Zëri i Bariut të Mirë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 qershor 2016
Tekste liturgjike këtu 

bariu3.jpg

 

pika: po hyjmë në një periudhë ku toka po zhytet në një errësirë ​​të madhe, ku drita e së vërtetës po eklipsohet nga hëna e relativizmit moral. Në rast se dikush mendon se një thënie e tillë është fantazi, unë ua shtyj edhe një herë profetëve tanë papnorë:

Ipreciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë, re të mëdha dhe kërcënuese bashkohen në horizontin e mbarë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë. —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim, dhjetor, 1983; www.vatican.va

Areas në zona të gjera të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant. -Letër e Shenjtërisë së Tij POPI BENEDIKT XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 12 Mars 2009; Katolik Online

Sidoqoftë, drita e Krishtit, ajo "flakë", nuk do të pushojë kurrë në zemrat e Tij besnik, sepse Jezusi është një Bari i Mirë që nuk e braktis kurrë kopenë e Tij. Ajo dritë është e Tij fjalë i perbere nga dy pjese:

Edhe pse ec nëpër luginën e hijes së vdekjes, nuk do të kem frikë nga asnjë e keqe, sepse ti je me mua; tuajat shkop dhe Stafi ngushëlloni mua. (Psalmi 23: 4)

La shebat ose "shufra" përdoret nga një bari për të mbrojtur kopenë e tij dhe për t'i mbajtur larg grabitqarët. Kjo është analoge me Fjalën e Zotit të zbuluar në "depozitimin e besimit": ato të vërteta të pandryshueshme që u janë transmetuar Apostujve përmes ligjit natyror dhe moral dhe të cilat janë ruajtur për 2000 vjet. Këto konstante mësimet mbajnë larg ujqërit e herezisë.

La mishenah ose "shkopi" përdoret nga bariu për të tundur dhe drejtuar kopenë e tij ose për të ngritur ose tërhequr butësisht një qengj humbës përsëri në tufë. Kjo është analoge me fjalën e Zotit të zbuluar përmes karizmës së profecisë, e cila përforcon dhe drejton Kishën drejt rrjedhave të hirit dhe sigurisë së kullotave të gjelbërta, domethënë Traditës së Shenjtë. Kur natë afrohet dhe delet nuk mund të shohin qartë ujqërit që mblidhen, Bariu i Mirë tërheq kopenë e tij në vathën e deleve, duke i mbajtur pranë Tij me Stafi.

Profecia, pra, nuk e zëvendëson ose e zëvendëson domosdoshmërinë dhe mbrojtjen e Depozitimit të Besimit. Përkundrazi, ajo përforcon qëllimin e saj të natyrshëm: të mbrojë kopenë derisa të arrijnë

… Shtëpia e Zotit. (Psalmi 23: 6)

Kështu, me të drejtë mund të thuhet: “shkopi yt stafi yt më ngushëllon ". A mund ta imagjinoni njërën pa tjetrën? Më lejoni të ilustroj se si profecia e ka ndihmuar Kishën në këto kohërat tona.

Depozita e Besimit zbulon planin shpëtimtar të Zotit përmes Pasionit, Vdekjes dhe Ringjalljes së Krishtit; zbulesa private ka ndriçuar thellësitë e Mëshirës së Tij Hyjnore. Depozita e Besimit na ofron Sakramentin e Pajtimit; profecia ose "zbulesa private" na ka nxitur të shkojmë në rrëfim mujore. Depozita e Besimit na ka lënë trashëgim Eukaristinë; zbulesa private na ka ndihmuar ta kuptojmë atë si Zemra e Shenjtë. Depozita e Besimit inkurajon përkushtimin dhe bashkimin me Marinë, nënën tonë; na thotë profecia si përmes Rruzares, Shenjtërimit, Të Shtunave të Parë, etj. Depozita e Besimit na thërret të "lutemi gjithmonë"; zbulesa private na ka kujtuar të “lutu me zemër" Depozita e Besimit na jep Ungjillin shoqëror; profecia ka paralajmëruar kundër "përhapjes së gabimeve të Rusisë" - Marksizmi, ateizmi, materializmi, etj. Kështu që ju shihni, Shkopi jo vetëm që mban larg rrezikun dhe shpërndan ujqërit e herezisë, por Shtabi siguron, udhëzon dhe na mban në strehë e kullotave të gjelbërta.

Të dyja janë të domosdoshme, sepse Zoti i ka dëshiruar ashtu.

Lexuesit mund të jenë të njohur me një analogji tjetër që kam përdorur: se Depozita e Besimit është si një makinë, dhe profecia është si dritat e saj. Kjo është, profecia nuk është kurrë e ndarë nga Tradita e Shenjtë, por ndriçon rrugën në mënyrë që mund të jetohet më me besnikëri. Profecia na ndihmon

… Për të kuptuar shenjat e kohës dhe për t'iu përgjigjur atyre me të drejtë me besim. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Mesazhi i Fatimes, Koment Theologjik, www.vatican.va

Shumë shpesh, kur dëgjojmë fjalën "profeci" mendojmë për parashikime shpirtërore të parashikimit të fatit ose Nostradamus. Nëse profecia e mirëfilltë flet për të ardhmen, kjo është për shkak se ajo ka për qëllim të na thërrasë të jetojmë më me besnikëri në momentin e tanishëm dhe të na sigurojë për dorën udhëzuese të Bariut të Mirë në çdo moment të historisë. Për më tepër, profecia më e fuqishme është ajo që është a jeta e jetuar sepse, dhe është konformizuar me Krishtin, qoftë ai martirizim i jetës së shenjtëruar, apo ai martirizëm që shkon kundër rrymës së botës në vendin e punës, në klasë apo edhe në shtëpi.

Lum ju kur ju fyejnë, ju përndjekin dhe shqiptojnë çdo lloj të keqe kundër jush në mënyrë të rreme për shkak të meje ... Kështu ata i përndoqën profetët që ishin para jush. (Ungjilli i sotëm)

Timeshtë koha që ne t'i kushtojmë vëmendje të madhe në këtë orë errësire, sepse Zoti po "ndez fenerët", si të thuash. Kisha do të drejtohet - me dëshirë ose jo - gjithnjë e më shumë nga drita e profecisë. Të tijat fjalë, folur përmes profetëve të Tij - shumë të cilët, deri më tani, janë mënjanuar ose injoruar - do të vijnë në ballë në mënyra të pashmangshme. Siç përfundova në Bori i fundit:

Unë, Zoti, do të flas fjalën që do të them dhe do të kryhet. Nuk do të vonohet më, por në ditët e tua, o shtëpi rebele, unë do të flas fjalën dhe do ta kryej, thotë Zoti, Zoti… (Ezek 12: 23-25)

Leximet këtë javë fillojnë me zbulimin e shërbesës së profetit Elia, i cili do të shërbejë si një paralajmërim dhe mundësi për pendim. Kështu që, gjithashtu fryma e Elias po derdhet në këtë orë.

Ndërsa Zoti, Perëndia i Izraelit, jeton, të cilit unë i shërbej, gjatë këtyre viteve nuk do të ketë vesë as shi përveç fjalës sime. (Leximi i parë)

Prandaj, Dëgjo! Shikoni dhe lutuni! Dhe mos kini frikë, sepse nëse i përkisni Krishtit, ju do ta njihni zërin e Tij dhe Ai do t'ju udhëheq me shkopin dhe shkopin e Tij.

Ngre sytë drejt maleve; nga do të më ndihmojë? LORD Zoti do të të ruajë nga çdo e keqe; ai do të ruajë jetën tënde. (Psalmi i sotëm)

Udhëhequr nga Magjisteri i Churc
h, sensus fidelium di të dallojë dhe mirëpresë në këto zbulime çfarëdo që përbën një thirrje autentike të Krishtit ose të shenjtorëve të tij drejt Kishës.
-Katekizmi i Kishës Katolike, n 67

 

LIDHJE ME LIDHJE

Afër Këmbëve të Bariut

Profecia Kuptohet si duhet

Qiri i ndezur

 

Faleminderit për dashurinë, lutjet dhe mbështetjen tuaj!

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.