Vesa e Vullnetit Hyjnor

 

HAVE e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë e mirë është të lutesh dhe të “jetosh në Vullnetin Hyjnor”?[1]shih Si të jetosh në vullnetin hyjnor Si ndikon tek të tjerët, nëse ka fare?

Shërbëtori i Zotit Luisa Piccarreta pyeti vetë këtë. Ajo u lut me besnikëri "në vullnetin hyjnor", duke i ofruar Zotit "Të dua", "Faleminderit" dhe "Të bekoj" mbi të gjitha gjërat e krijuara. Jezusi e pohoi këtë “Të gjitha veprimet e bëra në Vullnetin tim shpërndahen mbi të gjitha dhe të gjithë marrin pjesë në to” [2]Nëntor 22, 1925, Vëllimi 18 në këtë mënyrë:

Shih, kur, në agim, po thoshe: 'Më ngriftë mendja në Vullnetin Suprem, në mënyrë që të mbuloj të gjitha inteligjencën e krijesave me vullnetin tënd, në mënyrë që të gjithë të ngrihen në Të; dhe në emër të të gjithëve të jap adhurimin, dashurinë, nënshtrimin e të gjitha inteligjencave të krijuara…” – ndërsa po e thoshe këtë, një vesë qiellore u derdh mbi të gjitha krijesat, duke i mbuluar ato, për t'u sjellë të gjithëve shpërblimin e veprimit tënd. . Oh! sa bukur ishte të shihja të gjitha krijesat të mbuluara nga kjo vesë qiellore që formoi Vullneti im, simbolizuar nga vesa e natës që mund të gjendet në mëngjes mbi të gjitha bimët, për t'i zbukuruar ato, për t'i fekonduar ato dhe për të parandaluar ato që janë gati të thahen nga tharja. Me prekjen e saj qiellore, duket se vendos një prekje jete për t'i bërë ato të vegjetojnë. Sa magjepsëse është vesa në agim. Por shumë më magjepsëse dhe më e bukur është vesa e akteve që formon shpirti në Vullnetin tim. -Nëntor 22, 1925, Vëllimi 18

Por Luisa u përgjigj:

Megjithatë, Dashuria Ime dhe Jeta ime, me gjithë këtë vesë, krijesat nuk ndryshojnë.

Dhe Jezusi:

Nëse vesa e natës u bën aq shumë të mira bimëve, përveç nëse bie mbi dru të thatë, të shkëputur nga bimët ose mbi gjëra që nuk përmbajnë jetë, saqë, edhe pse ato mbeten të mbuluara me vesë dhe disi të zbukuruara, vesa është si ndonëse i vdekur për ta, dhe ndërsa dielli lind, pak nga pak Ai e tërheq prej tyre - shumë më tepër mirë bën vesa që Vullneti im bën të zbresë mbi shpirtrat, përveç nëse ata janë plotësisht të vdekur për hirin. E megjithatë, me virtytin gjallërues që zotëron, edhe nëse janë të vdekur, përpiqet t'u ngjall një frymë jete. Por të gjithë të tjerët, dikush më shumë, dikush më pak, sipas prirjeve të tyre, i ndjejnë efektet e kësaj vese të dobishme.

Kush mund t'i kuptojë një mori mënyrash sesi lutja jonë në Vullnetin Hyjnor mund t'i japë një zemër hirit përmes një kujtimi, një shikimi, ngrohtësisë së diellit, buzëqeshjes së një të huaji, nënqeshjes së foshnjës ... deri në një hapje delikate të tjetrit. zemra për të vërtetën transhendente të momentit të tanishëm, ku Jezusi po pret, duke bërtitur për të përqafuar shpirtin?[3]“Flakët e mëshirës po më djegin Mua – duke bërtitur për t'u harxhuar; Unë dua të vazhdoj t'i derdh mbi shpirtra; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë Time.” (Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177)

Dhe kështu, të dashur vëllezër dhe motra (sidomos ju që sapo po lagni këmbët nga vesa e "Të jetosh në Vullnetin Hyjnor"), mos u dekurajoni kur jeni duke lutur këto akte dashurie dhe adhurimi në këmbim të dashurisë së Zotit të shprehur në fiat e Krijimit, Shëlbimit dhe Shenjtërimit. Nuk ka të bëjë me atë që ndiejmë, por ne bëjmë besim, duke besuar në Fjalën e Tij. Jezusi na siguron Luizën dhe ne se ajo që bëjmë në Vullnetin Hyjnor nuk është e kotë, por ka degëzime kozmike.

In Psalmi i sotëm, thotë:

Do të të bekoj çdo ditë dhe do të lëvdoj emrin tënd përjetë. I madh është Zoti dhe shumë për t'u lëvduar; Madhështia e tij është e pahetueshme... Të gjitha veprat e tua le të të kremtojnë, o Zot, dhe besnikët e tu le të të bekojnë. (Psalmi 145)

Sigurisht, jo të gjitha veprat e Perëndisë – pra ne njerëzit që jemi bërë “sipas shëmbëlltyrës së Tij” – e falënderojmë dhe e lavdërojmë. Megjithatë, ai që jeton dhe lutet “në vullnetin hyjnor” i ofron Trinisë së Shenjtë adhurimin, bekimin dhe dashurinë që i takon në emër të të gjithëve, për të gjithë. Në këmbim, i gjithë krijimi merr vesë të hirit - pavarësisht nëse është i prirur ndaj tij apo jo - dhe krijimit centimetra gjithnjë e më afër përsosmërisë për të cilën po rënkon. 

Qenieve njerëzore, Perëndia madje u jep fuqinë për të ndarë lirisht në providencën e Tij, duke u besuar atyre përgjegjësinë për të "nënshtruar" tokën dhe për të zotëruar mbi të. Kështu Perëndia i mundëson njerëzit të jenë kauza inteligjente dhe të lira për të përfunduar veprën e krijimit, për të përsosur harmoninë e saj për të mirën e tyre dhe të fqinjëve të tyre. -Katekizmi i Kishës Katolike, 307; krh. Krijimi i Rilindur

Mos u dekurajoni, atëherë, nëse nuk e kuptoni plotësisht shkencën e Vullnetit Hyjnor.[4]Jezusi i përshkruan mësimet e Tij si "Shkenca e shkencave, e cila është vullneti im, një shkencë e gjithë Qiellit", 12 nëntor 1925, Vëllimi 18 Mos e lini mëngjesin tuaj (Parandaluese) Namazi bëhet përmendësh; mos mendoni se ju - i vogël dhe i parëndësishëm në sytë e botës - nuk keni asnjë ndikim. Bookmark kete faqe; rilexoni fjalët e Jezusit; dhe ngulmojnë në këtë dhuratë derisa të bëhet një akt i vërtetë dashurie, bekimi dhe adhurimi; derisa të kënaqesh duke parë gjithçka si pronë e juaja[5]Jesus: "... njeriu duhet t'i shikojë të gjitha gjërat si të vetat dhe të ketë gjithë kujdesin për to." (22 nëntor 1925, Vëllimi 18) për t'ia kthyer Perëndisë me lavdërim dhe falënderim.[6]Nëpërmjet tij, pra, le t'i ofrojmë vazhdimisht Perëndisë një flijim lavdie, domethënë frytin e buzëve që rrëfejnë emrin e tij. (Hebrenjve 13:15) Sepse Ai ju siguron... ju janë ndikuar gjithë krijimit. 

 

Lexime të ngjashme

Si të jetosh në vullnetin hyjnor

Dhuratë

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Si të jetosh në vullnetin hyjnor
2 Nëntor 22, 1925, Vëllimi 18
3 “Flakët e mëshirës po më djegin Mua – duke bërtitur për t'u harxhuar; Unë dua të vazhdoj t'i derdh mbi shpirtra; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë Time.” (Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 177)
4 Jezusi i përshkruan mësimet e Tij si "Shkenca e shkencave, e cila është vullneti im, një shkencë e gjithë Qiellit", 12 nëntor 1925, Vëllimi 18
5 Jesus: "... njeriu duhet t'i shikojë të gjitha gjërat si të vetat dhe të ketë gjithë kujdesin për to." (22 nëntor 1925, Vëllimi 18)
6 Nëpërmjet tij, pra, le t'i ofrojmë vazhdimisht Perëndisë një flijim lavdie, domethënë frytin e buzëve që rrëfejnë emrin e tij. (Hebrenjve 13:15)
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor dhe tagged , , .