Momenti i hirit

KRESHME RETREAT
Dita 27

enët

 

KUR Zoti hyri në historinë njerëzore në mish përmes personit të Jezusit, mund të thuhet se Ai pagëzoi kohë vetveten. Papritmas, Zoti - tek i cili është i pranishëm gjithë përjetësia - po ecte nëpër sekonda, minuta, orë dhe ditë. Jezusi po zbulonte se koha në vetvete është një kryqëzim midis Qiellit dhe tokës. Bashkimi i tij me Atin, vetmia e tij në lutje dhe e gjithë shërbesa e Tij u matën të gjitha në kohë  përjetësia në të njëjtën kohë. Dhe pastaj Ai u kthye nga ne dhe tha…

Kush më shërben mua, duhet të më ndjekë dhe atje ku jam, do të jetë edhe shërbëtori im. (Gjoni 12:26)

Si mund të jemi ne, që mbetemi në tokë, me Krishtin, i cili është ulur në Qiell? Përgjigja është të jesh aty ku Ai është në tokë: në moment i pranishem. Momenti i kaluar është zhdukur; ai që do të vijë nuk ka mbërritur. Momenti i vetëm që është, është momenti i tanishëm. Dhe kështu, edhe këtu është vendi ku është Zoti - prandaj është Momenti i hirit. Kur Jezusi tha, "Kërkoni së pari mbretërinë e Zotit", i vetmi vend për ta kërkuar është aty ku është, në vullnetin e Zotit në momentin aktual. Siç tha Jezusi,

… Mbretëria e Zotit është afër. (Mat 3: 2)

Atëherë, pelegrini shpirtëror nuk është ai që vrapon përpara, por ai që merr me kujdes dhe me dashuri një gur të vogël për çdo herë. Ndërsa bota gjarpëron nëpër rrugën e gjerë dhe të lehtë, vullneti i Zotit shprehet në çfarëdo kërkese tjetër që kërkon gjendja jonë e jetës. Ashtu si Jezusi puthi Kryqin e Tij, ne duhet të puthim këto momente të vogla të ndërrimit të pelenave, vendosjes së taksave ose pastrimit të dyshemesë, sepse atje është vullneti i Zotit.

Në moshën 12 vjeçare, Jezusi shenjtëroi i zakonshëm kur ai u largua nga tempulli në Jeruzalem dhe u kthye në shtëpi me prindërit e tij.

Ai zbriti me ta dhe erdhi në Nazaret, dhe ishte i bindur ndaj tyre… Dhe Jezusi përparoi me mençuri, epokë dhe favor përpara Perëndisë dhe njerëzve. (Luka 2: 51-42)

Por për 18 vitet e ardhshme, Zoti ynë nuk bëri asgjë tjetër përveç detyrës së momentit. Pra, dikush do të ishte gabimisht tragjikisht të thoshte se kjo nuk ishte një thelbësor pjesë e shërbesës dhe dëshmisë së Krishtit. Nëse Jezusi e shndërroi lëkurën e lebrozëve vite më vonë, në Nazaret ai po transformonte natyrën e punës: Zoti po shenjtëronte detyrën e momentit. Ai bëri shenjë duke bërë pjatat, duke pastruar dyshemenë dhe duke fshirë tallashin nga mobiljet; Ai bëri të shenjtë mbajtjen e ujit, shtrimin e shtratit dhe mjeljen e një dhie; Ai bëri që shenjta të hidhte një rrjetë peshku, duke lundruar në kopsht dhe duke larë rrobat. Sepse ky ishte vullneti i Atit për Të.

Ushqimi im është të bëj vullnetin e atij që më ka dërguar dhe të përfundoj punën e tij. (Gjoni 4:34)

Pastaj në fillim, puna e Atit ishte të ishte një marangoz! A nuk mund ta imagjinonim se kjo thënie tjetër e vogël e Jezusit ishte ndoshta një jehonë nga mençuria e Marisë ose e Jozefit kur Ai po rritej?

Kush është besnik në shumë pak është besnik edhe në shumë. (Luka 16:10)

Dje, fola për braktisjen totale ndaj Zotit nga të qenit besnik në çdo moment, nëse vullneti i Zotit sjell ngushëllime apo kryqe. Kjo braktisje përfshin heqjen dorë nga e kaluara dhe e ardhmja. Siç tha Jezusi,

Edhe gjërat më të vogla janë përtej kontrollit tuaj. (Luka 12:26)

Ose siç thotë proverbi rus:

Nëse nuk vdisni i pari, do të keni kohë ta bëni. Nëse vdisni para se të bëhet, nuk keni nevojë ta bëni.

Fr. Jean-Pierre de Caussade shprehet në këtë mënyrë:

Kënaqësia jonë e vetme duhet të jetë të jetojmë në momentin e tanishëm sikur të mos kishte asgjë për të pritur përtej tij. —Pr. Jean-Pierre de Caussade, Braktisja e Providencës Hyjnore, përkthyer nga John Beevers, f. (Prezantimi)

Dhe kështu, "Mos u shqetëso për nesër", Jezusi tha: "E nesërmja do të kujdeset për veten e saj". [1]Matt 6: 34

Ekziston një varg në psalmet e Davidit që është i mbushur me mençuri, veçanërisht në epokën tonë të pasigurisë.

Fjala jote është një llambë për këmbët e mia, një dritë për shtegun tim. (Psalmi 119: 105)

Vullneti i Zotit është shpesh, jo një fener, por vetëm një llambë - dritë e mjaftueshme për hapin tjetër. Unë shpesh flas me të rinj që thonë: “Nuk e di se çfarë dëshiron Zoti të bëj. Unë e ndiej këtë thirrje për të bërë këtë apo atë, por nuk e di se çfarë duhet të bëj ... ”Dhe përgjigjja ime është: bëj detyrat e shtëpisë, bëj pjatat. Shikoni, nëse jeni duke bërë vullnetin e Zotit moment pas momenti, duke u përpjekur të jeni besnikë ndaj Tij, atëherë nuk do të humbisni kthesën në kthesë, derën e hapur ose tabela që thotë, "Në këtë mënyrë Fëmija im".

Mendoni për një argëtim, lloji që keni luajtur si fëmijë që rrotullohej në qarqe. Sa më afër të vinte në mes të meritave, aq më lehtë ishte të mbahej, por në skajet ishte shumë e vështirë të vareshe kur shkonte me të vërtetë shpejt! Qendra është si momenti i tanishëm -ku përjetësia kryqëzohet me kohën-The Momenti i hirit. Por nëse jeni "në skaj" duke u varur nga e ardhmja - ose duke e mbajtur të kaluarën - do të humbni paqen tuaj. Vendi i pushimit për shpirtin pelegrin është në tani, Momenti i Hirit, sepse aty është Zoti. Nëse e lëmë atë që nuk mund ta ndryshojmë, nëse e braktisim veten tonë ndaj vullnetit lejues të Zotit, atëherë bëhemi si një fëmijë i vogël që nuk mund të bëjë asgjë tjetër veçse të ulet i dorëhequr në gjurin e Papës në atë moment. Dhe Jezusi tha, "Të tillë si këta të vegjël u përket Mbretëria e Qiellit". Mbretëria gjendet vetëm atje ku është: në Momentin e Hirit, sepse Jezusi tha:

… Mbretëria e Zotit është afër. (Mat 3: 2)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Detyra e momentit është momenti i hirit, sepse aty është Zoti dhe ku duhet të jetë shërbëtori i Tij.

Cili nga ju duke qenë i shqetësuar mund të shtojë një orë të vetme në shtrirjen e tij të jetës? Nëse atëherë nuk jeni në gjendje të bëni një gjë të vogël si ajo, pse shqetësoheni për pjesën tjetër? … Mos ki frikë më, një tufë e vogël, sepse Ati juaj është i kënaqur t'ju japë mbretërinë. (Luka 12: 25-26, 32)

gazmor_fot

 

Jezusi është gjithashtu i pranishëm në çdo moment në të Bekuarin Sakramenti.
E saj është një këngë që kam shkruar e quajtur Ja ku jeni 

 

 
Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja!

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 6: 34
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.