Rivendosja e Vjetër e Familjes


Familja, nga Michael D. O'Brien

 

Një nga shqetësimet më të zakonshme që dëgjoj është nga anëtarët e familjes të shqetësuar për të dashurit e tyre që janë larguar nga besimi. Kjo përgjigje u botua për herë të parë më 7 shkurt, 2008

 

WE shpesh thonë "arka e Noes" kur flasim për atë varkë të famshme. Por nuk ishte vetëm Noeu që mbijetoi: Zoti shpëtoi një familje

Së bashku me bijtë e tij, gruan e tij dhe gratë e bijve të tij, Noeu hyri në arkë për shkak të ujërave të përmbytjes. (Zan 7: 7) 

Kur djali plangprishës u kthye në shtëpi, një familje u rivendos dhe marrëdhëniet u rregulluan.

Vëllai juaj kishte vdekur dhe ka ardhur përsëri në jetë; ai ishte i humbur dhe është gjetur. (Luka 15:32)

Kur muret e Jerikos ranë, një prostitutë dhe e gjithë familja e saj ishin strehuar nga shpata sepse ajo kishte qenë besnik ndaj Zotit.

Vetëm prostituta Rahab dhe të gjithë të cilët janë në shtëpi me të duhet të kursehen, sepse ajo fshehu lajmëtarët që ne i dërguam. (Josh 6:17)

Dhe "para se të vijë Dita e Zotit ...", Zoti premton:

Unë do të dërgoj Elian, profetin… për të kthyer zemrat e etërve te fëmijët e tyre dhe zemrat e fëmijëve te etërit e tyre… (Mal 3: 23-24)

 

RUAJTJA E ARDHMES

 Pse Zoti do të restaurojë familjet?

E ardhmja e botës kalon përmes familjes.  OPPOPE JOHN PAUL II, Konsorcio Familiaris

Do të jetë familje gjithashtu që Zoti do të mblidhet në Arkën e zemrës së Marisë, për t'i dhënë atyre kalim të sigurt në Epoka tjetër. Pikërisht për këtë arsye familja është pikëmbështetja e sulmit të Satanit ndaj njerëzimit: 

Kriza e atësisë që po jetojmë sot është një element, ndoshta njeriu më i rëndësishëm, kërcënues në njerëzimin e tij. Shpërbërja e atësisë dhe amësisë është e lidhur me shpërbërjen e qenies sonë djem dhe vajza.  —POPE BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Palermo, 15 Mars, 2000 

Por me Zotin ka gjithmonë një zgjidhje. Dhe na u dha përmes kokës së Familja kishtare, Ati i Shenjtë:

Kisha i ka dhënë gjithmonë kësaj lutje një efektshmëri të veçantë, duke ia besuar Rruzares problems problemet më të vështira. Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin.

Sot unë me besim i besoj fuqinë e kësaj lutjeje ... kauzën e paqes në botë dhe kauzën e familjes. —POPA JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n. 39 

Përmes lutjeve dhe sakrificave tona tani, sidomos lutja e Rruzares, ne jemi duke përgatitur rrugën e Zotit, duke bërë shtigje të drejta që të dashurit tanë të humbur në mëkat të kthehen në shtëpi, madje edhe ata që janë kapur në "problemet më të vështira". Nuk është një garanci - të gjithë kanë vullnet të lirë dhe mund të refuzojnë shpëtimin. Por lutjet tona mund të sjellin atë rreze hiri, një mundësi për pendim, e cila përndryshe mund të mos jepet. 

Rahab ishte një prostitutë, një prostitutë. Megjithatë, ajo u kursye për shkak të një akti besimi (Joshi 2: 11-14), dhe si e tillë, Zoti e shtriu mëshirën dhe mbrojtjen e saj i tërë familja. Mos u dorëzo! Vazhdoni të besoni te Zoti dhe ia besoni familjes tuaj.

Kur Zoti ishte gati ta pastronte tokën nga një përmbytje, Ai vështroi tokën dhe gjeti hir vetëm te Noeu (Zan. 6: 8). Por Zoti e shpëtoi edhe familjen e Noeut. Mbuloni lakuriqësinë e anëtarit të familjes suaj me dashurinë dhe lutjet tuaja, dhe mbi të gjitha besimin dhe shenjtërinë tuaj, ashtu si Noeu solli mbulesë për familjen e Tij His ndërsa Jezusi na mbuloi përmes dashurisë dhe lotëve të tij, në të vërtetë, vetë gjakun e Tij.

Dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Pjetër 4: 8) 

Po, besoji të dashurit e tu Marisë, sepse unë po të them se Satanai do të lidhet nga zinxhiri i Rruzarës.

 

RESTORIMI I MARTESS

Nëse Zoti do të shpëtojë familjet, atëherë para së gjithash, Ai do të kursejë martesat. Sepse në bashkësinë martesore qëndron e parashikimbashkimi i përjetshëm për të cilën Krishti po përgatit Kishën:

Burra, doni gratë tuaja, ashtu si Krishti e deshi kishën dhe u dorëzua që ajo ta shenjtërojë, duke e pastruar atë nga uji me ujë me fjalën, që ai të mund t'i paraqiste vetes kishën me shkëlqim, pa njolla ose rrudha ose ndonjë diçka e tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta. (Ef 5: 25-27)

La Epoka e Paqes është Epoka e Eukaristisë, kur prania eukaristike e Krishtit do të vendoset në skajet e Tokës. Gjatë kësaj periudhe, Kisha, Nusja e Krishtit, do të arrijë lartësitë e shenjtërisë kryesisht përmes bashkimit të saj Sakramental me mishin e Jezusit në Eukaristinë e Shenjtë:

Për këtë arsye një burrë do të braktisë babanë dhe nënën e tij dhe do të bashkohet me gruan e tij, dhe të dy do të bëhen një mish i vetëm. Ky është një mister i madh, por unë flas duke iu referuar Krishtit dhe kishës. (v. 31-32)

Kisha do të jetojë mësimet e Papa Gjon Palit mbi "teologjinë e trupit" kur seksualiteti ynë njerëzor do të rindërtohet me vullnetin e Zotit dhe martesat dhe familjet tona do të bëhen "të shenjta dhe pa të meta". Trupi i Krishtit do të arrijë të vetën shtat i plotë, e përgatitur për t'u bashkuar me Kreun e saj për gjithë përjetësinë kur Kisha do të arrijë përsosmërinë e saj përfundimtare në Qiell.

Teologjia e trupit [është] një "bombë me sahat teologjike e vendosur për të shkuar me pasoja dramatike ... ndoshta në shekullin e njëzet e një". -George Weigel, Teologjia e Trupit të Shpjeguar, P. 50

Jezusi tha:mençuria justifikohet nga veprat e saj.”A nuk është vepra e Tij më e madhe personi njerëzor? Në të vërtetë, restaurimi i familjes dhe martesa do të jenë përfundimtare Shfajësimi i mençurisë para Tij kthimi përfundimtar në lavdi.

Elija me të vërtetë do të vijë i pari dhe do të rivendosë të gjitha gjërat. (Marku 9:12)

 

 

Botuar për herë të parë më 10 dhjetor 2008.

 

 
LEXIMI MË TEJ:

Përgatitjet e Dasmës

Drejtësia e Urtësisë

Ditët e Elias dhe Noeut

Armët familjare

 

Nëse dëshironi të mbështesni nevojat e familjes tonë,
thjesht klikoni në butonin më poshtë dhe përfshini fjalët
"Për familjen" në seksionin e komenteve. 
Ju bekoj dhe faleminderit!

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes.