Vdekja e Gruas

 

Kur liria për të qenë krijues bëhet liria për të krijuar vetveten,
atëherë domosdoshmërisht vetë Krijuesi mohohet dhe në fund të fundit
edhe njeriut i hiqet dinjiteti si krijesë e Zotit,
si shëmbëlltyra e Zotit në themel të qenies së tij.
… Kur Zoti mohohet, dinjiteti njerëzor gjithashtu zhduket.
—POPA BENEDIKTI XVI, Fjalimi i Krishtëlindjes drejtuar Kurisë Romake
21 Dhjetor 20112; vatikan.va

 

IN përralla klasike e Rrobave të Re të Perandorit, dy burra burrë vijnë në qytet dhe ofrojnë të endin veshje të reja për perandorin - por me veti të veçanta: rrobat bëhen të padukshme për ata që janë ose të paaftë ose budallenj. Perandori punëson burrat, por natyrisht, ata nuk kishin bërë aspak veshje ndërsa pretendonin ta veshnin. Sidoqoftë, askush, përfshirë perandorin, nuk dëshiron të pranojë se ata nuk shohin asgjë dhe, për këtë arsye, shihen si budallenj. Kështu që të gjithë nxitojnë nga veshja e hollë që nuk mund ta shohin ndërsa perandori ecën nëpër rrugë krejtësisht i zhveshur. Më në fund, një fëmijë i vogël bërtet, "Por ai nuk ka veshur asgjë!" Akoma, perandori i mashtruar e injoron fëmijën dhe vazhdon procesionin e tij absurd. 

Do të ishte një përrallë me humor… po të mos ishte një histori e vërtetë. Për sot, perandorët e kohës sonë janë vizituar nga burrat e krahinës korrektësi politike. Të joshur nga lavdia e madhe dhe dëshira për të dëgjuar duartrokitje, ata janë zhveshur nga ligji moral natyror dhe janë veshur me racionalizime të pakuptimta të tilla si "martesa mund të ripërcaktohet", "" mashkulli "dhe" femra "janë konstrukte shoqërore" dhe "njerëzit mund të identifikohen si të jenë ata që ndiejnë se janë."

Në të vërtetë, perandorët janë zhveshur.

Por, ç'mund të themi për turmat e edukatorëve, shkencëtarëve, biologëve, etikistëve dhe politikanëve që qëndrojnë në radhë për të lavdëruar rrobat e reja të perandorit? Duke mohuar ndërgjegjen e tyre, duke hedhur poshtë logjikën dhe duke ndaluar ligjërimin inteligjent, ata gjithashtu bashkohen me paradën e lajthitjes së zhveshur që shpejt po bëhet një karakteristikë e kontradiktit pas kundërshtimit. 

Kjo nuk është më e dukshme sesa në lëvizjen feministe, e cila, për ironi të fat, tani ka shkatërruar feminizmin. 

 

EMANCIPIMI I FALAS

Fusha e lëvizjes feministe, e cila lulëzoi në vitet 1960, ka evoluar nga lufta për të drejtën e votimit dhe barazia politike, financiare dhe kulturore… te mbrojtja e lirisë seksuale (qasja në kontrollin e lindjeve), të drejtat riprodhuese (aksesi në abort) dhe promovimi i grupeve të margjinalizuara (p.sh. të drejtat e homoseksualëve dhe transgjinorëve).  

Ekzistojnë disa aspekte të lëvizjes feministe që pa dyshim janë të mira dhe të nevojshme. Për shembull, kur gruaja ime filloi karrierën e saj në dizajnin grafik, ajo ishte paguar shumë më pak sesa burrat që bënin të njëjtën punë në zyrën e saj. Thjesht është e padrejtë. Po kështu, kërkesat për t'u trajtuar me respekt, e drejta e votës dhe mundësia për të marrë pjesë në institucionet publike janë qëllime fisnike të rrënjosura në drejtësi dhe rrjedhin nga e vërteta se gratë dhe burrat janë i barabartë në dinjitet. 

Në krijimin e burrave 'mashkull dhe femër,' Zoti i jep burrit dhe gruas një dinjitet të njëjtë personal. " Burri është një person, burrë dhe grua në mënyrë të barabartë, pasi që të dy u krijuan në shëmbëlltyrën dhe ngjashmërinë e Zotit personal. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2334

Ky dinjitet, natyrisht, u prish nga mëkati origjinal. Vetëm duke hyrë përsëri në urdhrin e Zotit, burrat dhe gratë i gjejnë ato i vërtetë dinjiteti përsëri. Dhe kjo është ajo ku feminizmi, për fat të keq, ka dalë nga binarët. 

Duke hequr kufizimet morale, lëvizja feministe ka tërhequr pa dashur gratë në një skllavëri më të thellë - një natyrë shpirtërore. Shën Pali shkroi:

Për lirinë, Krishti na la të lirë; pra qëndro i vendosur dhe mos iu nënshtro përsëri zgjedhës së skllavërisë. (Gal 5: 1)

"Liria", tha Shën Gjon Pali II, "nuk është aftësia për të bërë gjithçka që duam, kur të duam". 

Përkundrazi, liria është aftësia për të jetuar me përgjegjësi të vërtetën e marrëdhënies sonë me Zotin dhe me njëri-tjetrin. —POPA ST. JOHN PAUL II, St. Louis, 1999

"Gjeniu femëror", tha Gjon Pali II, shkëlqen shumë në botë, jo përmes një pohimi tragjik të egos, si Eva, por pikërisht në "shërbimin e dashurisë". 

të ... "Gjeniu i grave" [gjendet jo vetëm tek ato] gra të mëdha dhe të famshme të së kaluarës ose të së tashmes, por edhe ato i zakonshëm gratë që zbulojnë dhuratën e tyre gruan duke e vendosur veten në shërbim të të tjerëve në jetën e tyre të përditshme. Për t'i dhënë vetes të tjerëve çdo ditë gratë përmbushin thirrjen e tyre më të thellë. Ndoshta më shumë se burrat, gratë njohin personin, sepse ata shohin persona me zemrat e tyre. Ata i shohin ato në mënyrë të pavarur nga sistemet e ndryshme ideologjike ose politike. Ata i shohin të tjerët në madhështinë dhe kufizimet e tyre; ata përpiqen të dalin tek ata dhe ndihmoji ata. Në këtë mënyrë, plani themelor i Krijuesit merr mish në historinë e njerëzimit dhe zbulohet vazhdimisht, në larminë e thirrjeve, se bukuri -jo thjesht fizike, por mbi të gjitha shpirtërore - të cilën Zoti ua dhuroi që nga fillimi të gjithëve, dhe në një mënyrë të veçantë grave. —POPA ST. JOHN PAUL II, Letër për Gratë, n 12, 29 qershor 1995

Nëse burrat në përgjithësi mund të karakterizohen nga ato forcë zgjuarsi, shenjat dalluese të grave janë butësi intuitë. Nuk duhet një imagjinatë e madhe për të parë se si këto tipare janë plotësisht plotësuese dhe në të vërtetë një ekuilibër i nevojshëm për njëri-tjetrin. Por feminizmi radikal ka hedhur poshtë "gjeniun femëror" si dobësi dhe kapitullim. Butësia dhe intuita janë zëvendësuar nga funksioni seksual dhe joshja. "Shërbimi i dashurisë" është zhvendosur nga "shërbimi i erosit". 

Kush dëshiron ta eleminojë dashurinë, po përgatitet ta eleminojë njeriun si të tillë. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est (Zoti është Dashuri), n. 28b

 

VDEKJA E GRUAS

Dëmi kolateral i largimit të feminizmit nga absolutet morale është spektakolar. Heqja e të gjitha kufizimeve ka, me një fjalë, dështuar. "Nëse Zoti nuk ekziston," tha Dostojevski, "atëherë gjithçka është e lejueshme."

Në vitin 2020, qeveritë tani po shqiptojnë fjalën "grua" dhe "burrë" nga format e qeverisë. "Nëna" dhe "babai" janë zëvendësuar nga "Prindi 1" dhe "Prindi 2." Pikërisht kur fjala "grua" po fitonte respektin e duhur në sferën publike, ajo tani është shfuqizuar. Beteja e gjatë për gjuhën gjithëpërfshirëse, njohja e grave në sport, biznes dhe politikë, vajza e Oprah lëvizjet e pushtetit ... mirë, shumë e tyre diskriminuese tani, apo jo? Mashkulli dhe Femra janë terma që nuk duhet të ekzistojnë më. Feminizmi tani duhet të kalojë transgenderism

Në fillim kishte meshkuj dhe femra. Shpejt kishte homoseksualitet. Më vonë kishte lesbike, dhe shumë më vonë homoseksualë, biseksualë, transgjinorë dhe queer… Deri më sot (në kohën kur e lexoni këtë, the familja e seksualiteteve mund të jetë rritur dhe shumëzuar) këto janë: transgjinore, trans, transeksuale, interseksuale, androgjene, agjent, crossdresser, drag king, drag queen, genderfluid, genderqueer, intergender, neutrois, pansexual, pan-gjinore, gjinia e tretë, seksi i tretë, motra dhe vëllai y - Dhjak Keith Fournier, "Shkëmbimi i së Vërtetës së Zotit me një Gënjeshtër: Aktivistët Transgjinorë, Revolucioni Kulturor", 28 Mars 2011, katolikonline.com

Sot, burrat mund të identifikohen si gra - thjesht duke thënë kështu. Kështu, jo vetëm që burrat biologjikë kanë të drejtë të hyjnë në tualetet e grave në shumë vende (duke ekspozuar kështu gratë dhe bijat tona ndaj perversëve të mundshëm), ata mund të hyjnë edhe në sportet e grave në nivelet më të larta. Në atë që duhet të jetë një nga pasojat më mahnitëse në kohët moderne, gratë që kanë punuar shumë në fushat e tyre përkatëse atletike tani po humbasin keq ndaj burrave që identifikohen si gra, pavarësisht nëse gara, çiklizëm, mundje, peshëngritjes or kikboksit. Feministët kërkuan lirinë seksuale dhe tani ata e kanë atë me lopata. Kutia e Pandorës është hapur - ata thjesht nuk prisnin që burrat të dilnin (me buzëkuq dhe leotards).

Por nuk është vetëm në sport. Sipas një politike të vitit 2017 të lëshuar nga Ministria e Drejtësisë e Mbretërisë së Bashkuar, të burgosurit meshkuj mund të transferohen në burgjet e grave nëse ato shprehin "një dëshirë të vazhdueshme për të jetuar përgjithmonë në gjininë me të cilën identifikohen". Befasi, befasi, viti kur u miratua politika, numri i burrave që identifikoheshin si gra u rrit me 70%. Tani, të burgosurat femra raportohet se po abuzohen seksualisht në burg nga meshkuj "transgjinorë".[1]kryeurë.ca  

Oh, dhe Covergirl është në të vërtetë një Coverboy… Ish sportisti mashkull Caitlyn ("Bruce") Jenner u emërua Gruaja e Vitit… Dhe a e përmenda sa bukuroshe janë rrobat e perandorit?

Ana tjetër e kësaj monedhe queer është po aq tragjike. Në një përpjekje për t'u çliruar nga "sistemi patriarkal" që i redukton gratë në statusin e lopëve të racave (kështu thonë ata), feministët kërkuan qasje në kontrollin e lindjeve në mënyrë që të "çlirojnë seksualisht" gratë nga mëmësia dhe ta vendosin atë në vendin e punës përkrah homologëve të tyre meshkuj (natyrisht kur ekzistonin "burrat"). Por edhe kjo ka rikthyer në mënyrë dramatike. Papa Shën Pali VI e pa atë duke ardhur kur, në 1968, ai paralajmëroi se çfarë do të bënte një kulturë kontraceptive:

Le të shqyrtojnë së pari se sa lehtë ky veprim mund të hapë rrugën për pabesi martesore dhe një ulje të përgjithshme të standardeve morale ... Një efekt tjetër që jep shkak për alarm është se një njeri që mësohet me përdorimin e metodave kontraceptive mund të harrojë për shkak të një gruaje dhe, duke mos marrë parasysh ekuilibrin e saj fizik dhe emocional, e zvogëlojnë atë duke qenë një instrument i thjeshtë për plotësimin e dëshirave të tij, duke mos e konsideruar më atë si partneren e tij të cilën ai duhet ta rrethojë me kujdes dhe dashuri. -Humanae Vitae, n 17; vatikan.va

Larg nga çlirimi i saj, revolucioni seksual e ka nënshtruar gruan, duke e reduktuar atë në një objekt. Pornografia është ikona e vërtetë e feminizmit radikal. Pse Siç vëren reporteri Jonathon Van Maren, 'feministët e Valës së Tretë "pozitive për seksin" refuzojnë të gjykojnë Ndonjë sjellje seksuale - edhe nëse përfshin burra që zbresin mbi gratë duke u shkatërruar fizikisht në kamera për kënaqësinë e të tjerëve. '[2]23 janar 2020; lifesitenews.com Nëse kontrolli i lindjes është si një farë, objektivizimi i trupit të femrës është fryti i saj.

Asnjëherë më parë në historinë e botës imazhi i gruas nuk ka qenë kaq i degraduar, aq i demoralizuar, aq i shkelur sa është sot. Një drejtoreshë femër e pornografisë kohët e fundit deklaroi se "Shuplaka e fytyrës, mbytje, gagging, dhe pështyrë është bërë alfa dhe omega e çdo skene pornografike ... Këto paraqiten si mënyra standarde për të bërë seks kur, në fakt, ato janë kamare".[3]"Erika Lust", lifesitenews.com Atlantik raportoi se pornografia ka rezultuar në një rritje të mprehtë në praktikën e mbytje gjatë akteve seksuale (me pothuajse një të katërtën e grave amerikane të rritura që raportojnë se ndienin frikë gjatë intimitetit si rezultat).[4]24 qershor 2019; theateratlantic.com Si përkthehet kjo? Në Kanada, vlerësohet se 80% e meshkujve midis moshës 12 dhe 18 shikojnë pornografi përditë.[5]24 janar 2020; cbc.ca Tani fëmijët, me qasje të lehtë në pornografi, po sulmojnë fëmijët e tjerë në një trend alarmant që synon vajzat e moshës 4 - 8 vjeç me dhunë seksuale.[6]6 dhjetor 2018; Christian Post Edhe komediani i tërbuar liberal Bill Maher ka filluar të paralajmërojë që prindërit duhet t'i mbajnë fëmijët e tyre nga pornografia, sepse është bërë gjithnjë e më "rape".[7]23 janar 2020; lifesitenews.com 

Dhe protesta masive nga feministët? Nuk ka një. Ata ende nuk e kanë kuptuar se si të kenë kufizime seksuale pa pasur kufizime seksuale. Me fjalë të tjera, perandori ka akoma rroba. Prandaj, imazhi i vërtetë i gruas - gruaja e butë, intuitive, femërore, e butë dhe ushqyese - është e vdekur, sigurisht në kulturën perëndimore. Në analizën e tij akullnajore të kolapsit të Perëndimit, Kardinali Robert Sarah vëren mirë:

Kur marrëdhënia e saj me burrin paraqitet vetëm nën një aspekt erotik, seksual, gruaja është gjithmonë e humbura ... Padashur, gruaja është bërë një objekt në shërbim të burrit. -Dita është larg, (Ignatius Press), f. 169

Nga ana tjetër, në botën Lindore, gruaja e butë, intuitive, femërore, e butë dhe ushqyese është e mbuluar plotësisht nga një burka (me ligj) kudo që mbizotëron Sheriati (ose në "zonat e Sheriatit" siç janë ato në Londër, Angli dhe qytete të tjera migruese). Përsëri, është një ironi tjetër mahnitëse: si kombet perëndimore dhe politikanët e tyre feministë hap portat e përmbytjes për dhjetëra miliona migrantë të cilët përqafojnë një kulturë që i trajton gratë me më pak dinjitet sesa është parë ndonjëherë në Perëndim, feminizmi në fund të fundit po minon veten përsëri.[8]shih Kriza e krizës së refugjatëve  

Një hulumtim Pew sondazhi i muslimano-amerikanëve nën tridhjetë tregoi se gjashtëdhjetë përqind e tyre ndiheshin më besnikë ndaj Islamit sesa ndaj Amerikës. A sondazh në të gjithë vendin kryer nga Kompania e Sondazheve për Qendrën për Politikën e Sigurisë zbulon se 51 përqind e muslimanëve ranë dakord që "muslimanët në Amerikë duhet të kenë zgjedhjen e qeverisjes sipas Sheriatit". Përveç kësaj, 51 përqind e të anketuarve besuan se ata duhet të kishin zgjedhjen e gjykatave amerikane ose të Sheriatit. —William Kilpatrick, “Asgjë nuk di katolikët mbi emigracionin mysliman”, 30 janar 2017; Revista e Krizave 

Por mbase vdekja e gruas nuk është më prekëse sesa e saj i saktë formë "E drejta për abort" e kërkuar nga feministet radikale ka rezultuar në eliminimin e drejtpërdrejtë të dhjetëra miliona gra. Dhe kjo, veçanërisht, në vendet aziatike ku shtatzënitë ndërpriten kur një femër zbulohet në bark, por një djalë është më i dëshirueshëm. Ajo që vjen në mendje është beteja shpirtërore e përshkruar nga Shën Gjoni në Apokalips midis "gruas" dhe "dragoit", të cilën Gjon Pali II krahasuar drejtpërdrejt te "kultura e jetës" kundrejt "kulturës së vdekjes":

Ajo ishte me fëmijë dhe ulërinte me të madhe nga dhimbja ndërsa përpiqej të lindte… Pastaj dragoi qëndroi para gruas që do të lindte, për të gllabëruar fëmijën e saj kur ajo të lindte. (Zbul. 12: 2-4)

Perandorët na thonë se aborti është “çlirimtar. ”Por një studente studente në Marshin e Jetës së fundit në Washington, DC e ekspozon këtë sofistikë për atë që është:

Kjo është fyese për mua si grua të mendoj se aborti në një farë mënyre është një dhuratë për mua ose të më ndihmojë të çlirohem. Unë kurrë nuk do të doja të çliroja veten duke dekimuar dikë tjetër. Kjo nuk është çlirim, kjo është një gënjeshtër. Ashtë një gënjeshtër që u është ushqyer grave kudo. —Kate Maloney, Studentët për Jetën e Amerikës, 24 Janar, 2020, lifesitenews.com

Yetshtë edhe një ironi tjetër marramendëse se dhurata më e madhe dhe pushtet përkatësia e një gruaje është konfiskuar nga lëvizja feministe.

Në të vërtetë, gruaja ka një epërsi natyrore ndaj burrit, sepse prej saj çdo burrë vjen në botë.  - Kardinali Robert Sarah, Dita është larg, (Ignatius Press), f. 170

Kështu,

Në përpjekjen për të "çliruar" gruan nga "skllavëria e riprodhimit", siç u shpreh Margaret Sanger, themeluese e Prindërisë së Planifikuar, ata e shkëputën atë nga madhështia e mëmësisë, e cila është një nga bazat e dinjitetit të saj ... Gratë do të emancipohen, jo duke refuzuar feminitetin e tyre të thellë, por, përkundrazi, duke e mirëpritur atë si një thesar.  - Po aty, f. 169

 

Kthehu në Eden

I ndjeri Fr. Gabriel Amorth, i cili ishte kryekorcist i Romës, dha këtë pasqyrë kryesore nga ekzorcizmat që ai kishte kryer:

Gruaja e prerë nga Satani janë veçanërisht ato që janë të reja dhe me pamje të këndshme… Gjatë disa ekzorcizmave, demoni, me një zë të tmerrshëm, ka ulëritur se ai kërkon të hyjë në grua sesa në burra në mënyrë që të hakmerret ndaj Marisë sepse ai ka është poshtëruar prej saj. —Pr. Gabriel Amorth, Brenda Vatikanit, Janar, 1994

Nëse Satanai nuk ka poseduar shumë gra, ai me siguri ka shtypur turmat. Në një nga ritualet e reja më të çuditshme kulturore, gratë janë kthyer en masse në Instagram dhe Facebook për të postuar një përmbytje të "selfie" -ve modeste, duke u kthyer virtualisht në objekte përpara burrave të panumërt anonimë. Dhe pothuajse çdo industri, qofshin lajmet televizive, muzika, filmi, madje edhe sportet, e kanë seksualizuar personin femër. Asshtë sikur të jemi kthyer në Kopshtin e Edenit, ku gjarpri ka varur edhe një herë tundimin për Evën për ta parë veten si një perëndeshë që mund të përdorë fuqitë e saj të dhëna nga Zoti dhe bukurinë sikur të ishin thjesht peng argëtues të egos së saj:

Kur gruaja pa që pema ishte e mirë për ushqim, dhe se ishte një kënaqësi për sytë, dhe që pema duhej dëshiruar për ta bërë të mençur, ajo mori nga fryti i saj dhe e hëngri atë. Pastaj syve të të dyve u hapën dhe ata e dinin se ishin lakuriq… (Zanafilla 3: 6-7)

Ai moment ishte vdekja fillestare e gruas, vdekja e imazh i vertete e gruas si pasqyrim i Krijuesit të saj dhe plotësuese e frytshme e burrit të saj. 

Për fat të mirë, zhdukja e gruas në kohën tonë nuk është e papërcaktuar. Për "Gruan e veshur me diellin" që bën hakmarrjen e saj në kohën e fundit, dhe as pasardhësit e saj, nuk munden nga dragoi. Në fakt, ajo mbretëron, edhe tani, si Mbretëresha e qiellit dhe toka në të djathtë të Birit të saj.

Kisha sheh te Maria shprehjen më të lartë të “gjeniut femëror” dhe ajo gjen tek ajo një burim frymëzimi të vazhdueshëm. Maria e quante veten "shërbëtorja e Zotit" (Lk 1:38). Përmes bindjes ndaj Fjalës së Zotit ajo pranoi thirrjen e saj të lartë por ende jo të lehtë si grua dhe nënë në familjen e Nazaretit. Duke e vënë veten në shërbim të Zotit, ajo gjithashtu e vuri veten në shërbim të të tjerëve: a shërbim i dashurisë. Pikërisht përmes këtij shërbimi Mary ishte në gjendje të përjetonte në jetën e saj një "mbretërim" misterioz, por autentik. Jo rastësisht ajo thirret si "Mbretëresha e qiellit dhe e tokës". I gjithë bashkësia e besimtarëve e thërret kështu; shumë kombe dhe popuj e quajnë atë si "Mbretëresha" e tyre. Për të, "të mbretërosh" do të thotë të shërbesh! Shërbimi i saj është "të mbretërojë"!—POPA ST. JOHN PAUL II, Letër për Gratë, n 10, 29 qershor 1995

Në të vërtetë, kush është më i madhi në Mbretërinë e Qiellit?

Kush përulet si ky fëmijë është më i madhi në mbretërinë e qiellit ... Më i madhi ndër ju duhet të jetë shërbëtori juaj. (Mateu 18: 4, 23:11)

Kjo është e njëjta grua që, 400 vjet më parë, parashikoi vdekjen e gruas me kaq shumë fjalë:

Në ato kohë, atmosfera do të jetë e ngopur me frymën e papastërtisë, e cila, si një det i ndyrë, do të përfshijë rrugët dhe vendet publike me licencë të pabesueshme.… Pafajësia mezi do të gjendet tek fëmijët, ose modestia tek gratë ... shpirtra të virgjër në botë flower Lulja delikate e virgjërisë do të kërcënohej nga asgjësimi i plotë. - Zoja jonë e Suksesit të Mirë në Ven. Nënë Mariana në Festën e Pastrimit, 1634 

Virgjëresha Mari, me dëshminë, modestinë, bindjen, shërbimin dhe përulësinë e saj është antiteza e anti-grua krijuar nga lëvizja feministe; ajo është majë të feminitetit. Përmes amësisë së saj shpirtërore, Zoja është jeta e gruas sepse ajo u jep atyre Jezusin, i cili është «rruga, e vërteta dhe e jetë" Ato gra që pranojnë se Jeta do të gjejë veten e tyre të vërtetë dhe një feminitet autentik, një që ka fuqinë për të sjellë jetën në botë dhe për të formuar të ardhmen përmes dashurisë vetë-dhuruese. 

Por në këtë orë, pak po i kushtojnë vëmendje zërit të kësaj Gruaje ose Fëmijës së saj, britma e së cilës mund të dëgjohet përsëri në rrugët tona: "Perandori nuk ka veshur asgjë!" 

Sepse ju thoni: "Unë jam i pasur dhe i pasur dhe nuk kam nevojë për asgjë", dhe megjithatë nuk e kuptoni se jeni të mjerë, të mjerueshëm, të varfër, të verbër dhe të zhveshur. Unë ju këshilloj të blini prej meje ar të rafinuar me zjarr në mënyrë që të jeni të pasur dhe rroba të bardha për të veshur në mënyrë që të mos zbulohet lakuriqësia juaj e turpshme dhe të blini vaj të njomur në sytë tuaj që të mund të shihni. Ata që unë i dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni. (Zbul. 3: 17-19)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Seksualiteti dhe liria njerëzore - Pjesët IV

Grua e Vërtetë, Burrë i Vërtetë

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 kryeurë.ca
2 23 janar 2020; lifesitenews.com
3 "Erika Lust", lifesitenews.com
4 24 qershor 2019; theateratlantic.com
5 24 janar 2020; cbc.ca
6 6 dhjetor 2018; Christian Post
7 23 janar 2020; lifesitenews.com
8 shih Kriza e krizës së refugjatëve
Postuar ne BALLINA, Seksualiteti dhe liria njerëzore.