Çorientimi djallëzor

 

Shërbëtori i ndjerë i Zotit, Sr. Lúcia i Fatimas, paralajmëroi një herë për një kohë që do të vinte kur njerëzit do të përjetonin një "çorientim djallëzor":

Njerëzit duhet të recitojnë Rruzarën çdo ditë. Zoja e përsëriti këtë në të gjitha shfaqjet e saj, si për të na armatosur paraprakisht kundër këtyre kohërave të çorientim djallëzor, në mënyrë që të mos e lëmë veten të mashtrohen nga doktrina të rreme dhe që përmes lutjes, ngritja e shpirtit tonë te Zoti të mos zvogëlohet. Ky është një çorientim djallëzor që pushton botën dhe çorienton shpirtrat! Necessaryshtë e domosdoshme t'i qëndrosh asaj it - Motra Lucy, te shoqja e saj Dona Maria Teresa da Cunha

Në një letër tjetër drejtuar nipit të saj Salezian, At Hoze Valinho, ajo u shpreh me keqardhje për ata që «e lënë veten të dominohet nga vala djallëzore që përshkon botën… verbohet deri në atë pikë sa nuk është në gjendje të shohë gabimin! " Ajo që ajo pa duke filluar të manifestohej ishte parashikuar nga Papa Leo XIII një shekull më parë:

… Ai që i reziston së vërtetës me anë të ligësisë dhe largohet prej saj, mëkaton më rëndë kundër Frymës së Shenjtë. Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta që ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës:" Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Thes. Ii., 10). Në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi, duke u kushtuar vëmendje frymëve të gabimit dhe doktrinave të djajve " (1 Tim. Iv., 1). -Divinum Illud Munus, n 10

Pesë vjet më parë, unë shkrova për këtë "valë" të ardhshme - a Tsunami shpirtërorDhe tani ne e shohim atë duke përshkuar botën me një forcë të jashtëzakonshme, duke tërhequr gjithçka në një konfuzion me baltë. Kur mjekët, të cilët regjistrohen për të shëruar dhe shpëtuar jetë, atëherë gjykatat detyrohen të bëjnë referojnë pacientët e tyre për tu vrarë, ky është çorientimi djallëzor. Kur sjellin bibliotekat publike pedofilë në zvarritje për të lexuar libra me tregime për fëmijët, që është çorientim djallëzor. Kur qeveritë dhe gjykatat përmbysin atë universale, biologjike dhe racionale përkufizimi i martesës, ky është çorientimi djallëzor. Kur dikush mundet shpik një gjini të re, dhe kërkojnë që ajo të njihet ligjërisht, që është çorientim djallëzor. Kur bëjnë disa peshkopë të Kishës ndërgjegjja individuale supreme mbi ligjin hyjnor, ky është çorientimi djallëzor. Kur klerikët akuzohen në të gjithë botën e devijimet seksuale, ky është çorientimi djallëzor. Kur katolikët i drejtohen papës për qartësi dhe ndjejnë se nuk mund ta gjejnë, ky është çorientimi djallëzor.

Remarkshtë e jashtëzakonshme sesi edhe Etërit e hershëm të Kishës e panë këtë të ardhur:

E gjithë drejtësia do të hutohet dhe ligjet do të shkatërrohen. - Lactantius (rreth 250-c. 325), Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Shën Gjon Pali II njoftoi mbërritjen e tij përfundimtare në tonë herë:

Sektorë të mëdhenj të shoqërisë janë hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Por përsëri, ne mund të marrim guxim në zërat e këtyre profetëve sepse, siç dëgjojmë Jezusin të thotë në Ungjill sot, Zoti nuk habitet kurrë. 

Tani e tutje po ju them para se të ndodhë, në mënyrë që kur të ndodhë të besoni se UN AM JAM. (Gjoni 13:19)

 

MINKATI ISSHT Rrënja

Rrënja e këtij çorientimi është e drejtpërdrejtë: mëkat -i thjeshtë dhe i thjeshtë. Mëkati është errësirë, dhe kur e kryejmë atë si individë, hijet pushtojnë shpirtin dhe mjegullojnë aftësitë.

… Djalli kërkon të krijojë një luftë të brendshme, një lloj lufte shpirtërore civile.  —POPE FRANCIS, 28 Shtator 2013; katoliknewsagency.com

Por kur mëkati institucionalizohet në një komb, popujt e tërë zhyten në një "eklipsi i arsyes”Pasi etika dhe normat ekonomike, politike dhe sociale janë të korruptuara. Kur të bëhet në të gjithë botën, siç ka bërë, atëherë ju keni hyrë në fundin e një epoke. Ka vetëm një rrugë përpara: pendim

… Nëse populli im, mbi të cilin është shqiptuar emri im, përulet dhe lutet dhe kërkon fytyrën time dhe largohet nga rrugët e tij të liga, unë do t'i dëgjoj ata nga qielli dhe do t'i fal mëkatet e tyre dhe do të shëroj vendin e tyre. (2 Kronikave 7:14)

Duhet të jetë e qartë për të gjithë tani që, pavarësisht disa shenja te mira atje jashtë, zeitgeist është drejt një refuzimi i shpejtë i krishterimit. Kjo është, pendimi kryesisht mungon, aq më pak predikohet nga minberi. Si i tillë, paralajmërimi i Zojës e Akita qëndron si një paralajmërim i matur që është joshëse për ta hedhur poshtë si tepër ekstrem:

Siç ju thashë, nëse njerëzit nuk pendohen dhe më mirë veten e tyre, Ati do të shkaktojë një ndëshkim të tmerrshëm për të gjithë njerëzimin. Do të jetë një dënim më i madh se përmbytja, siç nuk do ta ketë parë kurrë më parë. Zjarri do të bjerë nga qielli dhe do të zhdukë një pjesë të madhe të njerëzimit, të mirë e të këqij, duke mos kursyer as priftërinj as besnikë.  —Mesazhi i dhënë me anë të një shfaqjeje Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973 

Jezusi hedh më shumë dritë mbi këtë ndëshkim për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta. Ai shpjegon pse po e përjetojmë këtë çorientim djallëzor në pragun e mijëvjeçarit të tretë; historia është e ndarë në tre ripërtëritje: pas përmbytjes, pas Shëlbimit dhe epokës pas pastrimit të tanishëm dhe të ardhshëm:

Tani kemi arritur afërsisht në dy mijë vitet e treta dhe do të ketë një rinovim të tretë. Kjo është arsyeja e konfuzionit të përgjithshëm, i cili nuk është asgjë tjetër përveç përgatitjes për rinovimin e tretë. Nëse në rinovimin e dytë unë manifestova atë që bëri dhe pësoi njerëzimi im, dhe shumë pak nga ajo që hyjnia ime po përmbushte, tani, në këtë rinovim të tretë, pasi toka do të pastrohet dhe një pjesë e madhe e brezit aktual të shkatërrohet ... Unë do të arrij këtë ripërtëritje duke manifestuar atë që hyjnia ime bëri brenda njerëzimit Tim. —Jezusi te Luisa, Ditari XII, 29 janar 1919; nga Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi, shënimi në fund të faqes. 406

E di që është një fjalë e keqe. Alsoshtë gjithashtu në përputhje me etërit e hershëm të Kishës:

Meqenëse Zoti, pasi mbaroi veprat e Tij, pushoi ditën e shtatë dhe e bekoi atë, në fund të vitit të gjashtë mijë, e gjithë ligësia duhet të hiqet nga toka dhe drejtësia të mbretërojë për një mijë vjet —Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit; shkrimtar kishtar), Institutet Hyjnore, Vol 7.

Nëse po i afrohemi Dita e Drejtësisë, atëherë këto profeci sigurisht që janë në përputhje me Shkrimet. Profeti Zakaria shkruan:

Në të gjithë vendin, thotë Zoti, dy të tretat do të shfarosen dhe do të zhduken, dhe një e treta do të mbetet e gjallë. Do ta fus këtë të tretën në zjarr dhe do t'i rafinoj, ashtu si rafinon argjendi, dhe do t'i provoj ashtu si provohet ari. Ata do të thërrasin emrin tim dhe unë do t'u përgjigjem atyre. Unë do të them: 'Ata janë populli im'; dhe ata do të thonë: "Zoti është Perëndia im". "(Zek 13: 8-9)

"Njerëzit" e tij janë ata që do pendohuni dhe përpiquni të jeni besnikë dhe ndaj të cilit Zoti premton:

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. (Zbulesa 3:10)

Nëna ime është Arka e Noes -Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f.109; sanksionim, Kryepeshkopi Charles Chaput

Kështu, kjo kohë e provës, ky çorientim djallëzor që ka tërhequr botën dhe madje pjesë të Kishës në gabim, ka një fund të bekuar për ata që pendohen dhe pranojnë dhuratën falas të dashurisë dhe mëshirës së Zotit:

Në mënyrë që të çlirojë njerëzit nga skllavëria ndaj këtyre herezive, ata që dashuria e mëshirshme e Birit tim Më të Shenjtë i ka caktuar për të kryer restaurimin do të kenë nevojë për forcë të madhe vullneti, qëndrueshmërie, trimërie dhe besimi te Zoti. Për të provuar këtë besim dhe besim të të drejtëve, do të ketë raste kur të gjithë do të duken të humbur dhe të paralizuar. Ky, pra, do të jetë fillimi i lumtur i restaurimit të plotë. - Zoja jonë e Suksesit të Mirë për Nënën e Shenjtë Mariana de Jesus Torres (1634), në Festën e Pastrimit; cf., katoliktradimi. org

 

KAPITULLIMI I DISORIENTIMIT

Ne jemi në një betejë shpirtërore ndryshe nga çdo gjë që kemi parë ndonjëherë, ndoshta që nga agimi i krijimit. Në të vërtetë, Gjon Pali II tha se është "përballja e fundit midis between Krishtit dhe antikrishtit". [1]Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për festimin e njëqindvjetorit të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë; disa citime të këtij pasazhi përfshijnë fjalët "Krishti dhe Antikrishti" si më sipër. Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës, e raporton atë si më sipër; krh. Katolik Online; 13 gusht 1976 Kështu, ne duhet të mbyllim të çarat në tonat jeta për të mëkatuar pasi, në çdo betejë, armiku do të kërkojë dobësinë më të vogël. Satani do shfrytëzoj ata nëse nuk i bëjmë; ai do të përpiqet të shkatërrojë martesën tuaj, të ndajë familjen tuaj dhe të shkatërrojë marrëdhëniet. Ai do të luajë me mendjen tuaj, duke mbjellë gjykime, duke mbjellë gënjeshtra dhe duke shkatërruar paqen nëse ia hapni. Kjo është arsyeja pse, në shumë raste, ne po shohim gjëra të çmendura - njerëz që hedhin inat publik, duke vepruar brutalisht dhe duke u bërë më të turpshëm; pse vetëvrasja, sëmundjet ngjitëse seksuale, okulti dhe nevoja për ekzorcistë janë në rritje. Justshtë thjesht e frikshme se si Shën Pali, 2000 vjet më parë, përshkroi brezin tonë narcizist, të ngopur me dhunë, epsh, rebelim, gjuhë të ndyrë dhe lehtësinë e sulmit ndaj të tjerëve përmes mediave sociale. 

Kuptoni këtë: do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jofetar, i pashpirt, i paqëndrueshëm, shpifës, i pahijshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë, tradhtarë, të pamatur, mendjemadh, dashamirës të kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit, pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj. (1 Tim. 3: 1-5)

Zoti ka ngriti kufizuesin duke e mbajtur përmbytjen e së keqes, pjesërisht, sepse vetë njeriu e ka mirëpritur atë pa, por edhe sepse Kisha ka rënë në braktisje në shumë vende:

… Fuqia e së keqes frenohet përsëri dhe përsëri ... përsëri dhe përsëri fuqia e vetë Zotit tregohet në fuqinë e Nënës dhe e mban atë gjallë. Kisha është gjithmonë e thirrur të bëjë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, e cila do të thotë të ketë mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Ju mund ta bëni këtë në një nivel personal dhe në familjet tuaja në shtatë mënyra:

 

I. Mbyll çarjet

Kjo është, shkoni te Rrëfim i shpeshtë. Kjo është i zakonshëm do të thotë me të cilën Zoti jo vetëm që na pajton me Veten e tij, por shëron dhe rikthen shpirtrat tanë në mënyrë që të kemi forcë kundër tundimeve të armikut. 

Në të vërtetë rrëfimi i rregullt i mëkateve tona veniale na ndihmon të formojmë ndërgjegjen tonë, të luftojmë kundër prirjeve të liga, të lëmë veten të shëruar nga Krishti dhe të përparojmë në jetën e Shpirtit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1458 

Lexoni: Fryma e Jetës

 

II Lutuni Rruzarja

Mesazhi i Luc Lucia ishte i thjeshtë: “Njerëzit duhet të recitojnë Rruzarën çdo ditë. Zoja e përsëriti këtë në të gjitha shfaqjet e saj, si për të na armatosur paraprakisht kundër këtyre kohërave të çorientimit djallëzor. " Nuk është një mbivlerësim të thuash se Rruzarja është një "armë" kundër së keqes, sipas zërit të Magjistrisë:

Ku Madonna është në shtëpi, djalli nuk hyn; atje ku është Nëna, shqetësimi nuk mbizotëron, frika nuk fiton. —POPE FRANCIS, Homeli në Bazilikën e St. Mary Major, 28 janar 2018, Agjencia Katolike e Lajmeve; crux.com

Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. - JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 39

Askush nuk mund të jetojë vazhdimisht në mëkat dhe të vazhdojë të thotë Rruzarja: ose ata do të heqin dorë nga mëkati ose do të heqin dorë nga Rruzarja. - Peshkopi Hugh Doyle, ewtn.com

Ne nuk hezitojmë të pohojmë përsëri publikisht se i kemi besuar shumë Rruzares së Shenjtë për shërimin e të këqijave që mundojnë kohërat tona. Jo me forcë, jo me krahë, jo me fuqinë njerëzore, por me ndihmën hyjnore të marrë përmes mjeteve të kësaj lutje… -Papa PIUS XII, Ingruentium Malorum, Enciklike, n. 15; vatikan.va

Edhe nëse jeni në prag të dënimit, edhe nëse e keni njërën këmbë në Ferr, edhe nëse ia keni shitur shpirtin tuaj djallit ... herët a vonë do të konvertoheni dhe do të ndryshoni jetën tuaj dhe do të shpëtoni shpirtin tuaj, nëse - dhe shënoni mirë atë që them - nëse thoni Rruzaren e Shenjtë me devotshmëri çdo ditë deri në vdekje me qëllim të njohjes së së vërtetës dhe marrjes së shtrëngimit dhe faljes për mëkatet tuaja. -St. Louis de Montfort, Sekreti i Rruzarës

 

III Shpejtë dhe Lutuni

Rruzarja është lutje, natyrisht. Por ju duhet të merrni kohë vetëm me Zotin, të uleni në praninë e Tij dhe ta lejoni atë t'ju transformojë. Nuk ka asgjë më shumë tokëzim, më detoksifikues, më stabilizues dhe orientues sesa të kalosh kohë vetëm me Zotin në Fjalën e Tij, duke i folur Atij dhe duke e lënë Atë të flasë me ty. Siç tha Loria Lr.cia,

… Përmes lutjes, ngritja e shpirtit tonë tek Zoti nuk do të zvogëlohet [nga ky çorientim djallëzor]

Shkrova një tërheqje dyzet ditore për lutjen, të cilën mund ta zgjidhni këtu. Por nëse kemi të bëjmë me luftë shpirtërore, lutje   agjërimi është i domosdoshëm. 

Sepse lufta jonë nuk është me mish e me gjak, por me principatat, me fuqitë, me sundimtarët botërorë të kësaj errësire të tanishme, me shpirtrat e këqij në qiej. (Efesianët 6: 12)

Ky lloj nuk mund të dëbohet nga asgjë përveç Lutje agjërimi. (Marku 9: 29)

 

IV. Ushqeje zemrën tënde

marr Jezusi në Eukaristi sa më shpesh që të mundeni. Mishi i tij, tha ai, është ushqim i vertete dhe gjaku i Tij pije e vertete (John 6: 55).

Eukaristia është «burimi dhe maja e jetës së krishterë».  -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324

I krishteri që privon veten nga Eukaristia privon nga vetja jeta. 

Një grimcë nga thërrimet e saj është në gjendje të shenjtërojë mijëra dhe mijëra dhe është e mjaftueshme për t'u dhënë jetë atyre që e hanë atë. Merrni, hani, duke argëtuar pa dyshim besimin, sepse ky është Trupi Im, dhe kush e ha atë me besim ha në të Zjarr dhe Shpirt nëse është i pastër, do të ruhet në pastërtinë e tij; dhe nëse është mëkatar, do të falet". - Shën. Efraimi (rreth 306 - 373 pas Krishtit), Familje, 4: 4; 4: 6

 

V. Fal dhe Duaje

Ai që fal tjetrin për dëmtimin e shkaktuar, e vendos veten në strehën e mëshirës së Zotit; ai që nuk e bën
falja vë veten para Gjykatësit - dhe Ai nuk do të të falë. 

Nëse ua falni të tjerëve shkeljet e tyre, Ati juaj qiellor do t'ju falë. Por nëse nuk i falni të tjerët, as Ati juaj nuk do t'i falë shkeljet tuaja. (Mat 6: 14-15)

Mosfalja është një terren shumëzimi për armikun; është një pikëmbështetje që ai të ngjitet në shpirtin tënd; është një helm që pi një njeri me hidhërim ndaj fqinjit të tij; është një çarje përmes së cilës drita ikën dhe errësira hyn. Falni ashtu siç jeni falur! Lëreni… dhe lëreni Jezusin t'ju lirojë nga zinxhirët e dhimbjes (lexo Mëshira përmes mëshirës). 

 

VI. Fikni mediat

Pra, shumë nga çorientimi që po përjetojnë shumë është për shkak se ata e ekspozojnë çdo ditë veten e tyre në "sheshin e lojërave të djallit", domethënë, një det me lajme negative, mosfunksionim, grindje dhe media sociale narciziste. Fike. Kaloni kohë në natyrë, në lutje, në të qenit prezent ndaj të tjerëve dhe hyrjen në praninë e tyre. Do të habiteni se sa zhduket çorientimi djallëzor kur nuk e lini lugën e armikut ta ushqejë atë përmes mediave, e cila sot, kontrollohet gjithnjë e më shumë nga forcat e errëta. 

 

VII. Lutuni për Papën

Zonja Ronald Knox (1888-1957) një herë tha: "Ndoshta do të ishte diçka e mirë nëse çdo i krishterë, sigurisht nëse çdo prift, do të mund të ëndërronte një herë në jetën e tij se ishte papë, dhe të zgjohej nga ai makth në një djersë agonie" Papa është akuzuar për herezi ndër të tjera vonë, vetëm duke shtuar mjegullën e konfuzionit që përhapet nëpër Kishë.[2]shih tryeza.co.uk Jimmy Akins i Përgjigjet katolike bëri një kundërshtim të denjë për akuzat e herezisë këtuUnë gjithashtu mendoj se një intervistë e fundit e botimit Der Spiegel me Kardinalin Gerhard Müller (i cili kohët e fundit shkruajti qartë "Manifesti i Besimit") është shumë e thënë:

Pasqyra: A është Papa Françesku një heretik, një mohues i dogmës, siç inicojnë disa pak princër të Kishës?

Kardinali Gerard Müller: Jo. Ky Papa është ortodoks, domethënë doktrinisht i shëndoshë në kuptimin katolik. Por është detyra e tij të sjellë Kishën së bashku me të vërtetën dhe do të ishte e rrezikshme nëse ai do të nënshtrohej tundimit të vendosjes së kampit që mburret me progresivizmin e tij, kundër pjesës tjetër të Kishës - Walter Mayr, "Als hätte Gott selbst gesprochen", Der Spiegel, 16 shkurt 2019, f. 50

Ndërsa Papa ka bërë deklarata, dokumente të nënshkruara, ose këshilltarë të caktuar që lënë më shumë pyetje sesa përgjigje, është në fuqinë e tij dhe është detyra e tij, të konfirmojë vëllezërit në besimin e vërtetë. Në një masë të madhe, ai qartë ka (shih Papa Françesku Më) Lutuni për Papën. Ne nuk i dimë të gjitha ato që po ndodhin. Ne nuk mund ta lexojmë zemrën e tij. Ajo që mund të duket e qartë për ju mund të mos jetë pasqyra e plotë. Si Massimo Franco, një korrespodent për të përditshmen italiane Corriere della Sera, ka thënë: 

Kardinali Gerhard Müller, ish Gardiani i Besimit, një kardinal Gjerman, i pushuar nga puna disa muaj më parë nga Papa - disa thonë në një mënyrë shumë të papritur - tha në një intervistë të fundit se Papa është i rrethuar nga spiunë, të cilët nuk kanë tendencë t'i thonë atij të vërtetën, por atë që Papa dëshiron të dëgjojë. -Brenda Vatikanit, Mars 2018, f. 15

Këto janë kohëra të rrezikshme, djallëzore. Nga ana jonë, ne duhet të ndjekim gjurmët e shenjtorëve, si Katerina e Siena, e cila megjithëse u përball me papati të papërsosur, nuk e prishi kurrë bashkimin me Atin e Shenjtë duke i dhënë Satanait vend në zemrat e tyre nga krenaria. 

Edhe nëse Papa ishte Satana i mishëruar, ne nuk duhet të ngremë kokën kundër tij ... Unë e di shumë mirë që shumë mbrojnë veten duke u mburrur: "Ata janë kaq të korruptuar dhe bëjnë çdo lloj të keqe!" Por Zoti ka urdhëruar që, edhe nëse priftërinjtë, pastorët dhe Krishti në tokë ishin djaj të mishëruar, ne të jemi të bindur dhe të nënshtruar ndaj tyre, jo për hir të tyre, por për hir të Zotit dhe për t'iu bindur Atij . - Shën. Catherine of Siena, SCS, f. 201-202, f. 222, (cituar në Tretja apostolike, nga Michael Malone, Libri 5: “Libri i Bindjes”, Kapitulli 1: “Nuk ka Shpëtim Pa Nënshtrim Personal të Papës”)

Prandaj, ata ecin në shtegun e gabimit të rrezikshëm, të cilët besojnë se mund ta pranojnë Krishtin si Kreun e Kishës, ndërsa nuk i përmbahen besnikërisht Vikarit të Tij në tokë. -Papa PIUS XII, Mystici Corporis Christi (Në Trupin Mistik të Krishtit), 29 qershor 1943; n 41; vatikan.va

 

TRAJTIM!

Si një shënim në fusnotën e këtyre mënyrave për të luftuar konfuzionin, mos ki frikë. Në fakt, më shumë se kaq: bëhu i guximshëm. "Necessaryshtë e nevojshme t'i qëndrojmë ballë kësaj," tha Plaku Lúcia.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 58

Përmes këtyre shtatë hapave më lart, ju do të jeni në gjendje të zmbrapsni sulmet e Satanit dhe të shpërndani çorientimin djallëzor që kërkon të zhdukë botën në një përmbytje konfuzioni dhe gënjeshtrash. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Stuhia e Hutimit

 

 

Marku po vjen në Ontario dhe Vermont
në Pranverë 2019!

Shiko këtu për më shumë informacion.

Marku do të luajë tingëllimin e mrekullueshëm
McGillivray kitarë akustike e bërë me dorë.


Shiko
mcgillivrayguitars.com

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për festimin e njëqindvjetorit të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë; disa citime të këtij pasazhi përfshijnë fjalët "Krishti dhe Antikrishti" si më sipër. Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës, e raporton atë si më sipër; krh. Katolik Online; 13 gusht 1976
2 shih tryeza.co.uk
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.