Stuhia e Madhe

 

Ne nuk mund ta fshehim faktin se shumë re kërcënuese po mblidhen në horizont. Sidoqoftë, nuk duhet ta humbasim zemrën, përkundrazi duhet ta mbajmë flakën e shpresës gjallë në zemrat tona. Për ne si të krishterë shpresa e vërtetë është Krishti, dhurata e Atit për njerëzimin ... Vetëm Krishti mund të na ndihmojë të ndërtojmë një botë në të cilën mbretëron drejtësia dhe dashuria. —POPE BENEDIKTI XVI, Agjencia e lajmeve katolike, 15 janar 2009

 

A Stuhia e Madhe ka mbërritur në brigjet e njerëzimit. Së shpejti do të kalojë në të gjithë botën. Sepse ekziston një Dridhje e madhe e nevojshme për të zgjuar këtë njerëzim.

Kështu thotë Zoti i ushtrive: Ja! Fatkeqësia kërcen nga kombi në komb; një stuhi e madhe është lëshuar nga skajet e tokës. (Jeremia 25:32)

Ndërsa po meditoja për katastrofat e tmerrshme që po ndodhin me shpejtësi në të gjithë botën, Zoti më solli në vëmendjen e përgjigje atyre. Pas 911 dhe Tsunami aziatik; pas Uraganit Katrina dhe zjarreve të Kalifornisë; pas ciklonit në Mynamar dhe tërmetit në Kinë; në mes të kësaj stuhie aktuale ekonomike - mezi ka pasur ndonjë njohje të qëndrueshme që duhet të pendohemi dhe të kthehemi nga e keqja; asnjë lidhje reale që mëkatet tona po shfaqen në vetë natyrën (Rom 8: 19-22). Në një sfidë pothuajse të habitshme, kombet vazhdojnë të legalizojnë ose mbrojnë abortin, ripërcaktojnë martesën, modifikojnë gjenetikisht dhe krijojnë klone, dhe futin pornografi në zemrat dhe shtëpitë e familjeve. Bota nuk ka arritur të bëjë lidhjen që pa Krishtin, ekziston kaos

Po… CHAOS është emri i kësaj Stuhie.

 

A nuk është e qartë se do të duhet më shumë se një uragan për të zgjuar këtë brez? A nuk ka qenë Zoti i drejtë dhe i durueshëm, jetëgjatë dhe i mëshirshëm? A nuk na ka dërguar Ai valë pas vale profetësh për të na thirrur përsëri në vete, përsëri tek Ai?

Megjithëse nuk keni pranuar të dëgjoni ose të dëgjoni, Zoti ju ka dërguar pa asnjë mëdyshje të gjithë shërbëtorët e tij, profetët me këtë mesazh: Kthehuni, secili nga ju, nga rruga e juaj e keqe dhe nga veprimet tuaja të mbrapshta; atëherë do të qëndrosh në vendin që Zoti të dha ty dhe etërit e tu, nga kohërat e lashta dhe përjetë. Mos ndiq perënditë e çuditshme për t'i shërbyer dhe adhuruar ata, që të mos më provokosh me punën tënde dhe unë të sjell të keqen mbi ty. Por ti nuk do të më dëgjosh, thotë Zoti, dhe kështu më provokove me punën tënde për të bërë dëm të vetes sate. (Jeremia 25: 4-7)

 

JETA ISSHT E SHENJT!

Formula biblike e ndëshkimit është "shpata, uria dhe murtaja" (krh. Jer 24:10) - vetë dhimbjet e lindjes për të cilat foli Krishti - dhe gjykimet kryesore të Zbulesës. Edhe njehere, Kinë më vjen në mendje ... për sa kohë mund të durojë ai komb fatkeqësitë e tij të shkaktuara nga njeriu dhe natyrore para se të ketë nuk ka mbetur vend për njerëzit e saj që të zhvendosen? Le të jetë një paralajmërim për Kanadanë dhe Amerikën, vendet me bollëk ku ka ujë, tokë, dhe nafta e papërpunuar ka me bollëk. Ju nuk mund të abortoni fëmijët tuaj dhe të udhëheqni botën në shkatërrimin e familjes tradicionale pa korrur atë që mbillni!

A po dëgjon ndokush?

Betohem se nuk kënaqem me vdekjen e njeriut të lig, por përkundrazi me kthimin në besim të të pabesit, që ai të mund të jetojë. Kthehu, kthehu nga rrugët e tua të mbrapshta! (Ezekieli 33:11)

Fundi i kësaj epoke është mbi ne. Judgmentshtë një gjykim i mëshirshëm, sepse Zoti nuk do ta lejojë njeriun të asgjësojë plotësisht veten e tij, as Kishën e Tij.

Kështu thotë Zoti, Zoti: Fatkeqësi mbi katastrofë! Shihni duke ardhur! Një fund po vjen, fundi po vjen mbi ty! Shihni duke ardhur! Koha ka ardhur, dita po agon. Kulmi ka ardhur për ju që banoni në tokë! Koha ka ardhur, dita është e afërt: një kohë tronditjeje, jo gëzimi… Shihni, ditën e Zotit! Shihni, fundi po vjen! Paligjshmëria është në lulëzim të plotë, paturpësia lulëzon, dhuna është ngritur për të mbështetur ligësinë. Nuk do të vonojë shumë dhe as nuk do të vonojë. Koha ka ardhur, dita po agon. Le të mos gëzohet blerësi dhe as shitësi të vajtojë, sepse zemërimi do të bjerë mbi të të gjithë turma… (Ezekieli 7: 5-7, 10-12)

A nuk mund ta dëgjoni në erë? Një i ri Epoka e Paqes po agon, por jo para se të mbarojë kjo.

 

ANATOMIA E STORMIT

Bazuar në etërit e hershëm të kishës dhe shkrimtarët kishtarë dhe të ndriçuar nga zbulesa autentike private dhe fjalët e Papëve tanë bashkëkohorë, ka katër periudha të dallueshme për Stuhinë e cila ka mbërritur. Sa zgjasin këto faza është diçka për të cilën nuk mund të jemi të sigurt, apo edhe nëse ato do të përfundojnë brenda këtij brezi. Sidoqoftë, ngjarjet po zhvillohen shumë shpejt dhe ndjej që Zoti më thotë se koha është shumë, shumë e shkurtër, dhe se është urgjente që të vazhdojmë të qëndrojmë zgjuar dhe lutem.

Me siguri që Zoti Perëndi nuk bën asgjë, pa ua zbuluar sekretin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve… Unë ju kam thënë të gjitha këto që të mos ju rrëmbejë away (Amosi 3: 7; Gjoni 16: 1)

 

FAZA E PAR

Faza e Parë është pjesë e historisë tashmë: koha e paralajmërimit. Veçanërisht që nga viti 1917, Zoja e Fatimes parashikoi që kjo Stuhi do të vinte nëse nuk do të kishte pendim të mjaftueshëm nga banorët e tokës. Shën Faustina më tej shkroi fjalët që Jezusi i dha, se Ai ishte “duke zgjatur kohën e mëshirës për hir të mëkatarëve"Dhe se kjo ishte një"nënshkruaj për kohën e fundit.”Zoti ka vazhduar të dërgojë Zojën tonë, e cila ose na ka folur drejtpërdrejt, ose përmes individëve të zgjedhur: mistikë, shikues dhe shpirtra të tjerë që ushtrojnë detyrën e zakonshme profetike, të cilët kanë paralajmëruar për një Stuhi që afrohet e cila do të përfundojë një kohë të hirit.

Bota tani po përjeton kolektivisht erërat e para të kësaj Stuhie të Madhe. Jezusi i quajti këto "dhimbje të lindjes" (Luka 21: 10-11). Ato nuk sinjalizojnë fundin e kohës, por përkundrazi fundin e afërt të një epoke. Kjo pjesë e Stuhisë do të rritet në egërsi më parë la Syri i Stuhisë arrin njerëzimin. Natyra do të na shkundë, dhe rehatia dhe siguria e kësaj bote do të bien në tokë si fiq nga një pemë (Jeremia 24: 1-10).

 

FAZA E DYT

Me fatkeqësi që ka goditur shumë rajone të botës, la Syri i Stuhisë do të shfaqet papritmas lart. Erërat do të pushojnë, heshtja do të mbulojë tokën dhe një dritë e madhe do të shkëlqejë në zemrat tona. Në një çast, të gjithë do ta shohin veten e tyre ashtu si Zoti i sheh shpirtrat e tyre. Kjo është Ora e madhe e Mëshirës që do t'i ofrojë botës një mundësi të pendohet dhe të marrë dashurinë dhe mëshirën e pakushtëzuar të Zotit. Përgjigja e botës në këtë kohë do të përcaktojë ashpërsinë e Fazës së Tretë.

 

FAZA E TRET

Kjo periudhë do të sjellë fundin vendimtar të kësaj epoke dhe pastrimin e botës. Syri i Stuhisë do të ketë kaluar dhe erërat e mëdha do të fillojnë përsëri me tërbim. Unë besoj se një Antikrisht do të lindë gjatë kësaj faze, dhe për një kohë të shkurtër ai do të eklipsojë Diellin, duke sjellë një errësirë ​​të madhe mbi tokë. Por Krishti do të thyejë retë e së keqes dhe do ta vrasë "të paligjshëmin", duke shkatërruar sundimin e tij tokësor dhe duke vendosur një mbretëri të drejtësisë dhe dashurisë.

Por kur ky Antikrisht të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë… duke dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por sillni për të drejtët kohën e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar. - Shën. Irenaeus i Lyons, Fragmente, Libri V, Ch. 28, 2; nga Etërit e hershëm të kishës dhe vepra të tjera, botuar në 1867.

 

FAZA E KATRT

Stuhia do ta ketë pastruar tokën nga e keqja dhe, për një periudhë të zgjatur kohe, Kisha do të hyjë në një kohë pushimi, uniteti të paparë dhe paqeje (Zbulesa 20: 4). Qytetërimi do të thjeshtohet dhe njeriu do të jetë në paqe me veten, me natyrën dhe mbi të gjitha me Zotin. Profecia do të përmbushet dhe Kisha do të jetë e përgatitur të marrë Dhëndrin e saj në një kohë të caktuar dhe të njohur vetëm nga Ati. Ky kthim i Krishtit në lavdi do të paraprihet nga një ngritje e fundit satanike, një mashtrim i kombeve nga "Gog dhe Magog" për të përfunduar Epoka e Paqes.

Kur kalon furtuna, njeriu i lig nuk do të jetë më; por njeriu i drejtë është vendosur përgjithmonë. (Prov 10:25)

 

KOHA E PPRGATITJES P ISRFUNDON

Vëllezër dhe motra, siç tha Ati i Shenjtë më lart, është një stuhi këtu, Unë besoj, Stuhia e Madhe e parashikuar me shekuj. Ne duhet të jemi gati për atë që po vjen pa humbur shpresën. Thjesht, kjo do të thotë të jetosh në një gjendje hiri, të ngulësh sytë te dashuria dhe mëshira e Tij dhe të bësh vullnetin e Zotit moment pas momenti sikur sot të ishte dita jonë e fundit në tokë. Zoti ka rregulluar, për ata që janë përgjigjur në këtë kohë të hirit, vendet e strehimit dhe mbrojtja shpirtërore e cila, besoj, do të bëhet gjithashtu qendra e madhe e ungjillizimi gjithashtu. Përsëri, kjo koha e përgatitjes që po i afrohet fundit nuk është një manual i vetë-ndihmës për vetë-ruajtje, por është për të na përgatitur për shpalljen e Emri i Jezusitfuqia e Frymës së Shenjtë, diçka që Kisha është thirrur të bëjë në çdo kohë, në çdo epokë dhe në çdo vend.

Dy qëllime shumë të qarta mbeten përpara nesh: E para është që të mbledhim sa më shumë shpirtra brenda arkën para Fazës së Tretë; e dyta është të dorëzohesh plotësisht me besim fëminor ndaj Zotit, i cili kujdeset dhe kujdeset për Kishën e Tij si një Dhëndër për Nusen e Tij.  

Mos kini frikë.

Sepse ata kanë mbjellë erën dhe do të korrin furtunën. (Hos 8: 7)

 

LEXIMI MË TEJ:

  • Shihni librin e Markut, Përballja përfundimtare, për një përmbledhje koncize të mënyrës se si fazat e Stuhisë së Madhe gjenden në shkrimet e Etërve të Hershëm të Kishës dhe shkrimtarëve Kishtarë brenda Traditës së Kishës.
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.