Vdekja e Logjikës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së tretë të kreshmës, 11 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

serial-spark-origjinal-star-trek_Fotor_000.jpgMirësjellje Studios Universal

 

LIKE shikimi i një rrënimi të trenit në lëvizje të ngadaltë, kështu që po shikon vdekja e logjikës në kohën tonë (dhe unë nuk jam duke folur për Spock).

Në atë që është ndoshta një nga portretet më incizive të epokës sonë, Papa Benedikti XVI e krahasoi brezin tonë me shembjen e Perandorisë Romake, [1]shih Në prag duke përshkruar gjendjen tonë aktuale me tre fjalë: një

… Eklipsi i arsyes... —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Në leximin e parë të sotëm, Moisiu i udhëzon njerëzit që nëse u binden “statuteve dhe dekreteve” të Zotit

… Kështu do t'u jepni kombeve dëshmi të mençurisë dhe inteligjencës tuaj.

Kur shqyrtohen faktet objektive dhe të dhënat historike, është e qartë se krishterimi ka qetësuar shumë kombe, ka rregulluar punët e njerëzve drejt paqes dhe drejtësisë, ligje të ndriçuara dhe ka transformuar artin, muzikën, arkitekturën dhe letërsinë. "Mençuri dhe inteligjencë" nga urdhërimet e Zotit kanë udhëhequr prej kohësh etikën e burrave dhe grave në shkencë, mjekësi, politikë dhe sistemin penal duke sjellë më shumë civilizim dhe liri.

Por jo sot, tha Benedikti, pasi "konsensusi moral" që ka udhëhequr njerëzimin për mijëra vjet (i njohur gjithashtu si "ligji natyror moral") është shembur para syve tanë. Fryti i këtij "eklipsi të arsyes" është vdekja e logjikës. [2]shih Eklipsi i arsyes

Si tjetër mund t’i shpjegoni larg ato kombe që, ndërsa bien nën nivelet e nevojshme të zëvendësimit të lindjeve, aparati diellor2vazhdojnë të promovojnë kontrollin e lindjeve dhe të kontraceptojnë veten e tyre jashtë ekzistencës? [3]shih www.demographicbomb.com; gjithashtu Tërheqja e Madhe   Profecia e Judës

Si mund t'i shpjegoni ato qeveri që, ndërsa zhyten në borxhe, po vazhdojnë të shkatërrojnë taksapaguesit aktualë dhe të ardhshëm përmes eutanazisë dhe abortit të miratuar nga shteti? [4]shih lifesitenews.com

Si e shpjegoni pasqyrimin 24 orësh të lajmeve të masakrave në shkollë dhe vrasjeve të vrullshme, dhe editorialistët që bërtasin për kontrollin e armëve, ndërsa Hollywood vazhdon të magjepsë dhunën ekstreme dhe prindërit mbështesin një industri lojërash video me 10.5 miliardë dollarë shpesh me dhunë falas? [5]shih www.esrb.org; Shiko gjithashtu Vakumi i Madh

Si mund ta kuptojmë një brez që tani është në mes të një 'epidemie' të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme [6]për SHBA, shih: www.medicalnewstoday.com; për Kanada, shih: lifecanada.org ndërsa këmbëngul për të mësuar fëmijët e vegjël të shkollës në lidhje me "virtytet" e seksit oral dhe anal? [7]shih lajmet.nationalpost.com Për këtë çështje, si e shpjegoni një brez që duket se nuk e kupton më se rektumi është një dalje, jo një hyrje, një depozitë mbeturinash jo një depo? [8]shih medinstitute.org

Si ta shpjegojmë që një burrë apo grua lakuriq duke ecur nëpër shesh lojërash për fëmijë do të arrestohej ndërsa, në rrugë, burra dhe gra, thjesht këmbë larg fytyrave të fëmijëve, të shëtisnin në mënyrë provokuese dhe krejtësisht të zhveshur në një paradë "krenarie" - shpesh miratohet nga polici dhe politikanet? [9]shih lifesitenews.com

Si jep llogari për një brez që nuk i kupton më implikimet biologjike dhe sociologjike të martesës midis a njeri grua si një bllok themelor i së ardhmes? [10]shih metro.co.uk

Si mund t'i kuptoni qeveritë perëndimore që denoncojnë abuzimin e grave në vendet e Lindjes së Mesme ndërsa lejojnë degradimin dhe shfrytëzimin e grave në vendet e tyre përmes trafikimit të qenieve njerëzore dhe një industrie pornografike një miliard dollarë?

Si mund t’i largoni feministet që qajnë për të drejta dhe mundësi të barabarta për gratë, por më pas nxisin shkatërrimin e femrave të palindura në barkun e nënës logic2(i cili është i lidhur me kancerin e gjirit [11]shih "Dymbëdhjetë nga Dymbëdhjetë Studime Aborti Lidhur me Kancerin e Gjirit" lifesitenews.com dhe një sërë problemesh psikologjike) të gjitha në duart e abortistëve kryesisht meshkuj?

Si mund t'u bëni ballë udhëheqësve botërorë që denoncojnë Islamin për sulmet e tij kundër lirisë së fjalës dhe shprehjes [12]shih bbc.com duke parandaluar biznesmenët [13]shih dailysignal.com dhe mjekët [14]shih lifesitenews.com nga ndjekja e ndërgjegjes së tyre?

Si mund t'i kuptoni arsimtarët që japin mësime kundër "Islamofobisë" në shkolla ndërsa këmbëngulni që të krishterët të heqin kryqet e tyre dhe të ndalojnë së luturi?

Si mund t’i shpjegoni agjencitë qeveritare që kapin qumështin e papërpunuar, [15]shih wholenewmom.com perime dhe barishte natyrore [16]shih huffingtonpost.com nga prodhuesit lokalë ndërsa lejojnë cigare, përbërës toksikë, shurup të lartë fruktoza dhe ushqime të modifikuara gjenetikisht të paprovuara të marrin një kalim falas? [17]shih aaemonline.org

Si i llogaritni politikanët, arsimtarët dhe një media që kërkon tolerancë për të gjithë - përveç atyre me të cilët nuk pajtohen?

ju nuk mund të shpjegojeni, përveç se është një kolaps i plotë i arsyes, zilja e vdekjes e logjikës. Siç shkruajti Shën Pali

… Ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. Ndërsa pretendonin se ishin të mençur, ata u bënë budallenj. (Rom 1: 21-22)

Në Ungjillin sot, Jezusi thotë se "Jo shkronja më e vogël ose pjesa më e vogël e një letre do të kalojë nga ligji, derisa të gjitha gjërat të kenë ndodhur." Kjo do të thotë, absolutët moralë qeverisin universin dhe asnjë qeveri, Gjykatë e Lartë ose diktator nuk mund ta ndryshojë atë pa e vënë në rrezik të ardhmen e botës.

Vetëm nëse ekziston një konsensus i tillë mbi gjërat thelbësore, kushtetutat dhe ligji mund të funksionojnë. Ky konsensus themelor i marrë nga trashëgimia e krishterë është në rrezik ... Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër ndaj asaj që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

 

LIDHJE ME LIDHJE

Qani, o bij të njerëzve!

 Tërheqja e Madhe 

Profecia e Judës

Përndjekja dhe Tsunami Moral

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.