Epoka që vjen e paqes

 

 

KUR Kam shkruar Meshing i Madh para Krishtlindjes, përfundova duke thënë,

Lord Zoti filloi të më zbulonte planin e kundërt:  Gruaja e veshur me Diellin (Zbulesa 12). Unë isha aq plot gëzim kur Zoti mbaroi së foluri, saqë planet e armikut dukeshin të vogla në krahasim. Ndjenjat e mia të dekurajimit dhe një ndjenjë e pashpresës u zhdukën si mjegulla në një mëngjes vere.

Ato "plane" kanë qëndruar në zemrën time për më shumë se një muaj ndërsa kam pritur me padurim kohën e Zotit për të shkruar për këto gjëra. Dje, unë fola për heqjen e velit, për Zotin që na dha kuptime të reja të asaj që po afrohet. Fjala e fundit nuk është errësirë! Nuk është shpresë… pasi ashtu si Dielli shpejt po perëndon në këtë epokë, ai po garon drejt një Agimi i ri  

 

Ata do të burgosin shumë njerëz dhe do të jenë fajtorë për më shumë masakra. Ata do të përpiqen të vrasin të gjithë priftërinjtë dhe të gjithë fetarët. Por kjo nuk do të zgjasë shumë. Njerëzit do të imagjinojnë se gjithçka ka humbur; por Zoti i mirë do t'i shpëtojë të gjithë. Do të jetë si një shenjë e gjykimit të fundit ... Feja do të lulëzojë përsëri më mirë se kurrë më parë. - Shën. John Vianney, Bori i krishterë 

 

PASIONI, Ringjallja, Ngjitja

Zoti na ka dhënë paralajmërime për të "vëzhguar dhe lutur" ndërsa Kisha lëviz drejt Gjetsemanit. Ashtu si Jezusi Koka jonë, Kisha, Trupi i Tij, do të kalojë në Pasionin e vet. Unë besoj se kjo qëndron direkt para nesh. 

Kur ajo të dalë nga këto kohë, ajo do të përjetojë "Ringjallje" Por unë nuk jam duke folur as për një "rrëmbim" as për kthimin e Jezusit në mish. Kjo do të ndodhë, por vetëm kur Krishti të kthehet në tokë në Fundi i kohës për të "gjykuar të gjallët dhe të vdekurit". Ajo Ditë, mund të thuhet, do të jetë dita Ngritje të Kishës.

Por midis Pasionit të Kishës dhe Ngjitjes së saj të lavdishme eventuale në Qiell, do të ketë një periudhë të Ringjalljes, të paqe -një kohë e njohur si "Epoka e Paqes". Shpresoj që këtu të jem në gjendje të hedh dritë mbi atë që është e rrënjosur fort në Shkrimet e Shenjta, Etërit e Kishës, shumë shenjtorë, mistikë dhe zbulesa private të aprovuara.

 

Mijëra vjet mbretërojnë 

Pastaj pashë një engjëll duke zbritur nga qielli, duke mbajtur në dorë çelësin e gropës pa fund dhe një zinxhir të madh. Dhe ai kapi dragoin, atë gjarpër të lashtë, që është Djalli dhe Satanai, e lidhi për një mijë vjet, e hodhi në gropë, e mbylli dhe e vulosi mbi të, që të mos mashtronte më kombet, derisa mbaruan një mijë vjet. Pas kësaj ai duhet të lirohet për pak kohë. Atëherë pashë fronë dhe mbi ta ishin ulur ata për të cilët u bë gjykimi. Gjithashtu pashë shpirtrat e atyre që u ishin prerë kokat për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe që nuk kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe nuk kishin marrë shenjën e saj në ballë ose në duar. Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin një mijë vjet.

Pjesa tjetër e të vdekurve nuk erdhën në jetë derisa mbaruan një mijë vjet. Kjo është ringjallja e parë. Lum dhe i shenjtë është ai që merr pjesë në ringjalljen e parë! Mbi ata vdekja e dytë nuk ka fuqi, por ata do të jenë priftërinj të Perëndisë dhe e Krishtit dhe do të mbretërojnë me të një mijë vjet. (Zbul. 20: 1-6)

Ajo që duhet kuptuar këtu nuk është a i saktë periudha mijë vjeçare. Përkundrazi, është një përshkrim alegorik i një i zgjeruar periudha e paqes. Dhe as nuk është që të jetë një mbretërim i Vetë Krishtit në tokë. Kjo është një herezi e hershme e dënuar nga disa Etër të Kishës si "mijëvjeçari". Përkundrazi, do të jetë një mbretërim i Krishtit në zemrat e besnikëve të Tij - një mbretëri e Kishës së Tij në të cilën ajo kryen misionin e saj të dyfishtë për të predikuar Ungjillin në skajet e tokës dhe për t'u përgatitur për kthimin e Jezusit në fundi i kohes.

Ashtu si shumë varre u hapën dhe të vdekurit u ringjallën në ringjalljen e Krishtit (Mat 27: 51-53), ashtu edhe martirët do të "ngrihen" për të "mbretëruar me Krishtin" gjatë kësaj periudhe. Ndoshta Kisha e mbetur - ata që engjëjt e Zotit kishin vulosur gjatë shtrëngimit të mëparshëm - do t'i shohë ata, në mos shkurtimisht, njëlloj si të tjerët u shfaqën në Jeruzalem për shpirtrat e ringjallur në kohën e Krishtit. Në fakt, Fr. Joseph Iannuzzi, ndoshta studiuesi më i shquar i traditës së Kishës dhe mirëkuptimit biblik mbi Era shkruan,

Gjatë epokës së paqes, Krishti nuk do të kthehet të mbretërojë përfundimisht në tokë me mish, por do t'u "shfaqet" shumëkujt. Ashtu si në Librin e Veprave dhe në Ungjillin e Mateut, Krishti u bëri "shfaqje" të zgjedhurve të tij të Kishës së porsalindur menjëherë pas ringjalljes së tij nga të vdekurit, kështu që gjatë epokës së paqes Krishti do t'u shfaqet të mbijetuarve të mbetur dhe pasardhësve të tyre . Jezusi do t'u shfaqet shumë njerëzve në trupin e tij të ringjallur dhe në Eukaristi 

Perëndia i kujton shpirtërisht në jetë ata që kanë vdekur në Krishtin për të udhëzuar mbetjen besnike që i ka mbijetuar shtrëngimit. -Antikrishti dhe Kohët e Fundit, f. 79, 112 

 

Mbretërimi i drejtësisë dhe paqes

Kjo periudhë është ajo që është bërë e njohur në traditën katolike jo vetëm si "Epoka e Paqes", por si "Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë", "Mbretërimi i Zemrës së Shenjtë të Jezusit", "Mbretërimi Eukaristik i Krishtit "," Periudha e paqes "e premtuar në Fatima dhe" Rrëshaja e re ". Asshtë sikur të gjitha këto koncepte dhe devocione të ndryshme kanë filluar të konvergojnë në një realitet: një periudhë paqeje dhe drejtësie.

Gjerësisht do të jetë e mundur që plagët tona të shumta të shërohen dhe e gjithë drejtësia të shfaqet përsëri me shpresën e autoritetit të rivendosur; që shkëlqimet e paqes të rinovohen, dhe shpatat dhe krahët të bien nga dora dhe kur të gjithë njerëzit do të njohin perandorinë e Krishtit dhe do t'i binden me dëshirë fjalës së Tij, dhe çdo gjuhë do të rrëfejë se Zoti Jezus është në Lavdinë e Atit. - Papa Leo XIII, Shenjtërimi për Zemrën e Shenjtë, Maj 1899

Gjatë kësaj kohe, Ungjilli do të arrijë skajet më të largëta të tokës. Ndërsa teknologjia dhe puna misionare ka bërë shumë për të sjellë fjalët e Ungjillit te kombet, është e qartë se mbretërimi i Krishtit nuk është vendosur ende plotësisht dhe botërisht. Shkrimet flasin për një kohë kur e gjithë bota do ta njohë fuqinë shpëtuese të Zotit:

Kështu do të njihet sundimi yt mbi tokë, fuqia jote shpëtuese midis të gjitha kombeve. (Psalmi 67: 3)

Flet për një kohë kur ligësia do të pastrohet:

Edhe pak - dhe të pabesët do të jenë zhdukur. Shikoni vendin e tij, ai nuk është atje. Por të përulurit do të zotërojnë tokën dhe do të gëzojnë paqen. (Psalmi 37)

Lum ata që janë zemërbutët, sepse ata do të trashëgojnë tokën. (Mat 5: 5)

Jezusi aludon për një kohë të tillë që po ndodh në fund të epokës (jo fundi i kohës). Do të ndodhte pas ato shtrëngime të shkruara në Mateu 24: 4-13, por para betejës përfundimtare me të keqen.

… Ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën si një dëshmi për të gjitha kombet; dhe atëherë do të vijë fundi. (kundrejt 14)

Do të sjellë unitetin e kishave; do të shohë konvertimin e popullit hebre; dhe ateizmi në të gjitha format e tij do të pushojë derisa Satanai të lirohet për një kohë të shkurtër përpara se Krishti të kthehet të vendosë të gjithë armiqtë e Tij poshtë këmbëve të Tij. 

"Dhe ata do të dëgjojnë zërin tim, dhe do të ketë një dele dhe një bari". Zoti ... shpejt, ta realizojë profecinë e Tij për shndërrimin e këtij vizioni ngushëllues të së ardhmes në një realitet të tanishëm ... taskshtë detyrë e Zotit ta sjellë këtë orë të lumtur dhe ta bëjë të njohur për të gjithë ... Kur të arrijë, do të kthehet në të jetë një orë solemne, e madhe me pasoja jo vetëm për rivendosjen e Mbretërisë së Krishtit, por edhe për qetësimin e… botës. Ne lutemi me zjarr dhe i kërkojmë të tjerëve të luten për këtë qetësim shumë të dëshiruar të shoqërisë. - Papa Pius XI, Ubi Arcani dei Consilioi "Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij"

 

Një e ardhme e shpresës

Satanai nuk e ka fjalën e fundit në tokë. Kohët drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës do të jenë të vështira. Shtë një kohë pastrimi. Por Zoti është plotësisht në kontroll: asgjë nuk ndodh - madje as e keqe - që Ai nuk e lejon për të sjellë një të mirë më të madhe. Dhe e mira më e madhe që po sjell Zoti është Epoka e Paqes era një epokë e cila do ta përgatisë Nusen të marrë Mbretin e saj.

 
 

LEXIMI MË TEJ:

 
 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MILENARIANIZMI, Epoka e paqes.

Komentet janë të mbyllura.