Dhuratë

 

"A mosha e ministrive po mbaron. ”

Ato fjalë që ranë në zemrën time disa vjet më parë ishin të çuditshme por edhe të qarta: ne po i afrohemi fundit, jo ministrisë në vetvete; përkundrazi, shumë prej mjeteve dhe metodave dhe strukturave me të cilat Kisha moderne është mësuar të kenë individualizuar, dobësuar dhe madje ndarë trupin e Krishtit fund. Kjo është një "vdekje" e nevojshme e Kishës që duhet të vijë në mënyrë që ajo të përjetojë një ringjallja e re, një lulëzim i ri i jetës, fuqisë dhe shenjtërisë së Krishtit në një mënyrë krejt të re. 

Vetë Zoti kishte parashikuar të krijonte atë shenjtëri "të re dhe hyjnore" me të cilën Fryma e Shenjtë dëshiron të pasurojë të krishterët në agimin e mijëvjecarit të tretë, në mënyrë që "ta bëjë Krishtin zemrën e botës". OPPOPE JOHN PAUL II, Adresa për Etërit Rogationist, n 6, www.vatican.va

Por ju nuk mund të vendosni verë të re në një lëkurë të vjetër vere. Prandaj, "shenjat e kohës" tregojnë qartë, jo vetëm që Zoti është gati të derdh një verë të re… por që lëkura e vjetër e verës është tharë, po rrjedh dhe është e papërshtatshme për një Rrëshaja e re

Ne jemi në fund të të ashtuquajturit krishterim… I ashtuquajturi krishterim është jetë ekonomike, politike, shoqërore e frymëzuar nga parimet e krishtera. Kjo po mbaron - ne e kemi parë atë të vdesë. Shikoni simptomat: prishja e familjes, divorci, aborti, imoraliteti, pandershmëria e përgjithshme… Vetëm ata që jetojnë me besim me të vërtetë e dinë se çfarë po ndodh në botë. Masat e mëdha pa besim janë të pavetëdijshme për proceset shkatërruese që po ndodhin. - Kryepeshkopi i Shenjtë Fulton Sheen (1895 - 1979), transmetuar më 26 janar 1947; krh. regjistruesi.com

Jezusi i krahasoi këto procese shkatërruese me “dhimbjet e punes”Sepse ajo që i ndjek do të jetë një lindje e re

Kur një grua është në lindje, ajo është në ankth sepse i ka ardhur ora; por kur ajo ka lindur një fëmijë, ajo nuk e kujton më dhimbjen për shkak të gëzimit të saj që një fëmijë ka lindur në botë. (Gjoni 16:21)

 

Do të kemi gjithçka

Këtu, ne nuk po flasim për një ripërtëritje të thjeshtë. Përkundrazi, është kulmi i historisë së shpëtimit, kurora dhe përfundimi i një udhëtimi të gjatë të Popullit të Zotit - dhe kështu, gjithashtu Përplasja e Dy Mbretërive. Veryshtë vetë realizimi dhe qëllimi i Shëlbimit: shenjtërimi i Nuses së Krishtit për Festën e Dasmës së Qengjit (Zbul. 19: 8). Prandaj, gjithçka që Perëndia ka zbuluar përmes Krishtit do të bëhet posedimi i të gjithëve Fëmijët e tij në një tufë të unifikuar, të vetme. Siç i tha Jezusi Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta,

Një grupi njerëzish ai i ka treguar rrugën për të shkuar në pallatin e tij; një grupi të dytë i ka treguar derën; tek e treta ai ka treguar shkallët; tek i katërti dhomat e para; dhe tek grupi i fundit ai ka hapur të gjitha dhomat —Jezusi te Luisa, Vëll. XIV, 6 nëntor 1922, Shenjtorët në Vullnetin Hyjnor nga Fr. Sergio Pellegrini, me miratimin e Kryepeshkopit të Tranit, Giovan Battista Pichierri, f. 23-24

Ky nuk është rasti sot në shumicën e lagjeve të Kishës. Nëse modernistët kanë larguar devocionin dhe të shenjtën, ultra-tradicionalistët shpesh i kanë rezistuar karizmatikës dhe profetikës. Nëse intelektit dhe arsyes u është dhënë përparësi në hierarki ndaj misticizmit, nga njëra anë, shpesh laikët kanë lënë pas dore lutjen dhe formimin nga ana tjetër. Kisha sot nuk ka qenë kurrë më e pasur, por edhe kurrë më e varfër. Ajo ka pasurinë e hireve dhe njohurive të shumta të grumbulluara për mijëra vjet… por shumica e tyre është e mbyllur nga frika dhe apatia, ose fshihet nën hirin e mëkatit, korrupsionit dhe mosfunksionimit. Tensioni midis aspekteve institucionale dhe karizmatike të Kishës do të pushojë në epokën e ardhshme.

Aspektet institucionale dhe karizmatike janë bashkë-thelbësore si në kushtetutën e Kishës. Ato kontribuojnë, megjithëse ndryshe, në jetën, ripërtëritjen dhe shenjtërimin e Popullit të Zotit. - Fjala për Kongresin Botëror të Lëvizjeve Kishtare dhe Komunitetet e reja, www.vatican.va

Por çfarë furtune nevojitet për të zhbllokuar këto dhurata! Çfarë Stuhie nevojitet për të hedhur në erë këto mbeturina mbytëse! 

Pra, Populli i Zotit në epokën e ardhshme të Paqes do të jetë si të ishte plotësisht Katolik. Mendoni për një pikë shiu që godet një pellg. Nga pika e hyrjes në ujë, valëzimet bashkëqendrore përhapen në çdo drejtim. Sot, Kisha është shpërndarë rreth këtyre unazave të hirit, duke u larguar, në këtë mënyrë, në drejtime të ndryshme pikërisht sepse fillim nuk është qendra e perceptuar e Zotit por e njeriut. Ju keni disa që përqafojnë veprat e drejtësisë shoqërore, por lënë pas dore të vërtetën. Të tjerët i përmbahen të vërtetës por pa bamirësi. Të shumtë janë ata që përqafojnë sakramentet dhe liturgjitë, megjithatë hedhin poshtë karizmat dhe dhuratat e Shpirtit. Të tjerët imbojnë teologjinë dhe formimin intelektual ndërsa nuk marrin parasysh jetën mistike dhe atë të brendshme, e megjithatë të tjerët përqafojnë profetikën dhe të mbinatyrshmen, ndërsa neglizhojnë mençurinë dhe arsyen. Sa dëshiron Krishti që Kisha e Tij të jetë plotësisht katolike, plotësisht e zbukuruar, plotësisht e gjallë! 

Kështu, Kisha e Ngjallur që do të vijë do të dalë që nga fillimi qendër i Providencës Hyjnore dhe do të përhapet në skajet e tokës me çdo hir, çdo karizëm, dhe çdo dhuratë që Trinia e destinoi për njeriun që nga momenti i lindjes së Adamit deri më sot "Si një dëshmitar për të gjitha kombet, dhe atëherë do të vijë fundi" (Mat 24:14). Ajo që ka humbur do të rikuperohet; ajo që është prishur do të rikthehet; çfarë do të lulëzojë, do të lulëzojë plotësisht. 

Dhe kjo do të thotë, veçanërisht, "Dhurata e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor".

 

QENDRA SHUM

Pika më e vogël, qendra e jetës së Kishës është Vullneti Hyjnor. Dhe me këtë, nuk dua të them thjesht një listë "Për të bërë". Përkundrazi, Vullneti Hyjnor është vetë jeta e brendshme dhe fuqia e Zotit e shprehur në "rreshtat" e Krijimit, Shëlbimit dhe tani, Shenjtërimit. Jezusi i tha Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Prejardhja ime në tokë, duke marrë mish njerëzor, ishte pikërisht kjo - për të ngritur përsëri njerëzimin dhe për t'i dhënë Vullnetit tim Hyjnor të drejtat për të mbretëruar në këtë njerëzim, sepse duke mbretëruar në Njerëzimin tim, të drejtat e të dy palëve, njerëzore dhe hyjnore, u vunë përsëri në fuqi. —Jezusi te Luisa, 24 shkurt 1933; Kurora e Shenjtërisë: Mbi Zbulimet e Jezusit te Luisa Piccarreta (f. 182). Kindle Edition, Daniel. O'Konor

Ky ishte i gjithë qëllimi i jetës, vdekjes dhe ringjalljes së Jezusit: ajo që u bë në Të tani mund të bëhet në ne Kjo është
çelësi për të kuptuar "Ati ynë":

Nuk do të ishte në kundërshtim me të vërtetën për të kuptuar fjalët, "Do të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë," të thotë: "në Kishë si në Zotin tonë Jezu Krishti vetë"; ose "në Nusen që është fejuar, ashtu si në Nusen që ka realizuar vullnetin e Atit." -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2827

Kjo ende nuk është realizuar në kohë dhe kufijtë e historisë.

Sepse misteret e Jezusit nuk janë përsosur dhe përmbushur ende plotësisht. Ata janë të plotë, në të vërtetë, në personalitetin e Jezusit, por jo në ne, që janë anëtarët e tij, as në Kishë, që është trupi i tij mistik.-St. John Eudes, traktat “Për Mbretërinë e Jezusit”, Liturgjia e Orëve, Vol IV, f 559

Prandaj, ne tani po jetojmë përmes dhimbjeve të lindjes që janë të nevojshme për të pastruar Kishën në mënyrë që ta vendosim atë në infinit qendra e Vullnetit Hyjnor në mënyrë që ajo të kurorëzohet me Dhuratën e Të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor Kingdom Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor. Në këtë mënyrë, "të drejtat" e njeriut të humbura në Kopshtin e Edenit do të rikthehen si dhe Harmoni të njeriut me Zotin dhe krijimin, i cili është "duke rënkuar në dhembje të lindjes edhe tani".[1]Rom 8: 22 Kjo nuk është e rezervuar vetëm për përjetësinë, siç tha Jezusi, por është përmbushja dhe fati i Kishës brenda kohës! Kjo është arsyeja pse, në këtë mëngjes të Krishtlindjes, ne duhet të ngremë sytë nga kaosi dhe hidhërimi i tanishëm, nga dhuratat nën pemët tona te Dhurata që pret të hapet, edhe tani!

… Në Krishtin është realizuar rendi i duhur i të gjitha gjërave, bashkimi i parajsës dhe tokës, ashtu si Perëndia Ati synonte që në fillim. Theshtë bindja e Zotit Biri Mishëruar që rivendos, rivendos, bashkimin origjinal të njeriut me Perëndinë dhe, pra, paqen në botë. Bindja e tij bashkon edhe një herë të gjitha gjërat, 'gjërat në parajsë dhe gjërat në tokë'. - Kardinali Raymond Burke, fjalim në Romë; 18 maj 2018, lifesitnews.com

Kështu, është përmes pjesëmarrjes në bindjen e Tij, në "Vullnetin Hyjnor", që ne do të rifitojmë birësinë e vërtetë - me degëzime kozmologjike: 

… Është veprimi i plotë i planit origjinal të Krijuesit i përvijuar: një krijim në të cilin Zoti dhe burri, burri dhe gruaja, njerëzimi dhe natyra janë në harmoni, në dialog, në bashkësi. Ky plan, i mërzitur nga mëkati, u mor në një mënyrë më të mrekullueshme nga Krishti, i Cili po e kryen atë në mënyrë misterioze, por efektive në realitetin aktual, në pritje për ta sjellë atë në përmbushje  —POPE JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 14 shkurt 2001

 

T AS BNI DHURAT

Këtë Krishtlindje, ne kujtojmë se Jezusi mori tre dhurata: ar, temjan dhe mirrë. Në këto janë paralajmëruar plotësinë e dhuratave që Zoti synon për Kishën. flori është "depozita e besimit" ose "e vërteta" e fortë, e pandryshueshme; të temjan është aroma e ëmbël e Fjalës së Zotit ose "mënyra"; dhe mirrë është balsami i sakramenteve dhe karizmave që japin "jetë". Por të gjitha këto duhet të tërhiqen tani në gjoks ose në "arkën" e një modaliteti të ri të Vullnetit Hyjnor. Zoja, "arka e Besëlidhjes së re" është me të vërtetë një paralajmërim i gjithçkaje që Kisha do të bëhet - ajo që ishte krijesa e parë që jetoi përsëri në Vullnetin Hyjnor pas Adamit dhe Evës, që jetoi në qendër të saj.

Vajza ime, Vullneti im është qendra, virtytet e tjera janë rrethi. Imagjinoni një rrotë në mes të së cilës janë përqendruar të gjitha rrezet. Çfarë do të ndodhte nëse një prej këtyre rrezeve do të shkëputej nga qendra? Së pari, ai rreze do të dukej keq; së dyti, do të mbetej i vdekur, ndërsa rrota, duke lëvizur, do të shpëtonte prej saj. I tillë është Vullneti im për shpirtin. Vullneti im është qendra. Të gjitha gjërat që nuk janë bërë në Vullnetin tim, dhe vetëm për të përmbushur Vullnetin tim - edhe gjërat e shenjta, virtytet ose punët e mira - janë si rrezet e shkëputura nga qendra e timonit: vepra dhe virtyte pa jetë. Ata kurrë nuk mund të më kënaqnin; përkundrazi, bëj gjithçka për t'i ndëshkuar dhe për t'i hequr qafe. —Jezusi te Luisa Piccarreta, Vëllimi 11, 4 Prill, 1912

Qëllimi i kësaj Stuhie të tanishme nuk është vetëm pastrimi i botës por zbritja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor në zemrën e Kishës në mënyrë që ajo të jetojë, jo më me vullnetin e saj - si një skllav që i bindet zotërisë së saj - por si një vajzë
duke zotëruar Vullnetin - dhe të gjitha të drejtat e saj - të Atit të saj.[2]shih Birësia e vërtetë

jetoj në Vullnetin Tim është të mbretëroj në të dhe me të, ndërsa të do Vullneti im është që t'u nënshtrohem urdhrave të Mia. Shteti i parë është të posedosh; e dyta është marrja e dispozitave dhe ekzekutimi i komandave. Për të jetoj në Vullnetin Tim është ta bëj Vullnetin Tim të vetin, si pronë të dikujt dhe që ata ta administrojnë atë ashtu siç e dëshirojnë; te do Vullneti im është ta konsideroj Vullnetin e Zotit si Vullnetin Tim, dhe jo [gjithashtu] si pronë të dikujt që ata janë në gjendje ta administrojnë ashtu siç e synojnë. Për të jetoj në Vullnetin Tim është të jetoj me një Vullnet të vetëm […] Dhe meqenëse Vullneti Im është i shenjtë, i pastër dhe paqësor, dhe sepse është një Vullnet i vetëm që mbretëron [në shpirt], nuk ekzistojnë kontraste [midis nesh]… Nga ana tjetër, për të do Vullneti im është të jetoj me dy vullnete në një mënyrë të tillë që, kur të jap urdhra për të ndjekur Vullnetin Tim, shpirti ndjen peshën e vullnetit të vet që shkakton kontraste. Dhe edhe pse shpirti zbaton me besnikëri urdhrat e Vullnetit Tim, ai ndjen peshën e natyrës njerëzore të tij rebele, të pasioneve dhe prirjeve të tij. Sa shenjtorë, megjithëse mund të kenë arritur majat e përsosmërisë, ndien vullnetin e tyre duke i bërë luftë, duke i mbajtur të shtypur? Nga ku shumë u detyruan të bërtisnin: "Kush do të më çlirojë nga ky trup i vdekjes?", Që është, "Nga ky vullnet i imi, që dëshiron t'i japë vdekjen të mirës që dua të bëj?" (krh. Rom 7:24) - Jezusi te Luisa, Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor në Shkrimet e Luisa Piccarreta, 4.1.2.1.4, (Vendndodhjet e Kindle 1722-1738), Rev. Joseph Iannuzzi

Nëse kjo që po them tingëllon konfuze ose është e vështirë të kuptohet, mos u shqetëso, nuk je vetëm. Me ato fjalë me të vërtetë sublime, Jezusi shpalosi “teologjinë” e Vullnetit Hyjnor në 36 vëllime për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta.[3]shih Në Luisa dhe Shkrimet e saj Përkundrazi sot, ndjej që Zoti dëshiron Zhurma e vogël e zonjës sonë thjesht pyes për këtë Dhuratë të Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor. Thjesht zgjatni duart tuaja drejt Jezusit dhe i thoni: "Po, Zot, po; Dëshiroj të marr plotësinë e kësaj Dhurate, të përgatitur për kohën tonë, që jam lutur për tërë jetën time në "Ati ynë". Edhe pse nuk e kuptoj plotësisht këtë punë tuajin në kohën tonë, unë e zbraz veten para Teje këtë Krishtlindje të të gjitha mëkateve - vullnetit tim - në mënyrë që të mund ta zotëroj Vullnetin tënd Hyjnor, në mënyrë që vullnetet tona të jenë një. "[4]shih Vullneti i vetëm

Ashtu si Jezusi i mitur nuk hapi gojën për të kërkuar ar, temjan dhe mirrë, por thjesht u bë i vogël, po ashtu, nëse bëhemi të vegjël me këtë prirje për të Dëshira Vullneti Hyjnor, që është më i bukuri i fillimeve. Kaq mjafton për sot. 

Për këdo që pyet, merr; dhe ai që kërkon, gjen; dhe atij që troket, dera do t'i hapet. Cili prej jush do t'i jepte djalit të tij një gur kur ai kërkon një bukë, ose një gjarpër kur ai kërkon një peshk? Nëse atëherë, që jeni të lig, dini të bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj, aq më tepër Ati juaj qiellor do t'u japë gjëra të mira atyre që e pyesin. (Mat 7: 8-11)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Mosha e Ministrive po përfundon

Ngjallja e Kishës

Dhimbjet e punës janë reale

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Në Luisa dhe Shkrimet e saj

Birësia e vërtetë 

Vullneti i vetëm

 

 

Një Krishtlindje e Gëzuar dhe e Gëzuar për të gjithë ju
të dashurit e mi, të dashur lexues!

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , , , , .