Thelbi

 

IT ishte në vitin 2009, kur unë dhe gruaja ime u çuam të transferoheshim në vend me tetë fëmijët tanë. Me emocione të përziera u largova nga qyteti i vogël ku jetonim... por dukej se Zoti po na udhëhiqte. Ne gjetëm një fermë të largët në mes të Saskatchewan, Kanada, të vendosur midis sipërfaqeve të mëdha të tokës pa pemë, të arritshme vetëm nga rrugët e pastra. Vërtet, nuk mund të përballonim shumë më tepër. Qyteti aty pranë kishte një popullsi prej rreth 60 banorësh. Rruga kryesore ishte një sërë ndërtesash kryesisht të zbrazëta dhe të rrënuara; shkolla ishte bosh dhe e braktisur; banka e vogël, posta dhe dyqani ushqimor u mbyllën shpejt pas mbërritjes sonë, duke mos lënë dyer të hapura, përveç Kishës Katolike. Ishte një vend i shenjtë i mrekullueshëm i arkitekturës klasike - çuditërisht i madh për një komunitet kaq të vogël. Por fotot e vjetra zbuluan se ajo ishte e mbushur me xhemat në vitet 1950, kur kishte familje të mëdha dhe ferma të vogla. Por tani, ishin vetëm 15-20 të pranishëm në liturgjinë e së dielës. Praktikisht nuk kishte asnjë komunitet të krishterë për të folur, me përjashtim të një grushti të moshuarish besnikë. Qyteti më i afërt ishte gati dy orë larg. Ishim pa miq, familje, madje edhe pa bukurinë e natyrës me të cilën u rrita përreth liqeneve dhe pyjeve. Nuk e kuptova që sapo ishim zhvendosur në “shkretëtirë”…

Në atë kohë, shërbimi im i muzikës ishte në një transformim vendimtar. Zoti fjalë për fjalë kishte filluar të mbyllte rubinetin e frymëzimit për shkrimin e këngëve dhe hapi ngadalë rubinetin e Fjala Tani. Nuk e pashë të vinte; nuk ishte brenda my planet. Për mua, gëzimi i pastër ishte ulur në një Kishë përpara Sakramentit të Bekuar duke i çuar njerëzit me këngë në praninë e Perëndisë. Por tani e gjeta veten të ulur vetëm para një kompjuteri, duke i shkruar një auditori pa fytyrë. Shumë ishin mirënjohës për hiret dhe drejtimin që u dhanë këto shkrime; të tjerët më stigmatizuan dhe talleshin si "profeti i dënimit dhe errësirës", ai "djaloshi i fundit të kohës". Megjithatë, Zoti nuk më braktisi dhe nuk më la të paaftë për këtë ministria e të qenit “rojtar,siç e quajti Gjon Pali II. Fjalët që shkrova u vërtetuan gjithmonë në nxitjet e papëve, në "shenjat e kohës" të shpalosura dhe, natyrisht, në shfaqjet e nënës sonë të bekuar. Në fakt, me çdo shkrim, gjithmonë i kërkoja Zojës të merrte përsipër që fjalët e saj të ishin në të miat dhe të miat në të sajat, pasi ajo është përcaktuar qartë si kryeprofetesha qiellore e kohëve tona. 

Por vetmia që ndjeja, privimi i natyrës dhe vetë shoqërisë, më gërryente gjithnjë e më shumë zemrën. Një ditë, i thirra Jezusit: "Pse më solle këtu në këtë shkretëtirë?" Në atë moment hodha një vështrim në ditarin e Shën Faustinës. E hapa dhe ndonëse nuk e mbaj mend pasazhin e saktë, ishte diçka përgjatë damarit të Shën Faustinës që pyeste Jezusin pse ajo ishte kaq e vetme në një nga vendstrehimet e saj. Dhe Zoti u përgjigj për këtë: “Që ta dëgjoni zërin Tim më qartë.”

Ai pasazh ishte një hir thelbësor. Më mbajti për disa vite të tjera që, disi, në mes të kësaj “shkretëtire”, kishte një qëllim madhështor; se duhej të isha i patrazuar në mënyrë që të dëgjoja dhe të përcillja qartë "fjalën tani".

 

Levizja

Më pas, në fillim të këtij viti, si gruaja ime dhe unë papritmas ndjemë se "është koha" për të lëvizur. Të pavarur nga njëri-tjetri, ne gjetëm të njëjtën pronë; bëni një ofertë për të atë javë; dhe filluan të lëvizin një muaj më vonë në Alberta vetëm një orë ose më pak nga vendi ku stërgjyshërit e mi kishin shtëpi në shekullin e kaluar. Tani isha "në shtëpi".

Në atë kohë kam shkruar Mërgimi i Rojës ku citova profetin Ezekiel:

Fjala e Zotit m'u drejtua: "Bir njeriu, ti banon në mes të një shtëpie rebele; kanë sy për të parë, por nuk shohin dhe veshë për të dëgjuar por nuk dëgjojnë. Ata janë një shtëpi kaq rebele! Tani, bir njeriu, ditën kur ata rrinë roje, bëj një çantë për t'u internuar dhe përsëri, ndërsa ata rrinë zgjuar, shko në mërgim nga vendi yt në një vend tjetër; ndoshta do të shohin se janë një shtëpi rebele. (Ezekieli 12:1-3)

Një miku im, ish gjyqtari Dan Lynch, i cili ia ka kushtuar jetën tani përgatitjes së shpirtrave për mbretërimin e "Jezusit, Mbretit të të Gjithë Kombeve", më shkroi:

Kuptimi im për profetin Ezekiel është se Perëndia i tha atij të shkonte në mërgim përpara shkatërrimit të Jeruzalemit dhe të profetizonte kundër profetëve të rremë që profetizuan një shpresë të rreme. Ai do të ishte një shenjë se banorët e Jeruzalemit do të shkonin në mërgim si ai.

Më vonë, pas shkatërrimit të Jeruzalemit, ndërsa ishte në mërgim gjatë robërisë babilonase, ai u profetizoi të mërguarve hebrenj dhe u dha atyre shpresë për një epokë të re me rivendosjen përfundimtare nga Perëndia të popullit të tij në atdheun e tyre që ishte shkatërruar si një ndëshkim për shkak të mëkatet e tyre.

Në lidhje me Ezekielin, a e shihni rolin tuaj të ri në "mërgim" si një shenjë se të tjerët do të shkojnë në mërgim si ju? A e sheh se do të jesh një profet i shpresës? Nëse jo, si e kuptoni rolin tuaj të ri? Unë do të lutem që ju të dalloni dhe përmbushni vullnetin e Perëndisë në rolin tuaj të ri. —5 Prill 2022

Pa dyshim, më duhej të rimendoja atë që Perëndia po thoshte përmes kësaj lëvizjeje të papritur. Ne te vertete, koha ime në Saskatchewan ishte “mërgimi” i vërtetë, sepse më çoi në një shkretëtirë në kaq shumë nivele. Së dyti, shërbimi im ishte me të vërtetë për t'iu kundërvënë "profetëve të rremë" të kohës sonë, të cilët thoshin vazhdimisht: "Ah, të gjithë thonë e tyre kohët janë "kohët e fundit". Ne nuk jemi ndryshe. Ne po kalojmë vetëm një përplasje; gjërat do të shkojnë mirë, etj. 

Dhe tani, sigurisht që po fillojmë të jetojmë në një "robëri babilonase", edhe pse shumë ende nuk e njohin atë. Kur qeveritë, punëdhënësit, madje edhe familja e dikujt i detyrojnë njerëzit në një ndërhyrje mjekësore që ata nuk e duan; kur autoritetet lokale ju ndalojnë të merrni pjesë në shoqëri pa të; kur e ardhmja e energjisë dhe e ushqimit po manipulohet nga një grusht burrash, të cilët tani po e përdorin atë kontroll si një mashtrues për të riformuar botën në imazhin e tyre neo-komunist… atëherë liria siç e dimë është zhdukur. 

Dhe kështu, për t'iu përgjigjur pyetjes së Danit, po, ndihem i thirrur të jem një zë shprese (edhe pse Zoti më kërkon të shkruaj ende për disa gjëra që do të vijnë, të cilat, prapë, mbajnë farën e shpresës). Ndjej se po kthej një cep të caktuar në këtë ministri, megjithëse nuk e di saktësisht se çfarë është. Por ka një zjarr që digjet në mua për të mbrojtur dhe predikuar atë Ungjilli i Jezusit. Dhe po bëhet gjithnjë e më e vështirë për ta bërë këtë pasi vetë Kisha po lundron në një det propagande.[1]krh. Zb 12:15 Si i tillë, besimtarët po bëhen më të përçarë, edhe mes këtij lexuesi. Ka nga ata që thonë se ne thjesht duhet të jemi të bindur: besojuni politikanëve, zyrtarëve shëndetësorë dhe rregullatorëve tuaj sepse "ata e dinë se çfarë është më e mira". Nga ana tjetër, ka nga ata që shohin korrupsionin e përhapur institucional, shpërdorimin e autoritetit dhe shenjat e dukshme paralajmëruese përreth tyre.

Pastaj ka nga ata që thonë se përgjigja është kthimi në para Vatikanit II dhe se rivendosja e meshës latine, kungimi në gjuhë, etj., do ta kthejë Kishën në rendin e saj të duhur. Por vëllezër dhe motra… ishte në momentin e duhur lartësi për lavdinë e Meshës Tridentine në fillim të shekullit të 20-të që jo më pak se Shën Piu X paralajmëroi se "apostazia" po përhapej si një "sëmundje" në të gjithë Kishën dhe se Antikrishti, Biri i Humbjes "mund të jetë tashmë në botë"! [2]E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903 

Jo, diçka tjetër ishte gabim - Masa latine dhe të gjitha. Diçka tjetër kishte humbur në jetën e Kishës. Dhe unë besoj se është kjo: Kisha kishte humbi dashurinë e saj të parë - thelbin e saj.

Megjithatë unë e mbaj këtë kundër jush: ju keni humbur dashurinë që kishit në fillim. Kuptoni sa larg keni rënë. Pendohuni dhe bëni punët që keni bërë në fillim. Përndryshe, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi i tij, nëse nuk pendohesh. (Zbul. 2: 4-5)

 Cilat janë veprat që bëri Kisha në fillim?

Këto shenja do t'i shoqërojnë ata që besojnë: në emrin tim ata do të dëbojnë demonët, do të flasin gjuhë të reja. Ata do të kapin gjarpërinjtë me duart e tyre dhe nëse pinë ndonjë gjë vdekjeprurëse, kjo nuk do t'u bëjë dëm. Ata do të vënë duart mbi të sëmurët dhe ata do të shërohen. (Marku 16:17-18)

Për katolikët mesatarë, veçanërisht në Perëndim, kjo lloj Kishe jo vetëm që nuk ekziston thuajse tërësisht, por edhe është e neveritshme: një kishë mrekullish, shërimesh dhe shenjash e mrekullish që konfirmojnë predikimin e fuqishëm të Ungjillit. Një kishë ku Fryma e Shenjtë lëviz mes nesh, duke sjellë kthime në besim, uri për Fjalën e Perëndisë dhe lindjen e shpirtrave të rinj në Krishtin. Nëse Zoti na ka dhënë një hierarki - një papë, peshkopë, priftërinj dhe laikë - është për këtë:

Ai i dha disa si apostuj, të tjerë si profetë, të tjerë si ungjilltarë, të tjerë si barinj dhe mësues, për t'i pajisur të shenjtët për punën e shërbesës, për ndërtimin e trupit të Krishtit, derisa të arrijmë të gjithë në unitetin e besimit dhe dijes të Birit të Perëndisë, për të pjekur burrërinë, në masën e shtatit të plotë të Krishtit. (Efesianëve 4:11-13)

E gjithë Kisha është thirrur të angazhohet "ministri" në një mënyrë apo në një tjetër. Megjithatë, nëse karizmat nuk po përdoren, atëherë Trupi nuk po “ndërtohet”; eshte atrofizuese. Për më tepër

…nuk mjafton që populli i krishterë të jetë i pranishëm dhe të organizohet në një komb të caktuar, as nuk mjafton të kryejë një apostullim me anë të një shembulli të mirë. Ata janë të organizuar për këtë qëllim, janë të pranishëm për këtë: t'u shpallin Krishtin bashkëqytetarëve të tyre jo të krishterë me fjalë dhe shembull, dhe t'i ndihmojnë ata drejt pritjes së plotë të Krishtit. - Këshilli i Dytë i Vatikanit, ad gentes, n 15

Ndoshta bota nuk beson më sepse Të krishterët nuk besojnë më. Jo vetëm që jemi bërë të vakët por impotent. Ajo nuk sillet më si Trupi mistik i Krishtit, por si një OJQ dhe krah marketingu i saj Rivendosja e shkëlqyeshme. Ne, siç tha Shën Pali, kemi bërë "një pretendim të fesë, por mohojmë fuqinë e saj".[3]2 Tim 3: 5

 

Duke ecur perpara…

Dhe kështu, ndërsa kam mësuar shumë kohë më parë të mos supozoj kurrë diçka në lidhje me atë që Zoti dëshiron që unë të shkruaj ose të bëj, mund të them se imja zemër është që disi ta ndihmojmë këtë lexues të kalojë nga një vend pasigurie, nëse jo pasigurie, në një vend ku jetojmë, lëvizim dhe kemi qenien tonë në fuqinë dhe hirin e Frymës së Shenjtë. Për një Kishë që ka rënë përsëri në dashuri me "dashurinë e saj të parë".

Dhe gjithashtu duhet të jem praktik:

Zoti urdhëroi që ata që predikojnë ungjillin duhet të jetojnë sipas ungjillit. (1 Kor 9:14)

Dikush e pyeti gruan time kohët e fundit: “Pse Marku nuk u bën ndonjëherë thirrje për mbështetje lexuesve të tij? A do të thotë kjo se ju jeni mirë financiarisht?” Jo, thjesht do të thotë që unë preferoj t'i lë lexuesit të bashkojnë "dy dhe dy" në vend që t'i përndjekin ato. Thënë kështu, unë bëj një apel në fillim të vitit dhe ndonjëherë në fund të vitit. Ky është një shërbim në kohë të plotë për mua dhe ka qenë për gati dy dekada. Ne kemi një punonjës që na ndihmon në punën e zyrës. Kohët e fundit i dhashë një rritje modeste për ta ndihmuar atë të kompensonte inflacionin në rritje. Ne kemi fatura të mëdha mujore interneti për të paguar për pritjen dhe trafikun Fjala Tani Kundërvënia për Mbretërinë. Këtë vit, për shkak të sulmeve kibernetike, na u desh të përmirësonim shërbimet tona. Pastaj janë të gjitha aspektet dhe nevojat teknologjike të kësaj ministrie ndërsa ne rritemi me një botë të teknologjisë së lartë në ndryshim të vazhdueshëm. Kjo, dhe unë kam ende fëmijë në shtëpi që vlerësojnë kur i ushqejmë. Mund të them gjithashtu se, me rritjen e inflacionit, ne kemi parë një rënie të dukshme të mbështetjes financiare – kuptohet kështu.  

Kështu, për herë të dytë dhe të fundit këtë vit, po ia kaloj kapelen lexuesit tim. Por duke e ditur që edhe ju jeni duke përjetuar rrënimet e inflacionit, ju lutem që vetëm ata që janë i aftë do të jepte - dhe ata prej jush që nuk munden, e dinë: ky apostull po ju jep akoma bujarisht, lirisht dhe me gëzim. Nuk ka asnjë tarifë apo abonim për asgjë. Unë kam zgjedhur të vendos gjithçka këtu në vend të librave, në mënyrë që numri më i madh i njerëzve të mund t'i qasen. Unë bëj nuk dua t'i shkaktoj çfarëdo vështirësie ndonjërit prej jush - përveçse të luteni për mua që t'i qëndroj besnik Jezusit dhe kësaj pune deri në fund. 

Faleminderit atyre prej jush që kanë qëndruar me mua në këto kohë të vështira dhe përçarëse. Unë jam shumë, shumë mirënjohës për dashurinë dhe lutjet tuaja. 

 

Faleminderit për mbështetjen e këtij apostoliti.

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Zb 12:15
2 E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903
3 2 Tim 3: 5
Postuar ne BALLINA, DESHMIA IME dhe tagged , , , , .