Refugjatët dhe vetmitë që vijnë

 

A Mosha e Ministrive po mbaron… Por diçka më e bukur do të lindë. Do të jetë një fillim i ri, një Kishë e restauruar në një epokë të re. Në fakt, ishte Papa Benedikti XVI ai që la të kuptohet për këtë gjë ndërsa ishte ende kardinal:

Kisha do të zvogëlohet në dimensionet e saj, do të jetë e nevojshme të fillohet përsëri. Sidoqoftë, nga ky test do të dilte një Kishë që do të forcohej nga procesi i thjeshtimit që përjetoi, nga aftësia e tij e përtërirë për të parë brenda vetes ... Kisha do të zvogëlohet numerikisht. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Zoti dhe Bota, 2001; intervistë me Peter Seewald

Ai po i bënte jehonë, ndoshta, Papa Palit VI, i cili bëri pranimin befasues se, për shkak të apostazisë në rritje në Kishë, ka të ngjarë të mbetet thjesht mbetje të besimtarëve:

Në këtë kohë, ekziston një shqetësim i madh në botë dhe në Kishë, dhe ajo për të cilën bëhet fjalë është besimi… Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të kohëve të fundit dhe dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen… Ajo që më godet, kur mendoj për botën katolike, është se brenda katolicizmit, duket se ndonjëherë -të dominojë një mënyrë jo-katolike të të menduarit, dhe mund të ndodhë që nesër ky mendim jo-katolik brenda katolicizmit, të do nesër bëhuni më të fortë. Por kurrë nuk do të përfaqësojë mendimin e Kishës. Necessaryshtë e nevojshme që një tufë e vogël ekziston, pa marrë parasysh sa e vogël mund të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Kjo është mbrojtje hyjnore të kësaj tufë të vogël në kohërat që do të vijnë dhe që kanë të bëjnë me këtë shkrim të tanishëm

 

Një tufë e pastruar

Kisha duhet ndjek Jezusi në Pasionin e vet. Throughshtë përmes Kryqit që ajo pastrohet. Në qoftë se një kokërr grurë nuk bie në tokë dhe nuk vdes, ai nuk mund të japë fryte, Ai tha. [1]krh. Gjoni 12:24 Megjithëse Kisha e përjeton këtë kryqëzim vazhdimisht, çdo minutë të çdo dite në anëtarët e saj individualë, duhet të vijë koha kur, në mënyrë korporative, ajo do të përballet me një "përballje përfundimtare":

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të trondisë besimin e shumë besimtarëve ... Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 675, 677

Ky pastrim korporativ përfshin, siç bëri për Jezusin, a Përndjekje e Madhe që tashmë është këtu dhe po vjen. [2]Shiko Përndjekja është afër Kolapsi i Amerikës dhe persekutimi i ri Por Zoti nuk do të na braktisë. Të gjithë ata që i qëndrojnë besnikë Atij do të mbrohen në Strehën e Mëshirës së Tij. Por do të ketë edhe për disa - të cilët nuk janë thirrur për martirizim -fizik strehimet: vendet gjeografike ku Zoti do të mbrojë popullin e Tij, që të mos shuhet Kisha tërësisht. [3]Megjithëse Kisha mund të zhduket nga shumë rajone, ajo kurrë nuk do të zhduket plotësisht, siç tha Pali VI me të drejtë, dhe siç premtoi Krishti: krh. Mat 16:18. Vini re se, shtatë kishat e adresuara në kapitujt 2-3 të Zbulesës, nuk janë më territore të krishtera, por islamike.

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. (Zbul. 3:10)

 

BASHKSIT PARALELE

Pas Ndriçimit, bota do të lëkundet nga përmbushja e Shtatë vulat e revolucionit... ato uragane erërat e ndryshimit [4]Shiko La Erërat e ndryshimit që tashmë kanë filluar të fryjnë dhe që do të sjellin një shakullinë e kaosit masiv dhe konfuzionit:

Kur të mbjellin erën, ata do të korrin shakullinë Hos (Hos 8: 7)

Në shtator të vitit 2006, unë shkrova për një "fjalë" që Zoti nuk ka pushuar kurrë së përsëritur në zemrën time, se së shpejti do të ketë "mërgim" ane e mbane botes:

New Orleans ishte një mikrokozmos i asaj që do të vijë ... ju tani jeni në qetësi para stuhisë.

Kur uragani Katrina goditi, shumë banorë e gjetën veten në mërgim. Nuk kishte rëndësi nëse ishit i pasur apo i varfër, i bardhë apo i zi, klerik apo laik [5]krh. Isaia 24: 2 - nëse do të ishe në rrugën e saj, do të duhej të lëvizje tani. Po vjen një "shkundje" globale, dhe do të prodhojë në rajone të caktuara mërgim. -Nga Bori i paralajmërimit - Pjesa IV

Këto "erëra" do të sjellin gjithashtu atë moment të madh të mëshirës -Syri i Stuhisë- kur shpirtrat do ta shohin veten e tyre ashtu siç i sheh Zoti në një moment. Kështu, dy gjëra do të dalin nga Ndriçim: shumë njerëz që kërkojnë Zotin - dhe shumë vazhdojnë të kërkojnë ushqim dhe strehim.

Afërsisht në të njëjtën kohë në vitin 2006, u mblodha me një grup të vogël misionarësh në dhomën e sipërme të një kishëz të vogël në malet e Kanadasë Perëndimore. Atje, përpara Sakramentit të Bekuar, ne u shenjtëruam në Zemrën e Shenjtë të Jezusit. Në heshtjen e fuqishme të atij momenti, unë mora një “vizion” të rrallë, rrjedhës dhe të kthjellët të brendshëm, të cilin dua ta ndaj përsëri këtu për dallimin dhe lutjen tënde:

Unë pashë që, në mes të kolapsit virtual të shoqërisë për shkak të ngjarjeve kataklizmike, një "udhëheqës botëror" do të paraqiste një zgjidhje të patëmetë për kaosin ekonomik. Kjo zgjidhje do të shërojë në të njëjtën kohë shtrëngimet ekonomike, si dhe nevojën e thellë shoqërore të shoqërisë, domethënë nevojën për Komuniteti. [Unë menjëherë kuptova që teknologjia dhe ritmi i shpejtë i jetës kanë krijuar një mjedis izolimi dhe vetmie -tokë e përsosur për një i ri koncepti i bashkësisë që do të shfaqet.] Në thelb, unë pashë se cilat do të ishin "bashkësitë paralele" me komunitetet e krishtera. Komunitetet e krishtera do të ishin krijuar tashmë përmes "ndriçimit" ose "paralajmërimit" ose ndoshta më shpejt [ato do të çimentoheshin nga hiret e mbinatyrshme të Shpirtit të Shenjtë dhe do të mbroheshin nën mantelin e Nënës së Bekuar.]

Nga ana tjetër, "bashkësitë paralele" do të pasqyronin shumë nga vlerat e bashkësive të krishtere - ndarja e drejtë e burimeve, një formë e shpirtshmërisë dhe lutjes, mendimi i njëjtë dhe ndërveprimi shoqëror e mundur (ose e detyruar të ekzistojë) nga pastrimet e mëparshme, të cilat do t'i detyronin njerëzit të bashkoheshin së bashku. Dallimi do të ishte ky: bashkësitë paralele do të bazoheshin në një idealizëm të ri fetar, të ndërtuar mbi bazat e relativizmit moral dhe të strukturuar nga filozofitë e Epokës së Re dhe Gnostikës. DHE, këto komunitete do të kishin gjithashtu ushqim dhe mjete për mbijetesë të rehatshme.

Tundimi për të krishterët për të kryqëzuar do të jetë aq i madh, sa që ne do të shohim familje të ndara, baballarë të kthyer kundër djemve, vajza kundër nënave, familje kundër familjeve (krh. Marku 13:12). Shumë do të mashtrohen sepse bashkësitë e reja do të përmbajnë shumë nga idealet e komunitetit të krishterë (krh. Veprat 2: 44-45), e megjithatë, ato do të jenë struktura të zbrazëta, pa zot, që shkëlqejnë në një dritë false, të mbajtur së bashku nga frika më shumë sesa nga dashuria dhe të fortifikuara me qasje të lehtë në gjërat e nevojshme të jetës. Njerëzit do të joshen nga ideali - por do të gëlltiten nga gënjeshtra. [E tillë do të jetë taktika e Satanit, për të pasqyruar komunitetet e vërteta të krishtere, dhe në këtë kuptim, për të krijuar një anti-kishë].

Ndërsa uria dhe inkriminimi përshkallëzohen, njerëzit do të përballen me një zgjedhje: ata mund të vazhdojnë të jetojnë në pasiguri (duke folur njerëzisht) duke besuar vetëm te Zoti, ose ata mund të zgjedhin të ushqehen mirë në një komunitet mikpritës dhe në dukje të sigurt. [Ndoshta një farë "shënojë"Do të kërkohet t'u përkasin këtyre komuniteteve - një spekulim i qartë, por i besueshëm (krh. Zbulesa 13: 16-17)].

Ata që refuzojnë këto bashkësi paralele do të konsiderohen jo vetëm të dëbuar, por pengesa për atë që shumë do të mashtrohen duke besuar është "ndriçimi" i ekzistencës njerëzore - zgjidhja e një njerëzimi në krizë dhe i humbur. [Dhe këtu përsëri, terrorizëm është një tjetër element kryesor i planit aktual të armikut. Këto bashkësi të reja do të qetësojnë terroristët përmes kësaj feje të re botërore duke sjellë kështu një "paqe dhe siguri" të rreme, dhe kështu, të krishterët do të bëhen "terroristët e rinj" sepse ata kundërshtojnë "paqen" e vendosur nga udhëheqësi botëror.]

Edhe pse njerëzit deri tani do ta kenë dëgjuar zbulesën në Shkrime në lidhje me rreziqet e një feje të ardhshme botërore (krh. Zbulesa 13: 13-15), mashtrimi do të jetë aq bindës sa shumë do të besojnë Katolicizmi të jetë ajo fe "e keqe" botërore në vend të kësaj. Vrasja e të krishterëve do të bëhet një "akt vetëmbrojtjeje" i justifikueshëm në emër të "paqes dhe sigurisë".

Konfuzioni do të jetë i pranishëm; të gjitha do të testohen; por mbetja besnike do të mbizotërojë. -Nga Bori i paralajmërimit - Pjesa V

Që nga ai "vizion", Zoti duket se ka konfirmuar shumë nga elementët e tij, të tilla si komentet e Papa Benediktit për anën e errët të teknologjisë [6]“Ne nuk mund të mohojmë që ndryshimet e shpejta që ndodhin në botën tonë gjithashtu paraqesin disa shenja shqetësuese të copëzimit dhe një tërheqje në individualizëm. Përdorimi i zgjeruar i komunikimeve elektronike në disa raste ka rezultuar në mënyrë paradoksale në një izolim më të madh… Gjithashtu një shqetësim i madh është përhapja e një ideologjie laike që minon ose madje hedh poshtë të vërtetën transhendente. " —POPA BENEDICT XVI, fjalim në Kishën e Shën Jozefit, 8 Prill 2008, Yorkville, New York; Agjencia Katolike e Lajmeve; Shiko gjithashtu Vakumi i Madh; shih Ch. 6 mbi "Zhvillimi i Popujve dhe Teknologjisë", Letër Enciklike: Caritas en Verifiko dhe relativizmi moral; [7]Shiko Çfarë është e Vërteta? lëshimi nga Vatikani i një dokumenti mbi epokën e re dhe një fe të botës që po vjen; [8]Shiko Falsifikimi që vjen kolapsi i ekonomisë që filloi në vitin 2008. [9]Shiko Shpalosja e Madhe Kohët e fundit, Ati i Shenjtë e ka krahasuar shembjen e civilizimit tonë me atë të Perandorisë Romake dhe deklaroi se, 'pa udhëheqjen e bamirësisë në të vërtetë', bota rrezikon 'skllavërimin dhe manipulimin' me një 'forcë globale'. [10]Shiko Në prag

Në thelb, koha e refugjatëve do të ishte në një kohë të përgjithshme paligjshmeri Nëse nuk ka më absolutë moralë, gjë që duket se tashmë po ndodh, a nuk kemi hyrë tashmë në atë periudhë të paligjshmërisë? [11]Shiko Dreamndërr për një të Paligjshëm

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 58

Babai i hershëm i kishës, Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit), parashikoi me shumë saktësi se si do të dukej kjo periudhë e ardhshme… kur besimtarët përfundimisht do të iknin në strehimoret e shenjta:

Do të jetë koha në të cilën do të hidhet drejtësia dhe pafajësia do të urrehet; në të cilin të pabesët do të prein të mirën si armiq; as ligji, as rendi dhe as disiplina ushtarake nuk do të ruhen ... të gjitha gjërat do të hutohen dhe do të përzihen së bashku kundër të drejtës dhe kundër ligjeve të natyrës. Kështu toka do të shkatërrohet, sikur nga një vjedhje e zakonshme. Kur këto gjëra do të ndodhin kështu, të drejtët dhe pasuesit e së vërtetës do të ndahen nga të pabesët dhe do të ikin brenda vetmia. -Lactantius, Institutet Hyjnore, Libri VII, Ch. 17

Pas ndriçimit të ndërgjegjes, atje do të formohen dy kampe: ata që pranojnë hirin të pendohen, duke kaluar kështu përmes derës së Mëshirës dhe ata që do të ngurtësojnë zemrat e tyre në mëkatin e tyre, dhe kështu, do të jenë të destinuar të kalojnë përmes derës së Drejtësisë. [12]Para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap shumë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime —Diaria e Shën Maria Faustina Kowalska, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, n.1146 Ky i fundit do të formojë atë kamp të të pabesëve të cilët, për "dyzet e dy muaj", do të "lejohen të bëjnë luftë kundër të shenjtëve dhe t'i pushtojnë" (Zbul. 13: 7). Kjo është, persekutoni, por jo shkatërroni. [13]për shpjegim të mëtejshëm, shih Strehë e Vërtetë, Shpresa e Vërtetë

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre dyve po tërhiqen. Sa do të zgjasë beteja, ne nuk e dimë; nëse shpatat do të duhet të zhvishen nuk e dimë; nëse do të duhet të derdhet gjak, ne nuk e dimë; nëse do të jetë një konflikt i armatosur ne nuk e dimë. Por në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - Peshkopi Fulton John Sheen, DD (1895-1979)

 

KU JAN TH KESTO REFUGJE?

"Si do të shkoj atje?"

"Si do të di ku të shkoj?"

"Kur do të di kur të iki?"

Këto janë pyetje që njerëzit më kanë bërë me raste. Përgjigja ime është kjo

Në Psalmin 119 thuhet,

Fjala jote është një llambë për këmbët e mia, një dritë për shtegun tim. (Psalmi 119: 105)

Vullneti i Zotit për jetën tonë është si një llambë që hedh dritë disa metra përpara - jo një dritë me dritë të lartë që lejon dikë të shikojë larg. Si, kudhe kur janë kthesa në rrugë që mbase as ti dhe as unë nuk mund t'i shohim përpara në këtë kohë. Por nëse jeni duke ndjekur vullnetin e Zotit për jetën tuaj, moment pas momenti, përgjatë rrugës së detyrës së momentit, [14]Shiko Detyra e momentit një gjë është e sigurt: rruga do të të çojë në atë udhëkryq. Drita e mençurisë do t'ju tregojë se si, ku dhe kur të shkoni. Ju nuk mund të humbni kthesën nëse jeni në rrugën e duhur!

Çelësi është që llamba e zemres tende përmban Fjalën, kush është Jezusi. Se Ai po jeton dhe banon brenda jush; se zemra jote është e mbushur me vajin e besimit; se po e dëgjoni zërin e Tij dhe po i bindeni. Atëherë do të keni dritën e nevojshme për kohën kur afrohet Dielli i së Vërtetës plotësisht errësuar, [15]Papa Benedikti XVI kohët e fundit tha se po jetojmë në një “eklips të arsyes”; krh. Në prag dhe drita e vetme do të jetë ajo flakë që digjet Urtësi që është në zemrën tënde. [16]Shiko Qiri i ndezur Dy eklipset e fundit Një shpirt i tillë do të jetë gati kur, në mes të errësirës që vjen, të mesnata e Antikrishtit godet dhe Mjeshtri arrin të tregojë rrugën që të çon, në fund të fundit, në Festën e Dasmës të Mbretërisë.

Budallenjtë, kur morën llambat e tyre, nuk sollën me vete vaj, por të mençurit sollën enë vaji me llambat e tyre. Meqenëse dhëndri u vonua shumë, të gjithë u përgjumën dhe ranë në gjumë. Në mesnatë, u dëgjua një britmë: 'Ja, dhëndri! Dilni ta takoni! ' Atëherë të gjitha ato virgjëreshat u ngritën dhe i rregulluan llambat. Budallenjtë u thanë të mençurve: "Na jepni pak nga vaji juaj, sepse llambat tona po shuhen". Por të mençurit u përgjigjën: 'Jo, sepse mund të mos ketë mjaft për ne dhe për ju. Shkoni në vend të tregtarëve dhe blini disa për veten tuaj. 'Matt (Mat 25: 1-9)

Të mençurit do të gjejnë strehë tek Zoti, ndërsa budallenjtë do të kërkojnë dritën e rreme të bashkësive paralele. Për ata që kanë injoruar mëshirën e Zotit përmes Ndriçim dhe një mori shenjash të tjera të dashurisë dhe pranisë së Tij në jetën e tyre, Zoti do t'i lejojë ata (me hidhërim të madh) të ndjekin kursin e tyre të zgjedhur: të mbushin llambat e tyre me një i rremë vaj [17]Shiko Uniteti i rremë Pjesa II

… Zoti po u dërgon atyre një fuqi mashtruese që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen. (2 Sel. 2: 11-12)

 

N SC SHKRIM

Do ta them përsëri, vendi më i sigurt për të qenë është në vullnetin e Zotit. Pra, nëse Zoti ju do në qendër të Manhatanit ose në periferi të Bagdadit, atëherë ai është vendi më i sigurt për të qenë. Por mund të vijë një kohë në këtë Stuhi e Madhe kur Zoti ju thërret të lini gjithçka dhe "Go" A do të jetë engjëlli juaj mbrojtës ai që ju zgjon? A do të jetë mendja e thjeshtë e thjeshtë? Apo Nëna e Bekuar ose një shenjt do të flasë me zemrën tuaj?

Dhe, pasi ishin paralajmëruar në ëndërr që të mos ktheheshin tek Herodi, [magjistarët] u nisën për në vendin e tyre në një rrugë tjetër. Kur ata u larguan, ja, engjëlli i Zotit iu shfaq Jozefit në një ëndërr dhe i tha: "Çohu, merr fëmijën dhe nënën e tij, ik në Egjipt dhe rri aty derisa të të them. Herodi do të kërkojë fëmijën për ta shkatërruar ". Jozefi u ngrit dhe mori fëmijën dhe nënën e tij natën dhe u nis për në Egjipt. (Mat 2: 12-14)


Pushoni në Fluturimin për në Egjipt, Luc Olivier Merson, Frëngjisht, 1846–1920

… Gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe, kështu që ajo të mund të fluturonte në vendin e saj në shkretëtirë, ku, larg gjarprit, ajo u kujdes për një vit, dy vjet e gjysmë viti. (Zbul. 12:14)

Mbreti dërgoi lajmëtarë… për të ndaluar holokaustet, flijimet dhe libacionet në shenjtëroren, për të përdhosur të shtunat dhe ditët e festave, për të përdhosur shenjtëroren dhe ministrat e shenjtë, për të ndërtuar altarë dhe tempuj dhe faltore pagane… Kushdo që refuzonte të vepronte sipas komanda e mbretit duhet të dënohet me vdekje ... Shumë nga njerëzit, ata që braktisën ligjin, u bashkuan me ta dhe bënë të keqen në tokë. Izraeli ishte shtyrë të fshihej, kudo ku mund të gjendeshin vendet e strehimit. (1 Macc 1: 44-53)

Bëni standardin për Sionin, kërkoni strehim pa vonesë! E keqja që unë sjell nga veriu dhe një shkatërrim i madh. (Jeremia 4: 6)

Pra, po, do të ketë strehimore fizike për popullin e Zotit. Disa nga këto tashmë janë duke u përgatitur

Revolta dhe ndarja duhet të vijnë… Sakrifica do të pushojë dhe… Biri i Njeriut vështirë se do të gjejë besim në tokë… Të gjitha këto pasazhe kuptohen për mundimin që Antikrishti do të shkaktojë në Kishë… Por Kisha… nuk do të dështojë dhe do të të ushqehet dhe ruhet mes shkretëtirave dhe vetmive në të cilat Ajo do të tërhiqet, siç thotë Shkrimi, (Apok. Ch. 12). - Shën. Francis de Sales

 

REFUGJET E VUERTET

Megjithatë, këto janë vende të përkohshme, që në vetvete, nuk mund ta shpëtojnë shpirtin. E vetmja strehë që është vërtet e sigurt është Zemra e Jezusits Çfarë Nëna e Bekuar që po bën sot po i çon shpirtrat në këtë Port të Sigurt të Mëshirës duke i tërhequr në Zemrën e Tij të Papërlyer dhe duke i lundruar me siguri tek Biri i saj.

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Shpirtra të tillë që kanë ardhur t'i besojnë nënës sonë dhe t'i braktisin Zotit në këto ditë tonat, janë ata që mbajnë atë shkëndijë, atë dritë që do t'i sjellë shpresë botës në komunitetet e reja e dritës ref strehët e vërteta që edhe tani kanë fillimet e tyre dhe do të vazhdojnë në epokën e paqes për të ndërtuar një civilizim të ri të dashurisë

Këto bashkësi janë një shenjë e gjallërisë brenda Kishës, një instrument formimi dhe ungjillizimi, dhe a pikënisje solide për një shoqëri të re të bazuar në një 'civilizim të dashurisë' ... Prandaj, ato janë shkak për shpresë të madhe për jetën e Kishës. - JOHN PAUL II, Misioni i Shëlbuesit, n 51

Bëni veten ndërtues të komuniteteve në të cilat, sipas shembullit të bashkësisë së parë, Fjala jeton dhe vepron —JOHN PAULl II, Adresa në Lëvizjen Fokolare, Romë, 3 maj 1986

Lutuni Psalmit 91, lutja e madhe e strehimit fizik dhe shpirtëror:

PSALMI 91

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 12:24
2 Shiko Përndjekja është afër Kolapsi i Amerikës dhe persekutimi i ri
3 Megjithëse Kisha mund të zhduket nga shumë rajone, ajo kurrë nuk do të zhduket plotësisht, siç tha Pali VI me të drejtë, dhe siç premtoi Krishti: krh. Mat 16:18. Vini re se, shtatë kishat e adresuara në kapitujt 2-3 të Zbulesës, nuk janë më territore të krishtera, por islamike.
4 Shiko La Erërat e ndryshimit
5 krh. Isaia 24: 2
6 “Ne nuk mund të mohojmë që ndryshimet e shpejta që ndodhin në botën tonë gjithashtu paraqesin disa shenja shqetësuese të copëzimit dhe një tërheqje në individualizëm. Përdorimi i zgjeruar i komunikimeve elektronike në disa raste ka rezultuar në mënyrë paradoksale në një izolim më të madh… Gjithashtu një shqetësim i madh është përhapja e një ideologjie laike që minon ose madje hedh poshtë të vërtetën transhendente. " —POPA BENEDICT XVI, fjalim në Kishën e Shën Jozefit, 8 Prill 2008, Yorkville, New York; Agjencia Katolike e Lajmeve; Shiko gjithashtu Vakumi i Madh; shih Ch. 6 mbi "Zhvillimi i Popujve dhe Teknologjisë", Letër Enciklike: Caritas en Verifiko
7 Shiko Çfarë është e Vërteta?
8 Shiko Falsifikimi që vjen
9 Shiko Shpalosja e Madhe
10 Shiko Në prag
11 Shiko Dreamndërr për një të Paligjshëm
12 Para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap shumë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime —Diaria e Shën Maria Faustina Kowalska, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, n.1146
13 për shpjegim të mëtejshëm, shih Strehë e Vërtetë, Shpresa e Vërtetë
14 Shiko Detyra e momentit
15 Papa Benedikti XVI kohët e fundit tha se po jetojmë në një “eklips të arsyes”; krh. Në prag
16 Shiko Qiri i ndezur Dy eklipset e fundit
17 Shiko Uniteti i rremë Pjesa II
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , .