Eklipsi i Birit

Përpjekja e dikujt për të fotografuar "mrekullinë e diellit"

 

Si një eklips është gati të kalojë Shtetet e Bashkuara (si një gjysmëhëne mbi rajone të caktuara), kam qenë duke menduar për "mrekullia e diellit” që ndodhi në Fatima më 13 tetor 1917, ngjyrat e ylberit që rrodhën prej saj… gjysmëhëna në flamujt islamikë dhe hëna mbi të cilën qëndron Zoja e Guadalupes. Më pas e gjeta këtë reflektim këtë mëngjes nga 7 prilli 2007. Më duket se po jetojmë Zbulesën 12 dhe do të shohim fuqinë e Perëndisë të manifestuar në këto ditë shtrëngimi, veçanërisht përmes Nëna jonë e Bekuar - "Maria, ylli i ndritshëm që shpall Diellin” (PAPA SHËN GJON PAUL II, Takimi me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë, 3 maj 2003)… Mendoj se nuk duhet ta komentoj apo zhvilloj këtë shkrim, por thjesht ta ribotoj, kështu që ja ku është… 

 

JEZUSI i tha Shën Faustinës,

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. -Ditari i Mëshirës Hyjnore, n 1588

Kjo sekuencë paraqitet në Kryq:

(Mëshirë :) Pastaj [krimineli] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde." Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë."

(DREJTSIA :) Tani ishte rreth mesditës dhe errësira pushtoi gjithë vendin deri në tre të pasdites për shkak të një eklipsi të diellit. (Luka 23: 43-45)

 

MREKULLIA E DIELLIT

Në të gjithë botën, Zoti i ka lejuar besimtarët dhe jo-besimtarët të dëshmojnë "mrekullinë e diellit". Në shumicën e rasteve, është e ngjashme me llogarinë që më është dërguar së fundmi:

Mark, atë që do të të them nuk do ta besosh, por gjithsesi do të ta tregoj gjithsesi sepse përfshin një këngë tënden, Mbretëresha e Qiellit. Rreth orës 5:30 po shkoja me makinë për tek Shtëpia e Pleqve për të vizituar prindërit e mi. Jashtë ishte ngrohtë dhe kishte disa re në qiell ……… .. Unë nuk po mendoja aspak për shumë …… thjesht duke shijuar qetësinë .... papritmas, ajo u bë shumë e ndritshme jashtë dhe unë hodha një vështrim drejt Diellit. Dukej si një disk i bardhë dhe shkëlqente, pastaj u bë i ndritshëm, u zhvendos drejt meje, pastaj prapa, pastaj anash, pastaj u shfaq një ngjyrë trëndafili rreth tij. Unë thjesht nuk mund të heq sytë nga ajo. Shkurtimisht do të shigjetonte pas një reje, pastaj do të shfaqej përsëri duke ecur përpara, pastaj përsëri përsëri. Pastaj do të lëvizte anash. Pastaj një ylber ngjyrash u shfaq mbi krye. Ishte e shkëlqyer dhe e bukur. ……… Kam dëgjuar këngën tuaj: “…dhe ti, i merr lutjet tona dhe i mbështjell me mantelin tënd të dashurisë " …………. Nuk mund të hiqja sytë nga Dielli (e di që po vozisja, por sikur makina ime po drejtohej vetë). Dukej se vallëzonte ose lëvizte ndërsa kënga luante. atëherë kënga mbaroi dhe Dielli ishte zhdukur. Kështu që, unë shtyva butonin CD për të riprodhuar Mbretëresha e Qiellit, dhe posa filloi kënga, Dielli doli dhe bëri të njëjtën gjë si më parë ... sa më shpejt që unë u tërhoqa në parkingun e Shtëpisë së Pleqve kënga mbaroi dhe menjëherë Dielli nuk ishte më i dukshëm. .

Unë kam probleme ta besoj vetë ... dhe e pashë! Çfarë do të thotë? E tëra që mund të them është ……. "Dikush duhet të na dojë shumë!"

Megjithëse nuk e kam parë kurrë këtë mrekulli vetë (në kohën e këtij shkrimi), Zoti duket se po jep kuptim, pasi unë ju shkruaj ndërsa jeni ulur para Sakramentit të Bekuar.

Vallëzimi i diellit, pulsimi dhe ylber me ngjyra përfaqësojnë DASHURinë dhe Mëshirën e zjarrtë të Zotit, premtimin e Tij për të falur dhe për t'i dhënë jetë të përjetshme kujtdo që do t'i besojë Atij. Jezusi mezi mund ta përmbajë pasionin e Tij për ne! Ndërsa Ai derdhi Mëshirën e Tij mbi Vjedhësin aq lehtë, kaq bujarisht, me aq dashuri, Jezusi dëshiron të derdhë një përmbytje Mëshire mbi këtë brez. Zemra e tij kërcen me dashuri.

Pamja e një "eklipsi", sidoqoftë, është një Paralajmërimi tek ne Kokëfortësia e botës, mosgatishmëria e saj për të marrë këtë Mëshirë, do të rezultojë në një pastrim të dhimbshëm - një nga pasojat të jetë "eklipsi i Birit".

Gjatë Venerimit të Kryqit të Premten e Madhe, në brendësi, unë qartë pashë Krishtin të kryqëzuar. Unë isha i pozicionuar drejtpërdrejt mbi Të, dhe i gjithë planeti ishte nën Të. Gjaku i tij po mbulonte tërë tokën, por unë e dëgjova Atë duke thënë,

A e dëgjon ndokush zërin tim?

 

BANIMI I BIRIT

Siç kam shkruar në Qiri i ndezur, po vjen një kohë kur "drita e Krishtit" do të duket e shuar në botë për shkak të këtij kokëfortësia të papenduar. Kjo Dritë është më e rëndësishmja "e vërteta", maja e së cilës është Eukaristia.

Duke kërkuar rrënjët më të thella të luftës midis "kulturës së jetës" dhe "kulturës së vdekjes"… Ne duhet të shkojmë në zemër të tragjedisë që po përjeton njeriu modern: eklipsi i ndjenjës së Zotit dhe të njeriut. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n.21

La persekutimi i ardhshëm-e cila ka filluar të shfaqet si disa pirje tymi të para nga një vullkan që shpërthen- do të sjellë mbylljen e kishave dhe ndërprerjen e kremtimit publik të "flijimit të përditshëm". Ata që mendojnë se kjo nuk është e mundur duhet të ndalojnë për një moment për të shqyrtuar se si heqja e Dhjetë Urdhërimeve, Kryqëzimi, skenat e grazhdit, lutja, fjala e lirë dhe përmendja e Zotit në jetën publike tashmë ka ndodhur. Ky në fakt është tashmë fillimi i pastrimit:

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden ungjillit të Zotit? (1 Pjetrit 4:17)

Do të ketë trishtim të jashtëzakonshëm kur Sakrifica e Përditshme, Mesha, të ndalohet - përveç atyre Sakrificave të Shenjta të ofruara në vendet e fshehjes. Sot, edhe bota laike nuk e ka idenë se si sakrificat e qeta ditore të meshës e mbajnë botën nga vetëshkatërrimi. Siç tha Shën Pio,

Toka mund të ekzistojë më lehtë pa diellin sesa pa flijimin e shenjtë të meshës.

Për një kohë të shkurtër, Biri do të errësohet:

… Mëkati zëvendësoi sakrificën e përditshme. (Daniel 8:12) 

Kjo errësirë ​​do të ndodhë përmes "Princit të Mëkatit", një dritë e rreme, një Krishti i rremë: Krishti Antikrishti. Mbi të gjitha, Lucifer nga latinishtja do të thotë «bartës i dritës».

 

DRITA E FALAS 

Hëna që shohim nga toka duket se prodhon dritën e vet. Sidoqoftë, është thjesht një reflektim i diellit. Hëna në vetvete është në të vërtetë një rruzull i vdekur: pa jetë, pa ujë dhe i ftohtë. Drita e diellit prodhon nxehtësi; drita e hënës nuk gjeneron nxehtësi. Drita e diellit është e ngrohtë dhe nxjerr të gjitha ngjyrat; drita e hënës kthen gjithçka në një ngjyrë të njëtrajtshme.

Fryma e Antikrishtit do të përpiqet të imitojë Krishtin siç kam shkruar Bori i paralajmërimit – Pjesa V. Por drita e tij është e pajetë dhe e ftohtë, duke gjeneruar jo dashuri, por forma të falsifikuara të "Tolerancës", "Njerëzimit" dhe "Barazisë" (shih Uniteti i rremë) Ngjyra e larmisë përfundimisht do të zhvendoset me mërzinë e uniformitetit përmes një mashtrimi fryma e kontrollit.

“Ndonjëherë diversiteti i bën njerëzit të kenë frikë. Prandaj nuk duhet të habitemi nëse qenia njerëzore preferon monotoninë dhe uniformitetin”Sisteme të caktuara politiko-ekonomike "E kanë zvogëluar dhe zvogëluar qenien njerëzore në një skllavëri të padenjë në shërbim të një ideologjie ose një ekonomie çnjerëzore dhe pseudo-shkencore ...”—POPA BENEDICT XVI, 18 dhjetor 2008; Zenit.org

Meqenëse kjo "Hënë e Vdekur" nuk mund të prodhojë dritën e vet, ajo duhet të gjenerojë një dritë false:

Ardhja e një të paligjshmi nga veprimtaria e Satanit do të jetë me gjithë fuqinë, me shenja dhe mrekulli të shfaqura dhe me gjithë mashtrimin e lig për ata që do të vdesin, sepse ata nuk pranuan ta duan të vërtetën dhe kështu të shpëtohen. (2 Sel. 3: 9-10)

Për një periudhë të shkurtër, kjo Hënë e Vdekur do të duket se eklipson Birin, duke zëvendësuar Dritën e Jezusit Eukaristik me vetveten (një "neveri".) Por në realitet, pasi Antikrishti duket se eklipson Krishtin - asnjë dritë e vërtetë nuk do të shkëlqejë nga Hëna e Vdekur, dhe bota do të hidhet në një errësirë ​​të tmerrshme të quajtur Frikë. Do të përkojë me përndjekjen e përgjakshme, "kryqëzimin" e Trupit të Krishtit.

… Errësira pushtoi të gjithë tokën deri në tre të pasdites për shkak të eklipsit të diellit.

Po, nëse "dashuria e përsosur largon çdo frikë" siç thotë Shën Gjoni, do të vijë një kohë kur, për një periudhë të shkurtër, frika e përsosur do të dëbojë gjithë dashurinë.

Por ashtu si hëna është mijëra herë më e vogël se dielli diellor, ashtu është edhe fuqia e miniskulit të Antikrishtit krahasuar me Krishtin: i paligjshmi do të konsumohet në zjarret e Drejtësisë Hyjnore.

 

Ylli i Veriut

Gjatë eklipsit të Diellit, do të ketë atë dritë të brendshme për të cilën kam shkruar Qiri i ndezur. Shtë një dritë e cila duhet të ndizet tani. Vaji i llambës së dikujt - domethënë, besimi në zemrën e dikujt -duhet të ruhen tani… Sepse atëherë do të jetë tepër vonë (Mat 25: 3). Pse Drita e Jezusit, e cila është shkëndija që ndez flakën hyjnore të së Vërtetës në zemër dhe mendje, do të jetë zbutur përnjëherë - ashtu si sot, të Shtunën e Madhe, jeta e Jezusit duket shkatërruar në errësirën e varrit.

Por ka edhe një dritë tjetër që do të drejtojë kopenë e mbetur: Nëna e Bekuar. Ajo do të shfaqet në qiellin shpirtëror si një yll - yni Ylli verior. Siç kam shkruar në Yjet e Shenjtërisë,

Ka vetëm një yll në qiell që nuk duket se lëviz. Poshtë Polaris, "Ylli i Veriut". Të gjithë yjet e tjerë duket se rrethojnë rreth tij. Shën Mëria e Bekuar është ai Yll në qiellin qiellor të Kishës.

Star Ylli i Veriut përdoret për të lundruar, veçanërisht kur është shumë errësirë. Ylli Polar është latinisht mesjetar për 'qiellor', rrjedh nga latinishtja, polus, që do të thotë 'fundi i një boshti'. Po, Mary është ajo qiellor yll i cili po na çon në fundi i një epoke. Ajo po na çon në një agimi i ri kur Ylli i Mëngjesit do të ngrihet, Krishti Jezus, Zoti ynë, duke ndriçuar përsëri mbi një popull të pastruar.

Ndryshe nga Hëna e Vdekur e cila përpiqet të zëvendësojë dritën e Birit, Nëna e Bekuar është «gruaja e veshur me diell». E bashkuar me Jezusin, ajo është bërë një "diell" i ndezur, i vendosur flakë përmes bashkimit të zemrës së saj me Zemrën e Shenjtë të Shenjtë të Birit të Gjallë.

Një shenjë e shkëlqyeshme u shfaq në qiell, një grua e veshur me diell, me hënën nën këmbët e saj, dhe në kokën e saj një kurorë me dymbëdhjetë yje. (Zbulesa 12: 1)

Po, Hëna e Vdekur është «nën të saj këmbët. ” Në imazhin e mrekullueshëm të Zojës së Guadalupe, të cilën Papa Gjon Pali e quan "Ylli i ungjillëzimit të ri", ne e shohim atë duke qëndruar në një hënë të hënë: një simbol i Quetzalcoatl, perëndisë së hënës së gjarprit me pendë, ose "zotit të natën dhe errësirën. ” Gruas, e cila është gjithashtu një simbol i Kishës, i jepet fuqia për të shtypur këtë zot të rremë:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj. ajo do të shtypë kokën tënde dhe do të rrish në pritë të thembrës së saj. (Zanafilla 3:15; Douay-Rheims)

Në të vërtetë, "portat e ferrit" nuk do të mbizotërojnë kundër Kishës në këtë përndjekje të ardhshme. Përkundrazi, do të shërbejë për ta pastruar dhe përgatitur atë për Agimin e Ri, ardhjen e Ai që është "ylli i mëngjesit" i vërtetë dhe i përjetshëm.

 

Papa JOHN PAUL II

Shën Malakia e Irlandës (1094-1148) është i njohur mirë për vizionin e tij të supozuar të papëve të Kishës, të cilat u regjistruan në një dorëshkrim dhe iu dhanë Papës Inocent II. Sipas vizionit të tij, Papa Gjon Pali II do t'i atribuohej motoja, "Puna e Diellit". Ky është i njëjti Papë që shpalli në 1976 se tani po jetojmë në "përballjen përfundimtare" të Kishës me "anti-kishën".

[Gjon Pali II] lindi më 18 maj 1920, në ditën e një eklipsi të diellit. Po kështu, varrimi i tij u bë ditën e një eklipsi diellor. Papa Gjon Pali II ishte shumë i përkushtuar ndaj Nënës së Bekuar… "një grua e veshur me diell ..." - Sean Patrick Bloom, Profecitë katolike, F.35

Do të ketë shenja në diell, hënë dhe yje, dhe mbi tokë kombet do të tremben, të hutuar nga gjëmimi i detit dhe valëve. (Luka 21:25)

Zoti është drita ime dhe shpëtimi im. Kujt t’i trembem? (Psalmi 27: 1)

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT, GJYKIMET E MADHE.