Dyert e Faustinës

 

 

A "Ndriçim”Do të jetë një dhuratë e pabesueshme për botën. Kjo “Syri i Stuhisë“- kjo hapja në stuhi- është "dera e parafundit e mëshirës" që do të jetë e hapur për të gjithë njerëzimin përpara se "dera e drejtësisë" të jetë e vetmja derë e hapur. Të dy Shën Gjoni në Apokalipsin e tij dhe Shën Faustina kanë shkruar për këto dyer

 

DERA E MIRIS IN N RE ZBULIM

Duket se Shën Gjoni e pa këtë derë mëshire në vizionin e tij pas "ndriçimit" të shtatë kishave:

Pas kësaj unë pashë një vizion të një dere të hapur në qiell dhe dëgjova zërin si boria që më kishte folur më parë, duke thënë: "Ejani këtu dhe unë do t'ju tregoj se çfarë duhet të ndodhë më pas." (Zbul. 4: 1)

Jezusi na zbuloi, përmes Shën Faustinës, periudhën e afërt në të cilën ka hyrë njerëzimi kur Ai i tha asaj:

Shkruaj: para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap shumë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime ... -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 1146

Hardshtë e vështirë të imagjinohet se gjuha e Zotit nuk ishte formuluar me kujdes kur Ai foli për një "derë" të hapur. Sepse ajo gjithashtu shkruajti:

I dëgjova këto fjalë të shprehura qartë dhe me forcë brenda shpirtit tim, Ju do ta përgatisni botën për ardhjen time të fundit. —N. 429

Libri i Zbulesës është, sigurisht, ai libër që profetizon ngjarjet eskatologjike të ditëve të fundit

Lum ai që lexon me zë të lartë dhe lum ata që e dëgjojnë këtë mesazh profetik dhe i kushtojnë vëmendje asaj që është shkruar në të, sepse koha e caktuar është afër. (Zbul. 1: 3)

… Dhe kështu nuk është çudi të lexosh këtë gjuhë të një "dere të hapur" Qielli gjithashtu në atë libër. Ajo është hapur nga Vetë Krishti, i cili mban çelësin e Davidit në qytetin qiellor, Jeruzalemin e ri.

I Shenjti, i Vërteti, që mban çelësin e Davidit, i cili hapet dhe askush nuk do të mbyllet, i cili mbyllet dhe askush nuk do të hapet… (Zbul. 3: 7)

Kjo derë e mëshirës së Tij, në fakt, çon në një port i sigurt i strehimit dhe mbrojtjes për të gjithë ata që do të hyjnë në të në këto kohërat e fundit. [1]Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

Unë i di punët tuaja (vini re, unë kam lënë një derë të hapur para jush, të cilën askush nuk mund ta mbyllë). Ju keni forcë të kufizuar, dhe megjithatë e keni mbajtur fjalën time dhe nuk e keni mohuar emrin tim ... Për shkak se ju keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju mbaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 8, 10-11)

 

DERA E DREJTSIS N RE ZBULIM

Ata që kalojnë nga dera e mëshirës janë të mbrojtur nga dera e drejtësisë që do të hapen për të filluar pastrimin e tokës. Ashtu si Juda mbajti çelësin e papërfillshëm të tradhëtisë që hapi "derën e drejtësisë" në Kopshtin e Gjetsemanit, duke filluar kështu Pasionin dhe Vdekjen e Zotit tonë, ashtu edhe një "Judë" do të hapë gjithashtu "derën e drejtësisë" në këto herë të fundit për të tradhtuar Kishën dhe për të filluar Pasionin e saj.

Pastaj engjëlli i pestë i ra borisë dhe unë pashë një yll që kishte rënë nga qielli në tokë. U dha çelësi për kalimin në humnerë. Ajo hapi kalimin në humnerë dhe tymi dilte nga kalimi si tymi i një furre të stërmadhe. Dielli dhe ajri u errësuan nga tymi i kalimit. (Zbul. 9: 1-2)

Në Judaizëm, "yjet" shpesh u referoheshin udhëheqësve të rënë. [2]krh. fusnota Bibla e re Amerikane, Zbul. 9: 1 Disa besojnë se ky «yll» është një udhëheqës i rënë nga Kisha, «profeti i rremë» që ngrihet nga toka për të mashtruar banorët e saj dhe kërkon që të gjithë të adhurojnë «shëmbëlltyrën e bishës». [3]krh. Zb 13: 11-18

Tymi që ngrihet nga humnera errëson "diellin dhe ajrin", dmth dritë Shpirt të së vërtetës.

… Përmes disa çarjeve në mur, tymi i Satanit ka hyrë në tempullin e Zotit.  - Papa Pali VI, Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972,

Por shpirtrat e mashtrimit të lëshuar nga kjo humnerë nuk kanë asnjë ndikim mbi ata që kanë hyrë në derën e mëshirës:

Karkalecat dolën nga tymi në tokë dhe atyre iu dha e njëjta fuqi si akrepat e tokës. Atyre u tha që të mos dëmtonin barin e tokës ose ndonjë bimë ose ndonjë pemë, por vetëm ata njerëz që nuk kishin vulën e Zotit në ballë. (Zbul. 9: 3-4)

"Dera e drejtësisë" hapet në thelb nga ata që refuzojnë mëshirën e Zotit, të cilët zgjedhin të "hapin gjerë" "kulturën e vdekjes". Shkrimet thonë se mbreti i humnerës quhet Abaddon, që do të thotë "Shkatërrues". [4]krh. Zb 9:11 Një kulturë e vdekjes, shumë thjesht, korr vdekje si fizikisht ashtu edhe shpirtërisht. Jezusi tha,

Kush beson në Birin ka jetë të përjetshme, por kush nuk i bindet Birit nuk do ta shohë jetën, por zemërimi i Perëndisë mbetet mbi të. (Gjoni 3:36)

Prandaj, Perëndia po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen. (2 Sel. 2: 11-12)

Dera në fund mbyllet kur Antikrishti, instrument të shkatërrimit, vetë është shkatërruar së bashku me të gjithë ndjekësit e tij, dhe Satanai është mbyllur në humnerë për një kohë: një "mijë vjet".

Bisha u kap dhe me të profeti i rremë që kishte kryer në sytë e saj shenjat me të cilat ai i mashtroi ata që kishin pranuar shenjën e bishës dhe ata që kishin adhuruar figurën e saj. Të dy u hodhën të gjallë në pishinën e zjarrtë duke djegur me squfur. Pjesa tjetër u vra nga shpata që dilte nga goja e atij që kalëronte kalin, dhe të gjithë zogjtë u hodhën në mishin e tyre. Pastaj pashë një engjëll duke zbritur nga qielli, duke mbajtur në dorë çelësin e humnerës dhe një zinxhir të rëndë. Ai kapi dragoin, gjarprin e lashtë, i cili është Djalli ose Satanai, dhe e lidhi atë për një mijë vjet dhe e hodhi në humnerë, të cilën ai e mbylli mbi të dhe e vulosi, në mënyrë që të mos mund t'i çonte kombet në humbje një mijë vjet janë plotësuar. Pas kësaj, do të lëshohet për një kohë të shkurtër. (Zbul. 19: 20-20: 3)

 

DITA E ZOTIT

Shkruaj këtë: para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji: E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë errësirë ​​të madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet ku duart dhe këmbët e Shpëtimtarit ishin gozhduar do të dalin drita të mëdha që do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, n.83

Shën Faustina shkruan se Ndriçimi në qiell ndodh para se dera e drejtësisë të hapet plotësisht. Dyert e mëshirës dhe drejtësisë janë hapur kështu "pak para ditës së fundit".

Në Shkrimet e Shenjta, periudha që përshkruan përfundimtaren kthimi përfundimtar i Jezusit në lavdi quhet "dita e Zotit". Por Etërit e Kishës së Hershme na mësojnë se "dita e Zotit" nuk është një periudhë 24 orëshe por ajo që ndjek modelin liturgjik: dita shënohet me vigjilje, kalon nëpër errësirën e natës, duke arritur kulmin në agim dhe në mesditë deri në vigjiljen e radhës. Etërit e zbatuan këtë «ditë» për «mijë vjet» e Zbulesa 20: 1-7.

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. -Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia katolike; www.newadvent.org

Kështu, perëndimi i diellit, mbrëmje i Kishës në këtë epokë është kur bie errësira: kur ka një humbje e madhe e dritës së besimit:

Pastaj një shenjë tjetër u shfaq në qiell tail Bishti i saj fshiu një të tretën e yjeve në qiell dhe i hodhi poshtë në tokë. (Zbul. 12: 3-4)

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. - POP PAUL VI, Fjalimi në Përvjetorin e Gjashtëdhjetë të Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Në të vërtetë, Shën Pali paralajmëron lexuesit e Tij se dita e Zotit nuk do të agojë

… Nëse apostazia nuk vjen më parë dhe nuk zbulohet i paligjshmi, ai i dënuar për humbje… (2 Thesalonikasve 2: 2-3)

Kështu, mesnata, e trasha e natës, është pamja e Antikrishtit:

Pastaj pashë një kafshë që dilte nga deti it dragoit i dha fuqinë dhe fronin e vet, së bashku me një autoritet të madh. (Zbul. 13: 1-2)

Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, çfarë është kjo sëmundje -braktisje nga Zoti… mund të ekzistojë tashmë në botë "Biri i Prishjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Lindja e "diellit të drejtësisë" është shfaqja e Krishtit pushtet që shpërndan errësirën e Satanit, duke mposhtur ushtrinë e tij dhe duke e lidhur me zinxhirë në humnerë për "mijë vjet".

Will do të zbulohet i paligjshmi, të cilin Zoti Jezus do ta vrasë me frymën e gojës dhe do ta bëjë të pafuqishëm nga shfaqja e ardhjes së tij… Pastaj pashë qiejtë e hapur dhe atje ishte një kal i bardhë; kalorësi i tij u quajt "Besnik dhe i Vërtetë"… Pastaj pashë një engjëll që qëndronte në këmbë diell. Ai u thirri [me] një zë të lartë të gjithë zogjve që fluturonin lart, "Eja këtu. Mblidhuni për festën e madhe të Zotit, për të ngrënë mishin e mbretërve, mishin e oficerëve ushtarakë dhe mishin e luftëtarëve, mishin e kuajve dhe të kalorësve të tyre, dhe mishin e të gjithëve, të lirë dhe skllavë, të vegjël dhe të mëdhenj…. (2 Sel. 2: 8; Zbul. 19:11, 17-18)

Shën Thoma dhe Shën Gjon Gojarti shpjegojnë ... se Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë ... Pamja më autoritare dhe ajo që duket se është në harmoni më të madhe me Shkrimet e Shenjta, është që, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë përsëri në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fr. Charles Arminjon (1824-1885), Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, fq. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Ky triumf i Kishës është mesdita, e Shfajësimi i mençurisë, kur Etërit e Kishës thonë se vetë krijimi do të përjetojë një pastrim të llojeve.

Në ditën e masakrës së madhe, kur kulla bien, drita e hënës do të jetë si ajo e diellit dhe e diellit drita e diellit do të jetë shtatë herë më e madhe (si drita e shtatë ditëve). (30shtë 25:XNUMX)

Dielli do të bëhet shtatë herë më i ndritshëm se tani. - Caecilius Firmianus Lactantius, Institutet Hyjnore

Kjo "ditë e Zotit" zgjat deri në vigjilencën tjetër kur, sipas Shkrimit, Satanai lirohet nga burgu i tij për të mbledhur kombet kundër "kampit të shenjtorëve". [5]krh. Zb 20: 7-10 Por zjarri bie nga Qielli duke sjellë fundin e kohës, Gjykimin Përfundimtar, dhe një Qiell të Ri dhe një Tokë të Re. [6]cf. Rev 20:11-21:1-5 Shën Pjetri shkruan:

Qiejt dhe toka e tanishme janë rezervuar nga e njëjta fjalë për zjarr, të mbajtura për ditën e gjykimit dhe të shkatërrimit të të pabesëve. (2 kafshëve shtëpiake 3: 7)

Por pastaj ai kualifikohet që ky gjykim, "dita e Zotit", nuk është një ditë e vetme 24 orë. [7]shih Aktgjykimet e fundit Edhe dy ditë Do të vijë si një hajdut dhe pastaj do të përfundojë kur zjarri shpërndan elementët.

Por mos e injoroni këtë fakt të vetëm, i dashur, që me Zotin një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë… Por dita e Zotit do të vijë si një hajdut, dhe pastaj qiejt do të kalojnë me një një ulërimë e fuqishme dhe elementet do të treten nga zjarri, dhe toka dhe gjithçka që bëhet mbi të do të zbulohen. (2 Manar 3: 8, 10)

Prandaj, Biri i Zotit më të lartë dhe të fuqishëm… do të shkatërrojë padrejtësinë dhe do të ekzekutojë gjykimin e Tij të madh dhe do të rikujtojë në jetë të drejtin, i cili… do të fejohet mes njerëzve një mijë vjet dhe do t'i sundojë me më të drejtët komandë… Gjithashtu princi i djajve, i cili është bashkëpunëtori i të gjitha të këqijave, do të jetë i lidhur me zinxhirë dhe do të burgoset gjatë një mijë vjetëve të sundimit qiellor… Para fundit të njëmijë viteve djalli do të zgjidhet përsëri dhe do të mblidhni të gjithë kombet pagane për të bërë luftë kundër qytetit të shenjtë… "Atëherë zemërimi i fundit i Zotit do të bjerë mbi kombet dhe do t'i shkatërrojë plotësisht" dhe bota do të shkatërrohet në një ndezje të madhe. —Shkrimtar kishtar i shekullit IV, Lactantius, "Institutet Hyjnore", Etërit ante-Nicene, Vëllimi 7, f. 211

 

HERALDET E FUNDIT

Significantshtë domethënëse, pra, që ndriçimi i kishave që Shën Gjoni dëshmoi në vegimin e tij ndodhi dita e Zotit, [8]shih Të Shtunën sikur shënon agimin e afërt të kësaj Dite:

Unë u kapa nga shpirti ditën e Zotit dhe dëgjova pas meje një zë me zë të lartë si një borie, i cili thoshte: “Shkruaj në një rrotull atë që shikon dhe dërgoji të shtatë kishave…” (Zbul. 1:10)

Strikshtë gjithashtu e habitshme që të dy Gjonit dhe Shën Faustinës u thuhet të "shkruajnë" çfarë ata shohin dhe dëgjojnë, të udhëzuar nga një zë "i lartë" dhe "i detyrueshëm"; të dyve u është dhënë mundësia të kuptojnë për një derë të hapur, dhe të dyja në pika e ndriçimit të Kishës. Më lejo të shpjegohem…

Siç kam shkruar në Ndriçimi i Zbulesës, Kisha filloi t'i nënshtrohej një "ndriçimi të ndërgjegjes" në vitet 1960. Në vizionin e Shën Gjonit, pas ndriçimit të shtatë kishave, ai sheh një derë të hapur në qiell. Po kështu, pas viteve 1960, dera e Mëshirës Hyjnore u hap më në fund për botën. Zbulimet e Shën Faustinës, të dhëna në vitet 1930, por të ndaluara për katër dekada, [9]Kishte dyzet vjet nga hyrja e fundit në ditar e Faustina në 1938 deri në miratimin përfundimtar të saj në 1978 u shtypën më në fund për një përkthim më të saktë nga Karol Wojtyla, Kryepeshkopi i Krakovës. Në 1978, vitin kur ai u bë Papa Gjon Pali II, Ditari i Shën Faustinës u miratua dhe mesazhi i Mëshirës Hyjnore filloi të përhapet në të gjithë botën.

Nga [Polonia] do të dalë shkëndija që do të përgatisë botën për ardhjen time të fundit. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1732

Po ky Papa, pra, në një gjest simbolik dhe të fuqishëm si një lajmëtar të një epoke të re, hodhi hapur "derën e madhe" të Jubileut për të përgatitur Kishën për "mijëvjeçarin e tretë". Simbolikisht, ai na tregoi se rruga për në "mijëvjeçarin" e një "epoke të paqes" është marrja e një vendimi për të zgjedhur dera e Mëshirës, I cili is Jezus Krishti:

Të përqendrohesh te dera do të thotë të kujtosh përgjegjësinë e çdo besimtari për të kapërcyer pragun e saj. Të kalosh përmes asaj dere do të thotë të rrëfesh se Jezu Krishti është Zot; është për të forcuar besimin në të në mënyrë që të jetojëpapa_door_031110_ssh jetë të re që ai na ka dhuruar. Isshtë një vendim e cila supozon lirinë për të zgjedhur dhe gjithashtu guximin për të lënë diçka pas, në dijeninë se ajo që fitohet është jeta hyjnore (krh. Mt 13: 44-46). Inshtë në këtë frymë që Papa do të jetë i pari që do të kalojë përmes derës së shenjtë natën midis 24 dhe 25 Dhjetorit 1999. Duke kaluar pragun e tij, ai do t'i tregojë Kishës dhe botës Ungjillin e Shenjtë, burimin e jetës dhe shpresoj për Mijëvjeçarin e Tretë të ardhshëm. OPPOPE JOHN PAUL II, Mishërimi Mysterium, Bull i Indikimit të Jubileut të Madh të Vitit 2000, n 8

Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet me besim te mëshira ime.-Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi tek Shën Faustina, Ditar, n 300

Shën Faustina është me të vërtetë një jehonë, një lajmëtar që zbulimi përfundimtar e Zbulesës ka filluar. Në fakt, Shën Gjoni madje paratha në një vegim për Shën Gertrudën (vd. 1302) që Shën Faustina - pa përmendur emrin e saj - do të vazhdonte punën e Tij: [10]shih Përpjekja e fundit

Misioni im ishte të shkruaja për Kishën, ende në fillimet e saj, diçka për Fjalën e pakrijuar të Zotit Atë, diçka që vetvetiu do t'i jepte stërvitje çdo intelekti njerëzor deri në fund të kohës, diçka që askush nuk do t'ia dilte kurrë më të kuptuarit plotësisht. Sa i përket gjuhës së këtyre rrahjeve të bekuara të Zemrës së Jezusit, ajo është e rezervuar për epokat e fundit kur bota, plakur dhe ftohur në dashurinë e Zotit, do të duhet të ngrohet përsëri nga zbulimi i këtyre mistereve. -Legatus divinae pietatis, IV, 305; "Revelationes Gertrudianae", ed. Poitiers and Paris, 1877

Dera e mëshirës është hapur; jemi në pragun e derës së drejtësisë. Mesazhi për Përgatituni! nuk mund të ishte më i zhurmshëm dhe më urgjent sesa tani.

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

Në kohën e fundit:

Të jetosh Librin e Zbulesës

Fundi i kësaj epoke

Dy eklipset e fundit

Aktgjykimet e fundit

Edhe dy ditë

Kuptimi i Përballjes Finale

Ardhja e Dytë

Kthimi i Jezusit në Lavdi

 

Në epokën e "njëmijë vjet" të paqes:

Epoka që vjen e dashurisë

Papat dhe epoka e agimit

Ringjallja që vjen

Sundimi që Vie i Kishës

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës

Drejtësia e Urtësisë

 

P ONR rinovimin e krijimit:

Krijimi i Rilindur

Drejt Xhenetit

Drejt Parajsës - Pjesa II

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt
2 krh. fusnota Bibla e re Amerikane, Zbul. 9: 1
3 krh. Zb 13: 11-18
4 krh. Zb 9:11
5 krh. Zb 20: 7-10
6 cf. Rev 20:11-21:1-5
7 shih Aktgjykimet e fundit Edhe dy ditë
8 shih Të Shtunën
9 Kishte dyzet vjet nga hyrja e fundit në ditar e Faustina në 1938 deri në miratimin përfundimtar të saj në 1978
10 shih Përpjekja e fundit
Postuar ne BALLINA, TRUMBET E PARALAJMRIMIT! dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.