Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

lule-pranvere_Fotor_Fotor

 

Zoti dëshiron të bëjë diçka në njerëzim që Ai nuk e ka bërë kurrë më parë, përveç për disa individë, dhe kjo është t'i japë dhuratën e Vetes aq plotësisht Nuses së Tij, sa që ajo të fillojë të jetojë dhe lëvizë dhe ta ketë atë në një mënyrë krejtësisht të re .

Ai dëshiron t'i japë Kishës "shenjtërinë e shenjtërive".

 

NJ H SHENJTRI E RE DHE hyjnore

Në një fjalim pak të njohur për Etërit Rogationist, Papa Gjon Pali II vuri në dukje se si, përmes themeluesit të tyre të Bekuar Annibale Maria di Francia (tani Shën Annibale ose Shën Hanibal)

Vetë Zoti kishte parashikuar të krijonte atë shenjtëri "të re dhe hyjnore" me të cilën Fryma e Shenjtë dëshiron të pasurojë të krishterët në agimin e mijëvjecarit të tretë, në mënyrë që "ta bëjë Krishtin zemrën e botës". OPPOPE JOHN PAUL II, Adresa për Etërit Rogationist, n 6, www.vatican.va

Tre parimet themelore të Shën Hanibalit, ose tre sythave që mund të thuash, që do të lulëzojnë në këtë pranverë të re janë:

I. Për ta vendosur Eukaristinë e Bekuar në qendër të jetës personale dhe të komunitetit, në mënyrë që të mësojmë prej tij se si të lutemi dhe të duam sipas Zemrës së Krishtit.

II Të ekzistosh si një trup në unitet, në unanimitetin e zemrave që e bën lutjen të pranueshme për Zotin.

III. Shoqatë intime me vuajtjet e Zemrës Më të Shenjtë të Jezusit. [1]krh. Papa JOHN PAUL II, Adresa për Etërit Rogationist, n 4, www.vatican.va

Ajo që Shën Gjon Pali përshkruan më lart është edhe një program për dhe programin of epoka e paqes që po vjen pas pastrimit të botës në të cilën Eukaristia, Uniteti dhe Vuajtjet e Kishës do të shërbejnë për të realizuar atë një Nusja e Krishtit, e pastër dhe e patëmetë, e përgatitur për Festën e Përjetshme të Dasmës së Qengjit. Siç Shën Gjoni dëgjoi dhe pa në një vegim:

Le të gëzohemi dhe të gëzohemi dhe t'i japim atij lavdi. Për ditën e dasmës së Qengjit ka ardhur, nusja e tij është bërë gati. Ajo u lejua të vishte një rrobe të ndritshme dhe të pastër prej liri. (Zbulesa 19: 7-8)

Kjo do të thotë, asaj iu lejua një shenjtëri "e re dhe hyjnore"

 

DHURATA

Disa mistikë kanë folur për këtë epokë të re që po vjen, megjithëse përdorin terma të ndryshëm për ta përshkruar atë. 'Këto përfshijnë "Mishërimin Mistik" të Shenjta Conchita de Armida dhe Arçipeshkvit Luis Martinez, "Banesa e Re" e Bekuar Elizabetës së Trinisë, "Supozimi i Shpirtrave të Dashur" i Shën Maxamilian Kolbe, "Zëvendësimi Hyjnor" i E bekuar Dina Belanger ', [2]shih Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërive nga Daniel O'Connor, f. 11; në dispozicion këtu "Flaka e Dashurisë" e Elizabeth Kindelmann (të paktën si fillimi i saj) dhe "Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor" të Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta.

Kjo shenjtëri "e re dhe hyjnore" është në thelb gjendja e qenies in Vullneti Hyjnor që i përkiste Adamit dhe Evës para rënies dhe që u rikuperua në «Evën e re», Marinë, dhe natyrisht ishte mënyra e vazhdueshme e Krishtit, «Adami i ri». [3]krh. 1 Kor 15:45 Shën Mëria e Shenjtë, siç kam shkruar më parë, është kyç për të kuptuar natyrën e Kishës ashtu siç është, dhe do te jete. [4]shih Çelësi i GruasSi do të duket kjo? 

Jezusi i shpjegoi Konchitës së Shenjtë:

Kjo është shumë më tepër sesa martesa shpirtërore. Theshtë hiri i mishërimit Mua, i të jetuarit dhe rritjes në shpirtin tënd, për të mos e lënë kurrë atë, për të të zotëruar dhe për tu pushtuar nga ti si në të njëjtën substancë. Unë jam që e komunikoj atë në shpirtin tuaj në një kompensim që nuk mund të kuptohet: është hiri i hireve ... …shtë një bashkim i së njëjtës natyrë me atë të bashkimit të qiellit, përveç se në parajsë vello që fsheh Hyjninë zhduket - cituar në Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërive, nga Daniel O'Connor, f. 11-12; nb Ronda Chervin, Ecni me mua, Jezus

Againshtë përsëri, me një fjalë, të jetosh in Vullneti Hyjnor. Çfarë do të thotë kjo? Vëllezër dhe motra, është rezervuar për këto kohë, por besoj kryesisht koha që do të vijë, të shpaketosh teologjinë dhe gjerësinë e plotë të asaj që Zoti është dhe do të bëjë. Dhe sapo kemi filluar. Ndërsa Jezusi i tha Luizës:

Koha në të cilën do të bëhen të njohura këto shkrime është relativisht e varur nga disponimi i shpirtrave që dëshirojnë të marrin një të mirë kaq të madhe, si dhe nga përpjekja e atyre që duhet të aplikojnë vetë për të qenë bartës të saj duke u ofruar sakrifica e lajmëtarit në epokën e re të paqes —Jezusi te Luisa, Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta, n 1.11.6, Rev. Joseph Iannuzzi

St Louis de Montfort mbase më së miri kap rënkimin që ngrihet vazhdimisht nga trupi i Krishtit për këtë hyjnore të re dhuratë as e keqja vazhdon të shterojë vetveten:

Urdhërimet e tua hyjnore janë thyer, Ungjilli yt është hedhur mënjanë, përroi të padrejtësisë përmbytin tërë tokën duke marrë me vete edhe shërbëtorët e tu ... A do të vijë gjithçka në të njëjtin fund me Sodomën dhe Gomorën? Nuk do ta prishni kurrë heshtjen tuaj? A do t’i duroni të gjitha këto përgjithmonë? A nuk është e vërtetë që vullneti juaj duhet të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë? A nuk është e vërtetë që mbretëria juaj duhet të vijë? A nuk ua keni dhënë disa shpirtra, të dashur për ju, një vizion të rinovimit të ardhshëm të Kishës? -Lutja për Misionarët, n 5; www.ewtn.com

Në vend që të përpiqesh të shpalosësh këtu ato që i deshën Luizës 36 vëllime për të shkruar - një vepër që mbetet kryesisht e paedituar dhe e papërkthyer (dhe është, në fakt, nën një moratorium për t’u botuar, përveç disa punimeve të përmendura më poshtë), unë thjesht do të shtoj një lë të kuptohet më shumë për këtë hir të ardhshëm para se të kthehem në misionin tim të veçantë të "paralajmërimit në epokën e re të paqes". [5]“Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re… ” —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Në disertacionin e tij historik të Doktoratës, i cili mban vulën e miratimit të Universitetit Papnor Gregorian si dhe miratimin kishtar të autorizuar nga Selia e Shenjtë, teologu Rev. Joseph Iannuzzi na jep pak më shumë një vështrim të kësaj hiri të "Rrëshajëve të reja" që vijnë Papët e shekullit të kaluar janë lutur.

Përgjatë shkrimeve të saj Luisa paraqet dhuratën e Të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor si një strehim të ri dhe hyjnor në shpirt, të cilin ajo i referohet si "Jeta e Vërtetë" e Krishtit. Jeta e Vërtetë e Krishtit konsiston kryesisht në pjesëmarrjen e vazhdueshme të shpirtit në jetën e Jezusit në Eukaristi. Ndërsa Zoti mund të bëhet thelbësisht i pranishëm në një mikpritës të pajetë, Luisa pohon se e njëjta gjë mund të thuhet për një subjekt të gjallë, dmth., Shpirtin njerëzor. -Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, nga Rev. Joseph Iannuzzi, n. 4.1.21, f. 119

Ky transformim në një '' Mikpritës të gjallë '' që pasqyron në mënyrë të përsosur 'gjendjen e brendshme të Jezuit', [6]Po aty n 4.1.22, f. 123 ndërsa mbetet ende një krijesë me vullnet të plotë dhe aftësi të lira, por e bashkuar plotësisht me jetën e brendshme të Trinisë së Shenjtë, do të vijë si një dhuratë e re, një hir i ri, një shenjtëri e re që, sipas Luizës, do të bëjë shenjtërinë e shenjtorët e e kaluara duket si një hije në krahasim. Me fjalët e atij shenjtori të madh Marian:

Kah fundi i botës God Zoti i Plotfuqishëm dhe Nëna e Tij e Shenjtë duhet të ngritin shenjtorë të mëdhenj që do të tejkalojnë në shenjtëri shumicën e shenjtorëve të tjerë aq sa kedrat e kullës së Libanit mbi shkurre të vogla. - Shën. Louis de Montfort, Përkushtim i vërtetë për Marinë, Art 47

Por mund të thuash deri tani: "Çfarë ...? Shenjtëri më e madhe se Catherina e Sienës, se Gjoni i Kryqit, se Shën Françesku i Asizit ?? ” Përgjigja pse qëndron në enigmën e epokave

 

SHKELJA E AGJENEVE

Pak më parë, më lindi një mendim për të shkruar në lidhje me Epoka që vjen e dashurisë dhe Katër moshat e hirit. Tri moshat e para janë ajo e veprimit të Trinisë së Shenjtë brenda kohës. Shën Gjon Pali II në fjalën e tij për Rogationistët foli për "një thirrje për shenjtëri në shtegun e këshillave ungjillore". [7]Po aty, n. 3 Dikush mund të flasë edhe për tre epokat e Besimit, Shpresës dhe Dashurisë [8]shih Epoka që vjen e dashurisë të cilat janë një rrugë drejt "shenjtërisë së shenjtërive". Siç thotë në Katekizëm:

Krijimi ka mirësinë e vet dhe përsosmërinë e duhur, por nuk doli i plotë nga duart e Krijuesit. Universi u krijua "në një gjendje udhëtimi" (në statu viae) drejt një përsosmërie përfundimtare që ende nuk duhet arritur, për të cilën Zoti e ka destinuar atë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 302

La Mosha e Atit, e cila është "epoka e Besimit", filloi pas Rënies së Adamit dhe Evës kur Zoti hyri në besëlidhje me njerëzimin. Epoka e Birit, ose "epoka e Shpresës", filloi me Besëlidhjen e Re në toka_bardhi_fotor
Krishti Dhe Epoka e Shpirtit të Shenjtë është ajo në të cilën po hyjmë ndërsa "kapërcejmë pragun e shpresës" në një "epokë dashurie".

Ka ardhur koha për të lartësuar Frymën e Shenjtë në botë… Unë dëshiroj që kjo epokë e fundit të shugurohet në një mënyrë shumë të veçantë për këtë Frymë të Shenjtë… turnshtë radha e tij, është epoka e tij, është triumfi i dashurisë në Kishën time , në tërë universin. —Jezusi për të Shenjtën María Concepción Cabrera de Armida; Fr. Marie-Michel Philipon, Conchita: Ditari Shpirtëror i Nënës, fq. 195-196

Ky Triumf i Zojës dhe Kishës nuk është lumturia e Qiellit, ajo gjendje përfundimtare e përsosmërisë totale në trup, shpirt dhe shpirt. Kështu, "epoka e paqes" ose "mijëvjeçari i tretë" i krishterimit, thotë Gjon Pali II, nuk është një mundësi "të kënaqem me një të re Millenarianizmit

… Me tundimin për të parashikuar ndryshime thelbësore në të në jetën e shoqërisë si tërësi dhe të çdo individi. Jeta njerëzore do të vazhdojë, njerëzit do të vazhdojnë të mësojnë për sukseset dhe dështimet, momentet e lavdisë dhe fazat e kalbjes, dhe Krishti, Zoti ynë, gjithmonë, deri në fund të kohës, do të jetë burimi i vetëm i shpëtimit. —POPE JOHN PAUL II, Konferenca Kombëtare e Peshkopëve, 29 Janar 1996; www.vatican.va

Akoma, faza e fundit e rritjes së përsosjes së Kishës do të jetë gjithashtu e pashembullt në histori, sepse vetë Shkrimi dëshmon se Jezusi po përgatit për Vetë Një Nuse që do të shenjtërohet.

Ai na zgjodhi në të, para themelimit të botës, për të qenë i shenjtë dhe pa të meta para tij ... që ai të mund t'i paraqiste vetes kishën me shkëlqim, pa njolla ose rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të ishte e shenjtë dhe pa të meta . (Ef 1: 4, 5:27)

Në fakt, Jezusi, Kryeprifti ynë, u lut pikërisht për këtë shenjtëri, e cila do të realizohej në mënyrë më të përsosur në Unitet :

… Që të gjithë të jenë një, ashtu si ti, Atë, je në mua dhe unë në ty, që edhe ata të jenë në ne… që të sillen te përsosmëri si një, që bota të mund të dijë që ti më ke dërguar dhe që ti i ke dashur ata ashtu si më ke dashur mua. (Gjoni 17: 21-23)

Në "Letra e Barnabës" apostolike të shekullit të dytë, Ati i Kishës flet për këtë shenjtëri që po vjen. pas shfaqja e Antikrishtit dhe të ndodhë gjatë një periudhe "pushimi" për Kishën:

…kur Biri i tij, duke ardhur [përsëri], do të shkatërrojë kohën e të ligut dhe do të gjykojë të pabesët dhe do të ndryshojë diellin, hënën dhe yjet, atëherë Ai do të pushojë me të vërtetë në dita e shtate. Për më tepër, Ai thotë, Do ta shenjtëroni me duar të pastra dhe me zemër të pastër. Prandaj, nëse dikush tani mund të shenjtërojë ditën që Perëndia e ka shenjtëruar, përveç se ai është i pastër në zemër në të gjitha gjërat, ne jemi të mashtruar. Prandaj, vini re: me siguri atëherë një pushim i duhur e shenjtëron atë, kur ne vetë, pasi kemi marrë premtimin, ligësia nuk ekziston më dhe të gjitha gjërat janë bërë të reja nga Zoti, do të jemi në gjendje të veprojmë me drejtësi. Atëherë do të jemi në gjendje ta shenjtërojmë atë, duke qenë se jemi shenjtëruar fillimisht ne vetë… kur, duke u dhënë prehje të gjitha gjërave, do të bëj një fillim të ditës së tetë, domethënë një fillim të një bote tjetër. -Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), Ch. 15, shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Në shkrimet e saj, Zoti i flet Luizës për këto tre mosha në kohë, atë që Ai e quan "Fiat i Krijimit", "Fiat i Shëlbimit" dhe "Fiat" e Shenjtërimit ”që formojnë një rrugë të vetme drejt Shenjtës së shenjtërve.

Të tre së bashku do të ndërthurin dhe do të përmbushin shenjtërimin e njeriut. Fiat-i i tretë [i Shenjtërimit] do t'i japë njeriut aq shumë hir sa ta rikthejë atë në gjendjen e tij origjinale. Dhe vetëm atëherë, kur ta shoh njeriun siç e kam krijuar, puna ime do të jetë e plotë —Jezusi te Luisa, Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, nga Rev. Joseph Iannuzzi, n. 4.1, f. 72

Ashtu si të gjithë njerëzit marrin pjesë në mosbindjen e Adamit, ashtu edhe të gjithë duhet të marrin pjesë në bindjen e Krishtit ndaj vullnetit të Atit. Shëlbimi do të jetë i plotë vetëm kur të gjithë njerëzit ndajnë bindjen e tij. —Pr. Walter Ciszek, Ai më udhëheq, fq. 116-117

Kjo është e mundur përmes fuqisë së Frymës së Shenjtë:

Pasi Krishti kishte përfunduar misionin e tij në tokë, ishte akoma e nevojshme që ne të bëheshim pjesëtarë të natyrës hyjnore të Fjalës. Ne duhet të heqim dorë nga jeta jonë dhe të transformohemi aq shumë sa të fillonim të jetonim një jetë krejtësisht të re që do të ishte e këndshme për Perëndinë. Kjo ishte diçka që ne mund ta bënim vetëm duke ndarë në Shpirtin e Shenjtë. -Shën Kirili i Aleksandrisë

A është e padrejtë, pra, që ata që jetojnë në epokën e fundit të njeriut duhet të bëhen më të shenjtët? Përgjigjja qëndron në fjalën "dhuratë". Siç shkruajti Shën Pali:

Sepse Zoti është ai që, për qëllimin e tij të mirë, punon në ju edhe për të dëshiruar dhe për të punuar. (Phil 2:13)

Dhurata e Të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor që Zoti dëshiron t'i japë Kishës së Tij në këto kohë të fundit do të ndodhë pikërisht nga Dëshira dhe bashkëpunimin e trupit të Krishtit që Vetë Zoti frymëzon - si zakonisht. Kështu, kjo është vepra e madhe e Nënës së Zotit në këtë orë: të na mbledhë në dhomën e sipërme të Zemrës së saj të Papërlyer për të përgatitur Kishën për të marrë "Flakën e Dashurisë" që është Vetë Jezu Krishti, [9]shih Flaka e Love, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput sipas Elizabeth Kindelmann. Kjo është pikërisht ajo që Luisa shkroi kur e përshkroi këtë dhuratë që do të vinte si "Jeta e Vërtetë" e Krishtit dhe pse ne gjithashtu mund të flasim për këtë si agimi i "ditës së Zotit", [10]shih Edhe dy ditë ose "ardhja e mesme" e Krishtit, [11]shih Triumfi - Pjesë I, IIdhe III; "Në ardhjen e tij të parë Zoti ynë erdhi në mishin dhe në dobësinë tonë; në këtë ardhje të mesme ai vjen me shpirt dhe fuqi; në ardhjen përfundimtare ai do të shihet me lavdi dhe madhështi " -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169 ose "në ngritje Ylli i Mëngjesit" [12]shih Ylli i mëngjesit në rritje që paralajmëron dhe është fillim e kthimit përfundimtar të Jezusit në lavdi në fund të kohës, [13]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! kur do ta shohim Atë ballë për ballë. Alsoshtë gjithashtu përmbushja e Atit tonë - “Mbretëria jote të vijë " - për aq sa Zoti e përmbush planin e Tij hyjnor brenda historisë së shpëtimit:

… Mbretëria e Perëndisë do të thotë vetë Krishti, të cilin ne dëshirojmë çdo ditë, dhe ardhja e të cilit dëshirojmë të shfaqet shpejt tek ne. Sepse ashtu si ai është ringjallja jonë, pasi në të ne ngrihemi, kështu që ai gjithashtu mund të kuptohet si Mbretëria e Perëndisë, sepse në të do të mbretërojmë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816

Është një i brendshëm ardhja e Krishtit brenda Nuses së Tij. 

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit, është stiluar në mënyrë të përshtatshme ditën e djeshme ose agimin ... Do të jetë plotësisht ditë për të kur ajo shkëlqen me shkëlqimin e përsosur të dritës së brendshme.. -St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308  

Kjo, përsëri, pohohet në mësimin magjistral të Kishës:

Nuk do të ishte në kundërshtim me të vërtetën për të kuptuar fjalët, "Do të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë," të thotë: "në Kishë si në Zotin tonë Jezu Krishti vetë"; ose "në Nusen që është fejuar, ashtu si në Nusen që ka realizuar vullnetin e Atit." -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2827

Unë gjithashtu pashë shpirtrat e atyre që u ishin prerë kokat për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Zotit dhe të cilët nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj dhe as kishin pranuar shenjën e saj në ballë ose në duar. Ata erdhën në jetë dhe ata mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. (Zbul. 20: 4)

 

MRE I MADH SE ST. FRANCIS?

Ndoshta ne mund të kuptojmë pse shenjtëria e shenjtorëve të kësaj epoke tjetër do të tejkalojë atë të brezave të mëparshëm duke u kthyer në pragun e epokës së dytë të hirit, "Fiat e Shëlbimit". Jezusi tha,

Amen, unë po të them, midis atyre që kanë lindur nga gra nuk ka qenë më i madh se Gjon Pagëzori; por më e pakta në mbretërinë e qiellit është më e madhe se ai. (Mat 11:11)

E shihni, Abrahami, Moisiu, Gjon Pagëzori, etj. Ishin njerëz të mëdhenj, besimi i të cilëve u ishte besuar atyre. Megjithatë, Jezusi e vë në dukje çështjenqë Fiat i Shëlbimit i dha brezit tjetër diçka më të madhe, dhe kjo është dhurata e Trinisë që banon. Epoka e Besimit i dha vendin një Shpresa të gjallë dhe një mundësi të re të shenjtërisë dhe bashkimit me Zotin. Për këtë arsye, edhe më e pakta në Mbretëri zotëron diçka më të madhe se patriarkët para tyre. Shkruan Shën Palin:

Zoti kishte parashikuar diçka më të mirë për ne, kështu që pa ne ato nuk duhet të bëhen të përsosura. (Heb. 11:40)

Por me ne, ata do të njohin përsosmërinë dhe tërë lavdinë që meriton besimi i tyre te Zoti (dhe se si duket në përjetësi është i njohur vetëm nga Zoti. Abrahami në fakt mund të arrijë një fazë më të lartë lavdie sesa shenjtorët e kanonizuar. Kush e di?)

Kur Luisa i bëri Zotit këtë pyetje se si është e mundur që nuk ka pasur asnjë shenjtor që gjithmonë bëri Vullnetin më të Shenjtë të Zotit dhe që jetoi 'në Vullnetin tënd', Jezusi u përgjigj:

Sigurisht që ka pasur shenjtorë që gjithmonë kanë bërë Vullnetin Tim, por ata kanë marrë nga Vullneti Im vetëm aq sa dinin ata.

Jezusi pastaj e krahason Vullnetin e Tij Hyjnor me një "pallat të kushtueshëm" të cilin Ai, si princi i tij, e ka zbuluar, pak nga pak, mosha nga mosha, lavdia e saj:

Një grupi njerëzish ai i ka treguar rrugën për të shkuar në pallatin e tij; një grupi të dytë i ka treguar derën; tek e treta ai ka treguar shkallët; tek i katërti dhomat e para; dhe tek grupi i fundit ai ka hapur të gjitha dhomat —Jezusi te Luisa, Vëll. XIV, 6 nëntor 1922, Shenjtorët në Vullnetin Hyjnor nga Fr. Sergio Pellegrini, me miratimin e Kryepeshkopit të Tranit, Giovan Battista Pichierri, f. 23-24

Kjo do të thotë që Abrahami, Moisiu, Davidi, Gjon Pagëzori, Shën Pali, Shën Françesku, Shën Akuini, Shën Agustini, Shën Tereza, Shën Faustina, Shën Gjon Pali II… i kanë zbuluar të gjitha Kisha rruga gjithnjë e më thellë në misterin e Zotit që ne të gjithë do të marrim pjesë në lumturinë e Qiellit në plotësinë e saj, si një trup i vetëm, një tempull në Krishtin.

… Ju jeni bashkëqytetarë me të shenjtët dhe anëtarët e familjes së Perëndisë, të ndërtuar mbi themelin e apostujve dhe profetëve, me vetë Krishtin Jezus si lapidar. Përmes tij e gjithë struktura mbahet së bashku dhe rritet në një tempull të shenjtë në Zotin; në të edhe ju po ndërtoheni së bashku në një vendbanim të Perëndisë në Frymë. (Ef 2: 19-22)

Dhe kështu tani, në këtë kohë në historinë e shpëtimit, "Zoti ka parashikuar diçka më të mirë për ne", për të na sjellë mistere më të thella të Vullnetit të Tij Hyjnor si trup. [14]krh. Gjoni 17:23 dhe Vala që vjen e unitetit Dhe ajo Unitet i përsosur, burimi i së cilës është Eukaristia e Shenjtë, do të vijë përmes Pasionit të Kishës, për

Mënyra e përsosjes kalon përmes Kryqit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2015

Tre sythat e Shën Hanibalit [15]nb Shën Hanibali ishte drejtori shpirtëror i Luisa Piccarreta - Eukaristia, Uniteti dhe Kryqi - sjellin Mbretërinë e Zotit në tokë:

Mbretëria e Zotit ka ardhur që nga Darka e Fundit dhe, në Eukaristi, ajo është në mesin tonë. Mbretëria do të vijë në lavdi kur Krishti ia dorëzon Atit të tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816

Mbretëria ime në tokë është jeta ime në shpirtin njerëzor. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1784

Dhe ajo Unitet, siç ishte dikur midis Adamit dhe Evës, eshte kulmi i të jetuarit në vullnetin hyjnor, shenjtëria e shenjtërive, që është Vullneti i Zotit në tokë siç është në parajsë. Dhe kjo mbretërim i Krishtit dhe shenjtorëve të Tij do ta përgatisë Kishën për të hyrë në epokën e fundit dhe të përjetshme në fund të kohës. 

… Çdo ditë në lutjen e Atit tonë ne i kërkojmë Zotit: "U bëftë vullneti yt, në tokë siç është në parajsë" (Mat 6:10).... ne e pranojmë se "qielli" është vendi ku bëhet vullneti i Zotit dhe se "toka" bëhet "qiell" - pra, vendi i pranisë së dashurisë, mirësisë, së vërtetës dhe bukurisë hyjnore - vetëm nëse në tokë bëhet vullneti i Zotit. —POPA BENEDICT XVI, Audienca e Përgjithshme, 1 Shkurt 2012, Qyteti i Vatikanit

Vetë Jezusi është ai që ne e quajmë 'qiell'. —POPA BENEDIKT XVI, cituar në Madhështor, f. 116, maj 2013

… Qielli është Zoti. —POPA BENEDICT XVI, Në Festën e Fjetjes së Marisë, Homeli, 15 gusht 2008; Castel Gondolfo, Itali; Shërbimi Katolik i Lajmeve, www.catholicnews.com

Pse të mos e pyesni atë që të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, megjithëse nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, është megjithatë një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ajo përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Ardhtë mbretëria jote!" Eja, Zot Jezus! —POPA BENEDIKTI XVI, Jezusi nga Nazareti, Java e Shenjtë: Nga Hyrja në Jeruzalem në Ringjallje, f. 292, Shtypi Ignatius 

______________________ 

 

BURIMET E LIDHURA:

Për njohuritë e mia, ka vetëm disa vepra në shkrimet e Luizës që kanë miratim kishtar ndërsa vëllimet e saj i nënshtrohen redaktimit dhe përkthimit të kujdesshëm. Ato janë vepra të shkëlqyera për ta ndihmuar lexuesin të kuptojë teologjinë e "dhuratës së të jetuarit në vullnetin hyjnor":

  • Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor nga Rev. Joseph Iannuzzi, PH. B., STB, M. Div., STL, STD, St. Andrew's Productions, www.SaintAndrew.com; gjithashtu në dispozicion në www.ltdw.org

Një libër i ri sapo ka dalë nga Daniel S. O'Connor që mbështet në tekstet e miratuara të Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor. Isshtë një hyrje e shkëlqyeshme e shpirtërore dhe shkrimeve të Luisa Piccarreta që do të ndihmojë për t'iu përgjigjur shumë pyetjeve themelore mbi "epokën e paqes" që do të vijë kur kjo "dhuratë" do të realizohet plotësisht në Kishë:

  • Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërivenga Daniel S. O'Connor; në dispozicion këtu.
  • Orët e Pasionit të Zotit tonë Jezu Krishtshkruar nga Luisa Piccarreta dhe redaktuar nga drejtori i saj shpirtëror, Shën Hanibal. 
  • Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor gjithashtu mban miratimet e një Imprimatur dhe Nihil obstat

Ndoshta pyetja më e rëndësishme është si përgatitemi ta marrim këtë dhuratë? Anthony Mullen, Drejtori Kombëtar për Shtetet e Bashkuara të Amerikës për Lëvizjen Ndërkombëtare të Flakës së Dashurisë së Zemrës së Papërlyer të Marisë, ka shkruar një përmbledhje të shkëlqyeshme të mënyrës sesi kjo dhuratë lidhet me Rrëshajën e Re të lutur nga Papa të shekullit të kaluar , dhe më e rëndësishmja, atë që Nëna e Bekuar na ka kërkuar specifikisht të bëjmë për të përgatitur. Unë e kam postuar shkrimin e tij këtu: Hapat e duhur shpirtëror

 

SHKRIME TEL LIDHURA ME SHENJARK:

  • shih shënimet në fund të faqes dhe kategorinë: Epoka e Paqes

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Papa JOHN PAUL II, Adresa për Etërit Rogationist, n 4, www.vatican.va
2 shih Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërive nga Daniel O'Connor, f. 11; në dispozicion këtu
3 krh. 1 Kor 15:45
4 shih Çelësi i Gruas
5 “Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re… ” —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008
6 Po aty n 4.1.22, f. 123
7 Po aty, n. 3
8 shih Epoka që vjen e dashurisë
9 shih Flaka e Love, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput
10 shih Edhe dy ditë
11 shih Triumfi - Pjesë I, IIdhe III; "Në ardhjen e tij të parë Zoti ynë erdhi në mishin dhe në dobësinë tonë; në këtë ardhje të mesme ai vjen me shpirt dhe fuqi; në ardhjen përfundimtare ai do të shihet me lavdi dhe madhështi " -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169
12 shih Ylli i mëngjesit në rritje
13 shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!
14 krh. Gjoni 17:23 dhe Vala që vjen e unitetit
15 nb Shën Hanibali ishte drejtori shpirtëror i Luisa Piccarreta
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , , , .