Ati po pret

 

MIRË, Thjesht do ta them.

Ju nuk keni ide se sa e vështirë është të shkruash gjithçka që mund të thuash në një hapësirë ​​kaq të vogël! Po përpiqem të bëj çmos për të mos të mbingarkuar, ndërsa në të njëjtën kohë përpiqem të jem besnik i fjalëve djegur në zemrën time. Për shumicën, ju e kuptoni se sa të rëndësishme janë këto kohë. Ju nuk i hapni këto shkrime dhe psherëtini: “Sa duhet të lexoj tani? " (Megjithatë, vërtet përpiqem të bëj më të mirën për të mbajtur gjithçka të përmbledhur.) Drejtori im shpirtëror tha kohët e fundit, “Lexuesit tuaj ju besojnë, Mark. Por duhet t’i besoni" Ky ishte një moment i rëndësishëm për mua, sepse e kam ndjerë prej kohësh këtë tension të pabesueshëm midis duke pasur te te shkruaj, por duke mos dashur të mbingarkoj. Me fjalë të tjera, unë shpresoj se ju mund të vazhdoni! (Tani që jeni të izoluar, keni më shumë kohë se kurrë, apo jo?)

 

I PARI, DISA KONFIRMIME

Para botimit të Pjesës II të Zonja jonë: Përgatituni, Unë dua të ju lejoj të lexoni se çfarë po vjen në kutinë time (mezi mund të vazhdoj tani). Në të gjithë botën, të krishterët po dëgjojnë të njëjtin mesazh që dhashë Pjesa I:  

Një prift më la një mesazh me tekst duke thënë se, në janar, ai dëgjoi qartë në zemrën e tij, "Po fillon tani, po fillon." Një person tjetër dëgjoi një zë të thoshte, “ISSHT T KOHA ”. Një burrë në Luiziana me dhurata mistike tha Zoja i tha javën e kaluar, "Kjo epokë po përfundon".  Një grua tjetër pa një ëndërr natën e kaluar ku u gjendën në një rrugë me një korsi: «Një shkëmb i lartë në të djathtë dhe një zbritje e pastër në të majtë. Brenda disa minutash, "tregon ajo," e kuptuam se duhet të vazhdonim - NUK KTHEHET KTHEHUR. " Këto janë të gjitha mënyrat në të cilat Jezusi po e thërret edhe njëherë Nusen e Tij "Dilni nga Babilonia!"

Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli duke thënë: “Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell…” (Zbulesa 18: 4) -5)

Por mos "dilni" në mënyrë që të "hyni" në mishin tonë, në mënyrën e vetë-ruajtjes: frika, detyrimi, kontrolli. Jo, një gjendje e tillë është si të kesh një këmbë akoma në Babiloni - e cila nuk i shkoi mirë gruas së Lotit kur u larguan nga Sodoma dhe Gomorra:

Por gruaja e Lotit shikoi prapa dhe ajo (një shpirt jobesimtar) u shndërrua në një kolonë kripe. (Zanafilla 19:26; krh. Urt. 10: 7)

Një prift tjetër ndau një homelë që ai shkroi për të Dielën e Tretë të Kreshmës… por ai kurrë nuk kishte shansin ta predikonte atë me anulime të Masës. Katër muaj më parë, ai dhe ekipi i tij i lutjes morën një fjalë për të "Përgatitja." Homazhi i tij i shkruar vazhdon:

Ne e kuptuam atë për një nevojë për të shpirtërisht përgatit, për të përgatitur zemrat tona. Dhe jini të hapur ndaj mënyrave që Zoti dëshiron të përgatisë secilën nga shërbesat tona për njerëzit që Ai premtoi se do të vinte ... Ne as nuk e menduam përsëri - të paktën jo derisa Zoti na kujtoi përsëri këtë javë në lutje. Pastaj, rreth tre javë më parë, unë kisha imazhin e dominos që binin në një vijë. Dhe unë dëgjova në zemrën time nga Zoti: "Gjërat do të ndodhin shpejt tani ... një gjë shpejt duke ndjekur një tjetër."

Kjo duhet të tingëllojë e njohur për lexuesit këtu. Ai vazhdon:

Por pjesa e rëndësishme ishte 'ritmi' me të cilin ranë ... shkalla e rënies së tyre është konstante. Setshtë vendosur nga graviteti. Setshtë vendosur nga Zoti që krijoi këtë botë. Dhe e kuptova qartë se ajo që ne mund të perceptojmë se po përshpejtojnë me shpejtësi ngjarje që mund të duket se janë jashtë kontrollit, është me të vërtetë vetëm plani i Zotit për shpëtimin tonë duke u vënë me kujdes, me përpikmëri në veprim. Ai po na kursen një hap në një herë. Prandaj përqendrohuni tek Ai, dhe jo përshpejtimi i shpejtë i ngjarjeve, dhe ne do të jemi mirë.

E thënë bukur. Por le të ndalemi për një moment. Për çfarë bëjnë me të vërtetë të gjitha këto domino?

 

ORA PRODIGALE E VJEN

Unë kam shkruar disa herë gjatë viteve për ardhjen Ora plangprishëse, Një Ardhja Zot i Momentit të Mizave kur e gjithë bota, në dukje duke dalë jashtë kontrollit, do të ndalet papritur sa hap e mbyll sytë.

Para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji: E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë një errësirë ​​të madhe mbi tërë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet, ku u gozhduan duart dhe këmbët e Shpëtimtarit, do të dalin drita të mëdha që do të ndezin tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit.  —Jezusi tek Shën Faustina, Ditari e mëshirës hyjnore, n 83; (Shënim: "dita e fundit", domethënë jo dita e fundit në tokë, por "Dita e Zotit". Shih Faustina dhe Dita e Zotit)

Mistik kanadez, Fr. Michel Rodrigue (i cili na ka dhënë leje të botojmë fjalët e tij) e ka parë këtë "ndriçim të ndërgjegjes" ose "Paralajmërim":

Nga plagët në duart, këmbët dhe anët e Jezuit, rrezet e ndritshme të dashurisë dhe mëshirës do të bien mbi të gjithë Tokën dhe gjithçka do të ndalet. Nëse jeni në një aeroplan, ai do të ndalet. Nëse jeni duke hipur në një makinë, mos u shqetësoni - makina do të ndalet… Gjithçka do të rregullohet me kohë dhe flaka e Shpirtit të Shenjtë do të ndriçojë çdo ndërgjegje në Tokë. Rrezet e ndritshme nga plagët e Jezuit do të përshkojnë çdo zemër, si gjuhë zjarri dhe ne do ta shohim veten sikur në një pasqyrë përpara nesh. Ne do të shohim shpirtrat tanë, sa të çmuara janë për Atin dhe e keqja brenda secilit person do të na zbulohet. Do të jetë një nga shenjat më të mëdha që i është dhënë botës që nga Ringjallja e Jezu Krishtit ... Ndriçimi do të zgjasë rreth pesëmbëdhjetë minuta dhe në këtë gjykim të mëshirshëm, të gjithë do të shohin menjëherë se ku do të shkonin nëse do të vdisnin menjëherë : parajsa, purgatori, apo ferri. Por më shumë sesa të shohin, ata do të ndiejnë dhimbjen e mëkatit të tyre. Ata që do të shkojnë në purgator do të shohin dhe ndiejnë dhembjet e mëkatit dhe pastrimit të tyre. Ata do të njohin gabimet e tyre dhe do të dinë se çfarë duhet të korrigjojnë brenda vetes. Për ata që janë shumë afër Jezusit, ata do të shohin se çfarë duhet të ndryshojnë në mënyrë që të jetojnë në bashkim të plotë me Të. -Paralajmërimi, Mundimi dhe Kisha që Hyjnë në Varr, countdowntothekingdom.com

Si do të ndihet kjo? Kështu e ka përjetuar Shën Faustina:

Pasi u thirra në gjykimin [selinë] e Zotit. Unë qëndroja vetëm përpara Zotit. Jezusi u shfaq i tillë siç e njohim Atë gjatë Pasionit të Tij. Pas një çasti, plagët e Tij u zhdukën përveç pesë, ato në duart e Tij, këmbët dhe anën e Tij. Papritmas pashë gjendjen e plotë të shpirtit tim ashtu siç e sheh Zoti. Unë mund të shihja qartë gjithçka që nuk i pëlqen Perëndisë. Unë nuk e dija se edhe shkeljet më të vogla do të duhet të llogariten. Çfarë momenti! Kush mund ta përshkruajë atë? Të qëndrosh para Zotit Tri-Shenjtë! Jezusi më pyeti, "Kush je ti?" - Shën. Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n 36

Po, kjo është pyetja që Zoti së shpejti do t'i bëjë çdo personi në tokë: "Kush je ti?" Isshtë e njëjta pyetje me të cilën u përball djali plangprishës pas ai ishte rebeluar dhe ishte larguar nga shtëpia; pas ai kaloi trashëgiminë e babait të tij; pas ai shkoi plotësisht i thyer; pas uria goditi vendin ... por jo deri ai ishte deri në gjunjë në pishinë. Pastaj, vetëm atëherë, djali u trondit mjaftueshëm për të pasur një ndriçim të ndërgjegjes, për të kuptuar se ai ishte një i saj dhe nuk duhej të kishte braktisur kurrë babanë e tij.

Unë do të çohem dhe do të shkoj tek babai im dhe do t'i them: "Atë, unë kam mëkatuar kundër qiellit dhe kundër teje. Unë nuk e meritoj më të quhem djali juaj; sillu me mua siç do të sillesh me një nga punëtorët e tu të punësuar. (Luka 15: 18-19)

Pjesa tjetër e historisë është e bukur. Babai, duke parë që fëmija i tij kishte humbur pafajësinë e tij, kaloi pasurinë e tij dhe shkatërroi dinjitetin e tij… vrapon drejt tij, e puth dhe e përqafon atë. Kjo shëmbëlltyrë, kjo histori e Jezusit, është gjithashtu një profeci për kohën tonë. Shtë "shablloni" për atë që po shpaloset tani. Pasi të kemi marrë trashëgiminë tonë, kjo është dhurata e intelektit, kujtesës dhe vullnetit tonë, kjo gjeneratë e ka fryrë në mënyrë të shkurtër. Ne kemi mbushur barkun tonë, kemi ngopur pasionet tona, jemi përkulur para idhujve, kemi luajtur me ADN-në tonë, kemi mbuluar duart me gjak dhe kemi përmbajtur erës. Dhe tani, ne jemi gati të shkojmë të thyer. fjalë për fjalë. Ekonomia, miqtë e mi të dashur, është në një ventilator, duke gulçuar, që po skadon. Shembja që po vjen do të sjellë hiperinflacion; kostoja e një buke do të kalojë nëpër çati. Do t'i çojë kombet te stilolapsi i derrave, ku njerëzit do të luftojnë për mbetjet. Ah! Pse zemra e njeriut është kaq kokëfortë? Pse duhet të vijmë në këtë pikë? Siç tha Zoja në një mesazh për shikuesin italian Simona:

Fëmijët e mi, gjithçka që po ndodh nuk është një ndëshkim nga Zoti, por është për shkak të ligësisë njerëzore. - 26 Mars 2020, countdowntothekingdom.com

… Të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982; vatikan.va 

 

BABAI I DASHUR

Qëllimi i gjithë kësaj nuk është të përqendrohemi te "domino" por mënyra se si Zoti Atë do t'i përdorë ato: të na kujtojë për herë të fundit kush jemi Ne jemi krijimi i Tij, të gjithë prej nesh - nga diktatori i egër te shenjtori më i shenjtë. Ne të gjithë jemi bërë në shëmbëlltyrën e Tij dhe kështu Jezusi vdiq për të të gjithë. Për ata që po i kërkojnë Zotit të lejojë drejtësia e tij të bjerë mbi këtë "brez të lig dhe të çoroditur", ata duhet të dinë se kjo është nuk zemra e babait fare. Oh po, pastrimi i të pa penduarve nga faqja e dheut po vjen - engjëjt dridhen para asaj Dite dhe ne tani jemi Në të ora e vigjilencës. Por së pari, Dita e Mëshirës duhet të vazhdojë rrjedhën e saj. Ndërsa Jezusi i tha Shën Faustinës:

Unë kam përjetësinë për t'i ndëshkuar [këta] dhe kështu po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës Sime. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditar, n 1160

Jo, Ati Qiellor po shikon, dëshiron, dëshiron me padurim të shohë fëmijët e tij plangprishës në kreshtën e kodrës së pendimit që Ai të mund të vrapojë tek ata

Ndërsa [plangprishësi] ishte ende larg, babai i tij e zuri syri, dhe u mbush me dhembshuri. Ai vrapoi tek i biri, e përqafoi dhe e puthi. (Luka 15:20)

Pra, a doni të dini se çfarë do të thotë të gjitha këto fjalë për njerëzit në të gjithë botën që thonë, "Isshtë koha për t'u përgatitur?" Isshtë të përgatitemi, po, për të dhimbjet e punes dhe Pasioni i ardhshëm i Kishës; por më veçanërisht për ardhja moment plangprishës kur drapri do të lëkundet dhe engjëjt do të bëjnë korr toka e grurit para kositjes së rroba zije. Dritarja e shkurtër që kemi përpara nesh tani është të lutemi për kthimin në besim të atyre barërave të këqija - të mos veprojmë si vëllai i madh në atë shëmbëlltyrë që është i hidhur ndaj vëllait të tij plangprishës dhe do të preferonte drejtësinë. Jo, le të agjërojmë dhe të lutemi që të humburit të gjenden dhe të verbërit të mund të shohin përsëri!

Nuk e di pse jam prekur ta them këtë, por kam një dashuri të tillë tani për aktorët e Hollivudit dhe argëtuesit e muzikës. Unë dua që ata të dinë, nëse ndonjë po e lexon këtë, që ju jeni të dashur. Se Zoti Atë dëshiron t'ju mbështjellë në krahët e Tij të butë. Së shpejti, maskat dhe fasadat do të bien dhe Zoti do të kërkojë jo kush ishit, por kush ju janë.

Kjo është zemra e Atit: një dashuri e zjarrtë për të parë që një shpirt i vetëm nuk vdes. Do ta mbyll me këtë fjalë dhënë Fr. Michel nga Ati Qiellor në 6 Prill 2018:

Unë nuk dua vdekje dhe mallkim për askënd nga ju. Kaq shumë vuajtje, kaq shumë dhunë, kaq shumë mëkate ndodhin tani në Tokë që unë krijova. Tani dëgjoj thirrjet e të gjithë foshnjave dhe fëmijëve që vriten nga mëkati i fëmijëve të Mi që jetojnë nën sundimin e Satanait. NUK DUHET TE VRASI. ("Këto fjalë ishin kaq të forta", tha Fr. Michel.) Lutuni dhe jini të sigurt, nuk dua që ju të jeni si ata që nuk kanë besim dhe që do të dridheni gjatë manifestimit të Birit të njeriut. Përkundrazi, lutuni dhe gëzoni dhe merrni paqen e dhënë nga Biri im, Jezusi. Unë di për ju, fëmijët tuaj, familjen tuaj. Dëgjoj edhe kërkesat e zemrës suaj. Lutuni për këtë ditë të butësisë sime të mëshirshme, e cila do të derdhet përmes manifestimit të Birit tim, Jezusit. Sfarë trishtimi kur unë duhet të respektoj vullnetin e lirë dhe të arrij deri në atë pikë sa të jap një Paralajmërim që është gjithashtu pjesë e mëshirës sime. Jini të gatshëm dhe vigjilentë për orën e mëshirës sime. Unë ju bekoj, fëmijët e mi. -countdowntothekingdom.com

Ndërsa spitalet në të gjithë Kanadanë fillojnë të anulojnë dhe shtyjnë operacionet për të luftuar me përhapjen e COVID-19, provincat dhe territoret i kanë konsideruar abortet një shërbim thelbësor… ata i kanë konfirmuar CTVNews.ca se aksesi i rregullt i abortit do të vazhdojë. - 26 Mars, 2020; ctvnews.ca

"Abortet në shtëpi të aprovuara gjatë shpërthimit". Në Angli.  — 31 Mars 2020; bbc.com

"Një tjetër kompani farmaceutike - Johnson & Johnson duke përdorur qelizat e abortuara të fetusit për të zhvilluar vaksinën Covid-19" — 31 Mars 2020; cogforlife.org

"Organizata Botërore e Shëndetësisë: Aborti" thelbësor "gjatë pandemisë së koronavirusit" -lifesitenews.com, 1 Prill 2020

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.