Arka e Madhe


Shikoni lart nga Michael D. O'Brien

 

Nëse ka një Stuhi në kohën tonë, a do të sigurojë Zoti një "arkë"? Përgjigja është "Po!" Por mbase asnjëherë më parë të krishterët nuk kanë dyshuar në këtë dispozitë aq shumë sa në kohën tonë, ndërsa po tërbohet polemika mbi Papa Françeskun dhe mendjet racionale të epokës sonë post-moderne duhet të ndeshen me mistiken. Sidoqoftë, këtu është Arka që Jezusi po na ofron në këtë orë. Unë gjithashtu do të trajtoj "çfarë të bëj" në Arkë në ditët në vazhdim. Botuar për herë të parë më 11 maj 2011. 

 

JEZUSI tha se periudha para kthimit të Tij përfundimtar do të ishte "siç ishte në ditët e Noeut… ” Kjo do të thotë, shumë do të ishin të pavëmendshëm stuhia duke u mbledhur rreth tyre:Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete". [1]Matt 24: 37-29 Shën Pali tregoi se ardhja e "Ditës së Zotit" do të ishte "si një hajdut natën". [2]1 Këta 5: 2 Kjo Stuhi, siç mëson Kisha, përmban ato Pasioni i Kishës, i cili do të ndjekë kokën e saj në kalimin e saj përmes një i korporatës "Vdekja" dhe ringjallja. [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 675 Ashtu si shumë nga "udhëheqësit" e tempullit dhe madje edhe vetë Apostujt dukej se nuk kishin dijeni, madje deri në momentin e fundit, se Jezusi duhej të vuante dhe vdiste me të vërtetë, po aq shumë në Kishë duken të pavëmendshëm ndaj paralajmërimeve të qëndrueshme profetike të papëve dhe Nëna e Bekuar — paralajmërime që shpallin dhe sinjalizojnë një

Conf ballafaqimi përfundimtar midis Kishës dhe anti-kishës, Ungjillit dhe anti-ungjillit, Krishtit dhe anti-krishtit… është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha…. - Kardinali Karol Wojtyla (SHENJT JOHN PAUL II) në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

Por ashtu si Zoti siguroi një arratisje për një mbetje në kohën e Noesë, ashtu edhe në tonën, ekziston një "arkë". Por për të mbrojtur nga çfarë? Jo një përmbytje shiu, por a përmbytja e mashtrimit. Askush nuk ka folur më qartë për këtë përmbytje shpirtërore sesa vetë papat. 

Nuk ka pasur kurrë një kohë kur kjo vigjilencë e pastorit suprem nuk ishte e nevojshme për trupin katolik; sepse, për shkak të përpjekjeve të armikut të racës njerëzore, nuk ka munguar kurrë "burra që flasin gjëra të çoroditura"(Veprat 20:30), "folës dhe joshës të kotë”(Tit 1:10),“gabim dhe ngasje në gabim”(2 Tim 3: 13). Ende duhet të rrëfehet se numri i armiqve të kryqit të Krishtit është rritur jashtëzakonisht në këto ditë të fundit, të cilët po përpiqen, nga artet, krejtësisht të reja dhe plot hollësi, për të shkatërruar energjinë jetësore të Kishës dhe, nëse ata munden, për të përmbysur plotësisht mbretërinë e Krishtit. —POPA PIUS X, Pascendi Dominici Gregis, Enciklikë Mbi Doktrinat e Modernistëve, n. 1

 

Përgatitja e përmbytjes shpirtërore

Kjo përpjekje për të përmbysur «vetë mbretërinë e Krishtit» - «gruaja» e Zbulesës 12: 1 - u paratha nga Shën Gjoni në Apokalips.

Gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. (Zbulo 12:15)

Satanai do të përpiqet të "fshijë" Kishën nga një përmbytje që del nga "goja" e tij, domethënë përmes i rremë fjalët. Siç tha Jezusi, Satani

… Është një gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrës. (Gjoni 8:44)

Për mijë vitet e para të ekzistencës së Kishës, ndikimi i saj në botë ishte i fuqishëm, aq shumë, sa autoriteti i saj moral u njoh (dhe u frikësua) edhe midis armiqve të saj. Kështu, strategjia e Satanit ishte të ulte sa më shumë që të ishte e mundur besueshmërinë e Kishës duke krijuar skandal dhe pastaj ndarje. Tre skizma, që arritën kulmin në "Reformimin Protestant" në shekullin e 16-të, prodhuan mjaft korrupsion, dyshim dhe zhgënjim, saqë bota u përgatit për të marrë një vizion alternativ ndaj Ungjillit - një alternativë, në të vërtetë, për vetë Perëndinë. Kështu, më në fund, "babai i gënjeshtrës" lëshoi ​​një lumë gënjeshtrash "Nga goja e tij pas gruas për ta zhdukur atë me rrymën." Ai e bëri këtë përmes përçart filozofia: deizmi, racionalizmi, utilitarizmi, shkencëtarizmi, materializmi, marksizmi, etj. Lindja e të ashtuquajturës periudhë "Iluminizmi" lëshoi ​​një Tsunami Moral që filloi ta kthente përmbys rendin moral duke shkulur si ligjin natyror ashtu edhe autoritetin moral të Kishës. Unë them "e ashtuquajtura" sepse ishte gjithçka por "Iluminizmi"

… Sepse megjithëse e njihnin Zotin, ata nuk i dhanë lavdi si Zotit ose nuk e falënderonin. Në vend të kësaj, ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. (Rom 1:21)

Nga 1907, Papa Pius X dukej një paralajmërim mahnitës se tërmeti shpirtëror i modernizëm kishte lëshuar një valë braktisjeje, tani brenda Kisha:

… Partizanët e gabimit duhet të kërkohen jo vetëm midis armiqve të hapur të Kishës; ata qëndrojnë të fshehur, një gjë për të cilën duhet të pendohen dhe frikësohen thellë, në gjirin dhe zemrën e saj, dhe janë sa më djallëzore, aq më pak të dukshme duken. Ne aludojmë, Vëllezër të Nderuar, për shumë që i përkasin laikëve katolikë, madje, dhe kjo është shumë më e hidhëruar, në radhët e vetë priftërisë, të cilët, duke u dashuruar për Kishën, nuk kanë mbrojtjen e vendosur të filozofisë dhe teologjisë, jo më shumë, i mbarsur plotësisht me helmuesit doktrinat e mësuara nga armiqtë e Kishës dhe të humbura nga çdo ndjenjë modestie, mburremi si reformatore të Kishës; dhe, duke u formuar më me guxim në linjë sulmi, sulmojnë gjithçka që është më e shenjta në veprën e Krishtit, duke mos kursyer as personin e Shëlbuesit Hyjnor, të cilin, me guxim sakrifik, e shndërrojnë në një njeri të thjeshtë, të thjeshtë… ata vendosin skica për shkatërrimin e saj në veprim jo nga jashtë por nga brenda; prandaj, rreziku është i pranishëm pothuajse në venat dhe zemrën e Kishës… pasi kanë goditur këtë rrënjë të pavdekësisë, ata vazhdojnë të përhapin helmin nëpër tërë pemën, në mënyrë që të mos ketë asnjë pjesë të së vërtetës katolike nga e cila ata mbajnë dorën , asnjë që ata nuk përpiqen të korruptojnë. —POPA PIUS X, Pascendi Dominici Gregis, Enciklikë Mbi Doktrinat e Modernistëve, n. 2-3

Shpejt përpara një shekull më vonë, dhe ne shohim dëmin e pabesueshëm që ka sjellë paralajmërimi i pavëmendshëm i Pius X - nga seminaret heretike në liturgjitë eksperimentale në teologjinë liberale - Kisha, veçanërisht në Perëndim, është shkatërruar nga mosbindja. Tha kardinali Ratzinger pak para se të bëhej Papa:…

… Një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. - Kardinal Ratzinger, 24 mars 2005, Meditimi i së Premtes së Mirë për Rënien e Tretë të Krishtit

Disa e konsiderojnë këtë pikëpamje "të errët dhe të zymtë" dhe do të ishte nëse nuk do ta dinim fundin e historisë: se Kisha do të përjetojë një Ringjallja pasi ajo të kalojë përmes Pasionit të saj:

Më e rëndësishmja për profecitë që kanë të bëjnë me "kohët e fundit" duket se kanë një fund të përbashkët, për të shpallur fatkeqësi të mëdha që i afrohen njerëzimit, triumfin e Kishës dhe rinovimin e botës. -Enciklopedia Katolike, Profeci, www.newadvent.org

Por përroi i fundit nga goja e Satanait ende nuk është lëshuar plotësisht, vëllezër dhe motra, dhe është për këtë, pjesërisht, që filloi ky shkrim apostull: të ju përgatisë shpirtërisht duke ju ndihmuar të hipi në Arkë përpara se të lëshohet "përmbytja" përfundimtare shpirtërore.

 

TSUNAMI SHPIRTROR

Unë tashmë kam shkruar për disa nga dimensionet e këtij përmbytje shpirtërore në Falsifikimi që vjen duke shqyrtuar ato të Vatikanit dokument mbi "Epokën e Re". Në të vërtetë, qëllimi përfundimtar i Satanit është që së pari të shkatërrojë besimin në Zot përmes ateizmit materialist. Sidoqoftë, ai e di shumë mirë që njeriu është një "qenie fetare" [4]shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28; Matja e Zotit dhe se një boshllëk i tillë nuk mund të mbetet bosh për shumë kohë. Kështu, ai do të përpiqet ta mbushë atë vetë. Si Duke centralizuar të gjithë "isms”Të pesë shekujve të kaluar në një: Satanizmi. [5]krh. “Relativizmi Moral hap Rrugën për Satanizëm" Kjo përfundimisht do të arrihet duke i dhënë fuqinë e tij një "kafshe" e cila do t'i ofrojë zgjidhje të rreme kaosit revolucionar që thyerja e Vulave do të ketë punuar në botë. Ky Rend i Ri Botëror do të jetë i papërmbajtshëm, madje edhe për shumë të krishterë:

Ata adhuruan dragoin sepse i dha autorizimin e saj bishës Rev (Zbul. 13: 4)

Kjo, natyrisht, do të nisë "gjyqin përfundimtar" në këtë epokë për Popullin e Zotit: Pasioni i Kishës:

Nëse do të ketë një persekutim, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, aq afër herezisë. Kur ta hedhim veten mbi botën dhe të mbështetemi tek ajo dhe të heqim dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë ai [Antikrishti] do të na shpërthejë me tërbim për aq sa e lejon Zoti. Pastaj papritmas Perandoria Romake mund të shpërbëhet, dhe Antikrishti shfaqet si një përndjekës, dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. EdBindur John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Thenshtë atëherë Satani, i cili «e di që ka por një kohë të shkurtër, " [6]Rev 12: 12 do të lëshojë përruan e fundit nga goja e tij - një mashtrim shpirtëror që në fund të fundit do të zhdukë ata që kanë refuzuar Ungjillin dhe përkundrazi janë përkulur përpara perëndisë së kësaj bote, duke shkëmbyer vulën e pagëzimit për shenjën e bishës.

Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi. (2 Sel. 2: 11-12)

 

KISHA, SI ARK

Kur flasim këtu për një "arkë", unë po i referohem mbrojtje shpirterore Zoti do të sigurojë një shpirt, jo domosdoshmërisht mbrojtje fizike nga të gjitha vuajtjet. Padyshim, Zoti do të sigurojë mbrojtje fizike për të ruajtur një mbetje të Kishës. Por jo çdo i krishterë besnik do t'i shpëtojë përndjekjes:

'Asnjë skllav nuk është më i madh se zotëria i tij.' Nëse më përndjekën, ata do të përndjekin edhe ju… [bisha] u lejua gjithashtu të bënte luftë kundër të shenjtëve dhe t'i pushtonte ata (Gjoni 15:20; Zbul. 13: 7)

Sidoqoftë, sa i madh do të jetë lavdia dhe shpërblimi që pret shpirtin që është i denjë të përndiqet për Jezusin!

Unë konsideroj se vuajtjet e kësaj kohe të tanishme nuk janë asgjë në krahasim me lavdinë që do të zbulohet për ne… Lum ata që përndiqen për hir të drejtësisë, sepse e tyre është mbretëria e qiellit… Gëzohuni dhe ji i gëzuar, për shpërblimin tuaj do të jetë i madh në parajsë. (Rom 8:18; Mat 5: 10-12)

Ata shpirtra që martirizohen, thotë Shën Gjoni, do të mbretërojnë me Krishtin për një "një mijë vjet" gjatë epokës së paqes. [7]shih Ringjallja që vjen; Zbulesa 20: 4 Kështu, mbrojtja hyjnore do t'u përkasë atyre që mbijetojnë dhe atyre që martirizohen, për sa kohë që ata qëndrojnë në besim dhe besojnë te Mëshira e Zotit.

[Lër] që mëkatarët më të mëdhenj të vendosin besimin e tyre në mëshirën Time… para se të vij si një Gjykatës i drejtë, së pari hap shumë derën e mëshirës Sime. Ai që nuk pranon të kalojë përmes derës së mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime ... -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, Jezusi tek Shën Faustina, n. 1146

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. (Zbul. 3:10)

Mëshira e Zotit është derë tek Arka, e hapur për atë që është bërë vetëm përmes gjakut që shpërtheu nga Zemra e Tij e Shenjtë:

Hyni në arkë, ju dhe gjithë familja juaj, sepse vetëm ju në këtë epokë kam gjetur se jeni me të vërtetë të drejtë. (Zanafilla 7: 1)

Por si e pranojmë këtë mëshirë, dhe në çfarë na sjell kjo mëshirë? Përgjigja është përmes la Kisha:

… I gjithë shpëtimi vjen nga Krishti Kreu përmes Kishës që është Trupi i tij. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n 846

Në këtë drejtim, Arka e Noes është qartë një "lloj" i Kishës:

Kisha është "bota e pajtuar". Ajo është ajo lëvorja e cila "në lundrimin e plotë të kryqit të Zotit, me frymën e Shpirtit të Shenjtë, lundron e sigurt në këtë botë". Sipas një imazhi tjetër të dashur për Etërit e Kishës, ajo preferohet nga arka e Noes, e cila vetëm shpëton nga përmbytja. -KKK, n 845

Kisha është shpresa juaj, Kisha është shpëtimi juaj, Kisha është streha juaj. - Shën. John Chrysostom, Hom de capto Euthropio, n 6 .; krh. E Supremi, n 9, vatikan.va

Sepse është Kisha të cilën Jezusi urdhëroi të "shpallte", "të mësonte" dhe "të pagëzonte", duke bërë kështu dishepuj nga ata që do të pranonin lajmin e mirë. [8]Marku 16:15; Mat 28: 19-20 Theshtë Kisha që iu dha fuqia për të "falur mëkatet". [9]Gjoni 20: 22-23 Theshtë Kisha që iu dha hiri për të ushqyer shpirtrat "bukën e jetës". [10]Luka 22: 19 Theshtë Kisha që iu dha fuqia të lidhej dhe të lirohej, madje duke përjashtuar ata nga Arka që refuzuan pendimin. [11]krh. Mt 16:19; 18: 17-18; 1 Kor 5: 11-13 Alsoshtë gjithashtu Kisha asaj që iu dha karizmi i pagabueshmërisë, [12]shih KKK n 890, 889 për t'u udhëhequr "në të gjithë të vërtetën" përmes avokimit të Shpirtit të Shenjtë. [13]John 16: 13 Thisshtë kjo pika e fundit që unë theksoj këtu pasi sulmi ndaj Kishës sot është një kundër E vërtetë përmes përroit të gënjeshtrës që është lëshuar kundër saj. [14]shih Dy eklipset e fundit Kisha është një mbrojtje kundër përmbytjes së herezive në ditët tona që eklipsojnë dritën e së vërtetës në lidhje me bazat e ekzistencës njerëzore.

Në kërkimin e rrënjëve më të thella të luftës midis "kulturës së jetës" dhe "kulturës së vdekjes"… Ne duhet të shkojmë në zemër të tragjedisë që po përjeton njeriu modern: eklipsi i ndjenjës së Zotit dhe të njeriut [që] çon në mënyrë të pashmangshme në një materializëm praktik, i cili lind individualizëm, utilitarizëm dhe hedonizëm. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n.21, 23

 

Mary, SI ARK

Duke kujtuar mësimet e Kishës se Maria është një “imazh i Kishës që do të vijë, " [15]Papa Benedikti XVI, Spe Salvi, n 50 atëherë edhe ajo është një "lloj" i Arkës së Noes. [16]Shiko Çelësi i Gruas Siç i premtoi plakut Lucia të Fatimës:

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Përsëri, një nga premtimet që Nëna e Bekuar ia bëri të njohur Shën Dominikut për ata që luten Rruzarja është që ajo

… Do të jetë një forca të blinduara shumë të fuqishme kundër ferrit; do të shkatërrojë vesin, do të çlirojë nga mëkati dhe do të shpërndajë herezinë. —Erosary.com

Kjo deklaratë është një pasqyrë e premtimit të Krishtit për Kishën:

… Ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe dyert e ferrit nuk do të mbizotërojnë ndaj saj. (Mat 16:18)

Ashtu si Kisha na drejton vazhdimisht për të "vështruar sytë nga Jezusi", veçanërisht përmes Meshës së Shenjtë, edhe Rruzarja na udhëheq leads

… Të sodisë fytyrën e Krishtit në bashkim me dhe në shkollën e Nënës së tij më të Shenjtë. Të recitosh Rruzarja nuk është asgjë tjetër veçse sodit me Marinë fytyrën e Krishtit. - SHENJT JO JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 3

Çfarë mbron Kisha sakramentalisht me autoritet, mund të thuhet mbrojtja e Marisë personalisht pa gabim. Mendoni për një nënë që gatuan një vakt për një familje të madhe, dhe më pas një nënë i jep gji foshnjës së saj. Të dy janë akte ushqyese që japin jetë, ndërsa e dyta mbart një aspekt më intim.

Nëna ime është Arka e Noes. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 109. Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput

 

ARKI I MADH

Maria dhe Kisha formojnë një Arkë të Madhe. Forma e jashtme është ajo e Kishës: harku i saj është E vërtetë që pret heresin; spiranca e saj është depozitë e besimit mbahen nga zinxhiri i Tradita e Shenjtë; lartësia e saj përbëhet nga dërrasat e Sakramente; kulmi i saj është Magjisteri i pagabueshëm; dhe dera e saj, përsëri, porta e Mëshirë

Nëna jonë e Bekuar është si brendësia e kësaj Arke të Madhe: ajo bindje është trarët dhe korniza e brendshme që mbajnë enën së bashku; asaj virtytet katet e ndryshme brenda Arkës që sjellin rregull dhe strukturë; dhe depot e ushqimit janë zemërgjerësi me të cilën ajo është e plotë. [17]Luka 1: 28 Duke jetuar në frymën e saj të bindjes dhe virtytit të shenjtë, shpirti natyrshëm drejtohet më thellë në të gjitha hiret e fituara përmes meritave të Kryqit. Prandaj, arsyeja që ju bëj thirrje përsëri për të kushtoju Marisë. Siç tha Papa Piu XII, ky shenjtërim “në thelb tenton të bashkohet me Jezusin, nën drejtimin e Marisë. "

Dhe sigurisht, kjo Arkë është joefektive pa fuqia e Shenjtë Shpirt, atë Erë Hyjnore te "mbush velat e saj" Ne e shohim qartë se Kisha ishte e ndrojtur dhe e pafuqishme deri në Rrëshajët. Po kështu, barku i Papërlyer i Nënës sonë ishte shterpë derisa Fryma e Shenjtë e bëri hije. Kështu që kjo Arkë, kjo strehë në kohën tonë, është me të vërtetë vepër e Zotit, fryt i Kryqit, një shenjë dhe dhuratë e dukshme për njerëzimin.

Kisha në këtë botë është sakramenti i shpëtimit, shenja dhe instrumenti i bashkimit të Zotit dhe njerëzve. - KKK, n. 780

 

Bordi i Qarkut

Arka është dhënë për të ruajtur besimin e atyre që dëshirojnë të "lundrojnë" në Portin e Sigurt të mëshirës dhe dashurisë së pafund të Krishtit. Si mund të hip në këtë Ark? Përmes pagëzim besim në Ungjill, dikush hyn në Arkë. [18]një pjesë e "inicimit" në Arkë gjithashtu përfshin derdhjen e plotë të Shpirtit të Shenjtë dhe pjesëmarrjen në Bukën e Jetës - përkatësisht, Sakramentet e Konfirmimit dhe Eukaristinë e Shenjtë. krh. Veprat 8: 14-17; Gjoni 6:51 Por mundet gjithashtu mbrojtjen shpëtuese të Arkës duke u mbyllur para së vërtetës që ajo mëson dhe hirit që ajo ofron jo vetëm për faljen e mëkateve, por për shenjtërimin e shpirtit. Ka edhe nga ata që mund ta refuzojnë Arkën fare për shkak të indoktrinimit dhe keqinformimit (shih Arka dhe Jo-Katolikët). 

Vëllezër dhe motra, ekziston një Tsunami shpirtëror u drejtua drejt njerëzimit, [19]shih Tsunami Shpirtëror atë që Papa Benedikti e quan një "diktaturë të relativizmit" që në fakt mund të kulmojë në një diktator botëror - një Antikrisht. Ky është paralajmërimi i thellë i dhënë nga papa pas papa, në një formë apo në një tjetër, gjatë gjithë shekullit të kaluar:

Duhet vërejtur në këtë drejtim se nëse nuk ka ndonjë të vërtetë përfundimtare për të drejtuar dhe drejtuar aktivitetin politik, atëherë idetë dhe bindjet mund të manipulohen lehtësisht për arsye të fuqisë. Siç tregon historia, një demokraci pa vlera lehtë kthehet në totalitarizëm të hapur ose të maskuar hollë. - SHENJT JO JOHN PAUL II, Centesimus annus, n 46

… Mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Këto gjëra në të vërtetë janë aq të trishtueshme sa mund të thuash që ngjarje të tilla paralajmërojnë dhe paralajmërojnë "fillimin e hidhërimeve", domethënë për ato që do të sjellë njeriu i mëkatit, "i cili ngrihet mbi të gjitha ato që quhen Zoti ose adhurohet "(2 Thes 2: 4)—POPA PIUS X, Miserentissimus Shpëtimtar, Letër Enciklike mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, 8 maj 1928; www.vatican.va

Vetëm ata që janë "ndërtuar mbi shkëmb" do t'i rezistojnë kësaj Stuhie, ata që do të dëgjojnë dhe do t'u binden fjalëve të Krishtit. [20]krh. Mat 7: 24-29 Dhe siç Jezusi u tha Apostujve të Tij:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. Kush të refuzon, më refuzon mua. (Luka 10:16)

Ky është një paralajmërim për ata katolikë që dëshirojnë të krijojnë "arkën" e tyre, duke zgjedhur dhe zgjedhur trarët dhe dërrasat që i përshtaten shijet, duke iu bindur kësaj çështje, por duke injoruar peshkopin e tyre për këtë - apo edhe duke u ndarë nga "shkëmbi", megjithë gabimet dhe fajet e një pape. Kini kujdes, sepse gomone të tilla përfundimisht do të zhyten në det të hapur dhe nuk janë aspak të përshtatshme për të ardhmen Tsunami shpirtëror. Siç shkruajti Papa Pius X në enciklikën e tij mbi modernizmin, të tillë "katolikë në kafene" janë shpirtra që janë 'mungon firma mbrojtje të filozofisë dhe teologjisë, 'të shpalosura në mësimet e sigurta të Traditës së Shenjtë. Në të vërtetë, ata që i kushtohen Marisë thjesht do ta dëgjojnë atë duke përsëritur të njëjtën gjë: «Bëni gjithçka që ai ju thotë, ” dhe Jezusi "na tregon" përmes Apostujve të Tij dhe pasardhësve të tyre të vërtetën shpëtuese dhe mjetet me të cilat do të shpëtohemi në këtë jetë.

Pavarësisht nëse po flasim këtu për fundin natyror të jetës së tyre, ose betejën e madhe në kohën tonë, përgatitja është e njëjtë: hyni në Arkën që Zoti ka siguruar dhe do të mbroheni brenda "gruaja" e Zbulesës.

… Gruas iu dhanë dy krahët e shqiponjës së madhe, në mënyrë që të mund të fluturonte në vendin e saj në shkretëtirë, ku, larg gjarprit, ajo u kujdes për një vit, dy vjet e gjysmë viti. Gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. Por toka e ndihmoi gruan dhe hapi gojën dhe gëlltiti përmbytjen që dragoi nxori nga goja e saj.

Jezus Krishti, autori dhe përfunduesi i besimit tonë, qoftë me ju me fuqinë e Tij; dhe le të jetë Virgjëresha e Papërlyer, shkatërruese e të gjitha herezive, me ju me lutjet dhe ndihmën e saj. —POPA PIUS X, Pascendi Dominici Gregis, Enciklikë Mbi Doktrinat e Modernistëve, n. 58 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Pse po flasim për fundin e një epoke, jo për fundin e botës: shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Tsunami Shpirtëror

Anija e Zezë - Pjesa I

Anija e Zezë - Pjesa II

 

 

Për të marrë një broshurë për shenjtërimin e Jezusit përmes Marisë, klikoni në banderolë:

 

Disa prej jush nuk dinë si të luten Rruzaren, ose ta shohin atë shumë monotone ose të lodhshme. Ne duam t'ju vëmë në dispozicion, pa asnjë kosto, prodhimi im i dyfishtë CD i katër mistereve të Rruzares quhet Nëpër sytë e saj: Një udhëtim te Jezusi. Kjo ishte mbi 40,000 dollarë për t'u prodhuar, e cila përfshin disa këngë që kam shkruar për Nënën tonë të Bekuar. Ky ka qenë një burim i shkëlqyer i të ardhurave për të ndihmuar shërbesën tonë, por edhe gruaja ime dhe unë ndiejmë se është koha ta bëjmë atë sa më lirisht të disponueshme në këtë orë… dhe ne do të besojmë te Zoti që të vazhdojmë të sigurojmë për familjen tonë nevojat. Ekziston një buton dhurimi sipër për ata që janë në gjendje të mbështesin këtë ministri. 

Thjesht klikoni në kopertinën e albumit
e cila do t'ju çojë te distributori ynë dixhital.
Zgjidhni albumin Rosary, 
pastaj "Shkarkoni" dhe pastaj "Arka" dhe
pastaj ndiqni pjesën tjetër të udhëzimeve
për të shkarkuar Rosary tuaj falas sot.
Atëherë… fillo të lutesh me mamanë!
(Ju lutemi mbani mend këtë ministri dhe familjen time
në lutjet tuaja. Shume faleminderit).

Nëse dëshironi të porosisni një kopje fizike të kësaj CD-je,
shkojnë në markmallett.com

Mbulesa

Nëse do të dëshironit vetëm këngët për Marinë dhe Jezusin nga Marku Chaplet hyjnore mëshirë   Përmes Sytë e sajmund ta blini albumin Këtu jeniqë përfshin dy këngë të reja adhurimi të shkruara nga Mark të disponueshme vetëm në këtë album. Mund ta shkarkoni në të njëjtën kohë:

HYAcvr8x8

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 37-29
2 1 Këta 5: 2
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 675
4 shih Katekizmi i Kishës Katolike, n 28; Matja e Zotit
5 krh. “Relativizmi Moral hap Rrugën për Satanizëm"
6 Rev 12: 12
7 shih Ringjallja që vjen; Zbulesa 20: 4
8 Marku 16:15; Mat 28: 19-20
9 Gjoni 20: 22-23
10 Luka 22: 19
11 krh. Mt 16:19; 18: 17-18; 1 Kor 5: 11-13
12 shih KKK n 890, 889
13 John 16: 13
14 shih Dy eklipset e fundit
15 Papa Benedikti XVI, Spe Salvi, n 50
16 Shiko Çelësi i Gruas
17 Luka 1: 28
18 një pjesë e "inicimit" në Arkë gjithashtu përfshin derdhjen e plotë të Shpirtit të Shenjtë dhe pjesëmarrjen në Bukën e Jetës - përkatësisht, Sakramentet e Konfirmimit dhe Eukaristinë e Shenjtë. krh. Veprat 8: 14-17; Gjoni 6:51
19 shih Tsunami Shpirtëror
20 krh. Mat 7: 24-29
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .