Shenjtërimi i Vonë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 dhjetor 2017
E Shtuna e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

Moska në agim

 

Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme që të jeni "vëzhguesit e agimit", vrojtuesit që shpallin dritën e agimit dhe pranverën e re të Ungjillit
prej të cilave tashmë mund të shihen sythat.

—POPA JOHN PAUL II, Dita e 18-të Botërore e Rinisë, 13 Prill, 2003;
vatikan.va

 

PËR nja dy javë, kam kuptuar se duhet të ndaj me lexuesit e mi një shëmbëlltyrë të llojeve që janë shpalosur kohët e fundit në familjen time. Unë e bëj këtë me lejen e djalit tim. Kur të dy lexonim leximet e djeshme dhe të sotme në masë, e dinim se ishte koha ta ndanim këtë histori bazuar në dy fragmentet e mëposhtme:

Në ato ditë, Ana solli Samuelin me vete, një dem të vogël tre vjeç, një efa miell dhe një lëkure vere dhe e paraqiti në tempullin e Zotit në Shiloh. (Leximi i parë i djeshëm)

Ja, unë do të dërgoj Elian, profetin, para se të vijë dita e Zotit, dita e madhe dhe e tmerrshme, për t'i kthyer zemrat e etërve te fëmijët e tyre dhe zemrat e fëmijëve te etërit e tyre ... (leximi i parë i sotëm) )

E shihni, kur djali im i madh Greg lindi rreth 19 vjet më parë, unë kisha një ndjenjë dërrmuese se duhej ta çoja në famullinë time, dhe para altarit, shenjtërojeni atë tek Zoja. "Vajosja" për ta bërë këtë ishte kaq e fortë ... e megjithatë, për çfarëdo arsye, e vonova, e shtyva dhe e shtyu këtë "direktivë hyjnore" të zgjatur.

Disa vjet më vonë, rreth moshës dymbëdhjetë vjeç, diçka ndryshoi papritmas në Greg. Ai u tërhoq nga vëllezërit dhe familja e tij; lozuria dhe humori i tij u tret; talentimi i tij i pabesueshëm në muzikë dhe krijimtari u varros ... dhe tensionet midis tij dhe unë u rrita deri në thyerje. Pastaj, rreth tre vjet më vonë, zbuluam se djali ynë ishte ekspozuar ndaj pornografisë dhe se kishte gjetur një mënyrë për ta parë atë pa e ditur ne. Ai tregoi se si, herën e parë që e pa, u tmerrua dhe qau. E megjithatë, si një litar që shtrëngohet rreth grepit të kuriozitetit, ai e gjeti veten duke u tërhequr në errësirën e gënjeshtrës që është bota e pornografisë. Sidoqoftë, tensionet u rritën ndërsa vetëvlerësimi i djalit tonë ra dhe marrëdhënia jonë u përkeqësua.

Pastaj një ditë, në fund të mendjes sime, m'u kujtua ajo thirrje e brendshme dhe e paepur: që unë do ta çoja djalin tim në kishën lokale dhe atje, do t'ia shenjtëroja Zojës. Mendova, "Më mirë vonë, se kurrë." Dhe kështu, Gregu dhe unë u gjunjëzuam përpara Tabernakullit dhe një statuje të Zojës sonë dhe, atje, e vendosa djalin tim fort në duart e asaj "Grua e veshur në diell", ajo që është "Ylli i mëngjesit" paralajmëron ardhjen e Agimit. Dhe pastaj, e lashë të shkojë… Ashtu si babai i djalit plangprishës, vendosa që zemërimi, zhgënjimi dhe shqetësimi im nuk po na bënte mirë asnjërit. Dhe me këtë, Greg u largua nga shtëpia një ose dy vjet më vonë.

Përmes një sërë situatash dhe ngjarjesh gjatë vitit të ardhshëm, Greg u gjend i papunë dhe pa ku të shkonte - domethënë, përveç një ftese të hapur për t'u bashkuar me një ekip misionar katolik, në të cilin motra e tij kishte qenë dikur. Duke ditur që jeta e tij duhej të ndryshonte, Greg shiti makinën e tij, paketoi një çantë të vogël dhe u drejtua për në shtëpi me një motor të vogël.

Kur ai arriti në fermën tonë, unë e përqafova atë në krahët e mi. Pasi ai mblodhi disa gjëra të tjera, unë e mora mënjanë dhe biseduam. "Babi", tha ai, "Unë shoh se çfarë kam vënë nënën dhe ty dhe çfarë duhet të ndryshojë në jetën time. Unë me të vërtetë dua të afrohem me Zotin dhe të bëhem njeriu që supozohem të jem. Unë po shoh kaq shumë gjëra tani në dritën e së vërtetës ””. Greg vazhdoi për orën tjetër duke ndarë atë që po trazonte në zemrën e tij. Urtësia që i dilte nga goja ishte e jashtëzakonshme; shtrëngimi, i papritur dhe thellësisht prekës, ishte si të shihje rrezen e parë të agimit pas një nate të gjatë e të errët.

Duke ardhur në vete ai mendoi, "shall Unë do të ngrihem dhe do të shkoj tek babai im" ... babai i tij e pa atë dhe kishte dhembshuri, dhe vrapoi, e përqafoi dhe e puthi. Dhe i biri i tha: "Atë, unë kam mëkatuar kundër qiellit dhe para teje; Unë nuk jam më i denjë të quhem djali juaj. ' (Luka 15: 20-21)

Me lot në sy, mbaja djalin tim dhe i thashë se sa shumë e doja atë. “Unë e njoh babin. E di që ti më do ”. Dhe me këtë, Greg mblodhi gjërat e tij dhe u largua për në vend për t'u bashkuar me vëllezërit dhe motrat e tij të reja për t'u bërë ministra të Ungjillit. Ashtu si Pjetri, i cili ishte akoma në barkën e tij kur Krishti e thirri atë ... ose si Mateu tagrambledhës, i cili ishte ende ulur në tryezën e tij… ose si Zake, i cili ishte akoma lart në pemën e tij… Jezusi i ftoi ata, dhe Greg (dhe mua ) - jo sepse ishin burra të përsosur - por sepse ishin "thirrur". Ndërsa pashë Gregun të zhdukej në pluhurin e mbrëmjes, fjalët u ngritën në zemrën time:

… Ky biri im ishte i vdekur dhe ka ardhur përsëri në jetë; ai ishte i humbur, dhe është gjetur. (Luka 15:24)

Me kalimin e çdo jave, gruaja ime dhe unë jemi plotësisht të mahnitur me transformimin që po ndodh në jetën e djalit tonë. Unë mezi mund të flas për të pa u shëruar me lot. Për shkak se ishte krejtësisht e papritur, krejtësisht e paparashikuar ... sikur një dorë nga Qielli ta kapërcente atë. Drita i është kthyer në sy; humori, talentimi dhe dashamirësia e tij po prekin familjen e tij nga e para. Për më tepër, ai është dëshmitarë për ne si duket ndjekja e Jezusit. Ai e di që ka një udhëtim të gjatë përpara, ashtu si edhe ne të tjerët, por të paktën ai ka gjetur rrugën e duhur… Rrugën, të Vërtetën dhe Jetën. Kohët e fundit, ai ndau me mua se ka gjetur hir në kohërat më të vështira përmes Rruzares, dhe kështu, ndihma e Zojës sonë. Në të vërtetë, ndërsa hyra në zyrën time këtë mëngjes për të filluar ta shkruaj këtë, Greg ishte mbështetur mbi Biblën e tij të hapur, një Rruzar në dorë, i zhytur në lutje.

 

KTHIMET PRODIGALE

Arsyeja që unë ndaj të gjitha këto me ju është se historia e Gregut është një shëmbëlltyrë e asaj që po ndodh me Rusinë. Në vitin 1917, pak javë para se të shpërthente Revolucioni Komunist në Sheshin e Moskës, Zoja u shfaq tre fëmijëve me një mesazh:

[Rusia] do të përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen... parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën - Plaku i përkohshëm Lucia në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982; Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Por për çfarëdo arsye, papët e vonuan, e shtynë dhe e shtynë këtë «udhëzim hyjnor». Si e tillë, Rusia me të vërtetë i përhapi gabimet e saj në të gjithë botën duke shkaktuar dhimbje, vuajtje dhe përndjekje të patreguar në të gjithë globin. Por më 25 Mars 1984 në Sheshin e Shën Pjetrit, Papa Gjon Pali II në bashkimin shpirtëror me Peshkopët e botës, ia besoi të gjithë burrat dhe gratë dhe të gjithë popujt Zemrës së Papërlyer të Marisë:

O Nënë e të gjithë burrave dhe grave, dhe e të gjithë popujve, ti që i njeh të gjitha vuajtjet e tyre dhe shpresat e tyre, ti që ke vetëdijen e një nëne për të gjitha betejat midis së mirës dhe së keqes, mes dritës dhe errësirës, ​​që mundojnë botën moderne, britma të cilën ne, të prekur nga Fryma e Shenjtë, ia drejtojmë drejtpërdrejt Zemrës suaj. Përqafoni me dashurinë e Nënës dhe Shërbëtores së Zotit, këtë botë tonën njerëzore, të cilën ju besojmë dhe ju shenjtërojmë, sepse jemi plot shqetësime për fatin tokësor dhe të përjetshëm të individëve dhe popujve. Në një mënyrë të veçantë ne ju besojmë dhe ju shenjtërojmë ata individë dhe kombe që posaçërisht kanë nevojë për t'u besuar dhe shenjtëruar. 'Ne i drejtohemi mbrojtjes suaj, e shenjtë Nënë e Zotit!' Mos i përçmoni kërkesat tona në nevojat tona ” -Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Pa u futur në polemikat që vazhdojnë sot nëse "shenjtërimi i Rusisë" ishte siç kërkoi Zoja, ne, të paktën, mund të themi se ishte një shenjtërim "i papërsosur". Si ai që bëra me djalin tim. Ishte vonë dhe unë e bëra atë në dëshpërim… ndoshta jo me fjalët që do të kisha përdorur vite më parë. Sidoqoftë, Qielli duket se e ka pranuar atë për atë që ishte, së bashku me Aktin e Besimit të Gjon Palit II, sepse ajo që ka ndodhur në Rusi që nga ajo kohë është krejtësisht e jashtëzakonshme:

Më 13 maj, më pak se dy muaj pasi "Akti i Besimit" i Gjon Palit II, një nga turmat më të mëdha në historinë e Fatimas mblidhet në faltoren atje për të lutur Rruzaren për paqe. Ne te njejten dite, një shpërthim në kolapsr_FotorBaza Detare Sovjetike 'Severomorsk shkatërron dy të tretat e të gjitha raketave të grumbulluara për Flotën Veriore të Sovjetikëve. Shpërthimi shkatërron gjithashtu punëtoritë e nevojshme për mirëmbajtjen e raketave, si dhe qindra shkencëtarë dhe teknikë. Ekspertët ushtarakë perëndimorë e quajtën atë katastrofën më të rëndë detare që ka pësuar Flota Detare Sovjetike që nga Lufta e Dytë Botërore.
• Dhjetor 1984: Ministri Sovjetik i Mbrojtjes, organizatori i planeve të pushtimit për Evropën Perëndimore, vdes papritur dhe misteriozisht.
• 10 Mars 1985: Vdes Kryetari Sovjetik Konstantin Chernenko.
• 11 Mars 1985: Zgjedhet Kryetari Sovjetik Mikhail Gorbachev.
• 26 Prill 1986: Aksidenti i reaktorit bërthamor në Çernobil.
• 12 maj 1988: Një shpërthim shkatërroi fabrikën e vetme që bëri motorët e raketave për raketat vdekjeprurëse SS 24 të Sovjetikëve me rreze të gjatë, të cilat mbajnë nga dhjetë bomba bërthamore secila.
• 9 nëntor 1989: Rënia e Murit të Berlinit.
Nëntor-Dhjetor 1989: Revolucione paqësore në Çekosllovaki, Rumani, Bullgari dhe Shqipëri.
• 1990: Gjermania Lindore dhe Perëndimore janë të unifikuara.
• 25 Dhjetor 1991: Shpërbërja e Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike [1]referencë për kronologjinë: "Shenjtërimi Fatima - Kronologji", ewtn.com

Ashtu si djali im po pëson një transformim që është ende i dhimbshëm ndërsa Zoti e zbulon dhe shëron thyerjen e tij, ashtu gjithashtu, ka akoma qoshe me pluhur që duhet të zhduken në Rusi nga shakullima e dekadave të sundimit Komunist. Por ashtu si Greg tani po bëhet një fener shprese edhe për ata që e rrethojnë, kështu që Rusia po bëhet një rreze drite e Agimit në Botën Perëndimore, e cila ka rënë larg hirit:

Ne shohim që shumë nga vendet euro-atlantike po i hedhin poshtë rrënjët e tyre, duke përfshirë vlerat e krishtera që përbëjnë bazën ePutin_Valdaiclub_Fotor qytetërimi perëndimor. Ata po mohojnë parimet morale dhe të gjitha identitetet tradicionale: kombëtare, kulturore, fetare dhe madje edhe seksuale. Ata po zbatojnë politika që barazojnë familjet e mëdha me partneritetet e të njëjtit seks, besimin në Zot me besimin në Satana... Dhe njerëzit po përpiqen në mënyrë agresive ta eksportojnë këtë model në të gjithë botën. Jam i bindur se kjo hap një rrugë të drejtpërdrejtë drejt degradimit dhe primitivizmit, duke rezultuar në një krizë të thellë demografike dhe morale. Çfarë tjetër përveç humbjes së aftësisë për t'u riprodhuar mund të shërbejë si dëshmia më e madhe e krizës morale me të cilën përballet një shoqëri njerëzore? —Presidenti Vladimir Putin, fjalimi në takimin e fundit plenar të Klubit Ndërkombëtar të Diskutimit Valdai, 19 Shtator 2013; rt.com

Në një buletin me titull, A është shenjtëruar Rusia në zemrën e patëmetë të Marisë?, Fr. Joseph Iannuzzi më tej vëren:

• Në Rusi qindra Kisha të reja po ndërtohen nga nevoja dhe ato që tani përdoren janë më se të mbushura me besimtarë.
• Kishat Ruse janë të mbushura me besimtarë deri në buzë dhe manastiret dhe manastiret janë të mbushura me fillestarë të rinj.
• Qeveria në Rusi nuk e mohon Krishtin, por flet hapur dhe inkurajon shkollat ​​të mbajnë krishterimin e tyre dhe t'u mësojnë nxënësve katekizmin e tyre.
• Qeveria së bashku me Kishën deklaruan hapur se ata nuk do të jenë pjesë e Bashkimit Evropian, sepse BE-ja ka humbur vlerat e saj morale dhe krishterimin e tyre, siç kishin ata vetë në të kaluarën nën Bashkimin Sovjetik; ata e lanë besimin e tyre dhe e mohuan Krishtin. Këtë herë ata deklaruan "askush nuk do të na shkëpusë nga besimi ynë dhe ne do ta mbrojmë besimin tonë deri në vdekje".
• Qeveria e Rusisë ka denoncuar hapur "rendin e ri botëror".
• Rusia deklaroi se homoseksualët që promovojnë axhendën nuk janë të mirëpritur dhe nuk lejohen të bëjnë procesione, e lëre më të bëjnë martesa homoseksuale. Rusia deklaroi se çdo i huaj që dëshiron të jetojë në Rusi do të kërkohet: 1) të mësojë rusisht, 2) të bëhet i krishterë… (Shënim nën: Ndërsa Rusia është kryesisht e krishterë ortodokse - ata kanë të 7 Sakramentet të cilat Roma i pranon të vlefshme,) ata
• Ata lejojnë të krishterët e tjerë të shprehin hapur dhe të praktikojnë besimin e tyre; ka në Moskë disa Kisha Katolike dhe Anglikane.
• Në 2015, Ministrja e Shëndetësisë në Rusi, Veronika Skvortsova dhe Patriarku Ortodoks Rus Kirill, nënshkruan një marrëveshje që heq abortin dhe përfshin kujdesin paliativ në të gjithë Rusinë. Si përmbledhje, asnjë abort nuk lejohet në Rusi.

Krahasimi i Rusisë me atë që po ndodh në Evropë dhe pjesën tjetër të Perëndimit, Fr. Iannuzzi pyet: "Kush nga të dy ka nevojë të konvertohet?"

Kohët e fundit, pyeta A po hapet porta lindore? Oneshtë një nga gjërat më shpresëdhënëse që kam qenë i privilegjuar të shkruaj në disa kohë. Për shumë vite, fjalët misterioze "Shikoni drejt Lindjes" kanë qenë në zemrën time. Tradicionalisht, Kisha është përballur me Lindjen në pritje të Agimit, "ditës së Zotit", ardhja e Krishtit. Zoja tregoi se do të vinte një epokë e re, një "periudhë paqeje", pas shenjtërimit të Rusisë në Zemrën e saj të Papërlyer. Edhe një herë, e shohim veten drejt Lindjes - të dy nga ana shpirtërore dhe gjeografikisht—Për Triumfin e Zemrës së Papërlyer, që çon në mënyrë të pashmangshme te Triumfi i Zemrës së Shenjtë të Jezusit.

Ajo që shohim në Rusi (dhe ajo që shoh tek djali im) është, për mua, një dëshmi e fuqishme se si marrja jo vetëm e Jezusit, por e Nënës Sonë të Bekuar në zemrat dhe shtëpitë tona, mund t'i transformojë ata. Për kush duket se rregullon, rregullon dhe rivendos një shtëpi më mirë se një nënë? A nuk ishte Zoti ynë i pari që e la Marinë ta nënës?

[Jezusi] dëshiron të vendosë në botë devotshmëri për Zemrën time të Papërlyer. Unë premtoj shpëtim për ata që e përqafojnë atë dhe ata shpirtra do të dashurohen nga Zoti si lulet e vendosura nga unë për të zbukuruar fronin e Tij. -Kjo linjë e fundit thotë: "lulet" shfaqen në tregimet e mëparshme të shfaqjeve të Lucia-s. Krh. Fatima në fjalët e veta të Lucia-s: Kujtimet e motrës Lucia, Louis Kondor, SVD, f, 187, shënim, 14.

Jozefi, bir i Davidit, mos ki frikë të marrësh Marinë, gruan tënde, në shtëpinë tënde. (Luka 1:20)

Kur Jezusi pa nënën e tij dhe dishepullin e tij që ai e donte, i tha nënës së tij: “Grua, ja djali yt”. Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Rusia Ref Streha jonë?

Si Zoja na ndihmoi të shërohej pas një takimi me pornografinë: Një mrekulli e mëshirës

Për burrat dhe gratë e varur nga pornografia: Gjuetia

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore

Ndihmësit e Bekuar

Përralla të Vërteta të Zojës

Pse Mary?

Një arkë do t'i udhëheqë ata

 

Nëse dëshironi të mbështesni nevojat e familjes tonë,
thjesht klikoni në butonin më poshtë dhe përfshini fjalët
"Për familjen" në seksionin e komenteve. 
Ju bekoj dhe faleminderit!

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 referencë për kronologjinë: "Shenjtërimi Fatima - Kronologji", ewtn.com
Postuar ne BALLINA, MARY, LEXIMET masive, SHENJAT.