Vala që vjen e unitetit

 N THE FESTASTN E KRYETARIT T ST ST. Pjetri

 

PËR dy javë, e kam ndjerë Zotin që më inkurajon vazhdimisht të shkruaj ekumenizëm, lëvizja drejt unitetit të krishterë. Në një moment, ndjeva se Shpirti më nxiti të kthehesha dhe të lexoja "Petalet", ato katër shkrime themelore nga të cilat ka dalë gjithçka tjetër këtu. Njëri prej tyre është për unitetin: Katolikë, protestantë dhe dasma e ardhshme.

Ndërsa fillova dje me lutje, më erdhën disa fjalë që, pasi i kisha ndarë me drejtorin tim shpirtëror, dua t'i ndaj me ju. Tani, para se ta bëj, duhet të të them se mendoj se të gjitha ato që do të shkruaj do të marrin kuptim të ri kur të shikoni videon më poshtë që u postua në Agjencia e Lajmeve Zenit 'Faqja e internetit dje në mëngjes. Nuk e shikova videon deri sa pas Kam marrë fjalët e mëposhtme në lutje, kështu që të them më së paku, unë jam shkatërruar plotësisht nga era e Shpirtit (pas tetë vjetësh nga këto shkrime, nuk jam mësuar kurrë!).

Shumë prej jush janë të njohur me shkrimet e mia këtu që kanë të bëjnë me teologjinë e Atit të Kishës për "Ditën e Zotit" të ardhshëm, [1]shih Faustina dhe Dita e Zotit; Edhe dy ditë; Si ishte epoka e humburt; I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! një ditë pragu i së cilës besoj se kemi filluar të kapërcejmë. Në lutje dje në mëngjes, ndjeva Zotin kur tha se po hyjmë në një kohë tani Ai po i kthen zemrat e fëmijëve drejt etërve të tyre -që protestantët do të fillojnë të kthejnë zemrat e tyre drejt "Etërve të Kishës", drejt rrënjëve të tyre apostolike. Kjo, sigurisht, është ajo që shkroi profeti Malachi:

Tani po ju dërgoj profetin Elia, para se të vijë dita e Zotit, dita e madhe dhe e tmerrshme; ai do ta kthejë zemrën e etërve te bijtë e tyre dhe zemrën e bijve të tyre etërit e tyre, që të mos vij dhe ta godas vendin me një shkatërrim të plotë. (Mal 3: 23-24)

Por ju do të vini re se baballarët do ta bëjnë Edhe kthejnë zemrat e tyre drejt fëmijëve të tyre, dmth. kisha do t'i drejtohet fëmijëve të saj të humbur dhe vëllezërve të ndarë.

Pastaj e ndjeva që Zoti vazhdonte të thoshte,

Nga Lindja, do të përhapet si një valë, Lëvizja ime ekumenike e unitetit ... Unë do të hap dyert që askush nuk do t'i mbyllë; Unë do të sjell në zemrat e të gjithë atyre që po i quaj një dëshmitar të unifikuar të dashurisë… nën një bari, një popull - dëshminë përfundimtare para të gjitha kombeve.

Për ata prej jush që po ndiqni reflektimet e mia të përditshme në masë, meditimi i djeshëm mbaron, "ora e dëshmisë më të madhe të Kishës është mbi ne.”Unë nuk mendoj se e kuptova plotësisht se çfarë kuptimi kishin ato fjalë deri pas lutjes së djeshme në mëngjes.

Shikoni fjalët e Jezusit në Ungjillin e Gjonit:

Unë lutem jo vetëm për [Apostujt], por edhe për ata që do të besojnë në mua me anë të fjalës së tyre, në mënyrë që të gjithë të jenë një, pasi ti, Ati, je në mua dhe unë në ty, që edhe ata të jenë në ne, që bota të besojë se ti më ke dërguar. (John 17: 21)

Lutja e Jezuit varet nga besimi në ardhjen e Tij si Shpëtimtari i botës Uniteti i krishterë. Shën Pali gjithashtu shpreh se masterplani misterioz i Zotit që po shpaloset është të

… Pajisni të shenjtët për punën e shërbesës, për ndërtimin e trupit të Krishtit, derisa të gjithë të arrijmë unitetin e besimit dhe njohjen e Birit të Zotit, për burrëri të pjekur, në masën e shtatit të plotë të Krishtit. (Ef 4: 12-13)

Nga ky plan hyjnor rrjedh eskatologjia e Etërve të Kishave që përfshin Pasionin e Kishës dhe ardhjen “Epoka e Paqes”Që çon në unitetin e plotë të trupit të Krishtit. Unë dëshiroj të flas më tej për këtë në shkrimet e mia të ardhshme se si këto fragmente, Fundi i Kohës, Mariologjia, Rinovimi karizmatik, dhe ekumenizmi lidhet me këtë.

Sot, më shumë se kurrë, kemi nevojë për njerëz që jetojnë jetë të shenjta, roje që i shpallin botës një agim të ri shprese, vëllazërie dhe paqeje. —BLETUAR JOHN PAUL II, Mesazh për Lëvizjen Rinore Guanelli, Vatikan, 20 Prill 2002

Po vjen një valë dhe tërmeti që e lëshoi ​​ishte lutja e Jezusit që të mund të “jemi të gjithë një”. Sepse Ai tha, "Kështu do ta dinë të gjithë që ju jeni dishepujt e mi, nëse keni dashuri për njëri-tjetrin." [2]krh. Jn. 13:35

Dhe ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën si një dëshmitar për të gjitha kombet, dhe atëherë do të vijë fundi. (Mat 24:14)

Jezui na tha: «Lum paqebërësit» (Mt 5: 9). Duke marrë përsipër këtë detyrë [të ekumenizmit], gjithashtu midis nesh, ne përmbushim profecinë e lashtë: "Ata do të rrahin shpatat e tyre në plugje" (Is 2: 4). —POPA FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 244

Dhe le t'i lutemi Zotit që Ai të na bashkojë të gjithëve ... Dhe kjo është një mrekulli; mrekullia e unitetit ka filluar. —POPE FRANCIS, në video për Ministritë e Kenneth Copeland, 21 shkurt 2014; Zenit.org

 

 

 

Videoja e mëposhtme përmban një mesazh personal për Ministritë e Kenneth Copeland nga Papa Françesku përmes mikut të tij të vjetër, Peshkopit Episkopal Anglikan, Tony Palmer. Isshtë tingulli i valës së Zotit që përplaset mbi shpirtrat e fëmijëve të Tij ... Unë ju inkurajoj të shikoni të gjithë videon, e cila ka çuar në lot shumë njerëz - si katolikë ashtu edhe protestantë.
Mund të shihet versioni i plotë 45 minutësh këtu ose në videon më poshtë. (Shënim: Mbani në mend, dy folësit e hapjes janë ungjillorë / protestantë dhe ndajnë pikëpamje historike të Kishës që nuk janë mjaft të sakta, siç mund të pritet. Por kjo nuk është çështja këtu… dëgjoni me zemrën tuaj.)

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

Për të marrë meditimet ditore të Masës së Markut, La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Ushqimi Shpirtëror për Mendimin është një apostol me kohë të plotë.
Na duhet mbështetja juaj për të vazhduar! Shendet!

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.