Momenti i Ardhshëm Bjellorus

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Parë të Kreshmës, 27 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

Djali plangprishës 1888 nga John Macallan Swan 1847-1910Djali plangprishës, nga John Macallen Swan, 1888 (Koleksioni Tate, Londër)

 

KUR Jezusi tregoi shëmbëlltyrën e “birit plangprishës”, [1]krh. Luka 15: 11-32 Unë besoj se Ai gjithashtu po jepte një vizion profetik të koha e mbarimit. Kjo është, një pamje se si bota do të mirëpritet në shtëpinë e Atit përmes Sakrificës së Krishtit ... por përfundimisht e refuzon përsëri. Se ne do të merrnim trashëgiminë tonë, domethënë vullnetin tonë të lirë, dhe gjatë shekujve do ta frynim atë mbi llojin e paganizmit të shfrenuar që kemi sot. Teknologjia është viçi i ri i artë.

Errësira që përbën një kërcënim real për njerëzimin, në fund të fundit, është fakti që ai mund të shohë dhe hetojë gjërat materiale të prekshme, por nuk mund të shohë se ku po shkon bota ose nga vjen, ku po shkon jeta jonë, çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqja. Errësira që mbulon Zotin dhe errëson vlerat është kërcënimi i vërtetë për tonën ekzistencë dhe botes ne pergjithesi. Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbeten në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera, që vënë brenda veprimtarisë sonë bëma të tilla të pabesueshme, nuk janë vetëm progres, por edhe rreziqe që na vënë ne dhe botën në rrezik. —POPA BENEDICT XVI, Homely Vigjilja e Pashkëve, 7 Prill 2012 (theksi im)

Ajo që ne shohim të shpaloset në shëmbëlltyrë nuk është babai i plangprishjes që ndëshkon djalin e tij, por djali duke sjellë mbi vete pasojat e rebelimit të tij. Sepse i biri e shikon të keqen si të mirë dhe të mirën si të keqe. Më tej ai shkon në rrugën e tij revolucion, sa më e thellë verbëria e tij, aq më e mjerë gjendja e tij e vërtetë.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 58

Në të gjitha këto, ne mësojmë se babai nuk po priste të godiste djalin e tij… përkundrazi ai priti dhe dëshironte për të kthim. Siç thotë në leximin e parë të sotëm:

A marr vërtet ndonjë kënaqësi nga vdekja e të pabesit? thotë Zoti, Zoti. A nuk gëzohem më tepër kur ai largohet nga rruga e tij e keqe që të mund të jetojë?

Ashtu siç duhet i biri shteron veten në të keqe, kështu do të bëjë edhe kjo gjeneratë. Por është pikërisht në atë moment të shkretimit ku unë besoj se Zoti do t'i japë botës një "shansin e fundit" për t'u kthyer tek Ai. Shumë nga shenjtorët dhe mistikët e kanë quajtur atë një "paralajmërim" ose "ndriçim" [2]shih Ndriçimi i Zbulesës ku të gjithë në tokë do të shohin shpirtrat e tyre në dritën e së vërtetës, si te Zbulesa 6: 12-17 [3]shih Shtatë vulat e revolucionit- ashtu si djali plangprishës kishte një ndriçim të ndërgjegjes së tij. [4]krh. Luka 15: 17-19 Në atë moment, ne do të përballemi me muzikën:

Ju thoni: "Rruga e Zotit nuk është e drejtë!" Dëgjoni tani, shtëpi e Izraelit: A është e padrejtë rruga ime, ose më mirë, a nuk janë të padrejta rrugët tuaja? (Leximi i parë)

Me mëshirën e Zotit, besoj se Ai do të na japë mundësinë për të zgjedhur E tij mënyrë… rrugë Shtëpi. [5]shih Pas Ndriçimit Për këtë hir për botën, le të vazhdojmë të ofrojmë sakrificën tonë të Kreshmës.

Nëse ti, o Zot, vëren paudhësi, Zot, kush mund të qëndrojë? Por me ju është falja, që të mund të nderoheni. (Psalmi i sotëm)

Unë nuk dua ta dënoj njerëzimin që dhemb, por dëshiroj ta shëroj atë, duke e shtypur në Zemrën Time të Mëshirshme. Unë përdor ndëshkimin kur ata vetë Më detyrojnë ta bëj këtë; Dora ime ngurron të marrë shpatën e drejtësisë. Para Ditës së Drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës. Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet te Burimi i Mëshirës Sime. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n.1588, 699

  

 

LIDHJE ME LIDHJE

Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten

Ora plangprishëse

Hyrja në Orën Prodigale 

Rrëshaja dhe Ndriçimi

 

Faleminderit per mbeshtetjen!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Luka 15: 11-32
2 shih Ndriçimi i Zbulesës
3 shih Shtatë vulat e revolucionit
4 krh. Luka 15: 17-19
5 shih Pas Ndriçimit
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , , , , , , , .