Pesë korrigjimet

Jezusi i dënuar nga Michael D. O'Brien

 

THIS javën, leximet masive fillojnë të përqendrohen në Librin e Zbulesës. Më kujtohet një kthesë mahnitëse e ngjarjeve për mua personalisht në vitin 2014.

Sinodi mbi familjen po fillonte të përfundonte në një kreshendo konfuzioni dhe tensioni. Në të njëjtën kohë, unë vazhdoja të ndieja fort në zemrën time se ne po jetojmë letrat drejtuar kishave në Zbulesë. Kur Papa Françesku më në fund foli në fund të Sinodit, nuk mund ta besoja atë që po dëgjoja: ashtu si Jezusi ndëshkoi pesë nga shtatë kishat në Zbulesë, gjithashtu, bëri Papa Françesku pesë qorton Kishën universale, duke përfshirë një paralajmërim të rëndësishëm për veten e tij.

Paralelja është mahnitëse dhe një thirrje zgjimi për orën në të cilën po jetojmë

Zbulesa e Jezu Krishtit… për t’u treguar shërbëtorëve të tij se çfarë duhet të ndodhë së shpejti… Lum ai që lexon me zë të lartë dhe lum ata që i dëgjojnë këto mesazhe profetike dhe i kushtojnë vëmendje asaj që është shkruar në të, sepse koha e caktuar është afër. (Leximi i parë masiv i sotëm, Rev 1: 1-3)

 

PES korrektimet

I. Për Kishën në Efes, Jezusi paralajmëroi ata që ishin të ngurtë, të cilët ishin mbyllur në ligj sesa në dashuri:

Unë i di punët tuaja, mundin dhe durimin tuaj dhe se nuk mund të toleroni të ligjtë; ju keni provuar ata që e quajnë veten apostuj dhe nuk jeni, dhe zbuluat se ata janë mashtrues et Megjithatë unë e mbaj këtë kundër jush: ju keni humbur dashurinë që kishit në fillim. Kuptoni sa larg keni rënë… (Zbulesa Kapitujt 2 & 3)

Duke iu drejtuar peshkopëve më "konservatorë" në Sinod, Papa Françesku vuri në dukje tundimin për të

Inf fleksibilitet armiqësor, domethënë të duash ta mbyllësh veten brenda fjalës së shkruar, (shkronjës) dhe të mos lejosh që të befasohesh nga Zoti, nga Zoti i befasive, (shpirti); brenda ligjit, brenda vërtetësisë së asaj që dimë dhe jo të asaj që akoma duhet të mësojmë dhe të arrijmë. Nga koha e Krishtit, është tundimi i zellshëm, i skrupulozit, i interesant dhe i ashtuquajtur - "tradicionalist" sot dhe gjithashtu i intelektualëve. -Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

II. Korrigjimi i dytë është i atyre më "liberalë" në Kishën e Tij. Jezusi u shkruan Peragamumëve, duke pranuar besimin e tyre në të, por mësimet heretike që ata kanë pranuar:

… Ti përmbahesh fort në emrin tim dhe nuk e ke mohuar besimin tënd në mua et Megjithatë unë kam disa gjëra kundër teje. Ju keni disa njerëz atje që mbajnë mësimin e Balaamit… Po kështu, keni edhe disa njerëz që i përmbahen mësimeve të [Nikola] -ve.

Po, ata që kanë lejuar herezitë bashkëkohore të hyjnë ashtu thirrje për këtë botë. Për këto gjithashtu, Papa Françesku paralajmëroi për:

Tundimi për një prirje shkatërruese për të mirën, që në emër të një mëshire mashtruese lidh plagët pa i shëruar më parë dhe duke i trajtuar ato; që trajton simptomat dhe jo shkaqet dhe rrënjët. Shtë tundimi i "atyre që bëjnë mirë", i të frikshmit dhe gjithashtu i të ashtuquajturve "përparimtarë dhe liberalë".

III. Dhe pastaj Jezusi qorton ata që mbyllen në punët e tyre që, në vend që të prodhojnë frytin e Shpirtit, prodhojnë vdekje të ftohtë.

Unë i di punët e tua, që ke reputacionin e të gjallit, por ke vdekur. Rrini zgjuar dhe forconi atë që ka mbetur, e cila do të vdesë, sepse nuk i kam parë veprat tuaja të plota në sytë e Perëndisë tim.

Po ashtu, Papa Françesku paralajmëroi peshkopët për një tundim të ngjashëm kundër veprave të vdekura dhe jo të plota që u bëjnë më shumë dëm të tjerëve sesa dobi:

Tundimi për të shndërruar gurët në bukë për të prishur agjërimin e gjatë, të rëndë dhe të dhimbshëm (krh. Lk 4: 1-4); dhe gjithashtu për të shndërruar bukën në një gur dhe për ta hedhur atë kundër mëkatarëve, të dobëve dhe të sëmurëve (krh. Gjn 8: 7), domethënë ta shndërrosh atë në ngarkesa të padurueshme (Lk 11:46)

IV. Jezusi ndihmon për inkurajim për ata që angazhohen për vepra të mëdha dashurie dhe shërbimi - atë që ne mund ta quajmë punë shoqërore ose vepra të "drejtësisë dhe paqes". Por pastaj Zoti i qorton ata për pranimin e një fryme idhujtarie, të përkuljes drejt shpirti i botës midis tyre.

Unë i di punët e tua, dashurinë, besimin, shërbimin dhe qëndrueshmërinë tënde dhe se punët e tua të fundit janë më të mëdha se të parat. Megjithatë, unë e mbaj këtë kundër jush, që ju të toleroni gruan Jezebel, e cila e quan veten një profeteshë, e cila mëson dhe mashtron shërbëtorët e mi të luajnë prostitutë dhe të hanë ushqime të flijuara për idhujt.

Po kështu, Ati i Shenjtë qortoi ata peshkopë që e kanë zbutur Ungjillin në mënyrë që ta bëjnë atë më të shijshëm si «ushqimi i idhujve».

Tundimi për të zbritur nga Kryqi, për të kënaqur njerëzit dhe për të mos qëndruar atje, në mënyrë që të përmbushim vullnetin e Atit; të përkulesh para një fryme të kësaj bote në vend që ta pastrosh dhe ta përkulesh para Shpirtit të Zotit.

V. Dhe e fundit është fjalët e Zotit tonë kundër "të vakët", për ata që ujisin besimin.

Unë i di punët e tua; E di që nuk je as i ftohtë dhe as i nxehtë. Do të doja të ishe ose i ftohtë ose i nxehtë. Kështu që, sepse je i vakët, as i nxehtë e as i ftohtë, do të të nxjerr nga goja.

Këta, thotë Papa Françesku, janë ata që ose lotojnë depozitën e besimit, ose ata që thonë shumë, por asgjë fare!

Tundimi për të lënë pas dore “deposum fidei ”[Depozita e besimit], duke mos menduar për veten e tyre si roje por si pronarë ose zotër të [tij]; ose, nga ana tjetër, tundimi për të lënë pas dore realitetin, duke përdorur gjuhë të përpiktë dhe një gjuhë të zbutjes për të thënë kaq shumë gjëra dhe për të mos thënë asgjë!

 

Përgatitja për pasionin

Vëllezër dhe motra, ne po jetojmë Librin e Zbulesës, që është zbulimi i pasionit të Kishës sipas vizionit të Shën Gjonit.

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

"Dridhja" fillon me një mesazh nga Krishti - dhe tani Vikar i Krishtit—për "konservatorët" dhe "liberalët" ashtu pendohem

Vini re, vëllezër dhe motra, ishte një peshkop "liberal" që tradhtoi Jezusin në Darkën e Fundit ... por ishin njëmbëdhjetë "konservatorë" që e ikën në Kopsht. Ishte një autoritet qeveritar “liberal” që nënshkroi urdhrin e vdekjes së Krishtit, por farisenjtë “konservatorë” që kërkuan kryqëzimin e Tij. Dhe ishte ndoshta një "liberal i pasur" që dhuroi varrin e tij për trupin e Krishtit, jo "konservatorët" që e rrokullisën gurin mbi të. Mendoni për këtë, veçanërisht ndërsa dëgjoni kolegët tuaj katolikë që e quajnë Papën një heretik.

Kam qarë ndërsa lexoja fjalët e Jezuit këtë mëngjes. E gjithë Kisha qajë sot sepse bota nuk do të ishte në pragun e Gjykimit nëse we nuk ishin aq të përçarë, aq gjykues ndaj njëri-tjetrit, kaq të pabesë dhe jo besnikë, kaq të ngurtë, kaq të vakët, aq në shtrat me Jezebelin, kaq hipokritë. Jam fajtor si kushdo.

Zoti ki mëshirë për Kishën tënde. Ejani shpejt dhe shëroni plagët e saj

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden ungjillit të Zotit? (1 Pjetrit 4:17)

Papa, në këtë kontekst, nuk është zoti suprem, por më tepër shërbëtori suprem - "shërbëtori i shërbëtorëve të Zotit"; garantuesi i bindjes dhe i konformitetit të Kishës me vullnetin e Zotit, Ungjillin e Krishtit dhe Traditën e Kishës, duke lënë mënjanë çdo tekë personale, pavarësisht se ishte - me vullnetin e Vetë Krishtit - "Pastori dhe Mësuesi suprem i të gjithë besimtarëve" dhe pavarësisht se gëzonte "fuqi të zakonshme supreme, të plotë, të menjëhershme dhe universale në Kishë". —POPA FRANCIS, fjalët përmbyllëse të Sinodit; Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014 (theksi im)

 

Botuar për herë të parë më 20 tetor 2014. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Dridhja e Kishës

 

Jeni lodhur nga muzika për seksin dhe dhunën?
Po në lidhje me ngritjen e muzikës që flet me tuajin zemër.

Albumi i ri i Markut i prekshëm ka prekur shumë
me baladat e saj të harlisura dhe tekstet lëvizëse.
Një dhuratë e përsosur për Krishtlindje për veten ose të dashurit tuaj. 

 

Klikoni në kopertinën e albumit për të porositurVULcvrNEWRELEASE8x8__64755.1407304496.1280.1280

Porositni dy dhe merrni falas "Ja ku jeni",
një album këngësh për Jezusin dhe Marinë. 
Të dy albumet u publikuan në të njëjtën kohë. 

Çfarë njerëzit janë duke thënë ...

Unë kam dëgjuar CD tim të sapo blerë të "Vulnerable" pa pushim dhe nuk mund të bëjë që të ndryshojë CD për të dëgjuar ndonjë nga 4 CD të tjera të Mark's që kam blerë në të njëjtën kohë. Çdo Këngë e "Vulnerabël" vetëm merr frymë Shenjtërinë! Unë dyshoj se ndonjë nga CD-të e tjerë mund të prekë këtë koleksion të fundit nga Marku, por nëse ato janë edhe gjysma më e mirë
ato janë akoma të domosdoshme.

- Uajne Label

Udhëtoi një rrugë të gjatë me Vulnerabël në CD player… Në thelb ajo është Soundtrack e jetës së familjes time dhe mban gjallë Kujtimet e Mirë dhe na ndihmoi të kalonim nëpër disa pika shumë të ashpra
Falënderoni Zotin për Shërbesën e Markut!

- Mary Therese Egizio

Mark Mallett është i bekuar dhe i vajosur nga Zoti si lajmëtar për kohën tonë, disa nga mesazhet e tij ofrohen në formën e këngëve që rezonojnë dhe kumbojnë brenda qenies time më të brendshme dhe në zemrën time…. Si nuk është Mark Mallet një vokal i njohur botërisht ???
-Sherrel Moeller

Unë e bleva këtë CD dhe e gjeta atë absolutisht fantastike. Zërat e përzier, orkestrimi është thjesht i bukur. Ju ngre lart dhe ju zbret butësisht në Duart e Zotit. Nëse jeni një adhurues i ri i Mark's, kjo është një nga më të mirat që ai ka prodhuar deri më tani.
- Xhenxhefili Supeck

Unë i kam të gjitha CD-të e Shenjave dhe i dua të gjitha, por kjo më prek në shumë mënyra të veçanta. Besimi i tij pasqyrohet në çdo këngë dhe më shumë se gjithçka që është ajo që nevojitet sot.
-Ka një

 

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.

Komentet janë të mbyllura.