Eklipsi i arsyes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 maj 2014
E hënë e javës së tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

SAM Sotiropulos po bënte vetëm forcën e Policisë së Torontos një pyetje të thjeshtë: nëse Kodi Penal i Kanadasë ndalon lakuriqësinë publike, [1]Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar". a do ta zbatojnë atë ligj në paradën e Toronto Gay Pride? Shqetësimi i tij ishte që fëmijët, të cilët shpesh sillen në paradë nga prindërit dhe mësuesit, mund të ekspozohen ndaj lakuriqësisë së paligjshme të publikut.

Si rezultat, aktivistët homoseksualë e kritikuan atë si një "'vrimë homofobe **" dhe "fanatik të egër". " [2]shih LifeSiteNews.com, 17 Shkurt, 2014 Përgjigja e tij:

Interesante të vërehet se sa lehtë ata që nuk duan të etiketohen, të hedhin etiketime dhe të shpifin ndaj të tjerëve Të mendosh, këta janë njerëzit që janë 'gjithëpërfshirës'?! Unë do të thoja, 'Turp për ty,' por nuk ka asnjë sugjerim që ata do ta kuptojnë se çfarë është. - Sam Sotiropulos, administrues i besuar i Bordit të Shkollës në Rrethin e Torontos, LifeSiteNews.com, 17 Shkurt 2014

Ne të gjithë e dimë se në çdo ditë të caktuar, një burrë apo grua nudo që ecte në rrugë do të arrestohej menjëherë - aq më tepër nëse do të shëtisnin në shesh lojërash për fëmijë. Do të kishte zemërim në mediat sociale, dënim të menjëhershëm të lajmeve dhe ndëshkim të shpejtë nga sistemi i drejtësisë. Por për ndonjë arsye enigmatike, i njëjti standard nuk zbatohet kur burrat dhe gratë, thjesht këmbë larg nga fytyrat e fëmijëve, shëtisin duke provokuar dhe krejtësisht të zhveshur në një paradë - shpesh me policë dhe politikanë si pjesëmarrësit. Ironikisht, të njëjtët njerëz që dëshirojnë të shohin priftërinj pedofilë të djegur në kunj kanë pak për të thënë në lidhje me këtë hipokrizi të dukshme.

Isshtë thjesht një kapitull tjetër në atë që Benedikti XVI e përshkroi me kthjelltësi si një "eklips i arsyes" në kohët tona. [3]shih Në prag Para Pasionit të Krishtit dhe martirizimit të dishepujve dhe Apostujve të parë, klima ishte e njejta.

… Njerëz nga Kilikia dhe Azia dolën përpara dhe debatuan me Stefanin, por ata nuk mund t'i rezistonin mençurisë dhe Shpirtit me të cilin ai foli. (Leximi i parë)

Kjo nuk bëri që përndjekësit e Stefanit të bënin pauzë dhe të reflektonin mbi vërtetësinë e argumenteve të tij. Përkundrazi, kjo nxiti urrejtjen dhe intolerancën e tyre aq sa ata u drejtuan për vrasje me karakter.

… Princërit takohen dhe flasin kundër meje… (Psalmi i Sotëm)

Vëllezër dhe motra, koha e arsyetimit, e debatimit, e bindjes së të tjerëve për të vërtetën - përtej ndërhyrjes së mbinatyrshme - duket se po mbyllet. Pse

… Ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Bota i njeh mësimet morale të Kishës Katolike - dhe i ka hedhur poshtë ato. Eklipsi i arsyes ka errësuar mendjet e këtij brezi në një shkallë të tillë që, si Jezusi, e vetmja përgjigje e mundshme përfundimisht do të jetë Përgjigja e Heshtur. Por duhet të jetë heshtja e dashurisë, përulësisë dhe durimit. Heshtja e një gëzimi të thellë. Heshtja e shenjtë e një jete në zjarr me dashurinë e Zotit, një jetë që e bën kerigma, mesazhi qendror i Ungjillit, që u paraqitet të tjerëve nga mishërimi i Fjalës në jetën e dikujt. [4]shih Dashuria e Parë e Humbur Kjo është zemra, mesazhi dhe shembulli i Papa Françeskut. [5]shih Evangelii Gaudium, n 164

Nuk mund të mos mendoj për një frazë nga poezia e shenjtorit tonë të sapo kanonizuar:

Nëse fjala nuk është konvertuar, do të jetë gjaku që konvertohet.  —ST. JOHN PAUL II, nga poema “Stanislav"

Botëtarët nuk po kërkojnë ushqim shpirtëror, por prishen, si në Ungjillin e sotëm. Ata kërkuan Jezusin për të kënaqur mishin e tyre, jo shpirtrat e tyre. Kjo është arsyeja pse kaq shumë komentues liberalë e duartrokasin Papa Françeskun sot - ata marrin fjalë të tilla si "Kush jam unë për të gjykuar?" [6]shih Kush jam unë për të gjykuar? dhe hani ato pa marrë parasysh të vërtetën që qëndron pas tyre. Jezusi u admirua në moshën 12 vjeç për mençurinë e Tij. Por kur Ai zbuloi të vërtetën se kush ishte Ai, ata e hodhën poshtë plotësisht mençurinë e Tij. Do të vijë koha kur, si Krishti dhe Shën Stefani dhe Shën Pali, Papa dhe të gjithë ata që nuk do të komprometojnë të vërtetën, do të persekutohen hapur. A nuk është koha tashmë e afërt? Jo koha e humbjes, por e fitores që mbart një dashuri që i do armiqtë tanë deri në fund.

Me sa duket e pabesueshme, ne jemi në gjendje t'i drejtojmë njerëzit te Krishti dhe askush nuk mund të mbizotërojë kundër nesh, sepse "është besimi ynë që e kapërcen botën". - Shërbëtori i Zotit Catherine de Hueck Doherty, nga Sezoni i Mëshirës.

Le të lutemi për besnikërinë e Shën Stefanit, këmbënguljen e Krishtit - dhe guximin e Sam.

Hiqe nga unë rrugën e gënjeshtrës dhe më favorizo ​​me ligjin tënd. Mënyra e së vërtetës që kam zgjedhur; Unë i kam vendosur dekretet e tua para meje. (Psalmi)

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre të dyve po tërhiqen. në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - I nderuari Fulton John Sheen, Peshkopi, (1895-1979); burim i panjohur, ndoshta "Ora katolike"

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

 


Mbështetja juaj është e nevojshme për këtë shërbesë me kohë të plotë.
Ju bekoj, dhe faleminderit.

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar".
2 shih LifeSiteNews.com, 17 Shkurt, 2014
3 shih Në prag
4 shih Dashuria e Parë e Humbur
5 shih Evangelii Gaudium, n 164
6 shih Kush jam unë për të gjykuar?
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET.