Qëllimi i Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 31

tullumbace2a

 

I duhet të qesh, sepse unë jam personi i fundit që do të kisha imagjinuar të flas për lutjen. Duke u rritur, unë isha hiper, lëvizja vazhdimisht, gjithmonë e gatshme për të luajtur. E kisha të vështirë të rrija akoma në meshë. Dhe librat, për mua, ishin humbje e kohës së mirë të lojës. Kështu që, në kohën që mbarova shkollën e mesme, ndoshta kisha lexuar më pak se dhjetë libra në tërë jetën time. Dhe ndërsa lexoja Biblën time, të them të paktën, mundësia për t'u ulur dhe për t'u lutur për çdo kohë ishte e vështirë.

Kur isha vetëm shtatë vjeç, u njoha me nocionin e "marrëdhënies personale me Jezusin". Unë u rrita me lutje familjare, me prindër që e donin thellë Zotin dhe e endnin krishterimin përmes gjithçkaje që bëmë. Por vetëm kur u largova nga shtëpia, kuptova se sa krejt i dobët, i prirur për mëkat dhe i pafuqishëm isha për të ndryshuar veten. Kjo ishte kur një mik i imi filloi të fliste për "jetën e brendshme", shpirtërore të shenjtorëve dhe këtë thirrje personale nga Zoti për t'u bashkuar me Të. Fillova të shoh se një "marrëdhënie personale" me Zotin ishte shumë më tepër sesa të shkoja në meshë. Ajo kërkonte kohën time dhe vëmendjen time ndaj Tij, në mënyrë që të mund të mësoja të dëgjoja zërin e Tij dhe ta linim të më donte. Me një fjalë, kërkoi që unë të filloja ta merrja seriozisht jetën time shpirtërore dhe lutuni Sepse siç mëson Katekizmi

… Lutje is marrëdhënia e gjallë e fëmijëve të Zotit me Atin e tyre -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2565

Ndërsa fillova ta marr seriozisht jetën time të lutjes, një gëzim dhe paqe e re që nuk kisha provuar kurrë më parë, filloi të ma mbushë zemrën. Papritmas, mençuria dhe kuptimi i ri i Shkrimeve më mbushën mendjen; sytë e mi u hapën për të këqijat delikate që më parë i kisha shkelur. Dhe natyra ime disi e egër filloi të zbutet. Kjo është e gjitha për të thënë se, nëse I kanë mësuar të luten, dikush mund të lutet.

Zoti thotë në Ligjin e Përtërirë,

Unë kam vënë para jush jetën dhe vdekjen, bekimin dhe mallkimin; prandaj zgjidh jetën ... (Ligj. 30:19)

Meqenëse Katekizmi mëson se "lutja është jeta e zemrës së re", atëherë zgjidh lutjen. E them këtë sepse çdo ditë duhet të zgjedhim Zotin, ta zgjedhim Atë mbi gjithçka tjetër, të kërkojmë së pari E tij mbretëria, dhe kjo përfshin zgjedhjen për të kaluar kohën me Të.

Në fillim, lutja mund të jetë një gëzim për ju, por do të ketë raste kur nuk është kështu; kohë kur do të jetë e thatë, e vështirë dhe e papëlqyeshme. Por kam zbuluar se ato kohëra, edhe nëse zgjasin për një kohë të mirë, nuk zgjasin kurrë përgjithmonë. Ai na lejon të përjetojmë shkretim në lutje, për aq kohë sa nevojitet, në mënyrë që besimi ynë tek Ai të sprovohet dhe pastrohet; dhe Ai na lejon të shijojmë ngushëllimet e Tij, sa herë që të jetë e nevojshme, në mënyrë që të rinovohemi dhe forcohemi. Dhe Zoti është gjithmonë besnik, duke mos na lejuar kurrë të provohemi përtej forcës sonë. Prandaj mos harroni se, si pelegrinë, ne jemi duke udhëtuar gjithmonë nëpër male shpirtërore. Nëse jeni në një majë, mos harroni se do të vijë një luginë; nëse jeni në një luginë, përfundimisht do të arrini një kulm.

Një ditë, pas një periudhe shkretimi, Jezusi i tha Shën Faustinës:

Vajza ime, gjatë javëve kur as nuk më patë dhe as nuk e ndjenit praninë time, unë isha më thellësisht e bashkuar me ju sesa në raste [kur keni përjetuar] ekstazë. Dhe besnikëria dhe aroma e lutjes tënde më kanë arritur. Pas këtyre fjalëve, shpirti im u përmbyt nga ngushëllimi i Zotit. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1246

Mbani para jush qëllimin e lutjes, është qëllimi. Nuk është për të "bërë lutjet tuaja", për të thënë kështu; një garë për të kaluar Rruzaren tuaj, një nxitim i çmendur për të skremuar librin tuaj të lutjeve, ose një vrap për të kapërcyer një devocion. Përkundrazi

Prayer Lutja e krishterë duhet të shkojë më tej: në njohjen e dashurisë së Zotit Jezus, për t'u bashkuar me të. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2708

Një përshëndetje Maria u lut me zemër është më e fuqishme se pesëdhjetë u lutën pa të. Kështu që, nëse filloni të luteni një Psalm, për shembull, dhe tre fjali në, ju ndjeni praninë e Zotit, sigurinë e Tij, ose dëgjoni një fjalë njohurie në zemrën tuaj, atëherë qëndroni atje në atë vend dhe ndenji me Të. Ka raste kur unë do të filloj një Rruzar ose Zyrë Hyjnore ... dhe është dy orë më vonë që më në fund e përfundoj sepse Zoti donte t'i fliste zemrës time fjalë dashurie midis rruazave; Ai donte të më mësonte më shumë sesa ato që ishin shkruar në faqe. Dhe kjo është në rregull. Nëse Jezusi do t'i binte ziles së derës dhe do të thoshte: "A mund të flas me ty për një moment", nuk do të thoje: "Më jep 15 minuta, unë thjesht po përfundoj lutjet e mia". Jo, në atë moment, ju e keni arritur qëllimin tuaj! Dhe qëllimi, thotë Shën Pali, është

… Që [Ati] t'ju japë në përputhje me pasuritë e lavdisë së tij për t'u forcuar me fuqi përmes Shpirtit të tij në brendësinë e vet dhe që Krishti të mund të banojë në zemrat tuaja me anë të besimit; që ju, të rrënjosur dhe të mbështetur në dashuri, të keni forcë të kuptoni me të gjithë të shenjtët se çfarë është gjerësia dhe gjatësia, lartësia dhe thellësia dhe të njihni dashurinë e Krishtit që tejkalon njohurinë, në mënyrë që të mbusheni me të gjitha plotësia e Zotit. (Ef 3: 16-19)

Kështu që zemra juaj, si një tullumbace me ajër të nxehtë, të mund të zgjerohet për të përmbajtur gjithnjë e më shumë të Zotit.

Dhe kështu, siç thamë më herët në këtë Tërheqje, mos jini vetë gjykatësi i përparimit tuaj të brendshëm. Shtë zbuluar se rrënjët e pemëve rriten shumë më shumë në ngrirjen e dimrit sesa kemi kuptuar. Po ashtu, shpirti që mbetet i rrënjosur dhe i mbështetur në lutje do të rritet në mënyrë të brendshme në mënyra që ata akoma nuk mund t'i perceptojnë. Mos u dekurajoni nëse jeta juaj e lutjes duket e ndenjur. Të lutesh është një veprim i besim; të lutesh kur nuk të pëlqen të lutesh është një veprim i dashuridhe "Dashuria nuk deshton kurre." [1]1 Cor 13: 8

Drejtori im shpirtëror një herë më tha: “Nëse pesëdhjetë herë gjatë lutjes, shpërqendrohesh, por pesëdhjetë herë kthehesh te Zoti dhe fillon të lutesh përsëri, kjo është pesëdhjetë veprime dashurie për Zotin që mund të jenë më meritore në sytë e Tij sesa një lutje e vetme, e patrazuar ”.

… Dikush bën kohë për Zotin, me vendosmërinë e vendosur të mos dorëzohet, pavarësisht nga sprovat dhe thatësia që mund të hasë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2710

Dhe kështu, miqtë e mi, mund t’ju ​​duket se 'tullumbace e zemrës suaj' nuk po mbushet aq shpejt sa dëshironi. Kështu që nesër, do të flasim për më shumë parime themelore të lutjes që jam i sigurt se do t'ju ndihmojnë të fluturoni drejt qiellit ...

 

 PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Qëllimi i lutjes është njohja e dashurisë për Jezusin dhe bashkimi me Të që do të vijë me anë të këmbënguljes dhe vendosmërisë.

Pyesni dhe do t'ju jepet; kërkoni dhe do ta gjeni; trokitni, dhe do t'ju hapet. Nëse ju, që jeni të këqij, dini të bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj, aq më tepër Ati qiellor do t'u japë Frymën e Shenjtë atyre që e pyesin. (Luka 11: 9, 13)

mbajtja e derës

 

Marku dhe familja dhe shërbesa e tij mbështeten plotësisht
mbi Providencën Hyjnore.
Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja!

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 1 Cor 13: 8
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.