Dita po vjen


Mirësjellje National Geographic

 

 

Ky shkrim më erdhi për herë të parë në Festën e Mbretit Krisht, 24 Nëntor 2007. Ndjej që Zoti më nxit ta ribotoj këtë në përgatitje të transmetimit tim të ardhshëm, i cili merret me një temë shumë të vështirë - një tronditje të madhe që po vjen. Ju lutemi mbani vëmendjen për atë transmetim në internet më vonë këtë javë. Për ata që nuk kanë shikuar Seria e Profecisë në Romë në EmbracingHope.tv, është një përmbledhje e të gjitha shkrimeve dhe librit tim, dhe një mënyrë e thjeshtë për të kuptuar “tablonë e madhe” sipas Etërve të Kishave të Hershme dhe papëve tanë modernë. Alsoshtë gjithashtu një fjalë e qartë e dashurisë dhe paralajmërimit për t'u përgatitur

 

Ja, dita po vjen, flakëron si një furrë… (Mal 3:19)

 

NJE PARALAJMRIM I FORT 

Unë nuk dua ta dënoj njerëzimin që dhemb, por dëshiroj ta shëroj atë, duke e shtypur në Zemrën Time të Mëshirshme. Unë përdor dënimin kur ata vetë Më detyrojnë ta bëj këtë (Jezusi, tek Shën Faustina, Ditar, n 1588)

E ashtuquajtura "ndriçim i ndërgjegjes" ose "paralajmërim" mund të jetë afër. Unë kam ndjerë prej kohësh se mund të vijë në mes të një fatkeqësi e madhe nëse nuk ka një përgjigje shtrëngimi për mëkatet e këtij brezi; nëse nuk i jepet fund e keqja e tmerrshme e abortit; në eksperimentimin me jetën e njeriut në "laboratorët tanë;" deri në dekonspirimin e vazhdueshëm të martesës dhe familjes - themeli i shoqërisë. Ndërsa Ati i Shenjtë vazhdon të na inkurajojë me enciklike dashurie dhe shprese, ne nuk duhet të biem në gabimin e supozimit se shkatërrimi i jetës është i parëndësishëm.

Unë dua të ndaj fjalët e një shpirti që mund të jetë një profet për ditët tona. Me gjithë profecinë, ajo duhet të dallohet me lutje. Por këto fjalë konfirmojnë atë që është shkruar në këtë faqe në internet dhe atë që Zoti gjoja u thotë me urgjencë shumë "profetëve" sot:

Populli im, koha e paralajmërimit që është parathënë së shpejti do të dalë në dritë. Unë jam lutur me durim me ju, populli im, megjithatë shumë prej jush vazhdojnë t'i jepen vetes rrugëve të botës. Tani është koha që t'u kushtojmë vëmendje të veçantë fjalëve të Mia dhe të përqafojmë ata në familjet tuaja që janë më larg meje. Tani është koha për t'u ngritur dhe për t'i dëshmuar ata, sepse kaq shumë do të kapen me kujdes. Mirë se vini në këtë kohë persekutimi, sepse të gjithë ata që tallen dhe përndiqen për shkakun Tim, do të shpërblehen në mbretërinë Time.

Kjo është një kohë kur besnikët e Mi po thirren në lutje të thellë. Sepse sa hap e mbyll sytë mund të jesh duke qëndruar para meje. Mos u mbështet në gjërat e njeriut, përkundrazi, mbështetu tek vullneti i Atit tënd Qiellor, sepse mënyrat e burrave nuk janë rrugët e Mia dhe kjo botë do të gjunjëzohet me shpejtësi.

Amin! Amen, unë po të them, sepse kushdo që i kushton vëmendje fjalëve të mia dhe jeton për mbretërinë do të gjejë shpërblimin më të madh tek Ati i tyre Qiellor. Mos u bë si njeriu budalla që pret që toka të fillojë të lëkundet dhe të dridhet, sepse atëherë ju mund të zhdukeni —Vështruesi katolik, "Jennifer"; Fjalë nga Jezusi, P. 183

 

N THE FJAL 

Davidi gjithashtu profetizoi për një kohë kur Zoti do ta vizitonte popullin e Tij në mes të një sprove të madhe:

Pastaj toka u trondit dhe u lëkund; malet u lëkundën në bazën e tyre: ata u tërhoqën nga zemërimi i tij i tmerrshëm. Tymi i dilte nga vrimat e hundës dhe zjarri përvëlues nga goja e tij: qymyr u ndezën nga nxehtësia e tij.

Ai uli qiejt dhe zbriti, një re e zezë poshtë këmbëve të tij. Ai erdhi i vendosur mbi kerubinët dhe fluturoi mbi krahët e erës. Ai bëri errësirën mbulesën e tij, ujërat e errëta të reve, çadrën e tij. Një shkëlqim shkëlqente përpara tij me breshër dhe flakë zjarri.

Zoti gjëmoi në qiejtë; Më i Larti le të dëgjohet zëri i tij. (Psalmi 18) 

Krishti është Mbreti ynë, një mbret i drejtë. Gjykimet e tij janë të mëshirshme sepse Ai na do. Por ndëshkimet mund të zbuten përmes lutjes dhe agjërimit. Në një deklaratë joformale dhënë një grupi katolikësh gjermanë në 1980, Papa Gjon Pali me sa duket foli, jo aq shumë për një ndëshkim fizik, por shpirtëror, megjithëse të dy nuk mund të ndahen:

Ne duhet të jemi të përgatitur t'i nënshtrohemi sprovave të mëdha në një të ardhme jo shumë të largët; sprova që do të kërkojnë që ne të heqim dorë edhe nga jeta jonë, dhe një dhuratë totale e vetes për Krishtin dhe për Krishtin. Përmes lutjeve tuaja dhe të miat, është e mundur të lehtësoni këtë shtrëngim, por nuk është më e mundur ta shmangni atë, sepse vetëm në këtë mënyrë Kisha mund të rinovohet në mënyrë efektive. Sa herë, me të vërtetë, rinovimi i Kishës është kryer në gjak? Këtë herë, përsëri, nuk do të jetë ndryshe. - Regjis Scanlon, Përmbytja dhe zjarri, Rishikim Homiletic & Pastoral, Prill 1994

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982. 

Le të hyjmë në lutjen e thellë të Bastioni, veçanërisht në ndërmjetësimin për shumë shpirtra që qëndrojnë në gjumë në këtë orë të vonë. Dënimi dhe gjykimi le të jenë larg nesh dhe bekimi dhe bamirësia të jenë afër; le tundimi për të ulur drejtësinë mbi armiqtë tanë të perceptuar le të japë vendin për dhembshuri, sakrifica dhe ndërmjetësim në emër të tyre.

Mos e përbuz mëkatarin, sepse të gjithë jemi fajtorë. Nëse, për dashurinë e Zotit, ju ngriheni kundër tij, përkundrazi mbani zi për të. Pse e përbuz atë? Përbuzi mëkatet e tij, por lutu për të që të jesh si Krishti, i cili nuk u mërzit me mëkatarët, por u lut për ta. A nuk mund ta shihni se si qau ai mbi Jeruzalemin? Edhe ne jemi mashtruar nga djalli më shumë se një herë. Atëherë, pse të përçmojmë atë që djalli, që tallet me ne të gjithë, e ka mashtruar ashtu si ne? Pse, o njeri, e përbuz mëkatarin? Mos vallë sepse ai nuk është po aq sa ti vetë? Por çfarë ndodh me drejtësinë tuaj që nga momenti që jeni pa dashuri? Pse nuk qave për të? Në vend të kësaj, ju e përndjekni atë. Throughshtë përmes injorancës që disa njerëz shqetësohen, duke besuar se kanë aftësi dalluese për veprat e mëkatarëve. - Shen Isaku Sirian, murg i shekullit të 7-të

 

LEXIMI MË TEJ:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.