. 12:14)

Ngritja e bishës

Ne shohim sot shenjat e pabesueshme të "pranverës së re" të pranishme në Kishë. Urdhrat e rinj burojnë aty-këtu me të rinjtë në zjarr për Zotin; iniciativa të guximshme pro jetës të drejtuara nga të rinjtë; të rinj besnikë dhe ortodoksë që hyjnë në seminare; dhe shumë iniciativa bazë për prodhimin e frytit të Shpirtit të Shenjtë. Satani nuk mund ta mposhtë Kishën, sepse Vetë Krishti premtoi se dyert e Ferrit nuk do të mbizotëronin kundër saj. [9]krh. Mat 16:18

Gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. Por toka e ndihmoi gruan dhe hapi gojën dhe gëlltiti përmbytjen që dragoi nxori nga goja e saj. Pastaj dragoi u zemërua me gruan dhe u nis për të luftuar me pjesën tjetër të pasardhësve të saj, atyre që mbajnë urdhërimet e Perëndisë dhe që dëshmojnë për Jezusin. (Zbulesa 12: 15-16)

Kur Herodi kuptoi që ai ishte mashtruar nga magjistarët, ai u tërbua. Ai urdhëroi masakrën… (Mat 2:16)

[Bisha ose Antikrishti] gjithashtu u lejua të bënte luftë kundër të shenjtëve dhe t'i pushtonte ata. (Zbul. 13: 7)

Satanai merr qëndrimin e tij të fundit për "përballjen përfundimtare" kundër pasardhësve të Gruas. 

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë të cilën e gjithë Kisha - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

Ata që kanë refuzuar hirin e Ndriçimit, dritën e "yllit" që do t'i kishte çuar te Shpëtimtari, do të bëhen në mënyrë të pashmangshme pjesë e radhëve të "anti-Kishës", ushtrisë së bishës. Ata, me vetëdije ose jo, do të ndihmojnë për të kryer pasojat përfundimtare të një shoqërie që ka përqafuar një "kulturë të vdekjes". Ata do të përndjekin Kishën, siç profetizoi Krishti, duke derdhur gjakun e martirëve të rinj për besimin.

Ata do t'ju dëbojnë nga sinagogat; në fakt, po vjen ora kur çdokush që do të të vrasë do të mendojë se po i bën adhurim Perëndisë ... Ata adhuruan dragoin sepse i dha autorizimin e saj bishës; ata gjithashtu adhuruan bishën* dhe tha, "Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj? (Gjoni 16: 2; Zbul. 13: 4)

Epoka e Paqes

Pasi Herodi vdes, ne lexojmë:

Çohu, merr fëmijën dhe nënën e tij dhe shko në tokën e Izraelit, sepse ata që kërkuan jetën e fëmijës kanë vdekur ". Ai u ngrit, mori fëmijën dhe nënën e tij dhe shkoi në vendin e Izraelit. Por kur dëgjoi se Arkelau po sundonte mbi Judenë në vend të babait të tij Herodit, ai pati frikë të kthehej atje. Dhe duke qenë se e kishin paralajmëruar në ëndërr, ai u nis për në rajonin e Galilesë. (Mat 2: 20-22)

Po ashtu, pas vdekjes së Antikrishtit, Shën Gjoni shënon se nuk është fundi i botës, por fillimi i një epoke të fundit kur Kisha do të mbretërojë me Krishtin deri në skajet e tokës. Por ashtu si Jozefi dhe Maria nuk u kthyen në "tokën e Izraelit" të premtuar siç kishin shpresuar, po ashtu, mbretërimi i përkohshëm i mbretërisë së Perëndisë në tokë nuk është destinacioni i fundit i Qiellit, por një shije paraprake e asaj paqeje të përjetshme dhe gëzim. Do të jetë një periudhë kur Vullneti i Shenjtë i Zotit do të mbretërojë në tokë "ashtu si është në Qiell" për "një mijë vjet"; një kohë kur Kisha do të rritet në mënyrë eksponenciale në shenjtëri për ta përgatitur atë për të pritur Jezusin "pa njolla ose të meta" [10]shih Ef 5:27 kur Ai të vijë përsëri me lavdi.

Bisha u kap dhe bashkë me të profeti i rremë që kishte kryer në sytë e saj shenjat me të cilat i mashtroi ata që kishin pranuar shenjën e bishës dhe ata që kishin adhuruar figurën e saj. Të dy u hodhën të gjallë në pishinën e zjarrtë duke djegur me squfur ... Pastaj pashë fronë; atyre që uleshin mbi ta u besohej gjykimi. Unë gjithashtu pashë shpirtrat e atyre që u ishin prerë kokat për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe të cilët nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe as kishin pranuar shenjën e saj në ballë ose në duar. Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. (Zbul. 19 :; Zbul. 20: 4)

Unë dhe çdo i krishterë tjetër ortodoks ndihemi të sigurt se do të ketë një ringjallje të mishit të ndjekur nga një mijë vjet në një qytet të rindërtuar, zbukuruar dhe zgjeruar të Jeruzalemit, siç u njoftua nga Profetët Ezekiel, Isaias dhe të tjerë ... Një njeri midis nesh me emrin Gjon, një nga Apostujt e Krishtit, mori dhe paratha se paruesit e Krishtit do të banonin në Jeruzalem për një mijë vjet dhe se më pas do të ndodhte ringjallja universale dhe, me pak fjalë, e përjetshme dhe gjykimi. - Shën. Justin Martyr, Dialog me Trypho, Ch. 81, Etërit e Kishës, Trashëgimia e Krishterë

 

Rinovoj shpresën tuaj!

Le të jetë tregimi i Krishtlindjes - konceptimi, lindja dhe ditët e para të familjes së Nazaretit - të jetë një ngushëllim i madh për shpirtin tuaj. Zoti do të mbajë të sigurt në këto kohë ata që i qëndrojnë besnikë Atij. [11]krh. Zb 3:10 Me siguri, dua të them sigurinë më të rëndësishme nga të gjithë: mbrojtjen e shpirtit. Jezusi nuk na premton një shtrat me trëndafila. Në fakt, Ai premton Kryqin. Por Kryqi është kopshti i madh nga i cili buron Ringjallja pasi "kokrra e grurit bie në tokë dhe vdes". [12]krh. Gjoni 12:24

Jemi të tunduar të bëjmë pyetjet,

"A është" Herodi "(Antikrishti) gjallë sot?"

"Sa jemi afër disa prej këtyre ngjarjeve?"

"A do të jetoj të shoh epokën e paqes?"

Por pyetja më e rëndësishme nga të gjitha është nëse unë, si barinjtë ose Njerëzit e mençur, kam ndjekur apo jo dritën hyjnore të hirit për të adhuruar Jezusin, këtu dhe tani, të pranishëm në zemrën time, të pranishëm në Eukaristinë e Shenjtë? Për Mbretërinë e Qiellit nuk është larg, diku larg në distancë. Isshtë "afër", tha Jezui. [13]krh. Marku 1:14 Apo mashtrimi i Herodit më ka kapur në rrjetën e tij, duke më dhënë gjumë mendjen dhe zemrën, duke mpirë kulturën e vdekjes dhe materializmit që po kullon shpirtin e botës? Sido që të jetë përgjigjja, cilado qoftë gjendja e shpirtit tim - qoftë ajo më e përgatitur, si Njerëzit e mençur, më e përulur si barinjtë, apo e papërgatitur, si rojtari i hanit - le të shpejtojmë menjëherë që të gjendemi në këmbët e Ai që është vetë Dashuria dhe Mëshira.

 

LEXIMI MË TEJ:

 
 


Lexoni se si arritëm në Përballjen Finale dhe ku shkojmë nga këtu!
www.thefinalconfrontation.com

 

Dhurimi juaj në këtë kohë vlerësohet shumë!

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih A po heq velin?
2 shih Të jetosh Librin e Zbulesës
3 krh. Luka 1: 34
4 shih Edhe dy ditë
5 —JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit, 22 tetor 1978, Nr. 5
6 shih Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit
7 shih Gruaja dhe Dragoi
8 krh. Rom 11:25; krh. Kjo gjeneratë?
9 krh. Mat 16:18
10 shih Ef 5:27
11 krh. Zb 3:10
12 krh. Gjoni 12:24
13 krh. Marku 1:14
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.