Vdekja e Mirë

KRESHME RETREAT
Dita 4

vetvetes_Fotor

 

IT thotë në Fjalët e urta,

Pa një vizion njerëzit humbin përmbajtjen. (Prov 29:18)

Në ditët e para të kësaj tërheqjeje të kreshmës, pra, është e domosdoshme që të kemi një vizion të asaj që do të thotë të jesh i krishterë, vizionin e Ungjillit. Ose, siç thotë profeti Hosea:

Populli im vdes për mungesë njohurie! (Hozea 4: 6)

A e keni vërejtur si vdekje është bërë një zgjidhje për problemet e botës sonë? Nëse keni një shtatzëni të padëshiruar, shkatërroni atë. Nëse jeni i sëmurë, shumë i moshuar ose i dëshpëruar, bëni vetëvrasje. Nëse dyshoni se një komb fqinj është një kërcënim, bëni një grevë paraprake ... vdekja është bërë zgjidhja e vetme. Por nuk është kështu. Ashtë një gënjeshtër nga "babai i gënjeshtrës", Satani, për të cilin Jezusi tha se ishte një "Gënjeshtar dhe një vrasës që nga fillimi". [1]krh. Gjoni 8: 44-45

Një hajdut vjen vetëm për të vjedhur, therur dhe shkatërruar; Unë erdha në mënyrë që ata të kishin jetën dhe ta kishin atë me bollëk. (Gjoni 10:10)

Kështu që Jezusi dëshiron që ne ta kemi jetën me bollëk! Por si ta sheshojmë atë me faktin që të gjithë ne ende sëmuremi, ende plakemi… ende vdesim? Përgjigja është se jeta që Jezusi erdhi të sjellë është një shpirtëror jetë. Për atë që na ndan nga përjetësia është a vdekje shpirterore.

Sepse paga e mëkatit është vdekja, por dhurata e Perëndisë është jeta e përjetshme në Krishtin Jezus, Zotin tonë. (Rom 6:23)

Kjo "jetë" është në thelb Jezusi. Isshtë Zoti. Dhe konceptohet brenda zemrave tona përmes Pagëzimit. Por duhet të rritet, dhe kjo është ajo që na shqetëson në këtë Tërheqje të Kreshmës: sjellja e jetës së Jezusit brenda nesh deri në pjekuri. Dhe kështu: duke sjellë në vdekje gjithçka që nuk është e Shpirtit të Zotit, domethënë gjithçka që është e "mishit", ajo që është mishore dhe e çrregullt.

Dhe kështu, si të krishterë, mund të flasim për një "vdekje të mirë". Kjo eshte, një që po vdes për veten dhe gjithçka që e mban jetën e Krishtit të mos rritet brenda dhe të na pushtojë. Dhe kjo është ajo që mëkati parandalon, sepse "Paga e mëkatit është vdekja".

Me fjalët dhe me jetën e Tij, Jezusi na tregoi rrugën për në jetën e përjetshme.

… Ai u zbraz vetë, duke marrë formën e një skllavi ai u përul, duke u bërë i bindur ndaj vdekjes, madje edhe vdekjes në kryq. (Phil 2: 7-8)

Dhe Ai na urdhëroi të ndjekim këtë Rrugë:

Kush dëshiron të vijë pas meje duhet të mohojë vetveten, të marrë kryqin e tij dhe të më ndjekë. (Mat 16:24)

Pra vdekja is një zgjidhje: por jo shkatërrimi i qëllimshëm i trupit të dikujt ose i tjetrit, përkundrazi, vdekja e vetes do të "Jo vullneti im, por yti bëftë," Jezusi tha në Gjetsemane.

Tani, e gjithë kjo mund të tingëllojë e zymtë dhe dëshpëruese, një lloj feje morbide. Por e vërteta është se pa është ajo që e bën jetën të zymtë dhe dëshpëruese dhe morbide. Unë e dua atë që tha Gjon Pali II,

Jezusi është kërkues, sepse Ai dëshiron lumturinë tonë të sinqertë. —BLETUAR JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 gusht 2004, Zenit.org

Ndërsa Budizmi përfundon me zbrazjen e vetvetes, Krishterimi jo. Vazhdon me mbushjen e jetës së Zotit. Jezusi tha,

Në qoftë se një kokërr grurë nuk bie në tokë dhe nuk vdes, ai mbetet vetëm një kokërr gruri; por nëse vdes, jep shumë fruta. Kush e do jetën e tij e humbet atë, dhe kush e urren jetën e tij në këtë botë do ta ruajë atë për jetën e përjetshme. Kush më shërben mua, duhet të më ndjekë dhe atje ku jam, do të jetë edhe shërbëtori im. (Gjoni 12: 24-26)

A e dëgjoni atë që Ai po thotë? Ai që refuzon mëkatin, i cili kërkon së pari Mbretërinë e Zotit sesa mbretërinë e vet, do të jetë gjithmonë me Jezusin: "Atje ku jam, do të jetë edhe shërbëtori im." Kjo është arsyeja pse shenjtorët ishin mbushur me infeksion me gëzim dhe paqe: ata zotëronin Jezusin që i posedonte. Ata nuk u larguan nga fakti që Jezusi ishte dhe po kërkon. Krishterimi kërkon vetëmohim. Ju nuk mund ta keni Ringjalljen pa Kryqin. Por shkëmbimi është fjalë për fjalë jashtë kësaj bote. Dhe kjo, me të vërtetë, është ajo që është shenjtëria: mohimi i plotë i vetvetes nga dashuria për Krishtin.

… Shenjtëria matet sipas 'misterit të madh' në të cilin Nusja i përgjigjet me dhuratën e dashurisë dhuratës së Dhëndrit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 773

Po, ju e këmbeni jetën tuaj me atë të Krishtit, ashtu si Ai e ka këmbyer jetën e Tij me tuajen. Kjo është arsyeja pse Ai zgjodhi figurat e Nusit dhe Dhëndrit, sepse lumturia që Ai synon për ju është bekimi i bashkimit me Trininë e Shenjtë - një vetë-dhënie e plotë dhe totale e njërit ndaj tjetrit.

Krishterimi është rruga e gëzimit, jo e trishtimit dhe sigurisht jo e vdekjes… por vetëm kur pranojmë dhe përqafojmë “vdekjen e mirë”.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Ne duhet të mohojmë pasionet e mishit dhe të pendohemi nga mëkati në mënyrë që të gjejmë lumturinë që Zoti dëshiron për ne: jetën e Tij duke jetuar në ne.

Sepse ne që jetojmë vazhdimisht jemi dorëzuar në vdekje për hir të Jezusit, në mënyrë që jeta e Jezusit të shfaqet në mishin tonë të vdekshëm. (2 Kor 4:11)

ringjallja

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 8: 44-45
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.