Kirurgjia kozmike

 

Botuar për herë të parë më 5 korrik 2007

 

LUTJA përpara Sakramentit të Bekuar, Zoti dukej se shpjegonte pse bota po hyn në një pastrim që tani, duket i pakthyeshëm.

Gjatë gjithë historisë së Kishës Sime, ka pasur raste kur Trupi i Krishtit është sëmurur. Në ato kohëra unë kam dërguar mjete shërimi.

Ajo që më erdhi në mendje janë ato raste kur jemi të sëmurë me një ftohje ose grip. Ne gëlltisim pak supë pule, pimë lëngje dhe bëjmë pushimin e nevojshëm. Kështu edhe me Trupin e Krishtit, kur është sëmurur nga apatia, korrupsioni dhe papastërtia, Zoti ka dërguar shërimet e shenjtorë, burra dhe gra të shenjta- supa e pulës e shpirtrave- të cilët na reflektojnë Jezusin, duke i shtyrë zemrat dhe madje kombet të pendohen. Ai ka frymëzuar Lëvizjet komunitetet e dashurisë për të sjellë zell shërues dhe të sapo gjetur. Në këto mënyra, Zoti e ka rivendosur Kishën në të kaluarën.

Por kur kancer rritet në trup, këto ilaçe nuk do ta shërojnë atë. Kanceri duhet të pritet.

Dhe e tillë është shoqëria jonë sot. Kanceri i mëkatit ka kapërcyer pothuajse çdo aspekt të shoqërisë, duke prishur zinxhirin ushqimor, furnizimin me ujë, ekonominë, politikën, shkencën, mjekësinë, mjedisin, arsimin dhe vetë fenë. Ky kancer është ngulitur në vetë themelet e kulturës dhe mund të "shërohet" vetëm duke e hequr plotësisht atë.  

Prandaj, ndërsa afrohet fundi i kësaj bote, gjendja e çështjeve njerëzore duhet të pësojë një ndryshim dhe përmes përhapjes së ligësisë të bëhet më keq; kështu që tani këto kohërat tona, në të cilat paudhësia dhe paturpësia janë rritur edhe në shkallën më të lartë, mund të gjykohen të lumtura dhe gati të arta në krahasim me atë të keqe të pashërueshme.  -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

 

Korrje dhe Mbjellje

Një pjesë e pastrimit do të jetë rezultat i njerëzimit që "të korrë atë që ka mbjellë". Ne tashmë po shohim që këto pasoja të shpalosen para syve tanë. kultura e vdekjes ka lënë të varfëruar popullatat e kombeve të zhvilluara perëndimore, dhe më keq, dinjiteti i personit njerëzor është mohuar. kultura e lakmisë, nga ana tjetër, ka evoluar në shoqëri të cilat drejtohen nga fitimi, duke rezultuar në rritje të varfërisë, skllavërisë së sistemit ekonomik dhe shkatërrimit të familjes përmes forcave materialiste.

Dhe perspektiva e një lufte shkatërruese vazhdon të shfaqet, duke e bërë "Luftën e Ftohtë" të duket mjaft e ngrohtë në krahasim.

Por pastrimi dhe restaurimi i mjedisit, zinxhirit ushqimor, tokës, oqeaneve dhe liqeneve, pyjeve dhe ajrit që thithim është një kirurgji me përmasa kozmike. Kjo do të thotë që shumë nga sistemet dhe teknologjitë e dëmshme që ne aktualisht përdorim për të manipuluar, dominuar dhe shfrytëzuar natyrën duhet të hiqen dhe dëmi që ata kanë bërë të shërohet. Dhe këtë, Zoti do ta bëjë Vetë.

Zoti do të dërgojë dy ndëshkime: njëra do të jetë në formën e luftërave, revolucioneve dhe të këqijave të tjera; ajo do të jetë me origjinë nga toka. Tjetri do të dërgohet nga Parajsa. LessTreguar Anna Maria Taigi, Profecitë katolike, F.76

Në fund, ne duhet ta kuptojmë këtë pastrim si diçka të mirë, në fund të fundit, një akt mëshire. Ne tashmë e dimë fundin e historisë. Ashtu si një nënë shtatzënë e njeh gëzimin që po vjen, ajo gjithashtu e di se duhet të kalojë dhimbjet e lindjes dhe lindjen.

Por procesi i dhimbshëm do të sjellë jetë të re ... a Ringjallja që vjen. 

Nëse Zoti i kthen gëzimet helmuese të kombeve në hidhërim, nëse Ai prish kënaqësitë e tyre dhe nëse Ai shpërndan ferra përgjatë shtegut të trazirave të tyre, arsyeja është se Ai i do ata akoma. Dhe kjo është mizori e shenjtë e Mjekut, i cili, në raste ekstreme të sëmundjes, na bën të marrim ilaçe më të hidhura dhe më të tmerrshme. Mëshira më e madhe e Zotit është të mos lejojë ato kombe të qëndrojnë në paqe me njëri-tjetrin që nuk janë në paqe me Të. - Shën. Pio e Pietrelcina, Bibla ime e përditshme katolike, P. 1482

  

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.