Dita e Drejtësisë

 

Unë pashë Zotin Jezus, si një mbret me madhështi të madhe, duke parë tokën tonë me shumë ashpërsi; por për shkak të ndërmjetësimit të Nënës së Tij, Ai e zgjati kohën e mëshirës së Tij ... Unë nuk dua ta dënoj njerëzimin që dhemb, por dëshiroj ta shëroj atë, duke e shtypur në Zemrën Time të Mëshirshme. Unë përdor ndëshkimin kur ata vetë Më detyrojnë ta bëj këtë; Dora ime ngurron të marrë shpatën e drejtësisë. Para Ditës së Drejtësisë, po dërgoj Ditën e Mëshirës Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës sime 
- Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 126I, 1588, 1160

 

AS drita e parë e agimit kaloi nëpër dritaren time këtë mëngjes, e gjeta veten duke huazuar lutjen e Shën Faustinës: "O Jezusi im, foli vetë shpirtrave, sepse fjalët e mia janë të parëndësishme".[1]Ditari, n. 1588 Kjo është një temë e vështirë, por nuk mund ta shmangim pa i dëmtuar të gjithë mesazhin e Ungjijve dhe Traditës së Shenjtë. Do të nxjerr nga dhjetra shkrimet e mia për të dhënë një përmbledhje të Ditës së Drejtësisë që po afrohet. 

 

DITA E DREJTSIS

Mesazhi i javës së kaluar mbi Mëshirën Hyjnore është i paplotë pa kontekstin e tij më të madh: "Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës ..." [2]Ditari, n. 1588 Nëse aktualisht po jetojmë në një "kohë mëshire", kjo nënkupton këtë kjo "kohë" do të marrë fund. Nëse po jetojmë në një "Ditë të Mëshirës", atëherë ajo do të ketë të vetën rojë para agimit të "Ditës së Drejtësisë". Fakti që kaq shumë në Kishë dëshirojnë të injorojnë këtë aspekt të mesazhit të Krishtit përmes Shën Faustinës është një mospërfillje për miliarda shpirtra (shih A mund të injoroni zbulimin privat?). 

Ashtu si Mesha e Vigjiljes së së Shtunës në mbrëmje i paraprin të Dielës - "dita e Zotit" - po ashtu, faktet sugjerojnë fuqimisht që ne kemi hyrë në në vigjiljen e mbrëmjes të Ditës së Mëshirës, ​​muzgut të kësaj epoke. Ndërsa shikojmë natën e mashtrimit të përhapur në të gjithë tokën dhe veprat e errësirës shumëzohen -abort, gjenocid, prerja e kokave, të shtëna masive, terrorist bombardimet, pornografi, tregtia njerëzore, unaza seksi për fëmijë, ideologjia gjinore, semundje seksualisht te transmetueshme, armët e shkatërrimit në masë, tirania teknologjike, abuzimi klerikal, abuzimet liturgjike, kapitalizëm i pakufizuar, "kthimi" i Komunizmit, vdekja e lirisë së fjalës, persekutime brutale, xhihat, nivelet e vetëvrasjeve në ngjitje, dhe shkatërrimi i natyrës dhe planetit… Nuk është e qartë që jemi ne, jo Zoti, që po krijojmë një planet të hidhërimeve?

Pyetja e Zotit: "havefarë keni bërë?", Të cilën Kaini nuk mund t'i shpëtojë, i drejtohet edhe njerëzve të sotëm, për t'i bërë ata të kuptojnë shtrirjen dhe peshën e sulmeve kundër jetës të cilat vazhdojnë të shënojnë historinë njerëzore ... Kushdo që sulmon jetën njerëzore , në një farë mënyre sulmon vetë Zotin. —POPA ST. JOHN PAUL II, Evangelium Vitae; n 10

Shtë një natë e krijimit tonë.  

Sot, gjithçka është e errët, e vështirë, por pavarësisht nga vështirësitë që po kalojmë, ekziston vetëm një Person që mund të vijë në shpëtimin tonë. - Kardinali Robert Sarah, intervistë me Valeurs Actuelles, 27 Mars 2019; cituar në Brenda Vatikanit, Prill 2019, fq. 11

Kjo është Perëndisë krijim. Kjo është E tij botë! Ai ka të drejtë, pasi ka shpenzuar të gjithë mëshirën ndaj nesh, të ushtrojë drejtësi. Për të fryj bilbilit. Të thuash mjaft, mjafton. Por Ai gjithashtu respekton dhuratën e jashtëzakonshme dhe të frikshme të "vullnetit tonë të lirë". Prandaj, 

Mos u mashtroni; Perëndia nuk tallet, sepse çdo gjë që mbjell një njeri, se edhe ai do të korrë. (Galatasve 6: 7)

Kështu, 

Zoti do të dërgojë dy dënime: njëri do të jetë në formën e luftërave, revolucioneve dhe të këqijave të tjerado të fillojë në tokë [njeriu që korr atë që ka mbjellë]. Tjetri do të dërgohet nga Parajsa. LessTreguar Anna Maria Taigi, Profecitë katolike, F.76 

… Të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982; vatikan.va 

Pas 2000 vjetësh, ka ardhur koha që Zoti të merret me ata që marrin pjesë me dashje në punët e Satani dhe refuzojnë të pendohen. Kjo është arsyeja pse lotët e gjakut dhe vajit janë duke rrjedhur ikona dhe statuja në të gjithë botën:

Ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Kjo duhet na zgjo nga shteti ynë i desensibilizuar. Kjo duhet të na bëjë të bëjmë një vlerësim se gjërat që lexojmë në lajmet e përditshme nuk janë "normale". Këto gjëra, në fakt, i bëjnë engjëjt të dridhen kur e shohin njerëzimin jo vetëm që nuk pendohet, por zhytet me kokë në to. 

E përcaktuar është dita e drejtësisë, dita e zemërimit hyjnor. Engjëjt dridhen para saj. Flisni me shpirtra për këtë mëshirë të madhe ndërsa është ende koha për [dhënien] e mëshirës.  - Nëna e Perëndisë për Shën Faustinën, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 635

Po, e di, "gjykimi" nuk është mesazhi kryesor i "Lajmit të mirë". Jezusi i bën të qartë, pa pushim, Shën Faustinës, se Ai e ka shtrirë këtë “kohë mëshire” të tanishme në historinë njerëzore në mënyrë që edhe “mëkatari më i madh ” [3]shih Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt mund të kthehen tek Ai. Kjo edhe nëse mëkatet e një shpirti "bëhu si e kuqe e ndezur " Ai është gati të falë të gjithë dhe shërojnë plagët e dikujt. Edhe nga Dhiata e Vjetër, ne e njohim zemrën e Zotit ndaj mëkatarit të thekur:

… Megjithëse u them të pabesëve se ata do të vdesin, nëse largohen nga mëkati dhe bëjnë atë që është e drejtë dhe e drejtë - kthimi i premtimeve, rivendosja e mallrave të vjedhura, ecja sipas statuteve që sjellin jetë, duke mos bërë asgjë të keqe - ata me siguri do të jetojnë; ata nuk do të vdesin. (Ezekieli 33: 14-15)

Por Shkrimi është gjithashtu i qartë për ata që këmbëngulin në mëkat:

Nëse mëkatojmë qëllimisht pasi kemi marrë njohuri për të vërtetën, nuk mbetet më flijim për mëkatet, por një perspektivë e frikshme gjykimi dhe një zjarr flakërues që do të konsumojë kundërshtarët. (Hebr 10:26)

Kjo "perspektivë e frikshme" është arsyeja pse engjëjt dridhen sepse kjo Ditë e Drejtësisë po afron. Siç tha Jezusi në Ungjillin e djeshëm:

Kush beson në Birin ka jetë të përjetshme, por kush nuk i bindet Birit nuk do ta shohë jetën, por zemërimi i Perëndisë mbetet mbi të. (Gjoni 3:36)

Dita e Drejtësisë është e rezervuar për ata që refuzojnë dashurinë dhe mëshirën e Zotit për hir të kënaqësisë, parave dhe fuqisë. Por, dhe kjo është aq e rëndësishme, sa është edhe një ditë e bekim për Kishën. Cfare dua te them?

 

DITA… NUK …SHT A DIT

Na është dhënë "figura e madhe" nga Zoti ynë për atë që është kjo Ditë e Drejtësisë:

Flisni para botës për mëshirën time; le ta njohë e gjithë njerëzimi mëshirën time të pafalshme. Shtë një shenjë për kohën e mbarimit; pasi do të vijë Dita e Drejtësisë. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848 

Në kontekstin e "kohëve të fundit", Dita e Drejtësisë është e njëjtë me atë që Tradita e quan "dita e Zotit". Kjo kuptohet si "dita" kur Jezusi vjen për të "gjykuar të gjallët dhe të vdekurit", siç lexojmë në Besimin tonë.[4]shih Aktgjykimet e fundit Ndërsa të krishterët Ungjillorë flasin për këtë si njëzet e katër ditë - fjalë për fjalë, dita e fundit në tokë - Etërit e Hershëm të Kishës mësuan diçka krejtësisht të ndryshme bazuar në Traditën me gojë dhe me shkrim që u kaloi atyre:

Ja, Dita e Zotit do të jetë një mijë vjet. - Letra e Barnabës, Etërit e Kishës, Ch 15

Dhe perseri,

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

"Një mijë vjet" për të cilët ata janë përmendur është në Kapitullin 20 të Librit të Zbulesës dhe gjithashtu është folur nga Shën Pjetri në ligjërimin e tij në ditën e gjykimit:

… Me Zotin një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë. (2 kafshëve shtëpiake 3: 8)

Në thelb, "mijëra vjet" simbolizon një "periudhë paqeje" të zgjatur ose atë që Etërit e Kishës e quajtën "prehje e së shtunës". Ata panë katër mijë vitet e para të historisë njerëzore para Krishtit, dhe pastaj dy mijë vjet më pas, duke çuar deri në ditët e sotme, si paralele të 'gjashtë ditëve' të krijimit. Në ditën e shtatë, Zoti u qetësua. Kështu, duke u bazuar në analogjinë e Shën Pjetrit, Etërit panë…

… Sikur të ishte një gjë e përshtatshme që shenjtorët duhet të shijonin kështu një lloj të Shtunë-pushimi gjatë asaj periudhe, një kohë të lirë të shenjtë pas mundësive të gjashtë mijë vjet që nga krijimi i njeriut… (dhe) duhet të pasojë në përfundimin e gjashtë mijëra vjet, që nga gjashtë ditë, një lloj i Shtunës së Ditës së Shtatë në mijëra vitet e ardhshme ... Dhe ky mendim nuk do të ishte i kundërshtueshëm, nëse besohej se gëzimet e shenjtorëve, në atë Shabatë, do të jenë shpirtërore, dhe si pasojë në prani të Zotit… - Shën. Augustini i Hipopojës (354-430 pas Krishtit; Doktor i Kishës), De Civitate Dei, Bk. XX, Ch. 7, Shtypi i Universitetit Katolik të Amerikës

Dhe kjo është pikërisht ajo që Zoti ka ruajtur për Kishën: një dhuratë "shpirtërore" që vjen si pasojë e një burimi të ri të Shpirtit për të "ripërtërirë faqen e tokës". 

Sidoqoftë, kjo pushim do të jetë i pamundur nëse nuk ndodhin dy gjëra. Ndërsa Jezusi i përcolli Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Cha dënimet janë të nevojshme; kjo do të shërbejë për të përgatitur terrenin në mënyrë që Mbretëria e Fiatit Suprem [Vullneti Hyjnor] të formohet në mes të familjes njerëzore. Pra, shumë jetë, të cilat do të jenë një pengesë për triumfin e Mbretërisë sime, do të zhduken nga faqja e dheut AryDiary, 12 Shtator 1926; Kurora e Shenjtërisë Në Zbulesat e Jezusit te Luisa Piccarreta, Daniel O'Connor, f. 459

Së pari, Krishti duhet të vijë për t'i dhënë fund sistemit të pabesueshëm global të kontrollit dhe qeverisjes që po e shoqëron me shpejtësi tërë botën në fuqinë e tij (shiko Korrëzimi i Madh). Ky sistem është ai që Shën Gjoni e quajti "bisha". Ashtu si Zoja, "Grua e veshur me diell dhe e kurorëzuar me dymbëdhjetë yje" [5]krh. Zb 12: 1-2 është një personifikim i Kishës, "kafsha" do ta gjejë personifikimin e saj te "biri i shkatërrimit" ose "Antikrishti". Thisshtë ky "rend i ri botëror" dhe "i paligjshëm" të cilin Krishti duhet ta shkatërrojë për të përuruar një "epokë paqeje".

Bisha që ngrihet është mishërimi i së keqes dhe gënjeshtrës, në mënyrë që forca e plotë e apostazisë që ajo mishëron të hidhet në furrën e zjarrtë.  -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, 5, 29

Kjo do të fillojë "dita e shtatë" për t'u ndjekur më vonë nga "e teta" dhe i përjetshëm dita, e cila është fundi i botës. 

… Biri i tij do të vijë dhe do të shkatërrojë kohën e paligjshëm dhe do të gjykojë të pabesët, dhe do të ndryshojë diellin, hënën dhe yjet - atëherë Ai me të vërtetë do të prehet në ditën e shtatë ... pasi të jap pushim për të gjitha gjërat, unë do të fillimi i ditës së tetë, domethënë fillimi i një bote tjetër. - Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Ky gjykim i Antikrishtit dhe pasuesve të tij, një gjykim "i të gjallëve", përshkruhet si më poshtë:  

Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet dhe Zoti Jezus do ta vrasë atë me frymën e gojës dhe do ta shkatërrojë me paraqitjen dhe ardhjen e tij. (2 Selanikasve 2: 8)

Po, me një fryrje të buzëve të tij, Jezusi do t'i japë fund arrogancës së miliarderëve, bankierëve dhe bosëve të botës që po modifikojnë pa rezerva krijimin në imazhin e tyre:

Kini frikë nga Zoti dhe i jepni lavdi, sepse koha e tij ka ardhur të gjykojë [mbi] Babilonia e madhe [dhe]… kushdo që adhuron bishën ose shëmbëlltyrën e saj, ose pranon shenjën e saj në ballë ose në dorë… Atëherë pashë qiejt të hapur dhe aty ishte një kal i bardhë; kalorësi i tij u quajt "Besnik dhe i Vërtetë". Ai gjykon dhe bën luftë me drejtësi… Bisha u kap dhe bashkë me të edhe profeti i rremë… Pjesa tjetër u vra nga shpata që doli nga goja e atij që hipi në kalë Rev (Zbul. 14: 7-10, 19:11) , 20-21)

Kjo u profetizua gjithashtu nga Isaia i cili gjithashtu paratha, në një gjuhë paralajmëruese paralajmëruese, një gjykim që do të pasohej nga një periudhë paqeje. 

Ai do të godasë të pamëshirshmin me shufrën e gojës së tij dhe me frymën e buzëve të tij do të vrasë të pabesin. Drejtësia do të jetë brezi rreth belit të tij, dhe besnikëria një rrip në ijet e tij. Atëherë ujku do të jetë mysafir i qengjit ... toka do të mbushet me njohurinë e Zotit, ashtu si uji mbulon detin. Atë ditë, Zoti do ta marrë përsëri në dorë për të kërkuar pjesën e mbetur të popullit të tij që ka mbetur… Kur gjykimi juaj të zbardhë mbi tokë, banorët e botës mësojnë drejtësinë. (Isaia 11: 4-11; 26: 9)

Kjo në mënyrë efektive çon në, jo fundin e botës, por agim të Ditës së Zotit kur Krishti do të mbretërojë in Shenjtorët e tij pas Satanait janë lidhur me zinxhirë në humnerë për pjesën tjetër të Ditës ose "mijë vjet" (krh. Zbulesa 20: 1-6 dhe Ngjallja e Kishës).

 

DITA E VINDIKIMIT

Pra, nuk është vetëm një ditë gjykimi, por një ditë e përligjje të Fjalës së Zotit. Në të vërtetë, lotët e Zojës nuk janë vetëm trishtim për ata që nuk pendohen, por gëzim për "triumfin" që po vjen. Për të dy Isaia dhe Shën Gjoni dëshmojnë se, pas një gjykimi të ashpër, po vjen një lavdi dhe bukuri e re që Zoti dëshiron t'i dhurojë Kishës në fazën e fundit të pelegrinazhit të saj tokësor:

Kombet do të shohin drejtësinë tënde dhe të gjithë mbretërit lavdinë tënde; Ju do të thirreni me një emër të ri të shqiptuar nga goja e Zotit… Fitimtarit unë do t'i jap një manë të fshehur; Unë gjithashtu do t'i jap një amulet të bardhë mbi të cilin është shkruar një emër i ri, të cilin askush nuk e di përveç atij që e merr atë. (Isaia 62: 1-2; Zbul. 2:17)

Ajo që po vjen është në thelb përmbushja e Noster pater, "Ati ynë" që lutemi çdo ditë: “Erdhi mbretëria jote, e jotja do të bëhet, në tokë siç është në qiell ". Ardhja e Mbretërisë së Krishtit është sinonim i vullnetit të Tij "Siç është në parajsë". [6]"… Çdo ditë në lutjen e Atit tonë ne i kërkojmë Zotit: "U bëftë vullneti yt, në tokë ashtu si në qiell" (Mat 6:10). ne e pranojmë se "qielli" është vendi ku bëhet vullneti i Zotit dhe se "toka" bëhet "qiell" - pra, vendi i pranisë së dashurisë, mirësisë, së vërtetës dhe bukurisë hyjnore - vetëm nëse në tokë bëhet vullneti i Zotit.”—POPA BENEDICT XVI, Audienca e Përgjithshme, 1 shkurt 2012, Qyteti i Vatikanit Më pëlqen nëntitulli i Daniel O'Connor libër i fuqishëm i ri për këtë temë:

Dy mijë vjet më vonë, lutja më e madhe nuk do të mbetet pa përgjigje.

Ajo që Adami dhe Eva humbën në Kopsht - dmth bashkimi i vullneteve të tyre me Vullnetin Hyjnor, gjë që mundësoi bashkëpunimin e tyre në prodigjet e shenjta të krijimit - do të rikthehet në Kishë. 

Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor i rikthen dhuratës së shpenguar që zotëronte Adami prelapsarian dhe që gjeneroi dritë hyjnore, jetë dhe shenjtëri në krijimin… -Imzot Joseph Iannuzzi, Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta (Vendndodhjet Kindle 3180-3182); NB Kjo vepër mban vulën e miratimit të Universitetit të Vatikanit, si dhe aprovimin kishtar

Jezusi i zbuloi Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccaretta planin e tij për epokën tjetër, këtë "ditë të shtatë", këtë "pushim të shtunë" ose "mesditë" të Ditës së Zotit: 

Dua, pra, që Fëmijët e Mi të hyjnë në Njerëzimin Tim dhe të kopjojnë atë që bëri Shpirti i Njerëzimit tim në Vullnetin Hyjnor… Duke u ngritur mbi çdo krijesë, ata do të rivendosin të drejtat e Krijimit - të miat, si dhe ato të krijesave. Ata do t'i sjellin të gjitha gjërat në origjinën kryesore të Krijimit dhe në qëllimin për të cilin Krijimi u bë ... -Zbul. Joseph. Iannuzzi, Shkëlqimi i Krijimit: Triumfi i Vullnetit Hyjnor në Tokë dhe Epoka e Paqes në Shkrimet e Etërve të Kishës, Mjekëve dhe mistikëve (Vendndodhja flakni 240)

Në thelb, Jezusi dëshiron që të Tij jeta e brendshme bëhu ajo e Nusja e Tij në mënyrë që të bëjë atë "Pa njolla, rrudha ose ndonjë gjë tjetër, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta". [7]Ef 5: 27 Në Ungjillin e sotëm, ne lexojmë se jeta e brendshme e Krishtit ishte në thelb një bashkësi me Atin në Vullnetin e Tij Hyjnor: "Ati që banon në mua po bën veprat e tij". [8]John 14: 10

Ndërsa përsosmëria është e rezervuar për Parajsën, ekziston një çlirim i caktuar i krijimit, duke filluar nga njeriu, që është pjesë e planit të Zotit për epokën e paqes:

Kështu përshkruhet veprimi i plotë i planit origjinal të Krijuesit: një krijim në të cilin Zoti dhe burri, burri dhe gruaja, njerëzimi dhe natyra janë në harmoni, në dialog, në bashkësi. Ky plan, i mërzitur nga mëkati, u mor në një mënyrë më të mrekullueshme nga Krishti, i Cili po e zbaton atë në mënyrë misterioze, por efektive në realitetin aktual, Në pritje duke e sjellë atë në përmbushje ...  —POPE JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 14 shkurt 2001

Pra, kur flasim për Krishtin që vjen në agim të Ditës së Zotit për një pastrim dhe ripërtëritje të tokës, ne po flasim për një i brendshëm ardhja e Mbretërisë së Krishtit brenda shpirtrave individualë që do të shfaqet fjalë për fjalë në një civilizim të dashurisë që, për një kohë (një "një mijë vjet"), do të sjellë dëshmi dhe të plotë Shtrirja të Ungjillit deri në skajet e tokës. Në të vërtetë, Jezusi tha, “ky ungjill të mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën, si një dëshmi për të gjitha kombet; dhe atëherë do të vijë fundi. ” [9]Mateu 24: 14

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet në të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet… OPPOPE PIUS XI, Quas Primas, Enciklika, n 12, 11 dhjetor 1925

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit, është modeluar në mënyrë të përshtatshme agim ose agim… Do të jetë plotësisht dita për të kur ajo shkëlqen me shkëlqimin e përsosur të i brendshëm dritë. -St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308  

Katekizmi përmbledh dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor, me të cilin do të kurorëzohet Kisha, mjaft bukur:

Nuk do të ishte në kundërshtim me të vërtetën për të kuptuar fjalët, "Do të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë," të thotë: "në Kishë si në Zotin tonë Jezu Krishti vetë"; ose "në Nusen që është fejuar, ashtu si në Nusen që ka realizuar vullnetin e Atit." -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2827

 

ZOTI FITON TR TRIUMFET E KISHAVE

Kjo është arsyeja pse, kur Jezusi i tha Shën Faustinës

Ju do ta përgatisni botën për ardhjen time të fundit. —Jezusi tek Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 429

… Papa Benedikti sqaroi se kjo nuk nënkupton fundin e afërt të botës kur Jezusi do të kthehet për të "gjykuar të vdekurit" (muzgu i Ditës së Zotit) dhe për të vendosur një "qiej të rinj dhe një tokë të re", "ditën e tetë" - që njihet tradicionalisht si "Ardhja e Dytë". 

Nëse dikush do ta merrte këtë thënie në një kuptim kronologjik, si një urdhër për t'u përgatitur, si të thuash, menjëherë për Ardhjen e Dytë, do të ishte e gabuar. —POPA BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, f. 180-181

Në të vërtetë, edhe vdekja e Antikrishtit nuk është veçse një ogur i asaj ngjarjeje përfundimtare eskatologjike:

Shën Thomai dhe Shën Gjoni Chrysostom shpjegojnë fjalët quan Dominus Jesus shkatërruar ilustrim aventures sui ("Të cilin Zoti Jezus do ta shkatërrojë me shkëlqimin e ardhjes së Tij") në kuptimin që Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar atë me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë ... -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Përkundrazi, siç e keni lexuar, ka shumë, shumë më tepër për të ardhur, të përmbledhura këtu nga autorët e Enciklopedia Katolike:

Më e rëndësishmja për profecitë që kanë të bëjnë me "kohët e fundit" duket se kanë një fund të përbashkët, për të shpallur fatkeqësi të mëdha që i afrohen njerëzimit, triumfin e Kishës dhe rinovimin e botës. -Enciklopedia Katolike, Profeci, www.newadvent.org

Në librin Fundi i Botës së Tanishme dhe Misteret e Jetës së Ardhshme (një libër St. Thérèse i quajtur "një nga hiret më të mëdha të jetës sime"), autori Fr. Charles Arminjon shprehet: 

… Nëse studiojmë por një moment shenjat e kohës së tanishme, simptomat kërcënuese të situatës sonë politike dhe revolucionet, si dhe përparimin e civilizimit dhe përparimin në rritje të së keqes, që korrespondojnë me përparimin e qytetërimit dhe zbulimet në material rend, ne nuk mund të mos parashikojmë afërsinë e ardhjes së njeriut të mëkatit dhe të ditëve të shkretimit të parathënë nga Krishti.  -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 58; Shtypi i Institutit Sophia

Sidoqoftë, Antikrishti nuk është fjala e fundit. Të pabesët që mbajnë pushtetin nuk janë fjala e fundit. Arkitektët e kësaj kulture të vdekjes nuk janë fjala e fundit. Përndjekësit që po shtyjnë Krishterimin në tokë nuk janë fjala e fundit. Jo, Jezu Krishti dhe Fjala e Tij janë fjala e fundit. Përmbushja e Atit tonë është fjala e fundit. Uniteti i të gjithëve nën një Bari është fjala e fundit. 

A është vërtet e besueshme që dita kur të gjithë njerëzit do të bashkohen në këtë harmoni të kërkuar prej kohësh do të jetë ajo kur qiejt do të kalojnë me dhunë të madhe - që periudha kur Kisha Militante të hyjë në plotësinë e saj të përkojë me atë të fundit katastrofe? A do të bënte që Krishti të rilindte Kisha, me gjithë lavdinë e saj dhe gjithë shkëlqimin e bukurisë së saj, vetëm për të tharë menjëherë burimet e rinisë dhe pjellorinë e saj të pashtershme? View Pamja më autoritare dhe ajo që duket më në harmoni me Shkrimet e Shenjta, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë përsëri në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fr. Charles Arminjon, Po aty, f. 58, 57

Ky është vërtet mësim magjistral:[10]shih Papat dhe epoka e agimit

"Dhe ata do të dëgjojnë zërin tim dhe do të ketë një bar dhe një bari të vetëm." [Gjoni 10:16] Zoti bring shpejti të përmbushë profecinë e Tij për transformimin e këtij vizioni ngushëllues të së ardhmes në një realitet të tanishëm Shtë detyrë e Zotit që ta sjellë këtë orë të lumtur dhe ta bëjë të njohur për të gjithë… Kur të mbërrijë, do të kthehet të jetë një orë solemne, një e madhe me pasoja jo vetëm për restaurimin e Mbretërisë së Krishtit, por edhe për qetësimi i… botës. Ne lutemi me zjarr dhe i kërkojmë të tjerëve të luten për këtë qetësim shumë të dëshiruar të shoqërisë. OPPOPE PIUS XI, Ubi Arcani dei Consilioi "Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij", Dhjetor 23, 1922

Tani, unë mendoj se lexuesi im do ta kuptojë se cili është roli im… i cili filloi jozyrtarisht në Ditën Botërore të Rinisë rreth shtatëmbëdhjetë vjet më parë

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

… Dhe roli i Zojës sonë:

Maryshtë prerogativë e Marisë të jetë Ylli i Mëngjesit, i cili paralajmëron në diell Kur ajo shfaqet në errësirë, ne e dimë se Ai është afër. Ai është Alfa dhe Omega, i pari dhe i fundit, fillimi dhe mbarimi. Vini re, Ai vjen shpejt dhe shpërblimi i Tij është me Të, për t'ia dhënë secilit sipas veprave të tij. “Me siguri vij shpejt. Amen Eja, Zot Jezus. ” - Kardinali i bekuar John Henry Newman, Letër Rev. EB Pusey; "Vështirësitë e Anglikanëve", Vëllimi II

Maranata! Eja Zot Jezus! 

 

LIDHJE ME LIDHJE

A mund të injoroni zbulimin privat?

Në këtë vigjilje

Edhe dy ditë

Kuptimi i gjykimit të "të gjallëve dhe të vdekurve": Aktgjykimet e fundit

Faustina dhe Dita e Zotit

Mëshira në Kaos

Si humbi epoka

Ringjallja e Kishës

Ardhja e Mesme

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Duke rimenduar Kohët e Fundit

Millenarianism — Çfarë është, dhe nuk është

 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Ditari, n. 1588
2 Ditari, n. 1588
3 shih Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt
4 shih Aktgjykimet e fundit
5 krh. Zb 12: 1-2
6 "… Çdo ditë në lutjen e Atit tonë ne i kërkojmë Zotit: "U bëftë vullneti yt, në tokë ashtu si në qiell" (Mat 6:10). ne e pranojmë se "qielli" është vendi ku bëhet vullneti i Zotit dhe se "toka" bëhet "qiell" - pra, vendi i pranisë së dashurisë, mirësisë, së vërtetës dhe bukurisë hyjnore - vetëm nëse në tokë bëhet vullneti i Zotit.”—POPA BENEDICT XVI, Audienca e Përgjithshme, 1 shkurt 2012, Qyteti i Vatikanit
7 Ef 5: 27
8 John 14: 10
9 Mateu 24: 14
10 shih Papat dhe epoka e agimit
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.